Sport

Transferul lui Deian Sorescu la Rakow văzut din Polonia: ”Aici se aleargă cu 18% mai mult decât în România! Cred că va evolua ca al doilea vârf!” Exclusiv

Octavian Moraru, oficialul lui Radomiak Radom, a vorbit pentru FANATIK despre transferul lui Deian Sorescu la Rakow și e convins că dacă acesta va confirma va putea să prindă un transfer în Vest.
20.01.2022 | 17:01
Transferul lui Deian Sorescu la Rakow vazut din Polonia Aici se alearga cu 18 mai mult decat in Romania Cred ca va evolua ca al doilea varf Exclusiv
Deian Sorescu este evaluat conform transfermarkt la 1,9 milioane de euro. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Deian Sorescu la Rakow și a aflat încă de pe 28 decembrie că pista Polonia s-a redeschis pentru jucătorul lui Dinamo.

Deian Sorescu va avea la „roș-albaștri” un salariu de 22.000 de euro pe lună și Octavian Moraru dezvăluie în exclusivitate pentru FANATIK că jucătorul lui Dinamo ar putea fi folosit la Rakow ca al doilea vârf.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Deian Sorescu la Rakow văzut din Polonia: „Are concurență serioasă. Cred că va juca al doilea vârf”

E o afacere bună pentru Dinamo?

–  Noi ne așteptam să se facă numai că nu era sigur pentru că și Legia era pe fir. Eu zic că e o afacere foarte bună pentru Dinamo ținând cont de situația financiară în care se află ei acum. E o mutare foarte bună.

Se putea obține o sumă mai mare?

– Eu cred că e maxim cât s-a obținut. Nu cred că dădea cineva mai mult. E un salariu foarte bun și pentru jucător. Sunt echipe care au și salarii mai mari. E un salariu bun pentru Rakow.

ADVERTISEMENT

„Pregătirea fizică aici contează foarte mult! Trebuie să facă și faza defensivă”

De ce crezi că nu a mai ajuns la Legia?

– Nu cred că a mai ajuns la Legia pentru că acolo s-a schimbat antrenorul și directorul sportiv. S-au abordat alte chestii și cred de-asta a căzut transferul.

Un sfat pentru Sorescu?

– Deian o să vadă și cred că o să înțeleagă că pregătirea fizică aici contează foarte mult! Va trebui să muncească și mult mai mult. El cred că va trebui să joace și mai mult pe fază defensivă, dar nici atacul să nu îl neglijeze. Va trebui să alerge mult mai mult. Intensitatea e mai mare și echipele în Polonia aleargă cu până la 18% mai mult decât în România.

ADVERTISEMENT

Octavian Moraru: „Eu cred că va fi folosit al doilea vârf la Rakow”

Pe ce poziție crezi că o să fie folosit?

– Eu cred că mai degrabă va fi mijlocaș, dar presupun că va fi folosit al doilea vârf. Nu cred că îl vor pune ca fundaș. Eu cred că va fi al doilea vârf. Așa presupunem noi din ce am văzut și cum a jucat Rakow în amicalul de ieri din Turcia.

Ce buget are Rakow?

– În campionatului Poloniei sunt bani și Rakow e chiar o echipă care are bani și e mereu acolo sus în ultimii ani. Au buget de peste 20 de milioane de euro. Sunt cel puțin patru-cinci echipe care au buget peste 20 de milioane în Polonia.

ADVERTISEMENT

„Va trebui să lupte ca să fie titular. Ei îl au pe Sturgeon pe poziția aceea”

Are concurență Sorescu la Rakow?

– S-a vorbit de bine în Polonia despre Deian Sorescu. E cu totul altceva totuși, e un alt campion și va trebui să lupte ca să fie titular. Ei îl au pe Sturgeon, pe poziția aceea și ieri l-am văzut foarte bun. E un jucător foarte bun pe care l-au cumpărat anul trecut de la OFC Creta, din Grecia.

Ce înseamnă pentru cariera lui Sorescu acest transfer?

– Cred că a făcut o alegere bună să vină în Polonia. Dacă rămânea în România cred că stagna un pic. Aici are o altă vizibilitate. Dacă confirmă aici sunt ușile deschise pentru Germania, Italia. E o rampă de lansare pentru campionatele din Vest.

„Eu zic că normal ar trebuie convocat în continuare la națională”

Va fi chemat în continuare la națională dacă va juca mai puțin?

– Eu zic că normal ar trebui să fie convocat în continuare la echipa națională chiar dacă nu o să joace meci de meci.

Care sunt calitățile care îl vor ajuta în campionatul Poloniei?

– Sorescu are avantajul că marchează. Dar aici cred că va scădea procentajul cu cel puțin 20%. Dacă va reuși să marcheze vreo patru goluri în astea 15 etape ar fi minunat pentru el. În primă fază e important să prindă echipa pentru că pe poziția lui sunt jucători buni.

La Radomiak urmăriți jucători din România?

– Ne uităm la un fundaș central din România, dar deocamdată n-am avansat. Mai așteptăm un pic, mai spre sfârșitul perioadei de transferuri. O să urmărim mai atenți etapa asta de campionat și spre finalul lunii posibil să mai avansăm.

  • 800.000 de euro va plăti Rakow lui Dinamo pentru transferul lui Deian Sorescu
  • 15% a păstrat Dinamo dintr-un viitor transfer, iar suma totală de transfer poate ajunge cu bonusuri la 1.000.000 de euro 
  • 1.900.000 de euro e cota lui Deian Sorescu conform transfermarkt
ADVERTISEMENT