Sport

S-a terminat perioada de transferuri în Europa! Aubameyang merge la FC Barcelona. Cele mai tari afaceri făcute în ultima zi de mercato

Se anunță o perioadă fierbinte de mercato în această iarnă. Fereastra de transferuri în cele mai multe campionate din Europa este deschisă în perioada 1-31 ianuarie 2022.
Sa terminat perioada de transferuri in Europa Aubameyang merge la FC Barcelona Cele mai tari afaceri facute in ultima zi de mercato
Pe 31 ianuarie se încheie perioada de transferuri în Europa
ADVERTISEMENT
31-01-2022
23:02

Cele mai importante mutări din ultima zi de mercato. S-a terminat perioada de transferuri

Rodrigo Bentancur (Tottenham) – 19.000.000 euro (Juventus)

Julian Alvarez (Manchester City) – 17.000.000 euro (River Plate), jucătorul rămâne în Argentina sub formă de împrumut

Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona) – liber de contract

Dan Burn (Newcastle) – 15.000.000 lire (Brighton)

Dejan Kulusevski ( Tottenham) – împrumut/10.000.000 euro (Juventus)

Christian Eriksen (Brentford) – liber de contract

Dele Alli (Everton) – liber de contract (Tottenham)

Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) – 11.000.000 euro (Mainz)

Reinildo (Atletico Madrid) – 3.000.000 euro (Lille)

Donny van de Beek (Everton) – împrumut (Manchester United)

Matt Targett (Newcastle) – împrumut (Aston Villa)

Aaron Ramsey (Rangers) – împrumut (Juventus)

31-01-2022
21:45

Aaron Ramsey a semnat cu Rangers

Rangers a dat lovitura în ultima zi de transferuri şi l-a transferat pe Aaron Ramsey. Mijlocaşul de 31 de ani este împrumutat, până la finalul sezonului, de la Juventus. Acesta ar putea să debuteze miercuri, în derby-ul cu Celtic.

31-01-2022
20:21

Ousmane Dembele rămâne la FC Barcelona

RMC a anunţat că Ousmane Dembele va rămâne la FC Barcelona până în vară. Internaţionalul francez a fost curtat de PSG, Arsenal şi Chelsea, în ultima zi de transferuri, însă nimic nu s-a concretizat.

Conform sport.es, Barcelona i-a făcut o nouă ofertă de prelungire a contractului, cu un salariu de 14.000.000 de euro pe an, însă Dembele a refuzat-o.

31-01-2022
19:49

Barcelona l-a transferat pe Pierre-Emerick Aubameyang

Barcelona a dat lovitura pe finalul perioadei de mercato. Conform sport.es, Pierre-Emerick Aubameyang va fi transferat gratis de la Arsenal, nu sub formă de împrumut cum s-a discutat în primă fază. “Tunarii” vor salva în jur de 25.000.000 de lire sterline în urma acestei afaceri.

31-01-2022
19:25

Perioada de transferuri în Italia s-a încheiat

Cluburile din Italia au putut face transferuri până la ora 20:00 (ora 21:00 în România). Primul mare campionat care a închis fereastra de mercato a fost Bundesliga, la ora 18:00 (ora 19:00 în România).

În Premier League, Ligue 1 şi La Liga se mai pot face transferuri până la ora 23:oo GMT (ora 01:00 în România).

31-01-2022
18:47

Dele Alli, transferul zilei în Premier League. Barcelona, oferta finală pentru Aubameyang

Sky Sports a anunţat că Tottenham şi Everton au ajuns la un acord pentru transferul lui Dele Alli. Urmează să mai fie puse la punct câteva mici detalii, iar jucătorul va efectua vizita medicală. Mutarea ar urma să fie gratis, însă cu obligativitatea ca Everton să plătească 10.000.000 de lire după ce jucătorul bifează 20 de meciuri. Apoi, în funcţie de alte bonusuri de performanţă, Tottenham ar putea să primească între 30.000.000 şi 40.000.000 de lire.


Joan Laporta a anunţat că mutarea lui Pierre-Emerick Aubameyang la FC Barcelona nu a picat. “Vrem să-l aducem pe Aubameyang. Este complicat, dar avem speranţă. Vom munic până în ultimul moment”, a spus Joan Laporta pentru Mundo Deportivo.


Manchester United l-a împrumutat, până la finalul sezonului, pe Donny van de Beek la Everton. “Sunt foarte fericit şi abia aştept să-mi ajut noua echipă”, a spus olandezul pentru Everton TV

31-01-2022
18:24

Noi mutări în ultimele ore de mercato

Tottenham l-a împrumutat pe Bryan Gil la Valencia. Jucătorul va juca în Spania până la finalul sezonului, după ce londonezii l-au adus pe Dejan Kulusevski.

Tot în Spania va merge şi Giovani Lo Celso, împrumutat de Tottenham la Villarreal. Mutarea a fost anunţată oficial de iberici.

Matt Targett va juca la Newcastle United, unde va fi împrumutat de Aston Villa până la finalul actualului sezon.

Galatasaray a ajuns la un acord cu Barcelona pentru împrumutul lui Inaki Pena. Portarul spaniol va deveni coleg cu Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău.

31-01-2022
17:27

Parma îl aduce pe Goran Pandev

După ce l-a cedat pe Valentin Mihăilă la Atalanta, Parma face un ultim transfer în mercato. Conform tuttomercatoweb.com, Goran Pandev ar urma să semneze cu formaţia de pe Ennio Tardini. Atacantul de 38 de ani a jucat la Genoa din 2015 şi până în prezent, iar în actualul sezon a bifat 22 de meciuri, însă nu a reuşit să marcheze.

Goran Pandev ar urma să primească un contract valabil până în vară, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. La Parma, macedoneanul va fi coleg cu Dennis Man.

De-a lungul carierei, Goran Pandev a jucat pentru Belasica, Inter, Lazio, Napoli, Galatasaray şi Genoa. În sezonul 2009-2010, pe când evolua pe “Giuseppe Meazza”, a câştigat Liga Campionilor, dar şi Serie A şi Cupa Italiei, o tripletă istorică în fotbalul din “Cizmă”.

31-01-2022
17:02

Ultimele mutări în mercato. Tottenham a făcut două transferuri

Tottenham i-a prezentat oficial pe Dejan Kulusevski, împrumutat pentru 18 luni de la Juventus, şi pe Rodrigo Bentancur, transferat definitiv de la aceeaşi echipă.

Rangers l-a transferat pe Mateusz Zukowski, de la Lechia Gdansk. Fundaşul de 20 de ani a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani şi jumătate.

Liverpool l-a împrumutat pe Nat Phillips, la Bournemouth, până la finalul actualului sezon.

Newcastle s-a înţeles cu Dan Burn, astfel că Brighton va încasa 13.000.000 de lire sterline. “Coţofenele” urmează să-l prezinte oficial.

Tanguy Ndombele a fost împrumutat de Tottenham la Lyon, până la finalul sezonului. Francezii au plătit 1.420.000 de euro, iar în vară pot face transferul definitiv dacă vor mai da încă 65.000.000 de euro.

31-01-2022
15:45

A picat transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang la FC Barcelona

Ceea ce se anunţa a fi transferul zilei în Europa, împrumutul lui Pierre-Emerick Aubameyang la FC Barcelona, nu se va mai realiza. Jurnalistul David Ornstein a anunţat că mutarea a picat din cauza salariului cerut de atacantul de 32 de ani. Jucătorul se va întoarce la Londra. 

Negocierile între Barcelona şi Arsenal s-au purtat asupra procentului din salariu pe care catalanii trebuiau să-l plătească. Conform presei din Anglia, Pierre-Emerick Aubameyang a făcut sacrificii pentru ca mutarea să fie realizată. Barcelona mai are 7 ore ca să găsească banii necesari pentru a face transferul.

31-01-2022
15:29

Juventus, două transferuri în ultima zi de mercato

UPDATE, ora 18:00 / Denis Zakaria a semnat contractul cu Juventus. Tot luni, “Bătrâna Doamnă” l-a cumpărat şi pe Federico Gatti, de la Frosinone, în schimbul a 7.500.000 de euro, la care se vor mai adăuga bonusuri de 2.500.000 de euro. Fundaşul va rămâne la formaţia din Serie B până la finalul sezonului.


Denis Zakaria va semna un contract până în 2026 cu Juventus. Mijlocaşul de 25 de ani va primi un salariu stagional de 3.000.000 de euro, în timp ce Borussia Monchengladbach va încasa 3.500.000 de euro, la care se vor adăuga 4.000.000 de euro ca bonusuri. Jucătorul a trecut vizita medicală şi îşi va pune semnătura pe acordul cu “Bătrâna Doamnă”.

31-01-2022
15:06

Mai sunt 8 ore până la finalul perioadei de transferuri

Perioada de transferuri în marile campionate din Europa se apropie de final, cu mai puţin de 8 ore din acest moment.

În cazul mutării lui Pierre-Emerick Aubameyang la FC Barcelona, sub formă de împrumut de la Arsenal, se poartă acum ultimele discuţii.

Ousmane Dembele a fost propus de Barcelona la Arsenal, pentru a putea realiza mutarea lui Pierre-Emerick Aubameyang.


Tottenham şi Everton sunt în discuţii pentru transferul definitiv al lui Dele Alli, însă şansele de reuşită sunt destul de mici într-un timp atât de scurt.

31-01-2022
14:07

Manchester City l-a transferat pe Julian Alvarez. Pe cine vine Manchester United

Manchester City a anunţat transferul lui Julian Alvarez. Campioana Angliei va plăti 17.000.000 de euro pentru atacantul de 21 de ani, însă acesta va rămâne la River Plate până la finalul sezonului, sub formă de împrumut.


Manchester United ar putea să dea o mică lovitură financiară în ultima zi de mercato. The Athletic a anunţat că Jesse Lingard a primit undă verde de la Ralf Rangnick pentru plecarea de pe “Old Trafford”. Newcastle United este favorită să-l cumpere, însă în cursă a intrat şi West Ham United, echipă care l-a împrumutat pe internaţionalul englez în sezonul trecut.


Aaron Ramsey are şanse mari să ajungă la Rangers, unde va fi împrumutat de Juventus până la finalul sezonului. Jucătorul se pregăteşte să ajungă în Scoţia.


Giovani Lo Celso este dorit de Villarreal, care vrea să-l împrumute de la Tottenham. Afacerea ar urma să aibă şi o opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului.

31-01-2022
12:02

Pierre-Emerick Aubameyang va face vizita medicală la Barcelona

Atacantul gabonez al lui Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang a sosit la Barcelona, pentru a semna cu clubul spaniol. Cele două grupări au dus tratative mai mult timp, dar până la urmă s-au înțeles și jucătorul va face vizita medicală.

Londonezii sunt de acord cu un împrumut până la vară, fără opțiune de cumpărare definitivă la finalul sezonului, iar jucătorul vrea să joace pe Camp Nou. Antrenorul Barçei, Xavi Hernandez, l-a vrut neapărat pe Aubameyang, cu care a ajuns la un acord total, după ce a căzut transferul lui Alvaro Morata de la Juventus.

Publicația Cadena SER se întreabă dacă Barcelona poate, într-adevăr, să-l transfere pe Pierre-Emerick Aubameyang. La Liga a redus cu peste 70% limita cheltuielilor salariale la Barcelona, astfel că atacantul gabonez nu poate primi salariul pe care-l lua la Arsenal, de aproximativ 20 de milioane de euro brut pe an.

