Sport

Transferuri internaționale 2023. Adrian Păun a schimbat echipa în Israel

Marile echipe internaționale își fac strategiile de transferuri. FANATIK prezintă toate mutările din mercato de vară 2023.
20.09.2023 | 23:34
Transferuri internationale 2023 Adrian Paun a schimbat echipa in Israel
Adrian Păun a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Bnei Sakhnin, acolo unde va juca sub formă de împrumut până la finalul sezonului de la Hapoel Beer Sheva
ADVERTISEMENT
20-09-2023
20:41

Adrian Păun va juca la Bnei Sakhnin

Adrian Păun a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Bnei Sakhnin, acolo unde va juca sub formă de împrumut până la finalul sezonului de la Hapoel Beer Sheva.

Transferuri internaționale vara 2023

Salariului jucătorului rămâne tot de 220.000 de euro pe an și va fi suportat în mod egal de Bnei Sakhnin și Hapoel Beer Sheva

15-09-2023
07:49

Manchester City i-a prelungit contractul lui Kyle Walker

Fundașul dreapta Kyle Walker (33 de ani) a semnat un nou contract cu Manchester City, care îl leagă de club până în vara anului 2026.

”Sunt încântat că am semnat un nou contract. Viitorul meu este la Manchester City şi acesta este cel mai bun lucru pentru mine. M-am bucurat de fiecare moment din ultimii şase ani la acest club fantastic. Am un antrenor extraordinar, coechipieri grozavi şi un staff extraordinar, iar fanii noştri sunt cei mai buni”, a declarat Walker, conform site-ului oficial al campioanei Angliei.

Manchester City a făcut anunțul oficial pe contul de Twitter cu un videoclip fantastic în care jucătorul anunță că nu pleacă de la echipă, iar jucătorii și Pep Guardiola sar în sus de bucurie.

Internaţionalul englez s-a alăturat echipei Manchester City în vara anului 2017. Walker a jucat 260 de meciuri în drumul său spre câştigarea a cinci titluri în Premier League, două Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei, Champions League şi Supercupa Europei.

14-09-2023
13:29

Marco Dulca, prezentat oficial la Celje

Marco Dulca, fostul jucător al celor de la FCSB și al Chindiei Târgoviște, a semnat cu Celje, liderul din campionatul Sloveniei după 6 etape. 

Fotbalistul de 24 de ani a semnat din postura de jucător liber de contract după despărțirea din vară de Chindia Târgoviște. Mijlocașul defensiv a semnat un contract valabil pe trei sezoane. 

”Primele impresii sunt foarte pozitive. Toată lumea m-a primit foarte bine. Vin cu un obiectiv clar de a ajuta echipa să ajungă în campionat. Clubul a ajuns în play-off-ul Conference League, așa că am idee la ce echipă am venit.

Am și niște prieteni în Slovenia care mi-au spus multe lucruri bune despre Celje și despre campionatul sloven. Am o altă experiență în străinătate și sunt gata să mă prezint în cea mai bună formă.

Sunt un fotbalist muncitor, căruia îi place să ajute defensiva, dar vrea să îmi ajut echipa și în atac și să câștigăm trofee în acest sezon”, a spus Marco Dulca. Jucătorul are o cotă de piață de 750.000 de euro, conform Transfermarkt. 

13-09-2023
19:28

Verratti a plecat de la PSG și va juca în Qatar

Cel mai vechi jucător din lotul lui PSG, italianul Marco Verratti a părăsit-o pe campioana din Ligue 1 după 11 ani și a semnat cu formația Al Arabi din Qatar.

Internațional italian în vârstă de 30 de ani a semnat un contract pentru trei sezoane cu echipa din Qatar, fiind și prezentat oficial. Pentru achiziționarea sa, arabii au plătit 45 de milioane de euro.

După 11 sezoane jucate în tricoul lui PSG, alături de care a câștigat 30 de trofee, Verratti a fost omagiat pe site-ul grupării pariziene: ”Marco Verratti va rămâne, pentru totdeauna, o legendă a lui Paris Saint-Germain. Îi mulţumim foarte sincer lui Marco Verratti pentru tot ce a adus clubului de-a lungul anilor și îi dorim numai bine pentru restul carierei sale”.

11-09-2023
20:43

Șumudică îl aduce pe Drăguș la Gaziantep

După ce i-a transferat pe Florin Niță și Junior Morais, Gaziantep continuă seria mutărilor interesante odată cu numirea ca antrenor al lui Marius Șumudică și este aproape de a-l semna pe Denis Drăguș.

Conform gaziantepdogus.com, conducerea clubului din Turcia a ajuns la un acord de principiu pentru transferul lui Denis Drăguș de la Standard Liege. Informația a fost confirmată și de publicația belgiană Le Soir: ”O plecare de ultim moment la Standard: Denis Drăguș, în drum spre Turcia”.

Atacantul în vârstă de 24 de ani va ajunge în Turcia miercuri, 13 septembrie, când va face vizita medicală și va semna contractul cu Gaziantep.

08-09-2023
18:36

Philippe Coutinho a plecat de la Aston Villa

Philippe Coutinho a plecat de la Aston Villa, club la care a evoluat timp de un sezon și jumătate, iar mijlocașul brazilian a semnat cu Al Duhail, o formație din Qatar.

Momentan, Coutinho va fi cedat la Al Duhail sub formă de împrumut, qatarezii îi vor plăti integral salariul și îi dau numărul nouă, iar în var vor avea o opțiune de transfer definitiv.

07-09-2023
19:39

Arsenal l-a dat afară pe jucătorul care a costat 80.000.000 de euro

Arsenal i-a reziliat contractul lui Nicolas Pepe, fotbalist adus de către „tunari” pentru 80.000.000 de euro de la Lille în urmă cu patru ani, dar care nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor conducerii.

În urma deciziei, Nicolas Pepe urmează să meargă în campionatul Turciei, acolo unde este dorit de către Beșiktaș și de către Trabzonspor, care îi oferă salarii colosale.

În 112 meciuri jucate la Arsenal, în toate competițiile, Nicolas Pepe a înscris 27 de goluri și a oferit 21 de pase decisive, câștigând Cupa Ligii Angliei în 2020.

07-09-2023
17:37

Jucătorul dat afară de la FCSB a semnat cu o echipă din Ungaria

Boban Nikolov, fostul mijlocaș al FCSB-ului, a semnat cu Kisvarda, formație din prima ligă din Ungaria, care ocupă locul 10 în competiția internă, după primele șase etape ale campionatului.

De-a lungul timpului, Boban Nikolov a jucat pentru: Viitorul, Vardar Skopje, Videoton, Lecce, Sheriff Tiraspol și FCSB, câștigând titlul în Ungaria și în Republica Moldova.

Boban Nikolov la kisvarda. Sursă foto: kisvarda.hu
Boban Nikolov la kisvarda. Sursă foto: kisvarda.hu
07-09-2023
08:09

Boloni, încă un an la Metz

Conducerea clubului Metz a anunțat oficial prelungirea contractului lui Ladislau Boloni pentru încă un sezon, până în vara anului 2025.

Tehnicianul român se află pe banca tehnică a formației franceze din vara anului trecut, iar la finalul stagiunii precedente a reușit să o promoveze pe Metz în Ligue 1.

Conform site-ul oficial al grupării franceze, odată cu Boloni și-au mai prelungit înțelegerile antrenorul secund Christophe Delmotte, antrenorul cu portarii Christophe Marichez, preparatorul fizic Florian Simon și asistentul video Sebastien Roi.

06-09-2023
15:43

Philippe Coutinho, transfer în Qatar

Jurnalistul Fabrizio Romano anunță că în cele din urmă Philippe Coutinho o va părăsi pe Aston Villa. Extrema stângă din Brazilia va fi împrumutată pentru un sezon în Qatar, la Al Duhail.


Clubul din Premier League e foarte aproape să accepte condițiile, după ce au respins ofertele de la Beșiktaș și Betis Sevilla. Mutarea va fi făcută oficială în cel mai scurt timp, iar qatarezii îi vor acoperi în totalitate salariul.

05-09-2023
19:38

Fulham a adus un jucător de la AC Milan

Fulham l-a adus sub formă de împrumut pe Fode Ballo Toure de la AC Milan. Transferul a fost anunțat de jurnalistul Fabrizio Romano pe pagina sa de Facebook.


Fundașul stânga cu 15 meciuri la naționala Senegagului se află deja la Londra. Englezii însă nu vor avea opțiune de cumpărare, iar jucător în vârstă de 26 de ani mai are contract cu italienii până în vara lui 2025. Fulham îi va achita salariul în totalitate mai menționează sursa citată.

05-09-2023
13:25

Inzaghi, încă un an la Inter

Simone Inzaghi, în funcţie din iunie 2021, şi-a prelungit cu un an, până în 2025, contractul de antrenor echipei Inter Milano, deși la mijlocul sezonului pecedent s-a vorbit intens despre o demitere a sa.

”Inter Milano este încântată să anunţe prelungirea contractului antrenorului său Simon Inzaghi, care este acum legat de club până în 2025”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.

Inzaghi, în vârstă de 47 de ani, a condus clubul lombard până în finala Champions League în sezonul trecut, unde a pierdut cu 0-1 în faţa formaţiei Manchester City. Sub conducerea sa, Inter a câştigat ultimele două ediţii ale Cupei Italiei (2022, 2023).

05-09-2023
07:52

Galatasaray, achiziții de top din Premier League

Galatasaray s-a calificat în grupele Champions League și și-a întărit lotul cu două transferuri importante de la Tottenham, mijlocașul francez Tanguy Ndombele și fundașul columbian Davinson Sanchez.

Ndombele, în vârstă de 26 de ani, a fost adus sub formă de împrumut până la finalul sezonului, dar turcii au opțiune de achiziționare definitivă în vara viitoare pentru 15 milioane de euro.

În sezonul trecut, Tanguy Ndombele a jucat sub formă de împrumut la Napoli, dar campioana Italiei a decis să nu activeze opţiunea de cumpărare a fotbalului francez.

Sanchez (27 de ani) a fost achiziționat definitiv de Galatasaray, care a plătit 9,5 milioane de euro pentru aducerea sa de la Tottenham. Columbianul a semnat un contract pe cinci sezoane cu formația turcă.

04-09-2023
17:32

Sergio Ramos, prezentat oficial la Sevilla

Sergio Ramos a revenit după o perioadă de 18 ani la Sevilla, în tricoul echipei care l-a lansat în fotbalul mare. Fotbalistul de 37 de ani a rămas liber de contract după despărțirea de PSG și a refuzat ofertele din Arabia Saudită pentru a reveni „acasă”. 

În cursul zilei de luni, Sergio Ramos a fost prezentat oficial de Sevilla. Fundașul central a semnat cu andaluzii un contract valabil până la finalul sezonului. 

„Sergio Ramos s-a întors acasă. A revenit la Sevilla după 18 ani. Bine ai venit, Sergio. Sevilla și Sergio Ramos au ajuns la un acord pentru a se alătura lotului echipei. Aceasta este revenirea fundașului central de la juniori, care revine acasă la aproape 20 de ani de la plecarea sa la Real Madrid, pe când avea doar 19 ani.

Ramos, care este liber de contract din 30 iunie după ce a plecat de la Paris Saint-Germain, a ajuns la Sevilla luni dimineață, a realizat vizita medicală și a semnat un contract valabil pe un sezon”, se arată pe site-ul oficial al clubului. 

Sergio Ramos urma să încaseze un salariu de 11 milioane de euro anual, dacă ar fi acceptat oferta celor de la Galatasaray. De cealaltă parte, Al-Ittihad, care l-a transferat și pe Benzema, i-a pus pe masă fundașului spaniol un salariu de 20 de milioane de euro pe an.

La Sevilla, Sergio Ramos va încasa un salariu de „doar” un milion de euro anual, potrivit Mundo Deportivo. „Astăzi este o zi foarte specială pentru mine, foarte interesantă. În sfârşit, vin acasă şi aştept momentul în care voi putea să simt din nou tricoul Sevillei şi să îmi pun acest scut pe piept.

Au trecut 18 ani din momentul în care am plecat… cred că am greşit şi vreau să profit de această ocazie pentru a-mi cere scuze tuturor celor care s-au simţit jigniţi de anumite lucruri şi gesturi pe care le-a, făcut. Suntem toţi în aceeaşi familie! 

Abia aştept să calc din nou pe Sanchez Pizjuan şi să vă reîntâlnesc pe toţi. Nu era doar o datorie pe care o aveam faţă de mine şi familia mea, faţă de bunicul meu care m-a transformat suporter al FC Sevilla când eram mic, faţă de tatăl meu…”, au fost cuvintele lui Sergio Ramos. 

04-09-2023
12:41

Valentin Cojocaru, împrumutat de belgieni la Pogon Szczecin

Valentin Cojocaru a fost împrumutat de Leuven la Pogon Szczecin, locul 15 în Polonia, după 6 partide. Portarul român în vârstă de 27 de ani va juca sub formă de împrumut la Pogon Szczecin până la finalul sezonului 2023/2024. 

„Vreau să ajut echipa, având în vedere că de asta vin aici. Portarul ar trebui să-i ajute pe fundași în moduri diferite. Nu doar apărând în situații dificile, ci și, de exemplu, prin comunicarea din teren. 

Cred cu tărie că mă voi dovedi util tuturor celor din echipă. Am experiența necesară pentru a face asta să se întâmple”, a declarat Valentin Cojocaru, la prezentarea oficială. 

La Pogon Sczczecin, Valentin Cojocaru va purta tricoul cu numărul 77. În vara anului trecut, Leuven l-a transferat pe portarul român pentru 400.000 de euro de la Dnipro. 

03-09-2023
17:55

Sergio Ramos, aproape de FC Sevilla

Fostul jucător al lui Real Madrid e aproape să fie deturnat din drumul Al Ittihad. Sergio Ramos s-a despărțit de Paris Saint-Germain și părea că va merge în Arabia Saudită.

Fabrizio Romano a dezvăluit însă că stoperul a primit o ofertă de la FC Sevilla și s-ar putea întoarce în Spania! Ramos mai are însă și alte oferte din Turcia, însă e entuziasmat să revină după 18 ani la Sevilla.

03-09-2023
13:34

Juan Mata va juca în Japonia

Fostul mijlocaș ofensiv al Valenciei, al lui Chelsea sau Galatasaray va juca în campionatul Japoniei. Juan Mata a semnat cu Vissel Kobe.


Jucătorul în vârstă de 35 de ani va juca la aceeași echipă unde Andres Iniesta a stat cinci ani. Mutarea a fost dezvăluită de jurnalistul Fabrizio Romano pe pagina sa de Instagram. Mata tocmai își reziliase contractul cu Galatasaray.

02-09-2023
14:45

Romeo Lukaku, prezentat fanilor

Romeo Lukaku a fost întâmpinat de un stadion întreg pe Olimpico. Atacantul belgian, cel mai tare transfer al verii făcut de Jose Mourinho, a semnat cu AS Roma un contract sub formă de împrumut de la Chelsea, acolo unde acesta nu mai este dorit.

02-09-2023
14:07

Sofyan Amrabat ajunge la Manchester

Sofyan Amrabat, internaționalul marocan cu 49 de meciuri la națională a plecat spre Manchester. Mijlocașul central a afectat vizita medicală în Italia după plecarea de la Fiorentina și e în avion spre Anglia.


Fabrizio Romano a postat un video cu jucătorul aflat chiar pe pistă înainte de îmbărcarare. Italienii au încasat 10 milioane de euro pentru împrumutul închizătorului cotat la 30 de milioane de euro.

01-09-2023
20:33

Joao Felix a ajuns la Barcelona

FC Barcelona l-a prezentat oficial pe atacantul portughez Joao Felix, care a fost adus sub formă de împrumut până la finalul sezonului de la Atletico Madrid, fără drept de achiziționare definitivă.

”Acesta a fost visul meu de când eram copil. Să joc la FC Barcelona”, au fost primele cuvinte ale portughezului după ce a ajuns la campioana Spaniei.

Joao Felix nu a jucat niciun minut în acest sezon de La Liga, fiind în conflict cu antrenorul Diego Simeone și cu suporterii ”plăpumarilor”.

01-09-2023
16:23

Manchester United i-a luat pe Altay Bayindir și Sergio Reguilon

Manchester United a oficializat transferul portarului turc Altay Bayindir și a fundașului spaniol Sergio Reguilon.

Bayindir, în vârstă de 25 de ani, care are cinci selecții la naționala Turciei, a fost adus de la Fenerbahce pentru 4,3 milioane de lire sterline și a semnat un contract pe patru sezoane. Internaționalul turc va fi în principiu rezerva lui Andre Onana și a fost achiziționat după ce United s-a despărțit în această vară de David De Gea și Dean Henderson.

Pe Old Trafford a ajuns și fundașul stânga Sergio Reguilon, care a fost achiziționat de la Tottenham Hotspur sub formă de împrumut până la finalul sezonului. Spaniolul, care mai are contract cu Spurs până în vara anului 2025, a fost împrumutat și stagiunea trecută la Atletico Madrid.

Oficialii lui Manchester United sunt foarte aproape să mai facă un transfer pe ultima sută de metri, este vorba de mijlocașul marocan Sofyan Amrabat de la Fiorentina. Englezii au propus inițial un împrumut pe un sezon cu 10 milioane de euro și o clauză de achiziționare definitivă de 25.000.000 de euro, însă italienii au transmis că singura variantă ca jucătorul să plece este o vânzare definitivă.

Se pare că cei de la United au acceptat condițiile Fiorentinei și Amrabat urmează să fie prezentat în această seară.

31-08-2023
14:43

Romelu Lukaku, prezentat ca un star la AS Roma

Romelu Lukaku a semnat cu AS Roma, iar atacantul belgian de origine congoleză a fost tratat ca un adevărat superstar la prezentare. Îmbrăcat în tricoul „romanilor”, vârful a fost fotografiat cu o panoramă superbă asupra Collosseum-ului, simbolul orașului.


Fotografia a fost postată pe pagina oficială de Facebook a lui AS Roma, alături de descrierea: „Roma + Romelu”. Postarea a devenit bineînțeles în scurt timp virală și în doar trei ore a ajuns la aproape 40.000 de aprecieri.

31-08-2023
08:27

Ansu Fati merge la Brighton

Ansu Fati, marea speranță a Barcelonei, era foarte aproape să semneze cu Tottenham, însă negocierile între cluburi au picat în ultima clipă. Astfel, jucătorul va fi în cele din urmă împrumutat pentru un sezon la Brighton. 

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că există deja un acord verbal între Barcelona și Brighton, iar puștiul de 20 de ani ar putea fi coleg cu Adrian Mazilu de la 1 ianuarie 2024. Ansu Fati e evaluat la 35 de milioane de euro și are 9 meciuri deja la naționala Spaniei, fiind cel mai tânăr marcator din istorie. Mai are contract pe Camp Nou până la 30 iunie 2027.

30-08-2023
19:45

Chelsea îl vrea pe Cole Palmer

Conform lui Fabrizio Romano, Chelsea doreșteă să-l transfere pe Cole Palmer (21 de ani), playmakerul lui Manchester City. Chelsea și campioana Angliei și a Europei s-au înțeles pentru transferul mijlocașului ofensiv, care se face în schimbul a 45 de milioane de euro.

Cole Palmer urmează să facă vizita medicală și să semneze contractul cu gruparea de pe Stamford Bridge. Alături de cele 45 de milioane de euro, Manchester City mai poate primi cinci milioane de euro în contul transferului, din bonusuri de performanță.

