News

Transalpina, drum blocat! Când se circulă în 2019

26.06.2019 | 13:15
Transalpina este un drum intens circulat de turiști. Sursa foto - facebook

Transalpina este din nou un drum blocat! Astfel, accesul pe cea mai înaltă șosea a țării e oprit temporar din cauza unor aluviuni ce au căzut în ultimele zile. Drumul care face legătura între orașele Sebeș din județul Alba și Novaci din județul Gorj așteaptă acum intervenția autorităților. Nu mai puțin de 4 județe străbate Transalpina, mai exact Alba, Sibiu, Vâlcea și Gorj, traversând Munții Parâng, altitudinea cea mai mare fiind localizată pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea.

Transalpina, drum blocat!

Blocajul s-a petrecut pe teritoriul județului Alba în câteva zone, acolo unde au avut loc scurgeri de bolovani de pe versanţi din cauza ploilor căzute în ultimele zile. Practic, șoseaua preferată de turiști pentru serpentine și peisaje a fost blocată între barajul Tău si Oaşa. Inspectoratul de Urgență din Alba a transmis un comunicat prin care spune că drumul naţional a fost acoperit de aluviuni în 5 locuri. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi 10 subofiţeri în sprijin pentru deblocare.

„Căderi de pietre vor fi şi atunci când nu e zăpadă şi nu se pot opri, pentru că natura lucrează. Este un risc pe care fiecare trebuie să şi-l asume”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. Vă readucem aminte că circulația pe Transalpina a fost deschisă la începutul lunii iunie 2019. Pe această șosea se poate merge strict până la data de 15 octombrie, dar nici această dată nu este bătută în cuie.

Transalpina, drum blocat! Transalpina
Traficul pe Transalpina este blocat din cauza unor aluviuni. Sursa foto – facebook

Când se circulă în 2019

Astfel, în funcţie de condiţiile meteo, CNAIR SA poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulaţiei. Trebuie specificat că atunci când s-a hotărât ca drumul să fie deschis a fost nevoie de o verificare atentă a stării şoselei de către o comisie mixtă formată formată din reprezentanţii DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj şi IPJ Vâlcea. Pe Transalpina vremea poate fi schimbătoare.

Vă readucem aminte că anul acesta, la începutul lunii mai, zăpada atingea și 3 metri pe porțiuni destul de mari. Reprezentanții de la Drumuri Naționale au intervenit cu utilaje speciale pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri