Fotbal international

Transferuri ianuarie 2020 în Serie A! Toate mutările făcute de Juventus, AS Roma sau Inter. Matteo Politano a fost împrumutat de Napoli

Transferuri ianuarie 2020 in Serie A Toate mutarile facute de Juventus AS Roma sau Inter Matteo Politano a fost imprumutat de Napoli
ADVERTISEMENT

Echipele din Serie A, după o jumătate de sezon plină de rezultate surpriză și meciuri spectaculoase, pregătesc perioada de mercato din ianuarie. Juventus, campioana ultimelor opt ediții, este în spatele celor de la Inter după prima parte a campionatului, în timp ce echipe de tradiție precum AC Milan sau Napoli se află în afara pozițiilor calificabile în Europa și pregătesc întăriri pentru a reveni în top.


UPDATE, 28 ianuarie, ora 17:30/ Napoli a oficializat împrumutul lui Matteo Politano de la Inter pentru a doua parte a sezonului, cu opțiune de transfer definitv în vară.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 ianuarie, ora 15.50. Eriksen a semnat contractul cu Inter. Internaţionalul danez a semnat pentru patru ani şi jumătate cu formaţia antrenantă de Antonio Conte.


UPDATE, 27 ianuarie, ora 15:30/ Christian Eriksen a ajuns la Milano pentru a semna cu Inter. Aproximativ 100 de suporteri ai formației lui Antonio Conte l-au așteptat pe danez la aeroport. Eriksen va parafa o înțelegere valabilă cinci ani și va câștiga un salariu de 7.500.000 de euro pe sezon.

ADVERTISEMENT

Tottenham va primi aproximativ 20.000.000 de euro pentru transferul mijlocașului al cărui contract expira în vară.


UPDATE, 17 ianuarie, ora 21:10/ Inter Milano a anunțat oficial transferul lui Ashley Young de la Manchester United. Fundașul englez a semnat un contract valabil până în vară, cu opțiunea de prelungire pentru încă o stagiune. Formația din Milano a plătit 1.500.000 de euro pentru Young, care va purta numărul 15.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 ianuarie, ora 08:37 / Inter Milano și Manchester United au bătut palma pentru transferul în Italia al lui Ashley Young. 1.500.000 de euro vor plăti italienii pentru fundașul de 34 de ani. Mai sunt de pus la punct mici detalii, precum vizita medicală, apoi transferul va fi oficializat.


UPDATE, 15 ianuarie, ora 17:05 / Napoli a anunțat transferul mijlocașului defensiv slovac Stanislav Lobotka de la Celta Vigo. Considerat urmașul lui Marek Hamsik, jucătorul de 25 de ani i-a costat 20 de milioane de euro pe napoletani.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 13 ianuarie, ora 13:56 / AC Milan a anunțat împrumutul până la finalul sezonului al fundașului danez Simon Kjaer de la FC Sevilla, cu drept de achiziționare definitivă în vară.


UPDATE, 12 ianuarie, ora 12:53 / Mattia Caldara a fost împrumutat de AC Milan la Atalanta pentru 18 luni. Astfel, fundașul central se întoarce la echipa care l-a crescut și care l-a dat în fotbalul mare.


UPDATE, 10 ianuarie, ora 21:26. Fiorentina, club aflat în criză în acest sezon de Serie A, a anunțat achiziția vârfului italian Patrick Cutrone de la Wolverhampton. În vârstă de 22 de ani, acesta a fost împrumutat pe două sezoane cu obligativitatea unui transfer definitiv.

Patrick Cutrone nu a convins în Premier League, însă în Serie A are marcate 27 de goluri pentru AC Milan în toate competițiile (2017-2019).

  • 20.000.000 de euro este cota lui Cutrone, conform Transfermarkt

UPDATE, 3 ianuarie, ora 22:30. Juventus a anunţat oficial transferul lui Dejan Kulusevski de la Atalanta. Mijlocaşul va rămâne la Parma până în vară, unde îşi încheia împrumutul şi apoi se va alătura lotului lui Sarri. Juventus va plăti 35 de milioane de euro Atalantei, în cinci tranşe, plus alte 9 milioane bonusuri de performanţă. Jucătorul a semnat până în iunie 2024.


UPDATE, 2 ianuarie, ora 11:32 / Dejan Kulusevski a efectuat vizita medicală la Juventus, formație la care va juca începând din sezonul următor, el fiind împrumutat de Atalanta la Parma până în vară.

