Fotbal intern

Transfer la FC Botoşani! Un jucător crescut de Barcelona a semnat cu moldovenii

02.03.2020 | 17:38
Transfer la FC Botosani Un jucator crescut de Barcelona a semnat cu moldovenii
ADVERTISEMENT

FC Botoșani, revelația sezonului 2019-2020 din Casa Pariurilor Liga 1, continuă să se întărească pentru meciurile din play-off. După ce au dat lovitura cu atacantul Marko Dugandzic, moldovenii l-au adus luni pe David Babunski, un mijlocaș crescut de Barcelona.

FC Botoşani continuă transferurile. Un jucător trecut pe la Barcelona a semnat cu moldovenii

Clubul din Moldova a anunțat, pe contul oficial de Facebook, transferul mijlocașului macedonean David Babunski. În vârstă de 26 de ani, acesta a semnat pe un an și jumătate cu echipa lui Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Babunski are un CV destul de impresionant pentru un jucător venit în campionatul României. Crescut de Barcelona, club pentru care a evoluat la nivelul U17, U18, U19 și Barcelona B, mijlocașul a jucat apoi la Steaua Roșie Belgrad.

După aventura din Serbia, pentru Babunski a urmat plecarea în J-League și J-League 2, prima și a doua ligă a Japoniei, acolo unde a jucat pentru Omiya Ardija și Yokohama FC.

ADVERTISEMENT

În 2019, David Babunski a jucat în 28 de meciuri pentru Omiya Ardija și a marcat patru goluri.

  • 400.000 de euro este cota de piață a lui Omiya Ardija, conform Transfermarkt

FC Botoșani a dat lovitura cu Marko Dugandzic

Înainte de David Babunski, FC Botoșani l-a adus la echipă pe Marko Dugandzic, iar croatul de 25 de ani se dovedește a fi o mutare extrem de inspirată.

Croatul venit liber de contract în această iarnă la FC Botoșani a marcat deja 6 goluri în Casa Pariurilor Liga 1, printre acestea find o ”dublă” cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Dugandzic a marcat în toate cele șase meciuri oficiale jucate în 2020 de echipa lui Marius Croitorul. Săptămâna trecută, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a dezvăluit că a vorbit deja cu impresarul jucătorului despre un viitor transfer.

Deși este de așteptat ca echipele din România să fie primele care să insiste pentru atacant, iar FCSB e în pole-position, șeful de la Botoșani susține că jucătorul vrea să joace în străinătate.

ADVERTISEMENT