Fotbal international

Transferuri în iarna lui 2019. Care sunt cele mai anticipate mișcări în mercato

15.11.2018 | 17:13
Transferuri in iarna lui 2019 Care sunt cele mai anticipate miscari in mercato

Nu s-a încheiat încă anul 2018 și deja presa de sport din Europa a început să speculeze tot mai serios pe tema unor transferuri de top în iarna lui 2019. Nume mari din fotbalul european și-au anunțat intenția de a pleca în iarnă de la actualele lor echipe, chiar dacă pentru aceasta cluburile interesate de serviciile lor vor trebui să scoată sume bune din conturi sau să satisfacă pretențiile jucătorilor care se află în ultimele șase luni de contract.

Pe lista celor care ar putea ajunge în ianuarie la alte cluburi figurează francezul Ousmane Dembele de la FC Barcelona, compatriotul său Paul Pogba de la Manchester United, portarul titular la Atletico Madrid, slovenul Jan Oblak sau Aaron Ramsey de la Arsenal. Pentru Atletico Madrid pierderea lui Jan Oblak ar fi o lovitură uriașă, întrucât slovenul este cel mai bun goalkeeper din Primera Division, cu foarte multe jocuri în care a păstrat poarta închisă.

Acestea ar putea fi cele mai spectaculoase transferuri în iarna lui 2019

Ousmane Dembele a fost adus de FC Barcelona după plecarea lui Neymar la PSG, în vara lui 2017. Catalanii au plătit 105 milioane euro, la care se adăugau alte 25 milioane sub formă de bonusuri, în funcție de performanțele jucătorului. Borussia Dortmund, clubul de unde venea atacantul francez, reușea astfel cel mai spectaculos transfer din istoria clubului.

Transferuri în iarna lui 2019. Barcelona s-a săturat de indisciplina lui Ousmane Dembele și FC Liverpool vrea să profite
Transferuri în iarna lui 2019. Barcelona s-a săturat de indisciplina lui Ousmane Dembele

La Barcelona Dembele a fost urmărit și de foarte mult ghinion, pentru că a suferit două serioase accidentări, care l-au ținut multă vreme în afara terenului, dar nici nu a reușit să se adapteze la cerințele catalanilor. Conducerea clubului a încercat să îl ajute în privința adaptării, însă lucrurile au eșuat și Dembele a comis câteva acte de indisciplină care au produs multă iritare. În iarnă Dembele ar putea pleca în Premier League, fiind dorit de germanul Jurgen Klopp la FC Liverpool. Liverpool este gata să îl ia pe Dembele fie defninitiv cu 85 de milioane euro, fie împrumut, după care ar avea dreptul de a opta pentru cumpărarea lui.

Jan Oblak poate pleca pe clauza de eliberare

Paul Pogba stă pe butoiul cu pulbere pe Old Trafford, fiind unul dintre cei care nu poate ajunge la un numitor comun cu antrenorul portughez Jose Mourinho. Totuși, în relațiile dintre cei doi în ultimele luni lucrurile au mai evoluat într-o direcție mai bună, insuficient însă pentru a se ajunge și la pace. Dacă în vară FC Barcelona era echipa care se interesa de Pogba, acum fostul său club Juventus Torino a lansat ofensiva pentru omul pe care l-a vândut în 2016 cu 105 milioane, euro, ceea ce la acea vreme reprezenta cel mai scump transfer din lume.

Atletico Madrid se află efectiv în stare de alertă. După giuvaierul francez Antoine Griezmann, căruia Atletico i-a făcut cel mai mare salariu din istoria clubului, 20 milioane euro, pentru a rămâne sub comanda lui Diego Simeone, portarul sloven Jan Oblak reprezintă lacătul defensivei rojiblanco. Oblak este recunoscut drept cel mai bun portar din La Liga, la concurență cu germanul Marc ter Steggen de la Barcelona și costă cel puțin o sută de milioane euro, fiind încă sub contract cu Atletico. Oblak se mai află sub contract cu Atletico până în 2021, dar cine plătește clauza de eliberare de 100 de milioane euro îl poate lua imediat.

Alexis Sanchez nu se simte bine pe Old Trafford

Aaron Ramsey a devenit celebru la Arsenal nu atât pentru calitatea evoluțiilor sale, care sunt destul de bune în mod constant la internaționalul galez, ci mai degrabă prin sinistrele coincidențe care au avut loc în mai multe rânduri după înscrierea unui gol, adică decesul la scurt timp a unei vedete. Ramsey mai are contract doar până în vara lui 2019 și a anunțat că nu va prelungi cu Arsenal. Sunt foarte multe cluburi interesate de jucătorul de 27 de ani, atât în Premier League (Chelsea și FC Liverpool) dar și din Italia (AS Roma și Juventus), Spania (FC Barcelona și Real Madrid) și Germania (Bayern Munchen).

Chilianul Alexis Sanchez a fost jucătorul pe care Jose Mourinho l-a vrut în mod expres la Manchester United și l-a convins să semneze în iarna lui 2017 oferindu-i cel mai mare salariu din Premier League, deși Pep Guardiola îl aștepta cu brațele deschise la City. Sanchez a greșit alegerea, pentru că la United nu i-a ieșit jocul și nu este un titular fix. În plus nu are o relație deosebită cu vestiarul și se simte singur. Real Madrid ar fi interesată de serviciile sale și șefii lui United nu ar spune nu, pentru că ar scăpa și de un salariu imens, dar și de un jucător cu clare probleme de integrare.

Nicolas Pepe, revelația din Ligue 1

Fundașul central Hermoso este una dintre revelațiile actualui sezon din Primera Division, făcând la Espanyol Barcelona un zid de netrecut alături de David Lopez. Este jucătorul format de Real Madrid, care a avut totuși inteligența de a-și lăsa un drept de răscumpărare foarte redus, de 7,5 milioane euro, în timp ce clauza de eliberare stabilită de Espanyol este de 40 de milioane. Arsenal e gata să dea acești bani, însă Real are prima alegere și se pare că va proceda la plata sumei de 7,5 milioane în iarnă, pentru a-și întări defensiva.

Hermoso ar putea fi răscumpărat de Real Madrid în iarna lui 2019
Hermoso ar putea fi răscumpărat de Real Madrid

Nicolas Pepe este o revelație a Ligue 1, marcând opt goluri și dând șapte pase decisive în 13 partide jucate în tricoul lui Lille. Evoluțiile sale nu au trecut neobservate și cluburile mari au început să se intereseze de jucător. Lille nu pare dispusă a se despărți de golgeterul ei, dar dacă pe masă va fi pusă o sumă considerabilă, undeva în jurul a 60 de milioane euro, nu ar fi exclus ca el să plece chiar din iarnă, deși mai are trei ani de contract. Arsenal, care îl are accidentat pe Wellbeck, poate negocia transferul lui Pepe în ianuarie.

Tags: