Fotbal international

Transferă Cosmin Olăroiu din Liga 1 Betano? Ce trebuie să știe fotbaliștii români despre China

02.01.2019 | 13:11
Transfera Cosmin Olaroiu din Liga 1 Betano Ce trebuie sa stie fotbalistii romani despre China

Cosmin Olăroiu are ca obiectiv titlul pentru sezonul următor în China și nu exclude să transfere jucători și din Liga 1 Betano. Totuși, în Asia, ar putea ajunge mai degrabă fotbaliști care au în cv și echipa națională.  ”E foarte greu pentru că nu cunosc bine campionatul şi nu îl urmăresc atent. Cred că din jucătorii de la echipa naţională, da probabil că dintre ei, ar putea juca. Dar acum depinde de fiecare echipă, ce vrea şi de ce jucător are nevoie, la ce nivel”, a declarat Cosmin Olăroiu pentru Telekom Sport.

Olăroiu a ajuns la Jiangsu Suning după ce a antrenat echipa națională a Arabiei Saudite. L-a înlocuit în funcție pe Fabio Capello, dar nu a reușit să intre în calcule pentru titlu în primul sezon. Pentru al doilea an, antrenorul român vrea să dea lovitura. Aici sunt multe echipe foarte puternice, cu bugete mult mai mari decât noi, dar care sunt în urma noastră în momentul de faţă. Probabil că şi la ei se vor produce schimbări. În ceea ce ne priveşte pe noi, depinde foarte mult de ceea ce vom reuşi să achiziţionăm în perioada asta de pauză, de jucătorii pe care îi vom aduce pentru a ridica nivelul echipei. E foarte important lucrul ăsta şi la fel de importantă e strategia pe care o vom adopta în sezonul viitor” a adăugat Olăroiu.

Transferă Cosmin Olăroiu din Liga 1 Betano Olăroiu pe margine
Cosmin olăroiu l-a înlocuit pe Fabio Capello în funcția de antrenor al chinezilor de la Jiangsu Suning

Transferă Cosmin Olăroiu din Liga 1 Betano?

Cosmin Olăroiu este la prima experiență în China. Ca fotbalist a evoluat preț de trei ani de zile în Coreea de Sud și Japonia. ”Sunt multe lucruri diferite. Fiecare ţară e diferită, fiecare ţară are un anumit mod de a exista. Iar noi avem datoria să ne aliniem acestui mod şi să ne acomodăm acestui mod. Cu siguranţă nu vom reuşi să schimbăm lucrurile, pentru că în orice ţară mergi, noi trebuie să ne adaptăm ţării şi nu ţara nouă.

Şi atunci, dacă încercăm să schimbăm foarte mult din viaţa lor, probabil ajungem să fim incomozi. Şi trebuie să ţinem cont de aspectele astea şi trebuie să găsim modalităţi de a absorbi modul lor de a fi şi de a ne adapta, chiar dacă nu e uşor de multe ori. Dar ne străduim, avem experienţa necesară, avem foarte mulţi ani de când suntem plecaţi din România, şi eu şi colaboratorii mei, şi cred că reuşim destul de bine lucrul ăsta. Cu mâncarea sunt obişnuit. Mănânc mâncare chinezească. Mânănc coreean, japonez, orice mâncare asiatică” a mai spus Cosmin Olăroiu.