Fotbal intern

Transferul lui Andrei Cristea la FCSB a picat în proporţie de 99%! Cât a dat Gigi Becali şi cât voiau cei de la Poli Iaşi

28.12.2018 | 22:31
Transferul lui Andrei Cristea la FCSB a picat în proporţie de 99%! Cât a dat Gigi Becali şi cât voiau cei de la Poli Iaşi
Andrei Cristea si Mihai Balasa in meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si FCSB, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iasi,
ADVERTISEMENT

Andrei Cristea s-a aflat foarte aproape de o revenire la FCSB în această iarnă. Patronul Gigi Becali a anunţat transferul înaintea meciului cu CFR Cluj din ultima etapă, iar jucătorul şi-a dat acordul. FANATIK a aflat că transferul lui Cristea la FCSB a căzut din cauza “războiului” pe care Horia Sabo, finanţatorul echipei, îl are cu preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie şi membrii din Consiliul Director. 

După ce Gigi Becali şi-a arătat interesul pentru Andrei Cristea, atacantul s-a dus glonţ la patronul Horia Sabo şi l-a anunţat că vrea să îşi încheie cariera la FCSB, club la care a cunoscut marea performanţă. Finanţatorul clubului a cerut un preţ modic pentru acest transfer, 50.000 de euro. Sabo nu a ţinut la preţ, Cristea având 34 de ani şi fiind deja la apusul carierei de fotbalist.

Adrian Ambrosie (foto dreapta) şi Horia Sabo (centru) sunt la cuţite
Adrian Ambrosie (foto dreapta) şi Horia Sabo (centru) sunt la cuţite

Gigi Becali a bătut palma pentru 50.000 de euro! Jucătorul voia să se retragă de la FCSB

Gigi Becali a fost de acord să plătească 50.000 de euro pentru Andrei Cristea, jucătorul voia să meargă la FCSB, iar Horia Sabo a fost şi el de acord cu mutarea. Doar că, de aici au început lucrurile să se complice. În scenă a intrat preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie. În acest moment, la clubul moldovean există o stare de beligeranţă între finanţatorul Horia Sabo şi Adrian Ambrosie, cel care are de partea sa Consiliul Director al clubului şi despre care se scrie că e un apropiat al primarului din Iaşi, Mihai Chirica.

ADVERTISEMENT

Ambrosie a aflat de planul lui Sabo de a-l vinde pe Cristea la FCSB pentru 50.000 de euro şi preşedintele executiv a trimis o hârtie oficială către FCSB prin care spune că Sabo nu are drept de semnătură în club şi acest drept îl au doar Ambrosie şi încă un membru din Consiliul Director. Ambrosie a vrut ca acest transfer să se realizeze în termenii săi şi a vrut 150.000 de euro în schimbul lui Cristea.

Gigi Becali a refuzat imediat noua propunere a lui Ambrosie, fapt care l-a afectat pe jucător. Andrei Cristea ar fi făcut o criză de nervi când a aflat că transferul a intrat în impas şi a mers să le ceară explicaţii şefilor. În acest moment, situaţia tensionată de la club stă să explodeze. Ambrosie încearcă să îl gonească pe finanţatorul Horia Sabo, iar telenovela “Cristea la FCSB” este doar unul dintre desele şicane dintre cei doi.

ADVERTISEMENT
Filipe Teixeira si Andrei Cristea in meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si FCSB, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, duminica 25 noiembrie 2018. 

Sabo l-a dat în judecată pe Ambrosie

Din informaţiile obţinute de FANATIK, Horia Sabo i-a dat în judecată pe Adrian Ambrosie şi pe cei din conducerea clubului că nu îşi respectă contractul şi blochează finanţarea clubului din vânzări de jucători. Cert este că transferul lui Andrei Cristea la FCSB a căzut în acest moment. Oficialii vicecampioanei au transmis deja o hârtie celor de la Iaşi prin care spun că nu sunt de acord cu noul preţ stabilit de conducere (150.000 de euro), după ce, în prealabil au bătut palma pentru 50.000 de euro.

Andrei Cristea a jucat la FCSB între 2004 şi 2006. Atacantul a făcut meciul vieţii în februarie 2005, în returul din 16-imile Cupei UEFA cu Valencia. Cristea a înscris atunci două goluri în calificarea istorică obţinută de echipa lui Walter Zenga, 2-0 (4-3 după penalty-uri).

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri