Fotbal intern

Transferul lui Julio Baptista la CFR Cluj face senzație! Ce scrie presa internațională

18.08.2018 | 18:25
Transferul lui Julio Baptista la CFR Cluj face senzatie Ce scrie presa internationala

Transferul atacantului brazilian Julio Baptista la CFR Cluj face senzație în presa internațională. Jurnaliștii marilor publicații din Europa au fost luați prin surprindere de decizia fostului jucător de la Real Madrid, Arsenal Londra și AS Roma de a semna cu echipa campioană din Liga 1 Betano.

”Julio Baptista s-a întors. Nu a mai jucat pentru un club profesionist din ianuarie 2017 şi acum a semnat cu CFR Cluj, echipă care activează în prima ligă a României”, a scris cotidianul francez L’Equipe, în timp ce publicația spaniolă Marca a notat: ”Atenţie! Julio Baptista a revenit în fotbal la 36 de ani! Brazilianul a ajuns la un acord cu echipa CFR Cluj. În Spania a evoluat pentru Real Madrid, Sevilla şi Malaga”.

Transferul lui Julio Baptista la CFR Cluj face senzație: ”Înapoi în fotbal”

”Julio Baptista a semnat cu un club european. CFR Cluj, de patru ori campioana României, a anunţat oficial transferul brazilianului. Ultima oară evoluase pentru Orlando City, în MLS”, a scris Fox Sports, în timp ce beIN Sports a notat: ”Perioada de mercato se apropie de final în Europa. Julio Baptista a ajuns la Cluj şi a semnat cu CFR”.

Transferul atacantului brazilian Julio Baptista la CFR Cluj face senzație în presa internațională
Transferul atacantului brazilian Julio Baptista la CFR Cluj face senzație în presa internațională

Transferul brazilianului Julio Baptista la CFR Cluj a făcut senzație și printre jurnaliștii de la ESPN, care au notat: ”Înapoi în fotbal. Julio Baptista a fost prezentat oficial de un club din România. De patru ori campioană în România, CFR Cluj a anunţat sâmbătă transferul brazilianului. În perioada în care nu a jucat, Julio Baptista a urmat cursurile UEFA pentru a deveni antrenor. Mijlocaşul a spus că nu vrea să antreneze o echipă în acest moment, astfel că a revenit pe teren”.

CFR Cluj a oficializat transferul lui Julio Baptista. Gruparea din Gruia a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care a anunţat că fostul mijlocaş de la Real Madrid, Arsenal Londra şi AS Roma a semnat un contract cu formaţia pregătită de Antonio Conceicao. “Bun venit, Julio Baptista! Suntem bucuroşi să vă anunţăm că am perfectat transferul lui Julio Baptista, fostul mijlocaş al lui Real Madrid, Arsenal şi AS Roma. Fostul brazilian are 112 goluri marcate în întreaga carieră, perioadă în care a bifat 355 de meciuri în toate condiţiile şi vine în Gruia pentru a ne ajuta în atingerea obiectivelor stabilite. Îi urăm “bun venit” în familia CFR şi mult succes în tricoul “alb-vişiniu”! Bem vindo, Julio”, este mesajul grupării ardelene.

CFR Cluj l-a vrut și pe Michael Essien

Pe parcursul carierei, Julio Baptista a evoluat la echipe precum FC Sao Paulo B, Sao Paulo, Sevilla FC, Real Madrid, Arsenal Londra, AS Roma, Malaga CF şi Cruzeiro. În La Liga are 151 de prezenţe, 63 de goluri şi 8 pase decisive. Pentru Real Madrid a evoluat în 77 de partide şi a înscris pentru gruparea “blanco” 13 goluri. Brazilianul are şi 6 asisturi pentru galactici. Julio Baptista a fost coleg la gruparea din Primera Divison cu Ronaldo, Roberto Carlos, Iker Casillas, Raul, Zinedine Zidane, David Beckham, Marcelo şi Xabi Alonso.

Julio Baptista nu este singurul jucător cu nume pe care CFR Cluj a pus ochii. În această vară  campioana României a mai fost aproape de a-l aduce pe Michael Essien, fotbalistul trecut pe la Real Madrid şi Chelsea, dar acesta nu a semnat cu gruparea din Gruia deoarece Edi Iordănescu, fostul antrenor de la CFR Cluj, l-a refuzat pe motiv că este prea bătrân.