Cole Palmer s-a evidențiat sezonul trecut la Manchester City. Internaționalul englez de tineret a evoluat în 25 de meciuri, a marcat o dată și a oferit o pasă decisivă. Guardiola nu a vrut să se despartă de Cole Palmer, dar a primat decizia jucătorului, care consideră că la Chelsea are șanse mai multe să joace.

30-08-2023
09:04

Cum a fost întâmpinat Romelu Lukaku la AS Roma

Romelu Lukaku a devenit noul jucător al celor de la AS Roma, după ce capitolinii au reușit să îl împrumute pe belgian de la Chelsea. Vârful de 30 de ani și-a găsit în cele din urmă echipă, după ce a fost asociat în primă fază cu o mutare la Inter, din nou, după care acesta le-a întors spatele nerazzurrilor și a negociat cu Juventus.
Împrumutul lui Lukaku la Roma a generat o emulație incredibilă din partea fanilor giallorossi, care au vrut să îl primească pe belgian ca pe un adevărat un erou. Atacantul a și aterizat marți pe aeroportul din capitala Italiei, iar mii de fani au vrut să afle cât mai repede când va ajunge noul lor jucător, iar mulți alții au fost chiar prezenți pentru a-și arăta bucuria cu privire la împrumutul său.

Jurnaliștii de la Eurosport Italia au analizat în detaliu ce a însemnat împrumutul lui Lukaku la AS Roma și ce efect a avut în cifre venirea jucătorului de 30 de ani pe Olimpico. Astfel, iată impactul transferului belgianului în echipa lui Jose Mourinho.

6 – Este cifra milioanelor de euro pe care a trebuit AS Roma să le plătească celor de la Chelsea pentru a-și asigura împrumutul belgianului.
47,000 – Numărul extrem de mare de suporteri ai AS Romei care au urmărit pe o aplicație zborul lui Lukaku spre capitala Italiei, pentru a vedea exact când va ajunge jucătorul de 30 de ani în aeroportul din “cizmă”. Lukaku a ajuns la Roma în jurul orei 18.00 (ora locală).

5,000 – Numărul de fani prezenți la aeroport pentru a-l întâmpina pe Romelu cu urale, pancarte și steaguri giallorossi.
1 – Un suporter italian i-a dedicat lui belgian o întreagă pictură murală, la câțiva pași de Colosseum, o atracție turistică istorică din capitala Italiei. Belgianul este portretizat drept Gladiatorul, iar numele său este scris jos în stilul antic folosit în capitala Italiei, și anume “Romelv”. În aceeași zonă, au fost afișate pe perete și picturi cu Paulo Dybala și Jose Mourinho.

90 – Numărul pe care îl va purta Lukaku în noua sa aventură în tricoul Romei. Numărul 9, pe care îl purta belgianul de obicei, este luat deja de Tammy Abraham.

28-08-2023
15:04

Arsenal și Real Sociedad au bătut palma pentru Kieran Tierney

Scoțianul în vârstă de 26 de ani a fost cedat sub formă de împrumut la Real Sociedad de la Arsenal, pentru un sezon. Kieran Tierney a fost cumpărat de “tunari” cu 27 de milioane de euro de la Celtic în 2019, fiind atunci un mare talent. 

Fundașul stânga care evoluează și ca central, nu a reușit să se impună în echipa lui Arteta și să se adapteze stilului antrenorului spaniol. Astfel, tehnicianul a decis să îl împrumute la formația din La Liga în schimbul a 1.4 milioane de euro. Potrivit Transfermarkt, 25 de milioane de euro este cota de piață a lui Kieran Tierney, care are și 38 de selecții pentru naționala Scoției.

26-08-2023
19:56

Djordje Petrovic a semnat cu Chelsea

Chelsea a realizat cel de-al zecelea transfer al verii. Londonezii l-au acontat pe portarul sârb Djordje Petrovic, în vârstă de 23 de ani, a anunțat jurnalistul Fabrizio Romano.