Totul se va rezolva dacă Barcelona scapă de Ousmane Dembele. Conform unor declarații făcute recent de fostul fotbalist bulgar Hristo Stoicikov pentru tudn.com, francezul ar încasa 140 de milioane de euro pe an.

La rândul ei, Newcastle face o ultimă încercare de a-l lua pe Duvan Zapata de la Atalanta, care pe 1 aprilie va împlini 31 de ani. Britanicii ar fi pus pe masă peste 50 de milioane de euro pentru atacantul columbian, dar deocamdată au fost refuzați de oficialii clubului de pe locul 4 din Serie A, informează calcioatalanta.it.

Unul dintre motivele pentru care Atalanta nu vrea să renunțe la atacantul sud-american este că nu are un înlocuitor pentru el, în contextul în care Robin Gosens a ajuns la Inter Milano, sub formă de împrumut, iar Liverpool nu a vrut să-l lase pe Divock Origi să plece în peninsulă.

31-01-2022
11:46

Juventus i-a luat pe Zakaria și Gatti, dar i-a cedat pe Kulusevski și Bentancur

Echipa Juventus Torino, aflată pe locul 5 în Serie A, a rezolvat transferurile lui Denis Zakaria și Federico Gatti. Ambii au ajuns la J Medical pentru a face vizita medicală, la distanță de câteva minute unul de celălalt.

După vizita medicală, Zakaria, adus de la echipa germană Borussia Monchengladbach, va semna, în această dujpă-amiază, contractul cu Juventus și se va pune imediat la dispoziția antrenorului Massimiliano Allegri.

În schimb, cu Gatti lucrurile staiu puțin altfel. Fundașul luat de la Frosinone pentru 7,5 milioane de euro plus 2,5 bonusuri semna cu Juventus după vizita medicală, dar va juca, sub formă de împrumut, tot la Frosinone, până în iunie.

Juventus a fost activă și la capitolul plecări. Astfel, „Bătrâna Doamnă” i-a cedat pe Dejan Kulusevski și Rodrigo Bentancur la Tottenham. Nu ar fi exclus ca, în cursul zilei de azi, la formația antrenată de italianul Antonio Conte să ajungă și Alvaro Morata, coleg cu cei doi la Juventus, dar care aparține de Atletico Madrid.

Anterior, Juventus și-a asigurat serviciile lui Dusan Vlahovic. 

Totodată, echipa din Torino l-a lăsat pe Aaron Ramsey să plece la gruparea scoțiană Glasgow Rangers. Jucătorul a acceptat propunerea formației la care joacă și Ianis Hagi și va semna în cursul zilei de luni. Juventus va contribui la plata salariului până în vară, când Glasgow va putea face o ofertă de transfer definitiv.

31-01-2022
10:23

Christian Eriksen a semnat cu Brentford un contract până în vară

Internaționalul danez Christian Eriksen s-a înțeles cu echipa engleză Brentford, semnând până în vară cu gruparea aflată pe locul 14 în Premier League, cu 23 de puncte după 23 de etape.

Jucătorul de 29 de ani va reveni, astfel, pe gazon după ce în vară a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca – Finlanda 0-1 de la Euro 2020. Au existat, chiar, temeri că mijlocașul nu va mai juca niciodată fotbal.

Inter Milano, clubul de care aparținea fotbalistul, i-a reziliat contractul din cauza protocolului sanitar, care interzice oricărui jucător căruia i-a fost implantat un defibrilator cardiac să mai evolueze în Serie A.

Ulterior, Eriksen s-a antrenat cu echipa a doua a lui Ajax Amsterdam, la care, de altfel, a debutat în fotbalul profesionist și nu și-a pierdut speranța de a fi în lotul Danemarcei la Campionatul Mondial 2022 din Qatar, care va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie.

Mijlocașul va fi pregătit la Brentford de compatriotul lui Thomas Frank, sub comanda căruia a debutat la naționala de tineret a Danemarcei.

Abia aștept să lucrez din nou cu Christian. A trecut ceva timp de când l-am antrenat ultima oară și de atunci s-au întâmplat multe.

Christian avea 16 ani la acea vreme și a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași care au apărut în Premier League. De asemenea, a câștigat trofee în toată Europa și a devenit vedeta naționalei daneze”, a declarat Frank, conform thesun.co.uk.

Acesta se află pe banca celor de la Brentford din decembrie 2016. În primii 2 ani a fost secund, iar în octombroe 2018 a fost numit manager.

30-01-2022
22:20

31 ianuarie, ultima zi de transferuri în această iarnă

Perioada de transferuri din această iarnă în marile campionate din Vest se încheie luni, 31 ianuarie, la miezul nopții.

Astfel, este ultima zi în care formațiile se pot întări pentru partea a doua a sezonului. După această dată se mai pot achiziționa doar jucători liberi de contract.

Pentru această ultimă zi sunt așteptate câteva mutări extrem de interesante. Este de văzut dacă PSG va reuși să-l ia pe Ousmane Dembele de la Barcelona și, în același timp, dacă gruparea catalană îl va aduce pe Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal.

Juventus pregătește transferul lui Denis Zakaria de la Borussia Monchengladbach, dar și cedarea lui Rodrigo Bentancur și Dejan Kulusevski la Tottenham Hotspur. De asemenea, Liverpool urmează să oficializeze transferul columbianului Luis Diaz de la FC Porto.

În ceea ce ne privește, așteptăm cu interes anunțul oficial al transferului lui Valentin Mihăilă de la Parma la Atalanta.

30-01-2022
18:39

Luis Diaz semnează cu Liverpool

Mijlocașul echipei FC Porto, Luis Diaz, va juca din această iarnă la FC Liverpool, care va plăti pentru transferul său 40.000.000 de euro, plus bonusuri de performanță de 20 de milioane de euro.

Chiar dacă mutarea nu a fost încă oficializată, în Columbia, acolo unde jucătorul se află la echipa națională, au apărut poze cu el în tricoul lui Liverpool. De asemenea, jurnaliștii englezi susțin că Diaz a trecut deja vizita medicală.

Luis Diaz va semna un contract până în vara anului 2027 și va evolua pe Anfield Road cu numărul 23.

30-01-2022
17:19

Newcastle a făcut al treilea transfer al iernii

Newcastle United a anunțat pe site-ul oficial achiziționarea mijlocașului Bruno Guimaraes de la Olympique Lyon.

Brazilianul de 24 de ani a semnat un contract pe patru ani și jumătate, va purta tricoul cu numărul 39 și este al treilea transfer făcut de Newcastle în această iarnă, după Kieran Trippier și neo-zeelandezul Chris Wood.

Bruno Guimaraes a trecut vizita medicală în Brazilia, acolo unde se află pentru jocurile din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, și este așteptat să ajungă în Anglia săptămâna viitoare.

Chiar dacă Newcastle nu a anunțat suma pe care o va plăti pentru internaționalul brazilian, presa internațională scrie că Lyon va încasa 50.000.000 de euro și 20% dintr-un viitor transfer.

30-01-2022
16:13

Aubameyang va juca la Barcelona

Atacantul echipei Arsenal Londra, Pierre-Emerick Aubameyang, este foarte aproape de a juca sub formă de împrumut până la finalul sezonului la FC Barcelona.

Conform Mundo Deportivo, cele două cluburi ar fi ajuns la o înțelegere pentru împrumutul fotbalistului gabonez. Catalanii nu vor plăti nicio sumă de transfer, dar nici nu vor avea opțiune de achiziționare definitivă în vară.

Aubameyang a căzut în dizgrațiile managerului Mikel Arteta, iar ”tunarii” încearcă să scape de el pentru că are și un salariu foarte mare, 350.000 de lire sterline pe săptămână. Atacantul de 32 de ani mai mare contract cu Arsenal până în vara anului 2023.

29-01-2022
20:04

Barcelona l-a adus împrumut pe Adama Traore

FC Barcelona a oficializat transferul sub formă de împrumut până la finalul sezonului al mijlocașului Adama Traore de la Wolverhampton Wanderers.

Catalanii vor plăti salariul integral al jucătorului și au opțiune de achiziționare definitivă în vară pentru 30.000.000 de euro. Internaționalul spaniol de 26 de ani va fi prezentat oficial miercuri, 2 decembrie, dar evenimentul nu va fi public.

29-01-2022
18:14

Inter a transferat un atacant de 33 de ani

Clubul Inter Milano a anunţat că l-a împrumutat pe Felipe Caicedo de la Genoa, înţelegere valabilă până la 30 iunie.

”FC Internazionale Milano este bucuros să anunţe că a ajuns la un acord cu Genoa CFC pentru transferul lui Felipe Salvador Caicedo Corozo. Atacantul ecuadorian a venit sub formă de împrumut până la 30 iunie 2022”, este anunţul de pe site-ul oficial al grupării milaneze.

Jucătorul s-a declarat încântat de faptul că va evolua pentru Inter. ”Abia aştept să încep antrenamentele şi să joc pentru Inter. Sunt foarte mândru să îmi reprezint ţara şi că sunt primul ecuadorian care joacă pentru Inter”, a spus Caicedo.

Felipe Caicedo, în vârstă de 33 de ani, a mai jucat în cariera sa la echipele FC Basel, Manchester City, Sporting Lisabona, Malaga, Levante, Lokomotiv Moscova, Al Jazira, Espanyol Barcelona și Lazio Roma (unde a lucrat cu actualul antrenor al lui Inter, Simone Inzaghi).

29-01-2022
17:19

Fiorentina l-a achiziționat pe Cabral de la Basel

Fiorentina l-a achiziţionat pe atacantul brazilian Artur Cabral de la FC Basel, după ce l-a transferat pe Dusan Vlahovic la Juventus.

Brazilianul în vârstă de 23 de ani a efectuat sâmbătă vizita medicală şi a semnat un contract valabil până în vara anului 2027. El a marcat 14 goluri în 18 meciuri în acest sezon.

Potrivit presei italiene, Cabral a fost transferat pentru 14 milioane de euro, plus bonus de două milioane de euro. Vineri, atacantul Dusan Vlahovic a fost cedat de Fiorentina la clubul Juventus Torino, pentru 70.000.000 de euro, plus 10 milioane de euro bonusuri de performanță.

28-01-2022
18:50

Vlahovic a semnat cu Juventus

Atacantul echipei Fiorentina, Dusan Vlahovic, a fost achiziționat de Juventus Torino, jucătorul semnând un contract valabil până în vara lui 2026.

Jucătorul sârb în vârstă de 22 de ani a efectuat în cursul zilei de vineri vizita medicală, iar apoi a semnat înțelegerea. Juventus a anunțat pe site-ul oficial că transferul i-a costat 70 de milioane de euro plătibili în trei rate, plus alte 10 milioane de euro bonusuri în funcție de prestațiile fotbalistului.

28-01-2022
17:40

Atletico Madrid l-a adus pe Daniel Wass de la Valencia

Jucătorul danez al echipei Valencia, Daniel Wass, a fost achiziționat de Atletico Madrid și a semnat un contract valabil un an și jumătate.

Internaționalul danez este un jucător polivalent, el putând evolua fundaș sau mijlocaș pe ambele benzi ale terenului. Wass și-a început cariera la Brondby și a mai jucat la Fredrikstad, Benfica Lisabona, Evian, Celta Vigo și Valencia.

28-01-2022
16:05

Calum Chambers a semnat cu Aston Villa

Aston Villa a anunțat oficial cel de-al treilea transfer din această iarnă. Este vorba despre Calum Chambers (27 de ani), care a părăsit-o pe Arsenal pentru a semna un contract pe trei ani și jumătate cu formația pregătită de Steven Gerrard.

Villa este un loc foarte interesant şi toată lumea poate vedea asta din exterior. Lucrurile se mişcă aici şi cu siguranţă în direcţia corectă. Antrenorul (Steven Gerrard) s-a descurcat foarte bine la Rangers. Este un antrenor tânăr, interesant, abia aştept să lucrez cu el”, a declarat fundașul cu 122 de meciuri în tricoul „tunarilor” și trei prezențe în naționala Angliei. Acesta este cel de-al treilea jucător adus de Aston Villa, după Lucas Digne (Everton) şi Philippe Coutinho (împrumutat de la FC Barcelona).

27-01-2022
21:19

Bogdan Racovițan a semnat cu Rakow Czestochowa

Fundașul central al lui FC Botoșani a semnat cu polonezii la care mai evoluează și Deian Sorescu și a fost prezentat într-o manieră extrem de originală.

Stoperul va purta tricoul cu numărul 25 și a declarat pentru site-ul oficial: „Sunt foarte fericit să fiu aici. Vreau să joc bine și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele în acest sezon”.

FC Botoșani va primi în urma acestui transfer 600.000 de euro, precum și alți 200.000 de euro din bonusuri, dar și un procent dintr-un viitor transfer.

27-01-2022
15:23

Amad Diallo va juca 6 luni la Rangers FC

Atacantul ivorian Amad Diallo, care pe 11 iulie va împlini 20 de ani, a fost împrumutat de echipa engleză Manchester United, pentru șase luni, la formația scoțiană Rangers FC, antrenată de olandezul Giovanni van Bronckhorst.

Jucătorul a sosit pe Old Trafford acum un an, pe 7 ianuarie 2021, fiind adus de la echipa italiană Atalanta pentru 19 milioane de euro. Conform bbc.com, Diallo va reveni în vară la Manchester United, deoarece nu există opțiune de cumpărare în acordul de împrumut.

Jucătorul din Coasta de Fildeș a jucat doar 9 meciuri pentru Manchester, dintre care trei în Premier League și cinci în Champions League, marcând un singur gol. Rangers l-a transferat pe jucătorul de 19 ani și jumătate pentru a umple golul lăsat de absența mijlocașului român Ianis Hagi.

27-01-2022
12:59

Real Madrid, ofertă concretă pentru Aurelien Tchouameni

Aurelien Tchouameni este noua țintă a celor de la Real Madrid. În acest sens, multipla campioană a Spaniei și-a trimis un reprezentant în Franța pentru a face o ofertă concretă celor de la AS Monaco.

Pentru a fi cât mai convingători, madrilenii au avansat suma de 60 de milioane de euro în schimbul mijlocașului de 22 de ani a celor de la AS Monaco.

Tchouameni este cotat de site-urile de specialitate la 40 de milioane de euro și a devenit o prezență constanță la acțiunile echipei naționale a Franței.

26-01-2022
18:28

Inter Milano s-a înțeles cu Atalanta pentru transferul lui Robin Gosens

În ciuda problemelor financiare, Inter Milano e aproape să dea prima lovitură din această perioadă de mercato. Este vorba despre fundașul german Robin Gosens (27 de ani), în schimbul căruia Atalanta va primi nu mai puțin de 25 de milioane de euro.

Potrivit tuttomercatoweb.com, jucătorul va merge joi dimineața la Milano pentru a efectua vizita medicală și a-și pune semnătura pe contractul cu actuala campioană a Italiei. În ceea ce privește salariul său, acesta va încasa 2,5 milioane de euro pe sezon. Inițial era vorba despre un împrumut până la sfârșitul sezonului, dar cele două echipe au convenit până la urmă asupra transferului definitiv.

Adus în 2017, de la echipa olandeză Heracles Almelo, Robin Gosens nu doar că a devenit rapid unul dintre cei mai importanți jucători ai Atalantei, dar a avut o contribuție uriașă chiar și pe faza ofensivă, cu 29 de goluri și 21 de pase decisive reușite în cele 157 de meciuri. La Inter, antrenorul Simone Inzaghi a fost cel care l-a dorit insistent, întrucât avea nevoie de un fundaș de bandă stângă potrivit pentru pentru sistemul 3-5-2.

26-01-2022
13:00

Bruno Guimaraes, al treilea transfer al lui Newcastle în această iarnă

Oficialii clubului Newcastle au făcut o ofertă dde 40 de milioane de euro pentru mijlocașul defensiv Bruno Guimaraes, iar Lyon a fost de acord cu suma oferită.

Brazilianul de 24 de ani devine al treilea nume sonor care a semnat cu Newcastle în această iarnă, de când clubul a fost preluat de un fond de investiții saudit.

Bruno Guimaraes a evoluat pentru Lyon în 71 de partide și a marcat trei goluri din 2020 de când a fost achiziționat de la Athletico Paranaense în schimbul a 20 de milioane de euro.

25-01-2022
19:58

Dusan Vlahovic va primi la Juventus un salariu de 7 milioane de euro pe sezon

Cluburile italiene Fiorentina și Juventus au ajuns la un acord în privința trecerii atacantului sârb Dusan Vlahovic la echipa din Torino. Valoarea transferului este de 67 de milioane de dolari, plus bonusuri care pot ajunge la valoarea de 3 milioane de euro.

