Sport

Transferul verii pe Camp Nou! Memphis Depay a semnat cu Barcelona și a avut parte de o super prezentare. Video

Barcelona a făcut cel mai tare transfer al verii și l-a adus pe Camp Nou pe Memphis Depay, care a avut parte de o prezentare de gală
19.06.2021 | 22:13
Transferul verii pe Camp Nou Memphis Depay a semnat cu Barcelona si a avut parte de o super prezentare Video
ADVERTISEMENT

Ronald Koeman l-a adus la Barcelona pe atacantul olandez al lui Olympique Lyon, Memphis Depay, care a semnat cu catalanii din postura de jucător liber de contract, după patru ani petrecuți la echipa franceză.

În campionatul precedent, Memphis Depay a jucat 40 de meciuri pentru Lyon, a marcat 22 de goluri și a oferit 12 asisst-uri, iar în acest moment participă cu naționala Olandei la EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Prezentare de superstar pe Camp Nou pentru Memphis Depay

Memphis Depay a avut parte de o prezentare pe Camp Nou așa cum puțini jucători se pot lăuda în carieră, mai ales că Ronald Koeman l-a dorit cu insistență încă din sezonul trecut. Mutarea a fost anunțată printr-un comunicat oficial pe site-ul catalanilor, iar jucătorul a semnat un contract valabil până în vara lui 2023.

Clipul de prezentare al lui Depay a devenit viral în scurt timp pe toate platformele de socializare și a strâns deja peste un milion de vizualizări doar pe twitter. Depay are tatuat pe spate un leu care are coama în culorile clubului blaugrana, alpturi de o descriere sugestivă: „Inima unui leu!”. 

ADVERTISEMENT

Depay este văzut de specialiști drept unul dintre jucătorii cu cele mai mari șanse de a cuceri titlul de cel mai bun pasator la acest Campionatul European. Olandezul este cotat cu a treia șansă, la egalitate cu Kylian Mbappe și după De Bruyne și Muller. Unibet i-a dat o cotă de 16.00, atât Depay cât și Mbappe vor juca în spatele vârfurilor Wout Weghorst și Karim Benzema.

Super afacere pentru Barcelona! Memphis Depay e evaluat la 45 de milioane de euro

Barcelona a făcut o super afacere prin aducerea lui Memphis Depay. Depay e evaluat conform transfermarkt la 45 de milioane de euro, iar singura sumă plătită de catalani a fost cea pentru salariul jucătorului.

ADVERTISEMENT

Depay este și un fotbalist polivalent, iar în caz de nevoie Koeman ar putea să îl mai folosească pe jucător ca mijlocaș ofensiv, extremă stângă sau vârf împins, poziția sa de bază.

Depay a fost dorit și de Paris Saint-Germain, fiind prieten foarte bun cu mai mulți jucători ai parizienilor, printre care și Neymar Jr. Barcelona însă a insistat și speră că și-a găsit în sfârșit marcatorul după plecarea lui Luis Suarez.

ADVERTISEMENT

Care sunt atuurile lui Memphis Depay

Fostul atacant al lui Lyon este jucătorul în care Ronald Koeman își pune mari speranțe, iar Barcelona i-a făcut o caracterizare reprezentativă pentru stilul său de joc la prezentarea oficială: „Versatilitate, tehnică și forță în atac”, au punctat optimiști catalanii.

Memphis Depay a fost al doilea cel mai bun marcator în sezonul trecut din Ligue One, iar conducerea Barcelonei speră că jucătorul va continua în aceeași notă și pe Camp Nou. Fotbalistul de origine ghaneză a fost depășit în clasamentul golgheterilor din Franța doar de Kyllian Mbappe, cu 27 de goluri, în timp ce Wissam Ben Yedde a reușit același număr de goluri.

Puțini știu însă că Depay este cunoscut și pentru cariera sa… muzicală. Olandezul iubește muzica rap, iar în urmă cu trei chiar a lansat două melodii: „AKWAABA” și „No Love”. Rapperul-fotbalist s-a „lansat” în 2017, când a înregistrat două freestyle-uri „LA Vibes” și „Kings & Queens”. Succesul în urma acestor piese i-au dat curaj, iar în 2019 a mai scos două hit-uri: „Fall Back” și colaborarea „Lange Jas” de pe albumul celor de la „Broederliefde”, una dintre cele mai în vogă trupe rap din Olanda.

  • 2 ani va juca Depay la Barcelona
  • 45.000.000 de euro e cota atacantului
ADVERTISEMENT
Tags: