Sport

FC Barcelona declanșează operațiunea Chelsea. După Christensen, îi vrea și pe Cesar Azpilicueta și Marcos Alonso

FC Barcelona va miza din vară pe Andreas Christensen și vrea alți doi jucători de la Chelsea, Cesar Azpilicueta și Marcos Alonso. Mai mult, sunt șanse ca transferurile să nu implice sume de transfer.
11.05.2022 | 19:50
FC Barcelona declanseaza operatiunea Chelsea Dupa Christensen ii vrea si pe Cesar Azpilicueta si Marcos Alonso
Azpilicueta și Marcos Alonso (foto) ar putea completa noua linie de fundași a Barcelonei alături de fostul lor coleg Christensen. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Afectată de problemele financiare, reliefate și de bilanțul LaLiga, FC Barcelona trebuie, pe cât posibil, să-și întărească echipa fără să cheltuie. Legătura specială cu Manchester City a ajutat-o în acest sens. Iar acum, se pare, se leagă o nouă legătură puternică în Premier League. Cu Chelsea.

Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, ia în calcul încă un acord cu FC Barcelona

Deja, pe filiera Chelsea, a sosit la FC Barcelona Andreas Christensen. Însă catalanii au în vizor alți doi jucători ai campioanei en-titre a Europei care ar urma să acopere benzile laterale.

ADVERTISEMENT

Xavi are, numeric vorbind, multe soluții în dreapta. Însă, din punctul de vedere al randamentului defensiv, are mari bătăi de cap din partea tuturor oamenilor din lot. Iar dincolo, pe stânga, este nevoie o soluție pentru un Jordi Alba care se apropie de finalul carierei.

Intenția celor de la FC Barcelona era ca măcar în lui Azpilicueta, al cărui contract expiră, să-l poată lua gratis. Mai cu seamă că și jucătorul și-a arătat intenția să joace pe Camp Nou și s-a înțeles deja asupra contractului.

ADVERTISEMENT

Chelsea are însă posibilitatea să activeze o clauză de prelungire pe un an. Iar Tuchel a venit cu o contraofertă. Pare dispus să se dispenseze și de Marcos Alonso, fără să o pună la plată pe FC Barcelona. Spaniolul nu este o prioritate pentru formula de echipă din sezonul viitor, iar contractul îi expiră în 2023.

Mai precis, este vorba despre un schimb de jucători. Cu atât mai mult cu cât și în cazul grupării din Anglia lucrurile sunt incerte referitor la transferuri până la finalizarea vânzării clubului.

ADVERTISEMENT

Dest și Neto sunt jucătorii doriți de Chelsea

Potrivit Sport, negocierile se vor purta cu Marina Granovskaia. Care, măcar pentru moment, continuă să gestioneze la Chelsea acest domeniu, de care s-a ocupat în ultimii ani.

În vizorul londonezilor sunt Serginho Dest, pe care FC Barcelona oricum dorea să-l scoată la vânzare. În plus, îl vor și pe Neto. Acesta este rezerva lui ter Stegen și ar urma să îndeplinească același rol în capitala Angliei, dublându-l pe Mendy.

ADVERTISEMENT

Explicația este că Tuchel nu se bazează pe Kepa, iar clubul speră să-l vândă acum, pentru a recupera din investiția făcută la momentul transferului, în 2018.

Ambele grupări doresc să finalizeze operațiunea înainte de 30 iunie. Motiv pentru care Mateu Alemany, director sportiv la FC Barcelona, a fost deja la Londra și a demarat primele discuții cu Chelsea.

Tratativele ar urma să continue după întâlnirea lui Boehly cu Granovskaia, despre care ați putut citi în FANATIK. Iar dacă se va ajunge la un acord, Marcos Alonso ar semna un contract pe trei sezoane, în timp ce Azpilicueta ar face acest lucru pe două sezoane, cu opțiune pentru un al treilea.

ADVERTISEMENT
Tags: