Sport

Transfer surpriză în SuperLiga. Căpitanul unei formații de play-off a semnat cu echipa președintelui țării. Exclusiv

FC Botoșani a rămas fără căpitan. Noua echipă a lui Mihai Teja l-a lăsat să plece în străinătate pe Enriko Papa (29 de ani), iar albanezul a semnat în Turcia.
12.07.2022 | 11:32
Transfer surpriza in SuperLiga Capitanul unei formatii de playoff a semnat cu echipa presedintelui tarii Exclusiv
Enriko Papa, într-un duel cu Alexandru Albu, într-un Rapid - FC Botoșani. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Luni, 11 iulie, FC Botoșani și-a betonat mijlocul terenului cu un fotbalist de la FCSB. Este vorba despre Ovidiu Perianu (20 de ani), transferul fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK. Mutarea a fost accelerată și de plecarea din Moldova a căpitanului Enriko Papa.

Enriko Papa s-a transferat în Turcia! Căpitanul lui FC Botoșani va juca pentru echipa preferată a lui Recep Erdogan

Alabnezul în vârstă de 29 de ani a plecat liber de contract de la Botoșani, acolo unde a jucat începând cu vara lui 2018, dar și-a găsit imediat echipă. FANATIK a aflat în exclusivitate că Papa va semna cu Rizespor, o echipă al cărei fan este nimeni altul decât președintele Recep Erdogan.

ADVERTISEMENT

Turcii au terminat pe locul 17 în Super Lig și au retrogradat în eșalonul secund. Rize a fost prima sub linie, cu 36 de puncte, cu nouă mai puține decât Giresunspor, ultima echipă salvată.

Enriko Papa a venit liber de contract la FC Botoșani, în 2018, din țara natală, de la KS Lushnja. De atunci și până în prezent, mijlocașul central a evoluat în 129 de partide, a marcat 11 goluri, a dat 12 pase decisive și a primit banderola de căpitan.

ADVERTISEMENT

Albanezul e așteptat să se întoarcă în postura de antrenor

Patronul botoșănenilor, Valeriu Iftime, l-a lăsat să plece pe Enriko Papa pentru a câștiga mai bine din punct de vedere financiar, dar îl așteaptă înapoi pe albanez, ca antrenor.

„Îi facem o promisiune. Îl așteptăm înapoi peste șase ani, când va pleca Mihai Teja din funcția de antrenor”, a fost mesajul lui Iftime.

ADVERTISEMENT

Despățirea de FC Botoșani a fost una emoționantă pentru Papa. Fostul căpitan al moldovenilor și-a luat adio de la fani, cărora le-a mulțumit pentru susținerea pe care i-au oferit-o în ultimii patru ani.

„Toată lumea m-a ajutat enorm, a fost ceva foarte frumos pentru mine. Voi, fanii, m-ați ajutat. Eu am încredere că totul va merge bine în continuare. Domnul Valeriu Iftime mă lasă să plec la mai bine, îi mulțumesc”, a transmis mijlocașul albanez.

ADVERTISEMENT

Enriko Papa este unul dintre cei nouă fotbaliști de care FC Botoșani s-a despărțit în această vară, după Joyskim Dawa, Denis Haruț, David Croitoru, Realdo Fili, Mario Contra, Adi Chică-Roșă, Jaja Silva și Christopher Braun.

  • 4 sezoane a jucat Enriko Papa în SuperLiga, toate la FC Botoșani
  • 1,2 milioane de euro este cota de piață a albanezului, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: