Fotbal international

Transfer surpriză la FC Barcelona. A luat un fundaş de 19 ani, remarcat la Campionatul Mondial

02.08.2018 | 18:20
Transfer surpriza la FC Barcelona A luat un fundas de 19 ani remarcat la Campionatul Mondial

Transfer surpriză la FC Barcelona. Clubul catalan a luat un fundaş de 19 ani, remarcat la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. Este vorba de senegalezul Moussa Wague, care evoluează pe post de fundaş dreapta şi care a fost folosit timp de 196 minute în naţionala Senegalului în grupa H a turneului final al CM din Rusia, reuşind să şi înscrie un gol în egalul cu Japonia.

Transfer surpriză la FC Barcelona.  Va juca fundaş dreapta. În imagine, bucuria după golul marcat Japoniei
Transfer surpriză la FC Barcelona. Va juca fundaş dreapta

În ciuda vârstei sale, Moussa Wague a jucat 40 de meciuri pentru prima echipă a lui Eupen în ultimele două sezoane, în campionat și Europa League. Africanul a jucat și 13 meciuri pentru naționala de seniori a țării sale. Este primul jucător de la această micuţă echipă din prima divizie belgiană, din zona vorbitorilor de limbă germană din provincia Liege care face un salt atât de uriaş în carieră, având şansa vieţii de a evolua alături de Leo Messi, Luis Suarez sau Gerard Pique.

Transfer surpriză la FC Barcelona. Provine de la micuţa echipă belgiană Eupen

Momentan, jucătorul va fi trimis la a doua echipă a catalanilor, ca urmare a faptului că este în urmă cu pregătire, faţă de restul lotului. Însă Ernesto Valverde intenţionează să îl aducă cât mai repede la prima echipă, ca rezervă pentru portughezul Nelson Semedo, pentru ca astfel să îl poată trece pe Sergi Roberto fie în zona fundaşilor centrali, fie, cel mai probabil, a mijlocaşilor la închidere.

FC Barcelona a avut o campanie destul de prolifică în această vară pe piaţa transferurilor, dar de astă dată nu a mai plătit sume imense pentru achiziţionarea jucătorilor doriţi. Au fost aduşi trei jucători, un fundaş şi doi mijlocaşi. Fundaşul este Clement Lenglet de la FC Sevilla,pentru care s-au plătit 36 de milioane euro, iar cei doi mijlocaşi sunt ambii din Brazilia. Arthur de la Gremio Porto Alegre a costat 31 de milioane euro, iar Malcom, adus în ultimul moment de la Bordeaux, practic suflat pe ultima sută de metri Romei, a fost achiziţionat cu 40 de milioane.

Obiectivele sunt Champions League şi titlul în Primera Division

La capitolul cedări sunt oficiale plecările lui Munir la FC Sevilla, a lui Aleix Vidal la aceeaşi echipă, a lui Gerard Deulofeu la Watford şi a lui Lucas Digne la Everton. Însă şefii Barcelonei susţin că nu este încă încheiată campania de achiziţii a clubului şi că ar mai putea apăra surprize pe viitor. Un nume de ultimă oră este cel al chilianului Arturo Vidal de la Bayern Munchen şi iarăşi am avea un episod conflictual cu un alt club din Serie A după cazul Malcom, deoarece Vidal era dat ca şi sigur la Inter.

Ernesto Valverde are ca obiectiv pentru noul sezon păstrarea coroanei de campioană în Primera Division pentru FC Barcelona, dar, mai ales, să ducă echipa cât mai sus posibil în Champions League, acolo unde de trei ani Barca stă în umbra marelui rival Real Madrid. Şi Leo Messi sublinia că Barca trebuie să aibă alte evoluţii în Champions League, pentru că în ultimii ani rezultatele au fost departe de numele clubului şi de lotul valoros al catalanilor. Barcelona va avea însă concurenţă serioasă pentru cel mai important trofeu european intercluburi Juventus, Real Madrid, Manchester City, FC Liverpool, PSG sau Bayern Munchen.