Sport

Transfer surpriză în SuperLiga! Un atacant care a înscris împotriva lui PSG vine în România. Exclusiv

Petrolul încă mai caută să-și întărească lotul pentru actualul sezon din SuperLiga, iar FANATIK a aflat în exclusvitate că este aproape de transferul unui atacant trecut prin Ligue 1.
15.08.2022 | 16:39
Transfer surpriza in SuperLiga Un atacant care a inscris impotriva lui PSG vine in Romania Exclusiv
Transfer surpriză în SuperLiga! Un atacant care a înscris împotriva lui PSG vine în România. Exclusiv
ADVERTISEMENT

La revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, ”găzarii” au avut un start poticnit, dar în ultimele două etape au reușit victorii importante, ultima chiar în fața Rapidului.

Petrolul, aproape de transferul în SuperLiga al unui atacant din Franța

Petrolul și-a stabilit ca obiectiv salvarea de la retrogradare în primul an la revenirea în SuperLiga, dar pentru asta antrenorul Nae Constantin are nevoie de un lot cât mai competititv. Conducerea clubului a lucrat intens în această vară, iar FANATIK a aflat că ”lupii galbeni” sunt aproape de transferul unui atacant cu experiență.

ADVERTISEMENT

Congolezul Harrison Manzala Tusumgama, în vârstă de 28 de ani, este ținta ploieștenilor, un jucător cu 44 de meciuri, 4 goluri și 3 pase decisive în Ligue 1. Din informaţiile FANATIK, cele două părţi au ajuns la un acord, iar conducătorii Petrolului i-au luat deja bilet de avion şi îl aşteaptă în România pentru parafarea actelor.

Fotbalistul este născut în Franța, dar a ales să reprezinte RD Congo și are 4 selecții la naționala U20. Manzala este aripă dreapta, dar, la nevoie, poate să joace și în banda stângă sau ca atacant central și vine la Petrolul liber de contract.

ADVERTISEMENT

Manzala a jucat ultima dată la Bastia

Jucătorul cotat în acest moment la 300.000 de euro și-a început cariera la Le Havre, iar de-alungul carierei a mai evoluat pentru formațiile Amiens, Angers, Maccabi Petah Tikva, Le Mans și Kayserispor.

La începutul acestui an a semnat cu Bastia până la finalul sezonului, dar nu a evoluat decât într-un singur meci și corsicanii, care au promovat în Ligue 1 în această vară, nu i-au prelungit înțelegerea.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019-2020, pe când era împrumutat de Angers la Le Mans a marcat cel mai important gol al carierei. Harrison Manzala a înscris într-un meci cu PSG, pierdut de Le Mans, scor 1-4, în optimile de finală ale Cupei Ligii Franței.

Petrolul, transferuri cu nume

Petrolul Ploiești a reușit în această vară o campanie de achiziții spectaculoasă, principalele mutări fiind aducerea lui Gabriel Tamaș și Constantin Budescu, acesta din urmă revenind la formația unde s-a lansat în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei doi veterani, ”lupii galbeni” i-au mai transferat pe Gicu Grozav, Juan Pătrașcu, Sebastian Guiu, Florin Borța, Jair Tavares da Silva, Mirko Ivanovski, Christian Irobiso, Octavian Vâlceanu și Lucian Dumitru.

ADVERTISEMENT