Sport

Transferul lui Gianluigi Buffon la Parma nu e văzut cu ochi buni: ”Ai plecat ca un mercenar”

După 20 de ani, legendarul portar Gianluigi Buffon a revenit la Parma, dar transferul său nu a fost primit prea bine de fani.
18.06.2021 | 19:04
Transferul lui Gianluigi Buffon la Parma nu e vazut cu ochi buni Ai plecat ca un mercenar
ADVERTISEMENT

Jucătorul de 43 de ani s-a întors la Parma, clubul care l-a lansat în fotbalul mare, după ce în 2001 era cumpărat de Juventus pentru 53 de milioane de euro, un record în materie de portari la vremea respectivă.

La întoarcerea uneia dintre legendele clubului, Parma a realizat un filmuleţ de prezentare spectaculos, în care portarul este… ”Superman“.

ADVERTISEMENT

Fanii Parmei, furioși după transferul lui Gianluigi Buffon

Chiar dacă a fost o emblemă pentru Parma, iar cedarea sa la Juventus a umplut conturile clubului, fanii nu sunt foarte încântați de transferul de Gianluigi Buffon căruia nu-i pot ierta prea ușor trădarea de a cum 20 de ani.

Conform Gazzetta dello Sport, la 24 de ore de la anunțul revenirii fostului internațional la echipa care a retrogradat în Serie B, fanii din Boys 1977, cea mai importantă facțiune a suporterilor Parmei, s-aiu adunat la stadionul Tardini și i-au făcut o primire groaznică veteranului portar.

ADVERTISEMENT

”Ai plecat ca mercenar, nu te poți întoarce ca erou… onorează tricoul”, a fost banner-ul afișat de fanii care nu au putut uita că la doar 23 de ani Buffon a alșes să lase Parma și să plece la Juventus.

Transfer Gianluigi Buffon Parma

Cu alte cuvinte, Gianluigi Buffon va trebui acum să recâștige cu evoluțiile sale sale pe teren o mare parte dintre fanii formației unde sunt legitimați și românii Dennis Man și Valentin Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Buffon a renunțat la visul de a câștiga Liga Campionilor

Legendarul portar a dezvăluit că a luat decizia de a reveni la Parma după multe momente de gândire. În ciuda unor oferte venite de la echipe care evoluează în Liga Campionilor, portarul a ales cu inima şi s-a întors acasă.

”Am avut nevoie de o săptămână pentru a mă opri și a lua în calcul toate opțiunile. Trebuia să-mi dau seama dacă trebuie să mă opresc sau să continui.

ADVERTISEMENT

Propunerile pe care le-am primit au fost tentante, proveneau de la echipe care vor juca Liga Campionilor ca protagoniști. Poate nu o să câștige, dar se vor bate pentru trofeu. Eu  am renunțat la ideea că pot câștiga Liga Campionilor, declara Buffon în urmă cu doar câteva zile.

Gianluigi Buffon  a atins borne pe care prea puțin fotbaliști în activitate îndrăznesc să le viseze. S-au adunat în cei 26 de ani de carieră peste 1.100 de meciuri, dintre care 176 numai în tricoul echipei naționale a Italiei.

Și în ceea ce privește numărul de meciuri în Serie A Buffon este deținătorul recordului absolut, cu 693 de apariții, cu 46 mai multe decât altă legendă a fotbalului din Peninsulă, Paolo Maldini.

ADVERTISEMENT