Sport

„Transfer” la Dinamo! Pe cine aduc „câinii” în locul lui Constantin Eftimescu

Fostul președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo s-a retras din activitate după o viață alături de clubul la care și-a început junioratul în 1961.
17.08.2021 | 11:13
Transfer la Dinamo Pe cine aduc cainii in locul lui Constantin Eftimescu
ADVERTISEMENT

Pentru „nea Bigi”, meciul dintre Dinamo și CS Mioveni a fost cu totul special, fiind celebrat pentru întreaga activitate în cadrul clubului Dinamo.

Unul dintre cei mai vechi oameni din club se va retrage de la Dinamo și se va pensiona așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Moment special oferit de Dinamo lui Constantin Eftimescu la partida cu CS Mioveni

Fostul mare portar al lui Dinamo care a făcut parte din echipa care a jucat o semifinală de Cupa Campionilor cu Liverpool și-a dedicat aproape întreagă viață clubului din Ștefan cel Mare. După ce și-a încheiat cariera de jucător, a rămas în cadrul clubului ca organizator de competiții.

În ultimul an de zile, Constantin Eftimescu a fost numărul unu în cadrul clubului, fiind președintele Consiliului de Administrație al lui Dinamo, adică singurul om cu drept de semnătură după înlăturarea lui Pablo Cortacero și a lui Dorin Șerdean.

ADVERTISEMENT

„Nea Bigi” a primit o placă specială și un tricou cu numărul 1, inscripționat cu numele său. Deian Sorescu a fost cel care i-a înmânat premiul pe terenul de joc, înainte de startul partidei dintre Dinamo și CS Mioveni.

Cine vine la Dinamo în locul lui Constantin Eftimescu

Odată cu intrarea clubului în insolvență, activitatea Consiliului de Administrație a lui Dinamo a fost suspendată, așa că a fost momentul prielnic ca Eftimescu să facă pasul în spate.

ADVERTISEMENT

În privința funcției de organizator de competiții, clubul l-a numit pe Sabin Ghiță. Ghiță a venit cu forțe proaspete la Dinamo în primăvara acestui an.

George Trandafir și Ionel Culina, rămân astfel cei mai vechi oameni din club, după plecarea doctorului Liviu Bătineanu și a lui Cornel Țălnar.

ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu a dezvăluit datoriile lui Dinamo către spanioli

Dinamo a primit interdicție la transferuri din cauza memoriilor depuse de Isma Lopez și ceilalți jucători spanioli, iar Constantin Eftimescu a dezvăluit care sunt datoriile clubului către aceștia: „Doar către impresari 1,2 milioane de euro! Dar nu știu exact cum și când trebuie plătiți acești bani. Plus jucătorilor peste un milion de euro!”.

Eftimescu a vorbit și despre conducătorii spanioli, care ar putea să pretindă și ei alte sume de club, Pablo Cortacero deja înscriindu-se la masa credală, alături de firma Lotus: „Spaniolii din conducere nu și-au cerut banii. Nu încă! Directorul general Couto avea un salariu de 9.000 de euro pe lună. Cândva, cine știe?, poate o să vrea și ei banii! În procesul cu Cortacero este și directorul general, susținând că a fost îndepărtat pe nedrept.

Șerdean cred că a fost o „săgeată”, deși e dinamovist. Țălnar a fost cu sufletul mare, de dinamovist, a mers cu ei peste tot, dar și Cornel e păcălit. „Pinocchio” Cortacero a arătat mereu doar pe telefon niște cifre că au bani, dar poți încropi pe calculator niște foi că ai milioane. Când îi ziceam că trebuie bani, dădea din mână, ca miliardarii: “Nicio problemă”, a mai spus Eftimescu pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT