Fotbal intern

Transferul lui Antonio Jakolis la arabi a picat! Șumudică a adus un brazilian

19.08.2018 | 22:11
Transferul lui Antonio Jakolis la arabi a picat Sumudica a adus un brazilian

Transferul lui Antonio Jakolis de la FCSB la arabi a picat, croatul urmând să rămână la vicecampioana Ligii 1 Betano. Mijlocașul croat ar fi trebuit să ajungă la formația Al Shabab pregătită de Marius Șumudică, dar oficialii clubului din Arabia Saudită au transferat între timp un brazilian din Ligue 1.

Marius Șumudică declara vineri pentru FANATIK s-a înțeles cu Gigi Becali pentru transferul lui Antonio Jakolis“Mai sunt de clarificat doar testele medicale, sper să fie ok Jakolis din punct de vedere al sănătății. Este un fotbalist pe care mi l-am dorit foarte mult și sper să mă ajute. Am vorbit încă de azi noapte cu Gigi Becali despre transferul lui. Știam că FCSB o să-l ia pe Mihai Roman. De asemenea, Gigi Becali m-a întrebat și de Alexandru Stan și i-am zis că e ok pentru el, dovadă că s-a și făcut”.

Transferul lui Antonio Jakolis a picat, arabii au adus un brazilian

În cele din urmă, șeicii de la Al Shabab au preferat să-l aducă pe postul lui Antonio Jakolis pe brazilianul Somalia de la formația franceză Toulouse. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani, care a evoluat trei sezoane la Toulouse după șase ani petrecuți la Ferencvaros Budapesta, a semnat un contract pe două sezoane cu formația lui Marius Șumudică și va fi coleg cu românii Constantin Budescu și Valerică Găman.

Transferul lui Antonio Jakolis de la FCSB la arabi a picat, Al Shabab transferând un brazilian din Ligue 1
Transferul lui Antonio Jakolis de la FCSB la arabi a picat, Al Shabab transferând un brazilian din Ligue 1

Antonio Jakolis, în vârstă de 26 de ani, nu a rupt gura târgului la FCSB. A ajuns la echipă după o perioadă petrecută la CFR Cluj, însă a sfârșit împrumutat în Cipru. A jucat în sezonul 2017 – 2018 la Apollon Limassol, acolo unde a bifat 46 de meciuri, a înscris 5 goluri şi a oferit 15 pase decisive. A revenit la vicecampioana României la finalul ediţiei 2017 – 2018, după ce a refuzat să rămână în Cipru. Oficialii lui Apollon Limassol erau dispuşi să activeze clauza de cumpărare în valoare de 500.000 de euro, dar croatul a dorit să revină în Liga 1 Betano.

Pe de altă parte, Al Shabab a disputat duminică un meci amical împotriva formației Al Faisaly, antrenată de un alt român, Mircea Rednic. Duelul dintre cei doi tehnicieni români s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, pentru formația lui Marius Șumudică înscriid Constantin Budescu.

Șumudică l-a vrut și pe Alibec la Al Shabab

La începutul lunii august, Marius  Șumudică a transferat doi mijlocași de la Chapecoense! Șefii lui Al Shabab i-au mai făcut un cadou antrenorului român și i-au adus la echipă alți doi jucători. Artur Calike are 26 de ani și evoluează în banda stângă, în timp ce Luiz Adriano este cu un an mai în vârstă și joacă mijlocaș central. De remarcat că Adriano a început fotbalul la gruparea Flamengo.Jucători excelenţi, a spus Şumudică despre cei doi.

Tehnicianul român l-a mai vrut la Al Shabab și pe atacantul Denis Alibec, dar șeicii au refuzat transferul acestuia. Și asta deși Marius Șumudică a şi garantat în faţa noilor patroni pentru calităţile jucătorului: “Am fost la preşedinte. I-am spus că eu pentru Alibec bag mâna în foc. La început, conducătorii de aici nici nu au vrut să audă pentru că au văzut şi ei că Denis nu a jucat, dar acum analizează. Nu-i interesează pe ei de ce s-a întâmplat asta, normal. Numai că eu ştiu ce poate Denis, d-aia insist atât pentru el. Şi sunt o mie la sută sigur că dacă vine n-o să mă dezamăgească nici pe mine, nici pe cei de la Al Shabab”. În cele din urmă, Alibec a ajuns la Astra Giurgiu.