Fotbal intern

Transferul lui Mihai Roman la FCSB, în avantajul lui Golofca. Acord între Becali și Iftime

02.09.2018 | 10:57
Transferul lui Mihai Roman la FCSB in avantajul lui Golofca Acord intre Becali si Iftime
ADVERTISEMENT

Transferul lui Mihai Roman de la FC Botoșani la FCSB vine în avantajul lui Cătălin Golofca. Asta deoarece mijlocașul care a trecut sezonul trecut în curtea roș-albaștrilor va putea să evolueze în această seară, împotriva fostei sale formații.

Cătălin Golofca poate profita de trecerea lui Mihai Roman la FCSB. Nu direct însă, pentru că cei doi jucători preferă flancuri diferite și se completau în atacul moldovenilor cât timp au fost colegi. Ci mai degrabă indirect, deoarece fotbalistul are șansa să joace contra formației antrenate de Nicolae Dică. Situația lui Golofca era una incertă înaintea partidei, întrucât jucătorul nu avea drept de joc împotriva FCSB, atât timp cât îmbrăca tricoul lui FC Botoșani. Trecerea lui Mihai Roman la vicecampioni l-a făcut pe Valeriu Iftime să renegocieze gentlemen’s agreement-ul pe care îl avea cu Gigi Becali: „Gigi, mi-ai luat căpitanul, acum vrei să nu joace nici Golofca? Păi, eu cu cine mai joc împotriva voastră?!”, i-a fi spus omul de afaceri omologului său de la București, susține gsp.ro. Becali a fost de acord ca această clauză să dispară, iar acum Golofca va fi titular contra FCSB.

ADVERTISEMENT

Golofca, titular în FCSB-FC Botoșani. Dică se teme de fostul său elev

„Roman a fost 400.000 de euro. Aveam niște procente pe care trebuia să le plătesc celor de la Steaua dacă-l vindeam pe Golofca. Practic, prin transferul ăsta l-am ajutat și pe Mihai, dar l-am eliberat și din lanțurile FCSB-ului pe Cătălin. Suma este cea de care spuneți dumneavoastră. Eu pe Golofca îl vând cu 300.000 de euro în orice moment!”, a spus Valeriu Iftime, patronul de la Botoșani, după transferul lui Roman la FCSB.

Acum, Golofca se poate răzbuna pe fosta sa echipă. În atacul moldovenilor se află și un alt component al FCSB, mijlocașul Sebastian Chitoșca. Cei doi sunt văzuți drept principalele amenințări pentru FCSB în partida de duminică seara: “Vom avea o partidă foarte grea mâine seara, împotriva unei echipe foarte bune pe ofensivă, o echipă bună pe contraatac, cu jucători foarte rapizi, precum Golofca sau Chitoşca”, a spus Dică, la conferința de presă dinaintea partidei.

ADVERTISEMENT

Cătălin Golofca nu a reușit să se impună la FCSB, fotbalistul fiind criticat de  Gigi Becali pentru viața extrasportivă agitată avută de acesta la București. Mai mult, patronul Botoșaniului, Valeriu Iftime, declara că  mijlocașul nu a fost dorit la FCSB de managerul Meme Stoica. În aceste condiții, Golofca a fost nevoit să se întoarcă la Botoșani.

De altfel, mijlocașul s-ar putea să prindă rădăcini la FC Botoșani. Asta după ce moldovenii au refuzat o ofertă importantă pentru mijlocașul ofensiv, venită de la CS Universitatea Craiova. „Golofca este un jucător bun și nu este dorit doar în Liga 1. Pentru el am avut o ofertă de 300.000 de euro și de la o echipă din liga doua din Turcia, dar am refuzat să îi dau drumul lui Cătălin. În acest moment Golofca nu prea mai este de vânzare deoarece mi-a plecat Mihai Roman. Cu cine vreți să joc? Eu nu pot să intru pe teren”, a spus Iftime, cu privire la oferta Craiovei pentru Golofca.

ADVERTISEMENT
În ceea ce îl privește pe mijlocaș, acesta nu regretă întoarcerea la Botoșani: „Nu am fost afectat deloc, vă daţi seama, nici nu ştiu ce să spun, chiar nu stiu ce să spun despre perioada de la Steaua. Nu vreau să mai vorbesc despre Steaua! Mă bucur că am făcut parte din lotul lor în turul campionatului, dar îmi pare rău că nu am reuşit să-i ajut mai mult. Sunt fericit pentru că m-am întors la Botoşani. Am acumulat ceva experienţă acolo, aşa că sunt ambiţionat să am în continuare reuşite”, declara fotbalistul la începutul anului.

15 meciuri, 1 gol și o pasă decisivă a reușit Cătălin Golofca în tricoul FCSB