Sport

Transfer exotic pentru un fost atacant al lui Dinamo! Este aproape de un contract în Tanzania

Un fotbalist cu peste 80 de meciuri în Liga 1 este aproape de a semna cu un club din Tanzania. În ultima perioadă a fost monitorizat și de o echipă din Africa de Sud.
12.08.2021 | 15:43
Transfer exotic pentru un fost atacant al lui Dinamo Este aproape de un contract in Tanzania
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al lui Dinamo, Daniel Popa, ar putea semna, săptămâna viitoare, un contract cu gruparea SC Simba, campioana Tanzaniei.

Conform platformei kickoff.com, fotbalistul era vizat de un transfer la Kaiser Chiefs, unul dintre cele ma importante cluburi din Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

Din Liga 1, în Liga Campionilor Africii

Considerat cândva un atacant de mare perspectivă, Daniel Popa a ajuns la 26 de ani, fără mari realizări în fotbal. A fost internațional de tineret și una dintre marile promisiuni ale lui Dinamo.

Deși a primit numeroase șanse la echipa din Ștefan cel Mare, nu a confirmat. În sezonul trecut a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, iar gruparea dâmbovițeană l-a achiziționat definitiv în această vară.

ADVERTISEMENT

Acum, Daniel Popa ar putea face obiectul unui transfer pe cât de neașteptat, pe atât de spectaculos. Atacantul va semna, săptămâna viitoare, pe trei ani, cu SC Simba, campioana Tanzaniei.

Astfel, fotbalistul va avea oportunitatea să joace în Liga Campionilor Africii. Simba este unul dintre cele mai mari cluburi din Tanzania. Au în palmares nu mai puțin de 22 de titluri de campioni şi 5 Cupe.

ADVERTISEMENT

Echipa este antrenată de francezul Didier Gomes Da Rosa, un tehnician extrem de apreciat în Africa, având în palmares mai multe titluri cu formații precum Rayon Sports sau Coton Sport.

Cotat la 550 de mii de euro, Daniel Popa va fi cel mai valoros jucător din lotul celor de la Simba. Al doilea cel mai bine cotat jucător al echipei este brzilianul Gerson, evaluat la 300.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Daniel Popa, un jucător problemă

Daniel Popa este un produs al fotbalului târgoviștean. A fost cumpărat de Dinamo de la Chindia Târgoviște, în 2016, după care a evoluat sub formă de împrumut la FC Botoșani.

A revenit la Dinamo, dar în ciuda faptului că i s-au dat nenumărate oportunități acesta nu a rupt gura târgului. În urmă cu mai bine de doi ani s-a vorbit chiar de o dependență a fotbalistului de jocurile de noroc.

Atacantul a reprezentat mereu un exemplu negativ în vestiar, din cauza dependenței lui, acesta fiind și motivul pentru care antrenorii nu s-au opus niciodată transferurilor lui.

ADVERTISEMENT