Fotbal intern

Transferul lui Man la Fenerbahce, imposibil de realizat? „Nu poate plăti suma cerută de Gigi Becali!”

20.01.2021 | 10:53
Transferul lui Man la Fenerbahce imposibil de realizat Nu poate plati suma ceruta de Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Transferul lui Dennis Man la Fenerbahce a reapărut în prim plan zilele trecute, dar acesta pare imposibil de realizat deocamdată, întrucât gruparea turcă nu-și poate permite să achite suma cerută de Gigi Becali în schimbul fotbalistului său.

Patronul FCSB vrea să primească pe Man aproximativ 14-15 milioane de euro, însă nimeni nu s-a apropiat de pretențiile sale, chiar dacă s-a vorbit și de interesul unor echipe din Serie A, cum ar fi Parma sau Fiorentina.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, FANATIK a anunțat în exclusivitate că Fenerbahce a fost singura care a făcut o ofertă concretă pentru transferul lui Dennis Man, dar Gigi Becali a refuzat din start. Turcii propuseseră doar 5 milioane de euro și 15% dintr-o eventuală revânzare a jucătorului, ceea ce nu a fost pe placul patronului feceseb-ist.

Victor Becali spune că transferul lui Man la Fenerbahce este imposibil. „Nu poate plăti suma cerută de Gigi Becali!”

Deși oferta turcilor a fost respinsă la vremea respectivă, zilele trecute a apărut în presa de la Istanbul informația că Fenerbahce a reluat ofensiva pentru transferul lui Man. Conducerea clubului este nemulțumită de rezultatele înregistrate în ultimii ani și vrea neapărat să câștige titlul în acest sezon. Iar pentru a se îndeplini obiectivul e nevoie de întăriri semnificative la nivelul lotului.

ADVERTISEMENT

Un prim pas a fost făcut prin aducerea lui Mesut Ozil de la Arsenal, însă tocmai acest lucru ar putea împiedica trecerea lui Man de la FCSB la Fenerbahce. Pentru că s-a făcut un considerabil efort financiar cu salariul neamțului, căruia i se vor achita minimum 5 milioane de euro până în vară (3 milioane de euro la semnătură + 2 milioane de euro salariu + 25.000 de euro pentru fiecare meci jucat), clubul de pe malul Bosforului a rămas fără lichidități și nu-și mai poate permite alte „extravaganțe” în perioada de mercato.

De aceeași părere este și fostul impresar Victor Becali, acesta considerând că este aproape imposibil ca mutarea să se realizeze în acestă perioadă de transferuri.

ADVERTISEMENT

„Fenerbahce nu poate plăti suma asta. Este perioada de transferuri de iarnă, în care este foarte greu. Apoi este și pandemia, s-a devalorizat lira, este o mare problemă. S-au pus niște restricții în Turcia, un fel de fair-play financiar, așa că ei iau jucători împrumut. 

Sunt cluburi care întreabă de Man, dar nu înseamnă că toți care întreabă de el și-l pot permite. Este un jucător urmărit, cu siguranță. Până la urmă, e golgheterul Ligii 1, cu 14 goluri. Sigur că atrage atenția multor cluburi, dar în iarnă este destul de greu să se realizeze transferul.

ADVERTISEMENT

Dennis Man pare un băiat echilibrat, cu picioarele pe pământ, genul ăla de ardelean mai serios, mai distant. Dar nu știu cât de bine îi face imaginii lui când e trecut în fiecare zi pe la altă echipă” a declarat Victor Becali la Gsp Live.

Gigi Becali refuzase și oferta Fiorentinei, de 12 milioane de euro

Pe lângă oferta de 5 milioane de euro din decembrie de la Fenerbahce, Gigi Becali a mai primit în urmă cu o săptămână una mult mai bună din punct de vedere financiar, de 12 milioane de euro, dar a refuzat-o și pe aceasta.

FANATIK v-a anunțat în exclusivitate că Fiorentina era dispusă să ofere această sumă în schimbul lui Dennis Man, însă Becali a cerut minimum 14 milioane, iar negocierile s-au blocat pentru moment.

  • 6.500.000 de euro este cota de piață a lui Dennis Man pe site-ul transfermarkt
  • 420.000 de euro a plătit FCSB în septembrie 2016 pentru transferul lui Dennis Man de la UTA
  • 17 goluri a marcat Dennis Man pentru FCSB în acest sezon: 14 în Liga 1 și 3 în preliminariile Europa League

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 1,75 este cota pentru „1 și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT