Fotbal intern

TOP 5 transferuri: recordul lui Săpunaru, pulverizat!

Vlad Chiricheş este la un pas să plece la Tottenham în schimbul unei sume record, 9,5 milioane de euro! În acest caz, mutarea va "spulbera" cifrele celorlalte transferuri ale fotbaliştilor...
25.08.2013 | 11:15
TOP 5 transferuri recordul lui Sapunaru pulverizat
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheş este la un pas să plece la Tottenham în schimbul unei sume record, 9,5 milioane de euro! În acest caz, mutarea va “spulbera” cifrele celorlalte transferuri ale fotbaliştilor români din Liga 1 către campionatele din străinătate. FANATIK vă prezintă mai jos un top cinci al celor mai scumpe transferuri realizate pînă la Chiricheş, care, în mod surprinzător, este dominat de fundaşi.

1. Cristian Săpunaru (24 ani, în momentul plecării) – rămîne, pînă în prezent, cel mai scump fotbalist care a plecat din Liga 1. FC Porto a plătit în schimbul fundaşului, în vara lui 2008, şase milioane de euro şi a trimis şi doi jucători sub formă de împrumut în Giuleşti, pentru un sezon: Joao Paolo Andrade şi Claudio Mejolaro “Pitbull”. La fel cum se va întîmpla şi în cazul lui Chiricheş, banii au venit în două tranşe.

ADVERTISEMENT

2. Mirel Rădoi (27 ani, în momentul transferului) – după jumătate de an, căpitanul de atunci al Stelei a plecat în Arabia Saudită, la Al-Hilal. Transferul a fost dorit cu insistenţă de fostul antrenor al lui Rădoi de la Steaua, Cosmin Olăroiu. Arabii au plătit la rîndul lor o sumă foarte importantă şi anume şase milioane de euro.

3. Gabriel Torje (22 ani, cînd a plecat) – mijlocaşul lui Dinamo a fost achiziţionat de Udinese la începutul sezonului 2011-2012, iar conturile “cîinilor” s-au umplut cu cinci milioane şi jumătate de euro. Dinamo ar mai fi putut încasa un milion în cazul în care Torje ar fi plecat în altă parte pînă la finalul lunii august 2013, însă roş-albii au pierdut clauza, avînd în vedere că aceasta a expirat de numai cîteva zile.

ADVERTISEMENT

4. Ştefan Radu (22 ani, atunci cînd a fost transferat) – Lazio a parafat în 2008 împrumutul fundaşului dinamovist pentru un sezon, în schimbul unui milion de euro. Cum însă jucătorul s-a ridicat la un nivel foarte bun, italienii au decis să-l achiziţioneze definitiv în vara lui 2009 şi au mai vărsat în vistieria “cîinilor” încă patru milioane de euro.

5. Bogdan Stancu (23 ani, la data tranzacţiei) – în ianuarie 2011, Gheorghe Hagi, care era antrenor la Galatasaray, l-a cerut cu insistenţă pe Bogdan Stancu la echipă. Başcanii Cim Bom s-au conformat şi au scos din buzunar cinci milioane de euro pe care i-au achitat imediat în schimbul golgheterului de atunci al Stelei.

ADVERTISEMENT