În ceea ce îl privește pe jucător, acesta va semna un contract pe cinci ani cu Juventus și va primi un salariu de 7 milioane de euro pe sezon. Conform gazzetta.it, Vlahovic a refuzat mai multe oferte venite de la echipe din Premier League pentru a ajunge la Juventus.

Transferul trebuia să se facă la finalul actualului sezon, dar oficialii clubului din Torino au grăbit lucrurile pentru a-l folosi în Liga Campionilor. Juventus va întâlni Villareal în optimi. Prima manșă are loc în Spania, pe 22 februarie, iar returul de la Torino se joacă pe 16 martie.

25-01-2022
08:34

Golgheterul din Serie A, Dusan Vlahovic, aproape de Juventus

Atacantul Fiorentinei, Dusan Vlahovic, ar putea ajunge în această vară la Juventus. Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că torinezii vor face o ofertă oficială pentru fotbalistul de 21 de ani.

Sârbul este sub contract cu Fiorentina până în 2023, dar refuză să semneze prelungirea, iar oficialii clubului ”viola” vor accepta oferte pentru a nu-l pierde gratis în primăvara anului viitor.

Dorit de mai multe cluburi importante din Europa, atacantul sârba pare decis să-și continue cariera în Italia, iar Juventus pare alegerea golgheterului din Serie A.

25-01-2022
06:10

Sevilla l-a luat împrumut pe Martial

Atacantul echipei Manchester United, Anthony Martial, va fi împrumutat până la finalul sezonului la Sevilla, urmând ca spaniolii să-i preia salariul întreg.

Conform L’Equipe, francezul își dăduse de mai mult timp acordul pentru a merge la Sevilla, dar spaniolii nu reușeau să ajungă la un acord cu Manchester United. În cele din urmă, ibericii au acceptat un împrumut fără drept de achiziționare definitivă și să-i plătească salariul integral.

Anthony Martial, în vârstă de 26 de ani, a fost ținta principală în această iarnă pentru directorul sportiv al andaluzilor, Monchi.

19-01-2022
09:23

Newcastle îi are în vedere pe Diego Carlos și Mitchel Bekker

Echipa engleză Newcastle, aflată pe penultimul loc, 19, în Premier League, vrea să se întărească pentru a lupta cu șanse pentru evitarea retrogradării. Ca urmare, are de gând să aducă doi jucători, ambii în linia defensivă.

Primul pe listă este Mitchel Bakker, fundașul strânga legitimat la echipa germană Bayer Leverkusen. Internaționalul olandez U21, format la Ajax, a ajuns la Leverkusen vara trecută de la PSG.

Altă țintă a lui Newcastle este fundașul central al Diego Carlos, clubul englez fiind dispus să ofere celor de la Sevilla aproximativ 36 de milioane de euro (30 de milioane de lire sterline), informează dailymail.co.uk.

Jucătorul de 28 de ani este anunțat titular în meciul de miercuri cu seara cu Valencia, programat în etapa a 21-a a campionatului. Fundașul central este o prioritate pentru Eddie Howe, managerul lui Newcastle, în contextul în care echipa a primit 43 de goluri în cele 20 de meciuri jucate în campionat.

Diego vrea să ajungă în Anglia, mai ales că i s-a promis o mărire a salariului actual, dar Sevilla nu se îndură să-l lase să plece, deoarece nu prea are variante să-l înlocuiască, luând în calcul că Jules Kounde este accidentat.

Totuși, Newcastle speră să ajungă la o înțelegere cu Sevilla.

17-01-2022
21:36

Eriksen, ofertat de Brentford

Liber de contract după rezilierea înţelegerii cu Inter Milano, mijlocașul danez Christian Eriksen ar putea reveni în Premier League, el primind o ofertă din partea clubului Brentford.

Conform Gazzetta dello Sport, Brentford i-ar fi propus lui Eriksen un contract până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Danezul este și în antenția formațiilor Leicester City, West Ham United, Everton, Newcastle United, Tottenham Hotspur și Ajax Amsterdam.

Eriksen nu a mai jucat de 7 luni, după ce i s-a făcut rău la meciul Danemarcei cu Finlanda de la Euro 2020, iar de atunci i s-a implantat un defribillator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac. Ca urmare a acestui defribilator, Eriksen nu mai poate evolua în Italia.

15-01-2022
11:58

Dusan Vlahovic lasă Fiorentina pentru o forță din Premier League

Atacantul Dusan Vlahovic va fi cedat la Arsenal Londra, în Premier League, anunță cotidianul italian La Repubblica. Sârbul de 21 de ani mai are contract cu Fiorentina până în 2023, dar refuză să semneze o nouă înțelegere.

Astfel, conform sursei citate, oficialii ”viola” au ajuns la un acord cu reprezentanții ”tunarilor”. 60 de milioane de euro vor achita englezii pentru a-și asigura serviciile golgheterului din Serie A.

Fiorentina l-a achiziționat pe Vlahovic, în 2018, pentru doar 1,95 de milioane de euro, de la Partizan Belgrad. În Serie A a evoluat în 97 de partide și a marcat 43 de goluri.

14-01-2022
13:29

Șahtior Donețk a luat un jucător de 20 de milioane de euro, de la Ajax

Vicecampioana Ucrainei, Șahtior Donețk l-a transferat pe David Neres de la Ajax Amsterdam. Fotbalistul de 24 de ani nu mai intra în planurile ”lăncierilor”, iar ucrainenii au fost de acord să achite 12 milioane de euro, plus alte 4 milioane sub formă de bonusuri.

Neres a fost cumpărat de Ajax în 2017, de la Sao Paulo, pentru 17,4 milioane de euro. Brazilianul a evoluat în 180 de meciuri pentru Ajax, a marcat 47 de goluri și a furnizat 41 de pase decisive pentru coechipieri.

Atacantul este cotat de site-urile de specialitate la 20 de milioane de euro.

14-01-2022
11:05

Corona a semnat cu Sevilla până în 2025

FC Sevilla a anunțat pe site-ul oficial achiziționarea jucătorului mexican de bandă dreaptă Jesus Manuel Corona de la FC Porto.

Internaționalul mexican, care are și pașaport portughez, a semnat un contract valabil până în vara anului 2025. Corona, în vârstă de 29 de ani, a marcat 10 goluri în 63 de partide la naționala Mexicului.

Jesus Corona, care poate acoperi întreaga bandă dreaptă, a jucat în cariera sa la formațiile Monterrey, Twente Enschede și FC Porto.

13-01-2022
20:16

Marius Șumudică a adus trei jucători într-o singură zi la Yeni Malatyaspor

Marius Șumudică primește întăriri la Yeni Malatyaspor, în încercarea disperată a clubului de a evita retrogradarea. Este vorba despre Okechukwu Azubuike, Nouha Dicko și Kenan Ozer.

Toți trei au semnat la scurt timp după ce Yeni Malatyaspor l-a mai adus și pe Godfred Donsah.

13-01-2022
10:28

Barcelona a renunțat la Yusuf Demir

Clubul FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial că a renunțat la jucătorul Yusuf Demir, adus în vară sub formă de împrumut de la Rapid Viena pentru 500.000 de euro, cu drept de achiziționare definitivă în schimbul a 10.000.000 de euro.

Fotbalistul în vârstă de 18 ani nu intra în planurile lui Xavi și astfel s-a luat decizia ca el să revină la formația austriacă încă din această iarnă. Demir a reușit meciuri bune în partidele de pregătire din vară și Ronald Koeman, antrenorul de atunci al catalanilor, a decis să-l păstreze la prima echipă.

Austriacul a jucat 9 meciuri oficiale pentru Barcelona (trei dintre ele titular), 6 în Liga și 3 în Liga Campionilor. Demir debutat pe San Mames la 21 august, într-o partidă cu Athletic Bilbao, iar ultimul său meci a fost la Munchen cu Bayern, pe 8 decembrie.

13-01-2022
09:47

Aston Villa l-a luat pe Lucas Digne de la Everton

Clubul Aston Villa a anunțat pe site-ul oficial că l-a achiziționat pe fundașul Lucas Digne de la Everton.

Deși detaliile înțelegerii nu au fost date publicității, presa britanică scrie că gruparea din Birmingham a plătit aproximativ 30.000.000 de euro pentru transferul francezului de 28 de ani.

”Când Lucas a devenit disponibil, am profitat de oportunitatea de a-l aduce la club. Să semnezi un jucător cu pedigree și calitate în fereastra din ianuarie este un plus grozav pentru echipa noastră, iar sosirea lui ne entuziasmează pe mine și pe toți cei asociați cu Aston Villa”, a declarat managerul Steven Gerrard.

Lucas Digne și-a început cariera la OSC Lille, iar apoi a mai jucat la Paris Saint-Germain, AS Roma, FC Barcelona și Everton.

12-01-2022
13:33

Chris Wood al doilea transfer al lui Newcastle

Atacantul echipei Burnely, Chris Wood va evolua în sezonul viitor la Newcastle, unul dintre cele mai bogate cluburi din lume. ”Coțofenele” au plătit clauza fotbalistului de 30 de ani, în valoare de 28 de milioane de euro.

Wood este al doilea transfer oficial al lui Newcastle de când clubul a fost preluat de un fond de investiții din Qatar, după Kieran Trippier de la Atletico Madrid.

Și fundașul stânga Lucas Digne este tot mai aproape de Aston Villa. Fotbalistul a anunțat conducerea lui Everton că nu mai dorește să joace la gruparea din Liverpool, iar managerul lui Villa, Steven Gerrard insistă pentru achiziționarea francezului, aflat în conflict cu antrenorul Rafa Benitez.

09-01-2022
05:42

Axel Tuanzebe, noul fotbalist al lui Napoli

Împrumutat în prima parte a sezonului la Aston Villa, echipă pentru care a jucat doar nouă meciuri în Premier League, Axel Tuanzebe (24 de ani) a fost cedat de Manchester United, tot sub formă de împrumut, până la vară, la Napoli.

Pentru acest transfer, Manchester United primește din partea italienilor 500 de mii de lire sterline, plus bonusuri în valoare tot de 500 de mii de lire sterline. Tuanzebe e legitimat la United de la vârsta de 8 ani, dar nu a reușit niciodată să se impună la gruparea „diavolilor roșii”.

„Salutări tuturor fanilor lui Napoli! Sunt Axel Tuanzebe și mă bucur foarte mult că mă aflu aici. Abia aștept să ne vedem la stadion. Forța Napoli, pentru totdeauna!”, a fost mesajul lui Tuanzebe la sosirea la Napoli.

08-01-2022
16:29

Atacantul polonez Krzysztof Piatek revine în Serie A după un an și jumătate

Clubul italian Fiorentina și cel german Heertha Berlin au anunțat trecerea atacantului polonez Krzysztof Piatek (26 ani) la gruparea din peninsulă. Trecerea s-a făcut sub formă de împrumut, dar Fiorentina îl poate cumpăra definitiv în vară.

Krzysztof Piatek a mai jucat în Serie A, între 2018 și 2020. În primul sezon, el a fost legitimat la Genoa, pentru care a marcat 13 goluri în 19 meciuri. În vara lui 2019 a ajuns la AC Milan, înscriind tot de 13 ori, dar în 36 de partide.

La Hertha Berlin a bifat 57 de meciuri, în care a înscris 12 goluri, dar în ultima vreme era mai mult rezervă sau nici măcar nu era inclus în lot.

