Fotbal international

Transferaţi de neveste! Super-fotbaliştii care şi-au schimbat echipa la ordinele soţiilor. Ibrahimovic e ultimul dintr-o serie extrem de lungă

29.12.2019 | 17:46
Transferati de neveste Superfotbalistii care siau schimbat echipa la ordinele sotiilor Ibrahimovic e ultimul dintro serie extrem de lunga
ADVERTISEMENT

În fotbal se ştie că, de multe ori, cei mai apropiaţi consiliei al fotbalistului sunt soţia şi impresarul. Numai că sunt momente chiar şi în cariera marilor staruri în care consoartele au cuvântul hotărâtor referitor la mutări chiar de zeci de milioane de euro, în care primează ca argument nu neapărat şansa jucătorului de a se impune sau de a-şi relansa cariera, ci preferinţele nevestei pentru un oraş sau o lipsa empatiei între ea şi conducătorii unui club. Şi, culmea, avem o listă extrem de lungă şi de nume foarte prestigioase care s-au lăsat conduşi de toanele soţiei în alegerea clubului unde urmau să se transfere.

Mari jucători ai fotbalului mondial transferaţi de neveste. “Zeul” Zlatan a ascultat de soţie şi cum l-a ratat AC Milan pe Tevez

Zlatan Ibrahimovic este numele surprinzător care deschide această listă. Mutarea sa la AC Milan din ultimle zile a fost orchestrată de Helen, soţia sa, care se săturase de Los Angeles şi ducea dorul oraşului în care s-a simţit cel mai bine, Milano. Zlatan mai jucase în oraş în două rânduri, pentru cele două mari rivale, Milan şi Inter, iar nevasta suedezului, un fost model, îşi declarase în repetate rânduri dragostea pentru capitala Lombardiei.

ADVERTISEMENT

Că tot suntem la capitolul Milan, să amintim şi un alt transfer, ratat de data asta. În 2013, Carlos Tevez voia să plece de la Manchester City, iar Silvio Berlusconi a sărit imediat cu oferta pentru a-l aduce în atacul “Diavolului”. Toată lumea se pusese de acord, Tevez chiar semnase şi urma să fie adus cu avionul personal al patronului ca să fie prezentat la “rossoneri”. Numai că a aflat fiica lui Silvio, Barbara, care i-a făcut tatălui un circ monstru. Barbara era partenera de viaţă a lui Alexandre Pato, atacantul brazilian al Milanului, şi aducerea lui Tevez ar fi însemnat că Pato devenea automat rezervă. Don Silvio nu a putut face faţă atacului declanşat de fiica sa şi i-a făcut hatârul. În loc de avion, şi-a trimis avocatul să rupă contractul cu Tevez, iar acesta a ajuns la Juventus.

Tot cu Silvio Berlusconi în prim-plan pe post de “loser” avem şi afacerea Şevcenko. Andrei fusese golgheterul Italiei de două ori, devenise un simbol pentru Milan şi era jucătorul preferat al magnatului. Numai că, soţia acestuia, Kristen, se săturase după şapte ani la Milano şi voia să schimbe locul de shopping. Explicase într-un interviu că, de fapt, capitala modei începuse să i se pară un oraş plictisitor, de Provincie. Aşa că a tras de Andrei să accepte oferta de la Chelsea. Berlusconi a luat foc, a făcut-o praf pe Kristen (un fotomodel american) spunând că ea e purtătoarea de pantaloni în familia Şevcenko iar golgheterul său e doar “plastilină” în mâinile acesteia. Atunci s-au stricat şi relaţiile între cei doi, deşi Berlusconi era naşul de botez al primului copil al cuplului, Jordan, născut la Milano.

ADVERTISEMENT

Jamie Vardy e simbol la Leicester şi e foarte posibil să se retragă de acolo. Numai că motivul nu e neapărat preţul exorbitant cerut de “vulpi” pentru el, ci dorinţa soţiei, Rebekah, care s-a îndrăgostit de liniştea din provincia Midlands. Şi, în plus, aceasta a spus că nu suportă marile metropole, Londra, Manchester sau Liverpool. Aşa că unde să se mai transfere Jamie? E principala explicaţie pentru faptul că Vardy încă mai joacă la Leicester.

Femeia care i-a terminat cariera lui Lavezzi şi exemplul perfect al lui Trezeguet

Mauro Icardi e un caz deja extrem de mediatizat. Căpitan şi vedetă la Inter, a trebuit să se despartă de formaţia din Lombardia din cauza faptului că soţia sa, Wanda Nara, devenise un fel de “persona non-grata” pentru toată suflarea interistă: conducători, suporteri şi chiar colegi ai argentinianului.

ADVERTISEMENT

Mai discretă, dar la fel de decisivă, a fost nevasta marelui Zinedine Zidane. Când în 2001 a venit oferta de la Real Madrid, Zizou a fost invitat de preşedintele de atunci al “Bătrânei Doamne”, legendarul Giovanni Agnelli jr. (sau Gianni, cum a fost cunoscut) la o discuţie pentru a-i stabili soarta. O mărire de salariu şi câteva vorbe din partea “Avocatului” fuseseră suficiente pentru ca Zizou să uite de Real. S-a dus însă apoi acasă, unde a intrat în scenă “tânăra doamnă”, Verionique, soţia fotbalistului. Aşa că Agnelli s-a trezit a doua zi cu refuzul lui Zidane de a-şi prelungi contractul şi cu cererea expresă de a fi lăsat să plece la Madrid. “Îmi pare rău pentru el. E clar cine e bărbatul în familia Zidane”, nu s-a putut abţine, de obicei elegantul Agnelli, când a anunţat plecarea francezului la Real.

Ezequiel Lavezzi a fost printre primii jucători transferaţi de PSG în încercarea de a forţa intrarea în rândul forţelor de prim rang ale Europei, după preluarea de către concernul arab condus de Al-Khelaifi. Idol la Napoli după cinci ani petrecuţi pe “San Paolo”, Lavezzi era cel mai iubit fotbalist la poalele Vezuviului, văzut drept urmaşul lui Maradona. Numai că soţia, Yanina, era disperată să scape de Napoli. Iar când a apărut opţiunea Paris, nici măcar nu a mai stat pe gânduri. S-a certat cu soţul, care nu era aşa de convins să-i lase pe napoletani, s-a urcat în avion şi a plecat direct la Paris, în apartamentul pe care PSG îl pusese deja la dispoziţia cuplului! Asta înainte ca soţul să semneze! În cele din urmă, Lavezzi a fost convins de istericalele doamnei şi a venit în capitala Franţei. Mutare cu ghinion pentru amândoi. Cariera lui Ezequiel a luat-o în jos, devenind rezervă la PSG, iar cei doi s-au şi despărţit în 2017.

ADVERTISEMENT

Un caz ceva mai special, de “aşa da” este cel al lui David Trezeguet. Soţia jucătorului, Beatrice Villalva, era efectiv disperată să trăiască într-un oraş cu mare şi climă caldă. Iar Torino, locul unde francezul şi-a petrecut majoritatea carierei de succes, nu îndeplinea condiţiile. Numai că n-a avut ce să facă, pentru că David i-a explicat că va pleca de la poalele Alpilor de-abia la finalul carierei, când îi va îndeplini dorinţa. Şi, într-adevăr, la 32 de ani, mai devreme decât se aşteptau mulţi, Trezeguet a plecat de la Juve la…Hercules Alicante! O echipă minusculă pentru numele imens al atacantului campion mondial şi european, dar cu o climă blândă şi plajă superbă.

 

 

 

ADVERTISEMENT