Transferul zilei în Liga 1: Florin Acsinte la Hermannstadt!

Cristi Coste   
în Casa Pariurilor Liga 1
31/10/2018, 15:44
Transferul zilei în Liga 1: Florin Acsinte la Hermannstadt! GALERIE FOTO
Florin Acsinte a semnat cu Hermannstadt din postura de jucător liber de contract

Florin Acsinte la Hermannstadt! Acesta este transferul zilei în Liga 1 Betano, formația pregătită de Vasile Miriuță reușind să se întărească în flancul stâng al defensivei, unde tehnicianul a simțit că lucrurile nu sunt în regulă.

Florin Acsinte, 31 de ani, a evoluat ultima oară pentru FC Botoșani și a venit liber de contract la ocupanta locului 13 în prima divizie.

Florin Acsinte la Hermannstadt! Contract până în vară, cu opțiune de prelungire

Transferul fundașului de bandă la Hermannstadt a fost intermediat de impresarul Florin Vulturar, cel care l-a asistat pe jucător la negocieri. Mutarea s-a făcut la cererea expresă a lui Vasile Miriuță, care îl place mult pe jucător.

Florin Acsinte la prezentarea la Hermannstadt, alături de imptresarul său Florin Vulturar (stânga)
Florin Acsinte la prezentarea la Hermannstadt, alături de impresarul său Florin Vulturar (stânga) și președintele clubului, Teodor Birț

Florin Acsinte a semnat cu Hermannstadt un contract valabil până în vară, cu clauză de prelungire, dar totul depinde de îndeplinirea obiectivului echipei, anume salvarea de la retrogradare.

Acsinte a mai jucat la Pandurii și la Voluntari, dar a fost și la Dinamo II!

Florin Acsinte, căpitanul Botoșaniului la un moment dat, a mai plecat o dată din Moldova, a jucat la Pandurii și la FC Voluntari, dar nu s-a adaptat foarte bine la niciuna dintre echipe. S-a întors la Botoșani, dar transferul grecului Soiledis l-a scos din primul 11 în acest sezon, astfel că a luat decizia de a rezilia de comun acord cu Iftime încă dinaintea începerii sezonului. Iar acum a ales Hermannstadt-ul, la insistențele lui Vasile Miriuță.

Florin Acsinte, 31 de ani împliniți pe 10 aprilie, a fost la un moment dat și în curtea lui Dinamo, împrumutat fiind de FC Botoșani pentru 6 luni (a doua jumătate a anului 2009), dar antrenorii de la clubul alb-roșu au considerat că nu este un jucător interesant pentru prima echipă. Avea 22 de ani atunci și nu era considerat de viitor.

  • 350.000 de euro este cota actuală a lui Florin Acsinte
  • 2 trofee are fundașul stânga în palmares, Cupa și Supercupa României câștigate cu FC Voluntari în vara lui 2017
Închide ×