08-01-2022
14:19

Arsenal l-a împrumutat pe Ainsley Maitland-Niles la AS Roma

Mijlocașul Ainsley Maitland-Niles a fost împrumutat de Arsenal Londra până la finalul actualului sezon la AS Roma.

Conform The Sun, jucătorul în vârstă de 24 de ani a efectuat deja vizita medicală, contractul său a fost înregistrat și urmează să fie prezentat oficial la formația pregătită de Jose Mourinho.

Deși a jucat puține minute sub comanda lui Mikel Arteta, ”tunarii” încă mai cred că Maitland-Niles poate crește și din acest motiv împrumutul nu are și o opțiune de cumpărare definitivă.

Iarna lui 2022 ar putea fi una agitată pe piața transferurilor din Europa. Nume uriașe din fotbalul internațional și-ar putea găsi angajamente noi, deoarece intră în ultimele șase luni de contract.

Paul Pogba, Ousmane Dembele și Kylian Mbappe sunt probabil cele mai mari nume care pot părăsi în aproape orice clipă cluburile de care aparțin în acest moment. Chiar dacă nu le expiră contractele la vară, Eden Hazard, Erling Haaland și, mai nou, Romelu Lukaku par și ei în căutare de noi destinații.

ADVERTISEMENT

Transferuri iarnă 2021 Premier League

Fereastra de transferuri în Anglia s-a deschis în prima zi a anului și se va închide pe 31 ianuarie. Momentan, cluburile mari din Premier League nu au făcut nicio mutare spectaculoasă, dar au timp până la finalul lunii.

Cea mai importantă tranzacție este o plecare din campionatul englez. Manchester City l-a cedat pe Ferran Torres. Tânărul atacant spaniol a plecat la FC Barcelona în schimbul sumei de 55 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Momentan, singura echipă din Anglia care a plătit o sumă consistentă de bani pentru un fotbalist este Everton. „Caramelele” au plătit 23,5 milioane de euro pentru serviciile lui Vitaliy Mykolenko, de la Dinamo Kiev.

Transferuri iarnă 2021 LaLiga

În Spania, acolo unde mercato durează între 3 și 31 ianuarie, total neașteptat, având în vedere problemele financiare pe care le are, doar Barcelona a băgat până acum mâna în buzunar pentru a face un transfer. Catalanii l-au luat cu 55 de milioane de euro de la Manchester City pe Ferran Torres, dar catalanii n-au de gând să se oprească aici.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Xavi se luptă cu Sevilla pentru transferul lui Anthony Martial de la Manchester United. „Extratereștrii” vor să îl dea la schimb pe Ousmane Dembele, care oricum a intrat în ultimele șase luni de contract.

Florentino Perez nu se lasă ușor și vrea să îl contracareze pe Joan Laporta. Obiectivul președintelui lui Real Madrid este aducerea pe Bernabeu a lui Erling Haaland, pentru care este dispus să plătească 100 de milioane de euro. Norvegianul ar putea ajunge în locul lui Eden Hazard, care nu s-a adaptat deloc în capitala Spaniei, deși „albii” au plătit 115 milioane de euro pentru el acum doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Transferuri iarnă 2021 Serie A

La fel ca în LaLiga, perioada de transferuri din această iarnă începe pe 3 ianuarie și se încheie pe 31 ianuarie. Nici în campionatul Italiei nu s-au încumetat deocamdată multe cluburi să cheltuie bani pe jucători.

Napoli a renunțat la un fotbalist în schimbul căruia a primit 2,5 milioane de euro. Este vorba despre Konstantinos Manolas (30 de ani), care a ajuns în țara natală, la Olympiacos. Fiorentina e primul club care „a aruncat” cu banii în mercato. Gruparea din Firenze l-a luat cu 14 milioane de euro, pe Jonathan Ikone, de la Lille.

Transferuri iarnă 2021 Bundesliga

În Germania, fereastra de transferuri e deschisă la fel ca în Anglia, în perioada 3-31 ianuarie. Până acum, niciunul dintre granzii Bayern Munchen și Borussia Dortmund nu a făcut vreo mutare. În acest campionat, toți ochii sunt ațintiți asupra lui Erling Haaland, probabil cel mai curtat jucător al momentului.

Deocamdată, cu transferurile, au surprins echipele mai mici. Spre exemplu, Augsburg a plătit 16 milioane de euro pentru un atacant de 18 ani din MLS, Ricardo Pepi, de la Dallas, în timp ce Freiburg l-a luat cu 4,5 milioane de euro pe Hugo Siquet, fundaș dreapta, de la Standard Liege.

Transferuri iarnă 2021 Ligue 1

Cluburile din Franța au voie să transfere și ele între 1 și 31 ianuarie. Dacă PSG pare să se fi liniștit după transferurile de senzație din vară, atunci când i-a adus pe Lionel Messi, Sergio Ramos, Donnarumma, Wijnaldum și Hakimi, alte echipe din Ligue 1 au început să „miște” în această iarnă.

Până în prezent, cel mai spectaculos făcut până acum în Hexagon este cel al lui Vanderson. Fundașul dreapta brazilian a ajuns la AS Monaco, care a plătit 11 milioane de euro pentru a îl cumpăra de la Gremio.

Dacă Lille și-a rotunjit veniturile cu transferul lui Jonathan Ikone la Fiorentina, pentru care a încasat 14 milioane de euro, vecina de clasament, Lens, a plătit 4,5 milioane de euro pentru un mijlocaș defensiv, Patrick Berg, de la Bodo/Glimt.

  • 145 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru Coutinho, de la Liverpool, în ianuarie 2018, cel mai scump transfer făcut vreodată iarna
ADVERTISEMENT