Fotbal intern

Transfer de Europa League pentru Dunărea Călărași. Cu ce jucător a semnat echipa lui Dan Alexa

13.01.2019 | 20:26
Transfer de Europa League pentru Dunarea Calarasi Cu ce jucator a semnat echipa lui Dan Alexa

Dunărea Călărași este una dintre cele mai active echipe din Liga 1 Betano pe piața transferurilor din această iarnă. Dan Alexa a primit o veste excelentă în această duminică, Dunărea semnând oficial cu Junior Mapuku.

Este un transfer cât se poate de interesant realizat de călărășeni dacă ne gândim că Mapuku evolua în urmă cu un an pentru echipa lui Levski Sofia care reușea să prindă un loc de Europa League. În actuala stagiune a decis să facă pasul în China, la Shijiazhuang Ever Bright, unde nu s-a adaptat deloc însă.

Transfer de Europa League pentru Dunărea Călărași

Mapuku poate fi testat de Alexa în cele trei amicale pe care Dunărea le mai are de disputat în cantonamentul de iarnă.

Mapuku a semnat cu Dunarea Calarasi
Mapuku a semnat cu Dunarea Calarasi

Mapuku, 29 ani, a evoluat în prima parte a carierei la echipe din ligile inferioare franceze, pentru ca ulterior să se transfere în Grecia, la Panachaiki. În fotbalul bulgar a ajuns în 2013, când a semnat cu Beroe Stara Zagora, formație unde a activat aproximativ trei ani.

A jucat apoi în Egipt și în Turcia, pentru ca în 2016 să revină la Beroe și să facă un sezon excelent, cu 12 goluri în 25 de partide. Levski l-a remarcat și a semnat cu el în 2017. Cu el pe teren, trupa din Sofia a terminat pe loc de Europa League campionatul Bulgariei.

Este supranumit „The Black Power” și impresionează prin numărul mare de tatuaje pe care le are pe tot corpul. Este străinul cu cel mai rapid hat-trick reușit din istoria fotbalului bulgar, marcând trei goluri pentru Levski în decurs de 18 minute. Se întâmpla pe 18 august 2017 într-o partidă de campionat cu Pirin. A marcat și la debutul său pentru Levski, într-o partidă de Europa League cu muntenegrenii de la Sutjeska.

Biletul zilei din Liga 1 poate fi găsit întotdeauna pe betmag.ro