Fotbal intern

Transferuri de play-off sau fiasco total?! Analiza mutărilor făcute de spaniolii de la Dinamo

10.09.2020 | 22:04
Transferuri de playoff sau fiasco total Analiza mutarilor facute de spaniolii de la Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamo a intrat în această vară în epoca investitorilor spanioli, iar transferurile făcute până acum sunt răsunătoare. “Câinii” ţintesc un loc în play-off şi Cosmin Contra a primit deja jucători pe care să se bazeze pentru a atinge obiectivul. FANATIK a analizat transferurile făcute de formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, iar cifrele nu sunt deloc unele bune.

Epoca spaniolă de la Dinamo a început cu mutări serioase în mercato şi cu bani pentru salarii, cel puţin pe hârtie pentru moment. După ce a evitat la mustaţă retrogradarea în Liga 2, formaţia alb-roşie şi-a setat un obiectiv îndrăzneţ pentru sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, Dinamo a oficializat şapte transferuri, iar doi dintre jucătorii aduşi în vară, mai exact Janusz Gol şi Vlad Achim, au şi debutat în tricoul “câinilor”. Oficialii clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare nu par să se oprească şi pregătesc noi lovituri pe piaţa transferurilor.

Transferuri de play-off sau fiasco total la Dinamo. Borja Valle – trei goluri în sezonul trecut

Borja Valle este cel mai important nume adus de Dinamo în această vară, iar salariul acestuia este unul pe măsură: 25.000 de euro pe lună. Cu toate acestea, sezonul trecut nu a reuşit să aibă evoluţii prea bune la Deportivo La Coruna, având o medie a notelor FotMob, aplicaţie care foloseşte date InStat, de 6,44.

ADVERTISEMENT

În cele 25 de meciuri jucate pentru Deportivo La Coruna în sezonul trecut, Borja Valle a reuşit să marcheze trei goluri (două în campionat şi unul în Cupa Regelui). Chiar dacă prestaţiile nu au fost prea bune, fanii formaţiei galiciene regretă plecarea fotbalistului. Borja Valle a fost folosit pe mai multe posturi în stagiunea trecută, însă de cele mai multe ori şi-a găsit locul pe banda stânga.

  • 83% a fost procentul paselor precise în sezonul trecut
  • 11 şuturi pe poartă a tras Borja Valle în cele 24 de meciuri jucate în liga a doua din Spania
  • 24 de driblinguri a reuşit în sezonul trecut, cu o medie de un dribling pe meci în campionat
ADVERTISEMENT

Alexander Gonzalez, semifinalist în Cupa Spaniei

Venit de la Mirandes, Alexander Gonzalez a avut un sezon bun în liga a doua din Spania şi a fost semifinalist în Cupa Regelui. Fundaşul din Venezuela a fost titular în 26 dintre cele 32 de meciuri jucate în stagiunea 2019-2020 şi a avut o medie a notelor de 6,38.

Media este în scădere faţă de sezonul 2018-2019, când a jucat la Elche, şi avea 6,70, iar cifrele personale erau cu mult mai bune decât perioada petrecută la Mirandes. Component al naţionalei Venezuelei, Dinamo nu va avea probleme cu deplasările fundaşului de 27 de ani la selecţionată, după ce toate meciurile din preliminariile Mondialului din 2020 au fost amânate în America de Sud.

ADVERTISEMENT
  • 62% este procentul deposedărilor în sezonul 2019-2020
  • 69% este procentul de pase precise

Isma Lopez, necunoscuta de la Dinamo: 758 de minute în sezonul trecut

Isma Lopez este opţiunea lui Dinamo pentru postul de fundaş stânga, însă fotbalistul de 30 de ani vine după un sezon modest. La Tenerife a bifat 10 meciuri în stagiunea trecută, însă după pandemia de coronavirus a strâns 107 minute în două partide.

O lună, înainte de pandemia de coronavirus, Isma Lopez a stat pe bară din cauza unei operaţii de apendicită, iar după reluarea sezonului şi-a pierdut postul de titular. Presa din Spania a anunţat că fundaşul stânga nu mai intra în planurile noului antrenor, motiv pentru care a trebuit să plece.

  • 758 de minute a jucat Isma Lopez la Tenerife în sezonul 2019-2020

Juan Camara avea viitorul incert în Polonia

Juan Camara este singurul fotbalist adus de Dinamo care a fost transferat sub formă de împrumut. Venit de la Jagiellonia, mijlocaşul ofensiv de 26 de ani avea şanse puţine să mai joace în prima ligă din Polonia. După 26 de meciuri jucate în stagiunea trecută, fotbalistul spaniol nu mai intra în planurile antrenorului, motiv pentru care a fost trimis sub formă de împrumut la Dinamo.

  • 3 goluri a marcat Juan Camara în sezonul trecut pentru Jagiellonia

Adam Nemec nu a mai marcat de un an

Convins de Cosmin Contra să revină la Dinamo, Adam Nemec este marele pariu al lui “Guriţă”. Atacantul de 35 de ani a jucat la Pafos, în prima ligă din Cipru, în stagiunea trecută, însă cifrele au fost de-a dreptul dezastruoase. Slovacul a marcat un singur gol în 14 meciuri, reuşită care a venit pe 23 august 2019, în urmă cu peste un an. Anterior, în sezonul 2018-2019, Adam Nemec strălucise la Pafos, cu 16 goluri în 28 de meciuri.

  • 20 de goluri a marcat Adam Nemec în 64 de meciuri la Dinamo în perioada 2016-2018
ADVERTISEMENT