Conducerea torinezilor încă nu a luat o decizie în privința perioadei în care Dejan se va alătura lotului lui Maurizio Sarri. Șefii lui Juventus se gândesc dacă vor să-i încheie împrumutul de la Parma sau să îl mai lase până la finalul sezonului.

Dejan Kulusevski are 19 ani și a debutat deja pentru naționala mare a Suediei. În actualul sezon din Serie, tânărul mijlocaș ofensiv a impresionat și a reușit să înscrie de patru ori în 17 partide și a oferit nu mai puțin de șapte pase decisive.


Transferuri ianuarie 2020 în Serie A

Perioada de mercato din iarnă se deschide pe 2 ianuarie, iar ultima zi în care formațiile din Serie A pot perfecta mutări este 31. Cluburile pot legitima fotbaliști și după închiderea ferestrei de transferuri, doar în cazul jucătorilor liberi de contract.

Transferuri Inter

VENIRI: Christian Eriksen – mijlocaş ofensiv- Tottenham (20.000.000 euro), Ashley Young- mijlocaş stânga- Manchester United (1.5 milioane euro)

PLECĂRI:

Transferuri Juventus

VENIRI: Dejan Kulusevski – mijlocaș ofensiv, 19 de ani – Atalanta (35.000.000 de euro)

PLECĂRI: Mario Mandzukic – atacant, 33 de ani – Al Duhail (liber de contract), Mattia Perin (Genoa – împrumut)

Transferuri Lazio

VENIRI:

PLECĂRI: Riza Durmisi (împrumut, Nice)

Transferuri AS Roma

VENIRI:

PLECĂRI:

Transferuri Atalanta

VENIRI: Mattia Caldara (Milan – împrumut)

PLECĂRI: Dejan Kulusenski (Juventus)

Transferuri Cagliari

VENIRI:

PLECĂRI: Kwang-song Han (3.500.000 de euro, Juventus U23)

Transferuri Parma

VENIRI:

PLECĂRI:

Transferuri Napoli

VENIRI: Diegi Demme (12.000.000 de euro, RB Leipzig), Stanislav Lobotka (20.000.000 de euro, Celta Vigo)

PLECĂRI:

Transferuri Bologna

VENIRI:

PLECĂRI: Saphir Taider (liber de contract, Montreal Impact), Mattia Destro (împrumut, Genoa)

Transferuri Torino:

VENIRI:

PLECĂRI:

Transferuri AC Milan

VENIRI: Zlatan Ibrahimovic –atacant, 38 de ani (liber de contract), Simon Kjaer (Sevilla – împrumut), Asmir Begovic (Bournemoth – împrumut)

PLECĂRI: Gustavo Gomez (4.500.000 de euro, Palmeiras), Fabio Borini (gratis – Hellas Verona), Mattia Caldara (împrumut – Atalanta), Pepe Reina (împrumut – Aston Villa)

Transferuri Verona

VENIRI: Fabio Borini (gratis, AC Milan)

PLECĂRI: Lubomir Tupta (împrumut, Legia Varşovia)

Transferuri Sassuolo

VENIRI:

PLECĂRI:

Transferuri Udinese

VENIRI:

PLECĂRI: Ignacio Pussetto (8.000.000 de euro, Watford)

Transferuri Fiorentina

VENIRI: Patrick Cutrone (împrumut, Wolverhampton)

PLECĂRI: Gilberto (80.000 de euro, Fluminense), Bryan Dabo (Spal – împrumut)

Transferuri Lecce

VENIRI: Giulio Donati – fundaș dreapta, 29 de ani (liber de contract), Alessandro Deiola (împrumut, Cagliari)

PLECĂRI:

Transferuri Sampdoria

VENIRI:

PLECĂRI: Dawid Kownacki (7.500.000 de euro, Fortuna Dusseldorf), Jeison Murillo (împrumut, Celta Vigo)

Transferuri Brescia

VENIRI: Simon Skrabb ( 2.800.000 de euro, Norrkoping)

PLECĂRI:

Transferuri Spal

VENIRI: Bryan Dabo (Fiorentina – împrumut)

PLECĂRI: Gabriele Moncini (2.500.000 de euro, Benevento)

Transferuri Genoa

VENIRI: Mattia Perin (Juventus – împrumut), Mattia Destro (împrumut, Bologna), Valon Behrami (liber de contract)

PLECĂRI:

ADVERTISEMENT