Fotbal intern

Eric, tot mai departe de Dinamo. “Nu mă duc să mă rog de cineva!”

Update. Eric de Oliveira a vorbit despre posibilitatea de a ajunge sub comanda lui Cosmin Contra la Dinamo Bucureşti. Brazilianul în vârstă de 31 de ani a dezvăluit ce discuţii a avut cu...
05.07.2017 | 00:05
Eric tot mai departe de Dinamo Nu ma duc sa ma rog de cineva

Update. Eric de Oliveira a vorbit despre posibilitatea de a ajunge sub comanda lui Cosmin Contra la Dinamo Bucureşti. Brazilianul în vârstă de 31 de ani a dezvăluit ce discuţii a avut cu oficialii din “Ştefan cel Mare”.

N-am mai vorbit cu Mutu de o săptămână şi ceva. M-a întrebat despre situaţia mea, despre pretenţiile mele. Eu nu am vorbit despre bani cu nimeni. Eu mi-aş dori nişte bani la semnătură, iar pentru salariu nu facem un mare efort. Le-am spus să-mi fac o ofertă concretă. Mi-au spus că mai negociază cu un jucător şi că luni-marţi îmi dau un răspuns… Eu sunt liber şi îmi caut echipă. Eu sunt deschis, dar nu mă duc acolo să mă rog de cineva.

Eu încă aştept… Am şi nişte oferte din străinatate. Mai aştept, până în momentul în care semnez cu cineva. Am mai avut oferte de la Steaua, Dinamo şi CFR. Orice jucător din România îşi doreşte să ajungă la cluburile mari din România, dar dacă nu s-au înţeles cluburile, nu e vina mea. Dacă m-aş duce la Dinamo, ar fi favorită la titlu”, a declarat Eric

………………………………..

Eric de Oliveira a ajuns în Liga 1, la Gaz Metan Mediaş în vara lui 2007, iar brazilianul care a ajuns la 31 de ani şi-a adus aminte de modul în care a ajuns să joace fotbal profesionist.

Fotbalistul care a evoluat 173 de meciuri în Liga 1 a dezvăluit cum a semnat primul său contract cu o echipă din Brazilia. Mai mult, Eric de Oliveira a făcut declaraţii uimitoare în ceea ce priveşte copilăria sa.

“Eu mă gândeam să trec la fotbalul pe teren mare. La 16 ani am devenit campion cu echipa oraşului pe toată zona Rio, am fost golgheterul turnelului şi am primit titlul de cel mai bun jucătir şi mi-a apărut poza în ziar. Norocul a făcut ca ziarul să ajungă la un director de la echipa Flamengo şi am fost chemat să dau probe pe teren mare. Am dat două goluri la proba şi am ajuns la juniori”, a spus Eric, conform eusunt12.ro.

“Eram mulţi copii talentaţi în cartier, dar nu toţi au avut şansa să facă ceva. Dacă nu lupţi să ieşi din suburbii nu faci nimic, iar pentru luptă trebuie să fii ambiţios şi să crezi în şansa ta. Mă uitam la unii care aveau mai mulţi bani şi aveau ghete de fotbal, eu nu aveam, dar marcam mai multe goluri decât ei, avem ambiţia să fiu mai bun. Am avut o copilărie frumoasă, îmi aduc aminte că nu aveam tricouri cu numere, aşa că scriam cu o cărămidă pe jos, scriam invers, apoi ne lipeam cu spatele pe jos să se imprime. Aşa era viaţa în cartier. Încă de mic mă ştia lumea şi îi spuneau mamei că sunt talentat”, a mai adăugat Eric De Oliveira.

A negociat cu Dinamo Bucureşti

Eric De Oliveira a fost dorit de Steaua Bucureşti în vara anului 2013, dar cele două părţi nu au ajuns la un acord. Mai mult, după ce brazilianul şi-a încheiat socotelile cu Gaz Metan Mediaş şi a devenit jucător liber de contract, acesta se află pe lista de transferuri ale lui Dinamo Bucureşti şi ACS Politehnica Timişoara.

“Am avut o convorbire cu Dănciulescu în urmă cu două săptămâni, dar nu s-a finalizat nimic. Nu am primit nicio ofertă concretă. Eu sunt liber de contract, sunt dispus să reluăm negocierile, mai ales cu o echipă ca Dinamo. Din câte am înţeles, domnul Contra ar fi de acord să vin. Acum trebuie să vedem dacă domnul Adrian Mutu şi domnul Negoiţă sunt de acord. Dar nu mai pot aştepta prea mult, am şi eu o viaţă. Eu acum caut ce-i mai bine pentru familia ema. Am 31 de ani şi vreau să-mi fac casă aici, la Meciaş. Aş fi dispus să fac o schimbare pentru performanţă şi pentru o nouă provocare. Am vorbit şi cu Timişoara. Dacă e vorba de performanţă şi pentru o nouă provocare. Am vorbit şi cu Timişoara. Dacă e vorba de performanţă, mai ales şi din pretenţiile financiare. E vorba de Dinamo, nu de orice echipă. Dacă vor, ştiu unde să mă găsească. Eu sunt dispus la orice discuţie. Am oferte concrete, dar nu pot spune numele echipelor”, a spus Eric la Dolce Sport.

Povestea lui Eric de Oliveira. Cum a ajuns din Brazilia in Liga 1 (1)

Pe parcursul carierei, Eric De Oliveira a evoluat pentru echipe precum Metropolitano, Gaz Metan, Karpaty, Gaz Metan, Ahli, Pandurii Târgu Jiu, Matsumoto Yama şi Najran.