Fotbal international

Transfer surpriză la Barcelona! I-au fixat clauza de reziliere la 100 de milioane de euro

08.08.2018 | 14:55
Transfer surpriza la Barcelona Iau fixat clauza de reziliere la 100 de milioane de euro

Transfer surpriză la Barcelona! Catalanii l-au adus pe Camp Nou pe senegalezul Moussa Wague, jucător care a participat la Campionatul Mondial 2018. Jucătorul a costat 5 milioane de euro, iar Barcelona i-a stabilit o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Fundașul senegalez a semnat cu gruparea blaugrana pe o perioadă de cinci ani.

Barcelona a mai făcut un transfer înainte de startul noului sezon. La doar 19 ani, Moussa Wague a impresionat la Campionatul Mondial 2018, marcând împotriva Japoniei într-un meci din faza grupelor și devenind astfel cel mai tână jucător african care marchează la un turneu final. Catalanii s-au mișcat foarte repede, dându-și seama de potențialul jucătorului. Au negociat cu belgienii de la KAS Eupen și și-au asigurat serviciile jucătorului. Fundașul dreapta se va antrena alături de echipa mare sub comanda lui Ernesto Valverde, însă va juca pentru echipa a doua a clubului. Tehnicianul catalanilor intenţionează să îl aducă cât mai repede la prima echipă, ca rezervă pentru portughezul Nelson Semedo, pentru ca astfel să îl poată trece pe Sergi Roberto fie în zona fundaşilor centrali, fie, cel mai probabil, a mijlocaşilor la închidere.

Moussa Wague a acumulat experiență în campionatul Belgiei și în Europa League și a devenit al cincilea transfer făcut de Barcelona în această vară. Jucătorului i s-a stabilit o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Al șaselea transfer este în așteptare: catalanii vor să îl aducă pe Paul Pogba de la Manchester United. Francezul, care a devenit campion mondial în Rusia, și-a exprimat intenția de a pleca de la club, dar se pare că tehnicianul Jose Mourinho nu este dispus să îl piardă.

Transfer surpriză la Barcelona! Wague a impresionat la CM 2018

În ciuda vârstei sale, Moussa Wague a jucat 40 de meciuri pentru prima echipă a lui Eupen în ultimele două sezoane, în campionat și Europa League. Africanul a jucat și 13 meciuri pentru naționala de seniori a țării sale. Este primul jucător de la această micuţă echipă din prima divizie belgiană, din zona vorbitorilor de limbă germană din provincia Liege care face un salt atât de uriaş în carieră, având şansa vieţii de a evolua alături de Leo Messi, Luis Suarez sau Gerard Pique.

La CM 2018, în meciul cu Japonia din faza grupelor, Wague a marcat pentru scorul de 2-1 cu un șut în forță, în minutul 71, însă asiaticii au revenit și au egalat după şapte minute prin Keisuke Honda, scorul final al întâlnirii fiind 2-2.