Fotbal intern

Transfer bombă: Gigi Becali îl vrea pe Florentin Matei la FCSB! “Messi de România” e liber de contract și poate semna în aceste zile!

30.12.2018 | 17:38
Transfer bomba Gigi Becali il vrea pe Florentin Matei la FCSB Messi de Romania e liber de contract si poate semna in aceste zile

Surpriză pe piața transferurilor. O mutare neașteptată s-ar putea concretiza în zilele următoare: Gigi Becali îl vrea pe Florentin Matei la FCSB! Fotbalistul este liber de contract și poate semna cu formația roș-albastră.

FANATIK a aflat că finanțatorul din Pipera ar fi discutat deja cu mijlocașul ofensiv și acesta ar putea deveni prima achiziție din mandatul lui Mihai Teja!

Gigi Becali îl vrea pe Florentin Matei la FCSB! În 2011 l-a dat afară: “Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul!”

Întortocheate sunt căile fotbalului românesc. Sursele FANATIK susțin că Gigi Becali este la un pas să perfecteze o mutare de senzație, cel puțin prin prisma raportului din trecut dintre patronul FCSB și fotbalistul în cauză. Astfel, Becali îl dorește pe Florentin Matei. Mijlocașul de 25 de ani este liber de contract după ce a reziliat cu formația Ittihad Kalba, din Emirate. În vară, Matei și Becali au mai fost în tratative.

Afaceristul caută fotbaliști care să îi împlinească visul, acela de a reuși un joc de posesie spectaculos, iar Matei este unul dintre puținii mijlocași români capabili să facă acest lucru. Din informațiile noastre, părțile sunt în discuții de câteva zile, iar în scurt timp ar putea ajunge la un acord.

Florentin Matei Astra Giurgiu
Florentin Matei a jucat ultima dată în România pentru Astra Giurgiu, acolo unde a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei

Interesant este faptul că Florentin Matei a fost la Steaua, de unde a fost dat afară chiar de către Gigi Becali. Impresionat inițial de calitățile tehnice ale lui Matei, Becali și-a schimbat rapid opinia despre cel pe care l-a numit “Messi de România”. Astfel, în 2011, el a renunțat la serviciile fotbalistului.

Hai să vedem dacă l-am scăpat prea uşor pe Florentin Matei. Cînd l-am luat pe Matei am zis că o să ajungă mare jucător, îi dădeam 35.000 de euro pe lună. Dacă ăsta ajunge fotbalist eu îmi tai capul. Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze mingea. Eu l-am văzut pe Matei, l-a băgat Stoichiţă un meci, două să-l vedem.

Hagi, la 16 ani, era super fotbalist. Dar, hai, nu Hagi, că Hagi era geniu, gîndiţi-vă la altul.Matei nu are nici forţă, nici viteză. Eu am învăţat de la Piţurcă asta, dacă are forţă şi viteză, la celelalte mai lucrăm. Florentin Matei e moale, nu o să ajungă fotbalist”, declara Gigi Becali la acea vreme.

Florentin Matei Steaua
Florentin Matei ar putea reveni la clubul lui Gigi Becali. Ajuns la 25 de ani, mijlocașul este un fost junior al roș-albaștrilor

Și fotbalistul avea atunci o părere foarte proastă despre șeful roș-albaștrilor: “Sunt total dezamăgit de patron. Nu a făcut nimic pentru mine din ce mi-a promis. În urmă cu doi ani, atunci când am semnat cu Steaua, el mi-a spus că va avea personal grijă de mine.

Nici până în ziua de azi nu am vorbit vreodată faţă în faţă. Nici nu cred că s-a interesat de mine. Nu mi se pare normal acest lucru, mai ales că dânsul spunea că o să ajung mare fotbalist. Acum am înţeles şi eu că au fost doar vorbe în vânt”, afirma Florentin Matei în 2011. Cei doi ar putea colabora din nou la FCSB!

A fost în probe la Dinamo, dar Mulțescu l-a “executat”! Rednic l-ar vrea acum

Pe lângă oferta de la FCSB, Florentin Matei se mai află și în vizorul celor de la Dinamo București. Mircea Rednic este un tehnician care îl apreciază în mod deosebit pe talentatul mijlocaș de 25 de ani și a încercat să îl convingă să semneze cu formața din Ștefan cel Mare. Intrarea celor de la FCSB pe fir face ca acest lucru să devină aproape imposibil.

Florentin Matei a fost în probe la Dinamo, dar Gigi Mulțescu nu l-a oprit în lot
Florentin Matei a fost în probe la Dinamo, dar Gigi Mulțescu nu l-a oprit în lot. Salariul cerut a fost prea mare pentru ce a arătat în meciurile amicale

Matei a mai fost în curtea celor de la Dinamo în 2013. Atunci, antrenor era Gigi Mulțescu și acesta a considerat că randamentul arătat de mijlocaș în meciurile amicale nu este pe măsura pretențiilor salariale. Practic, perioada de probă s-a terminat cu un refuz al alb-roșilor, deși fotbalistul își declarase intențiile de răzbunare la adresa rivalilor de moarte ai “câinilor”:

Vreau să arat că sunt fotbalist. Acum e timpul meu, acordați-mi o șansă și nu o să vă pară rău! O să aduc cândva victoria lui Dinamo contra Stelei, nu veți regreta aducerea mea“, declara acum 5 ani Florentin Matei. Dacă bate palma cu Gigi Becali, el va avea ocazia să aducă victorii pentru FCSB în derby-urile cu Dinamo.

1,2 milioane de euro este cota lui Florentin Matei pe transfermarkt

2 meciuri a jucat Florentin Matei pentru Steaua, în sezonul 2010-2011, după care a fost împrumutat la Unirea Urziceni