ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Transfăgărăşanul a fost ÎNCHIS. Cînd se va putea circula din nou pe cel mai înalt drum din România

Cel mai înalt drum din România şi cel mai frumos din lume, aşa cum l-au numit britanicii de la Top Gear, este închis, începând de marţi, 1 noiembrie 2016. Compania Naţională de Administrare...
Autor: Ionuţ Cataramă | 01.11.2016 | 10:23
Transfăgărăşanul a fost ÎNCHIS. Cînd se va putea circula din nou pe cel mai înalt drum din România

Cel mai înalt drum din România şi cel mai frumos din lume, aşa cum l-au numit britanicii de la Top Gear, este închis, începând de marţi, 1 noiembrie 2016. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că este INTERZIS accesul pe Transfăgărăşan, pe perioada iernii, între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

ADVERTISEMENT

Drumul care străpunge Carpaţii, între judeţele Sibiu şi Argeş, va fi redeschis abia la vară. În anii trecuţi, Compania de Drumuri anunţa că drumul rămâne închis până în 1 iulie.

De această dată, autorităţile nu au precizat data redeschiderii, dar au menţionat că vor aştepta ca vremea să se îndrepte. Asta înseamnă că Transfăgărăşanul nu va fi redeschis înainte de luna iunie, când zăpezile încă măsoară straturi considerabile, la 2.000 de metri altitudine.

ADVERTISEMENT

Turiştii vor putea totuşi ajunge la Bâlea Lac, însă doar cu telecabina. Transportul pe cablu este disponibil doar de pe versantul dinspre Sibiu al muntelui, iar punctul de pornire este la Bâlea Cascadă, scrie digi24.ro.

Stratul de zăpadă a crescut la 25 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraş, în zona turistică Bâlea Lac, unde accesul pe Transfăgărăşan este în continuare oprit, drumarii nereuşind încă să deszăpezească carosabilul din cauza viscolului.

ADVERTISEMENT

SURSA: romaniatv.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!