Fotbal intern

Transfer de ultimă oră la Dinamo! „Câinii” readuc în Liga 1 un fost atacant al Craiovei

10.09.2018 | 11:12
Transfer de ultima ora la Dinamo Cainii readuc in Liga 1 un fost atacant al Craiovei
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că Dinamo are un început dezastruos în defensivă, oficialii din Ștefan cel Mare caută în continuare întăriri în ofensivă. Respectând dictonul „cea mai bună apărare este atacul”, „câinii roșii” sunt foarte aproape să îl semneze pe fostul atacant al Craiovei, Danijel Subotic.

Ajuns la 29 de ani, fotbalistul elvețian cu origini ex-iugoslave a jucat ultima oară la Șahtior Karagandy. Subotic a plecat însă din Kazahstan în această vară după ce a rămas jucător liber de contract. Fotbalistul a efectuat deja vizita medicală, dar nu a semnat încă o înțelegere cu trupa din Ștefan cel Mare. Motivul? Câinii încearcă să aducă un atacant mai bun cu care se află în negocieri. Cu toate acestea, transferul lui Subotic nu s-ar efectua doar în cazul în care oficialii dinamoviști reușesc să îl semneze pe fotbalistul cu care se află în tratative, notează gsp.ro. Sursa citată mai spune și faptul că pe lista lui Dinamo s-a aflat și Jacque Zoua, dar internaționalul camerunez a ales să semneze cu cei de la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Subotic la Dinamo, concurență pentru atacanții din lotul lui Bratu

Cotat la 700.000 de euro de transfermarkt.com, Danijel Subotic ar urma să se lupte pentru un loc de titular cu veteranul Mircea Axente și tinerii Daniel Popa și Robert Moldoveanu. Danijel Subotic a jucat de-a lungul carierei la Portsmouth, Zulte Waregem, Grosseto, Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureș, Volyn Lutsk, Gabala, Qadsia, Sheriff Tiraspol, Ulsan și Șahtior Karagandy. Elvețianul a jucat pentru două echipe în România. Prima dată la Craiova, la echipa lui Mititelu, unde a bifat 5 goluri în 15 apariții. După dezafilierea oltenilor, atacantul a ajuns la ASA Târgu Mureș, unde a evoluat în 14 partide, reușind să înscrie de două ori.

Rivalii lui Subotic pentru postul de titular par a fi însă în formă. Într-un amical jucat duminică împotriva celor de la SC Popești Leordeni, Dinamo a câștigat cu 5-0, chiar dacă la pauză aveau un avantaj de numai un gol. Daniel Popa a marcat primul gol al partidei, urmând ca după pauză Mircea Axente să reușească un hat-trick. Ultimul gol a fost reușit de tânărul Neicuțescu, care la rândul său joacă atacant.  Echipa de start a folosită de Bratu: Penedo – Corbu, Popescu, R. Grigore, Olteanu – Gomelt, Cooper, Nistor – Sorescu, Popa, Salomao.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Mircea Axente și Robert Moldoveanu au reușit fiecare câte un singur gol în 5 partide, în timp ce Daniel Popa a jucat 4 meciuri în Liga 1 și a reușit o singură pasă decisivă.

După 7 etape, Dinamo se află pe locul 8 în clasamentul Ligii 1 Betano, cu 10 puncte și o linie de clasament de 3 victorii, un egal și 3 înfrângeri. De asemenea, formația lui Florin Bratu are 11 goluri marcate și 14 goluri încasate.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo urmează meciul cu Astra Giurgiu, care se joacă vineri, de la ora 21:00, în “Ștefan cel Mare”.