Fotbal intern

Transferul lui Curtean, BLOCAT! Matei, în locul lui?

Transferurile lui Srgian Luchin şi Alexandru Curtean de la Dinamo la Botev Plovdiv au fost subiectul unei veritabile telenovele care pare că şi-a reluat episoadele acum. Chiar dacă cei doi au fost...
21.01.2014 | 17:56
Transferul lui Curtean BLOCAT Matei in locul lui

Transferurile lui Srgian Luchin şi Alexandru Curtean de la Dinamo la Botev Plovdiv au fost subiectul unei veritabile telenovele care pare că şi-a reluat episoadele acum. Chiar dacă cei doi au fost prezentaţi deja oficial de echipa bulgară încă din urmă cu două săptămîni, situaţia nu este foarte certă. “Matei nu va pleca de la Dinamo la Botev! Cum să îl dăm şi pe el?! Acum sîntem mai ocupaţi cu finalizarea transferului lui Curtean! Cu Luchin e altceva, el a plecat liber, nu mai avem treabă”, au fost declaraţiile surprinzătoare ale unui oficial din conducerea “cîinilor”.

Au driblat comisionul pentru Luchin?

Aceste afirmaţii ne-au dus imediat cu gîndul la afirmaţia făcută de antrenorul bulgarilor, Stanimir Stoilov, imediat după ce ambii jucători au fost prezentaţi la bulgari. “Cei doi au semnat pe doi ani şi jumătate, urmează să fie plătiţi nişte bani pentru Curtean”. Atît, doar pentru mijlocaş, în contextul în care sursele apropiate celor care s-au ocupat de tranzacţie au explicat că românii şi bulgarii s-au înţeles pentru o sumă de aproximativ 850.000 de euro. Doar că, în actualul context, se pare că toţi banii vor fi achitaţi în contul mijlocaşului. Mişcarea a fost făcută, se pare, pentru ca Dinamo să evite un comision de 300.000 de euro pe care agentul lui Luchin, Cristea Opria ar fi urmat să-l încaseze, conform spuselor sale.

Curtean nu a semnat contractul

Pînă la urmă însă lucrurile stagnează inexplicabil, avînd în vedere că transferul lui Alexandru Curtean nu a fost încă parafat, deşi au trecut mai bine de două săptămîni de cînd el a fost prezentat ca jucător al lui Botev! Perioada de transferuri se deschide în Bulgaria pe 1 februarie, dar acest aspect nu ar trebui să aibă legătură cu semnarea actelor, avînd în vedere că Luchin a parafat deja înţelegerea. Se pare că totul are legătură cu cei 300.000 de euro pe care Dinamo ar trebui să-i achite de pe urma lui Curtean către Poli Timişoara, echipa lui Marian Iancu aflată în insolvenţă, despre care actuala conducere nu avea cunoştinţă de cauză în momentul demarării negocierilor cu Botev Plovdiv.

Matei, noua ţintă a lui Botev?

De aceea, conform unor surse din presa bulgară, în acest moment există şanse ca transferul lui Curtean să pice, tocmai din cauza sumei mari pe care ar pierde-o Dinamo. Mai mult, se pare că bulgarii erau mult mai interesaţi de aducerea lui Luchin, decît de cea a lui Curtean. În acest context s-ar putea opera o modificare spectaculoasă, pe care şefii lui Dinamo ar putea-o accepta într-un final, cu toate că acum nu par a o agrea. Este vorba despre readucerea lui Curtean şi cedarea lui Cosmin Matei, cei doi acoperind aproximativ aceleaşi posturi.

Clauza care poate bloca transferul lui Curtean!

Stoilov a primit referinţe bune despre decarul lui Dinamo, însă suma maximă pe care Botev este dispusă să o achite în schimbul său este de un milion de euro, nu foarte mulţi bani în condiţiile în care l-au luat deja gratuit pe Luchin şi în contextul în care transferul lui Curtean va pica. În mod logic, întrebarea este de ce Dinamo nu a încercat să procedeze şi în cazul mijlocaşului precum în cel al lui Luchin, iar acesta să fie lăsat să plece liber de contract. FANATIK a aflat că în contractul dintre Timişoara şi Dinamo în ceea ce-l priveşte pe Curtean este stipulat faptul că în cazul în care jucătorul pleacă din “haită” mai devreme de patru ani de la transfer, chiar şi liber de contract, oficialii din “Ştefan cel Mare” sînt obligaţi să achite în jur de 300.000 de euro.

Luchin, bun de plată!

Suma este asemănătoare şi în cazul lui Srgian Luchin, doar că în actele pe care acesta le are cu Dinamo şi Cristea Opria este stipulat faptul că dacă îşi reziliază contractul nu clubul este bun de plată, datoria urmînd a fi preluată de jucător! Din acest motiv, conducătorii ştiau că riscurile financiare pe care şi le asumă în momentul în care vor rezilia contractul cu fotbalistul sînt minime pentru ei, situaţie care nu este însă deloc similară cu cea a lui Curtean, avînd în vedere situaţia prezentată mai sus.