Sport

Transfer spectaculos realizat de Hermannstadt! Cine este atacantul de 1.98 care se va alătura echipei lui Marius Măldărășanu

Oficialii de la Hermannstadt au realizat un nou transfer: un atacant brazilian de aproape 2 metri, care a fost dorit în trecut de CFR Cluj.
29.05.2024 | 20:20
Transfer spectaculos realizat de Hermannstadt Cine este atacantul de 198 care se va alatura echipei lui Marius Maldarasanu
Încă un transfer bifat de Hermannstadt! Atacant de 1.98 metri pentru echipa care a terminat pe locul 9 în Superligă Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Hermannstadt a reușit un sezon impresionant în Superligă. Sibienii au terminat pe locul 3 în playout, iar acum se pregătesc pentru următoarea stagiune. Oficialii clubului au semnat cu un atacant din liga a 4-a italiană.

Hermannstadt a semnat cu un atacant de aproape 2 metri

Este vorba de Mateus Castro (26 de ani). Acesta va merge la Hermannstadt din postura de jucător liber de contract, după ce și-a încheiat înțelegerea cu echipa din Serie D, Gravina. El a semnat cu sibienii pe două sezoane, după cum a anunțat echipa pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Bine ai venit, Mateus Castro! Mateus Castro este un atacant brazilian în vârstă de 26 de ani, care are o înălțime de 1,98 metri, având astfel ca principală calitate jocul aerian.

Brazilianul a încheiat sezonul din Serie D cu 17 goluri și 3 assisturi în cele 29 de meciuri jucate, fiind golgheterul seriei. Cota sa de piață este de numai 75 de mii de euro. În cariera sa, el a mai evoluat pentru echipele de juniori ale celor de la Atletico Mineiro și Malaga.

ADVERTISEMENT

Calitățile sale aeriene par motivul pentru care sibienii l-au transferat pe Mateus. Înălțimea sa iese cu siguranță în evidență, având un profil asemănător cu cel al lui Andrea Compagno, fostul atacant de la FCSB.

În ianuarie s-a vorbit de un posibil transfer al lui Mateus Castro la CFR Cluj. Antrenorul de atunci al feroviarilor l-a dorit la echipă pe fotbalistul brazilian, însă oficialii din Gruia s-au lovit de pretențiile financiare ridicate ale echipei din Serie D.

ADVERTISEMENT

Gravina a cerut atunci 350 de mii de euro în schimbul fotbalistului, iar Neluțu Varga a renunțat la acest transfer, întrucât și-ar fi dorit să îl aducă gratis la echipă. Se pare că CFR Cluj și-a pierdut total interesul cu privire la serviciile fotbalistului, care acum a semnat cu Hermannstadt.

Mutări la Hermannstadt

Această mutare vine la scurt timp după ce Hermannstadt a anunțat prima plecare după încheierea sezonului de Superligă. Mihai Butean, un jucător important în sezonul 2023/2024, s-a despărțit de echipa antrenată de Marius Măldărășanu. El a ales să nu își prelungească înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Sibienii au semnat zilele acestea cu Cătălin Căbuz. Portarul evoluase în stagiunea trecută pentru Hermannstadt sub forma de împrumut de la CFR Cluj, iar cele două echipe s-au înțeles acum pentru un transfer definitiv al acestuia.

ADVERTISEMENT