Jucătorul a semnat un contract valabil până în 2030. New England Revolution ar putea primi până la 16 milioane de euro cu bonusuri în schimbul goalkeeperului evaluat la 6 milioane de euro.

26-08-2023
13:26

Philippe Coutinho s-a înțeles cu Al-Duhail

Mijlocașul lui Aston Villa și-a dat acordul pentru un transfer la Al-Duhail, în prima ligă din Qatar. Jucătorul care a mai trecut pe la Liverpool sau Inter are șanse mari să plece în Golf.


Cu toate acestea, jurnalistul Fabrizio Romano a dezvăluit că cele două cluburi nu au ajuns încă la un acord privind transferul brazilianului. Mutarea are însă șanse mari să se realizeze în zilele următoare.

25-08-2023
14:39

ter Stegen și-a prelungit contractul cu Barcelona

Marc-Andre ter Stegen va fi portarul Barcelonei până în vara lui 2028. Transferat în urmă cu nouă ani de la Borussia Monchengladbach pentru 12 milioane de euro, germanul a devenit jucător de bază pe Camp Nou.

Goalkeeperul în vârstă de 31 de ani va avea și o clauză de reziliere uriașă: 500 de milioane de euro, deși e evaluat la doar 35 de milioane de Transfermarkt. Acesta a acceptat și un salariu redus în primii doi ani, însă își va recupera banii la final de contract. 

24-08-2023
17:16

Alexis Sanchez a semnat cu Inter. Pe cine au dat la OM

Inter a dat o lovitură de imagine după ce l-a adus pe Giuseppe Meazza pe fostul jucător al Barcelonei, Alexis Sanchez. Atacantul din Chile a jucat ultima oară la Olympique Marseille.


Sanchez vine să îl înlocuiască pe Joaquin Correa, care tocmai a plecat la OM sub formă de împrumut. Inter a încasat două milioane de euro.


Francezii au o clauză de cumpărare de zece milioane de euro dacă se vor califica în grupele Champions League, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

24-08-2023
14:21

Oficial: Aymeric Laporte, noul jucător al lui Al-Nassr

Aymeric Laporte, fostul fundaș al lui Manchester City, va fi coleg cu Cristiano Ronaldo la Al-Nassr, în Arabia Saudită. Anunțul oficial a fost făcut chiar de britanici pe site-ul oficial. În schimbul fotbalistului iberic, campioana Angliei va încasa suma de 27,5 milioane de euro. 

În tricoul lui Al-Nassr, Aymeric Laporte va câștiga un salariu anual de 25 de milioane de euro. Alături de gruparea de pe Etihad, Laporte a cucerit 15 trofee. 

24-08-2023
11:31

Kroos, iritat după ce Gabri Veiga a ales Arabia Saudită

Gabri Veiga (21 de ani) a strălucit în sezonul precedent la Celta Vigo, reușind 11 goluri și 4 pase decisive în 36 de partide. Barcelona, Liverpool, Chelsea sau Manchester City au fost pe urmele fotbalistului, însă în cele din urmă acesta a ales Arabia Saudită. 

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat transferul tânărului fotbalist iberic la Al-Ahli printr-o postare pe Instagram. Toni Kroos nu s-a putut abține și și-a exprimat frustrarea în comentarii. Mijlocașul lui Real Madrid este iritat de faptul că Veiga a părăsit fotbalul european pentru banii arabilor.

„Rușinos!”, a fost comentariul lui Toni Kroos. Mijlocașul spaniol urmează să semneze în această săptămână cu Al-Ahli. 

Kroos

23-08-2023
18:54

Matheus Nunes și-a dat acordul pentru transferul la City

Campioana Angliei le-a făcut o ofertă celor de la Wolverhamptom pentru Matheus Nunes. „Cetățenii” oferă 50 de milioane de euro, la care se adaugă și alte bonusuri, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.


Wolves are timp de gândire până la finalul săptămânii să accepte sau să refuze oferta lui Manchester City. Mijlocașul central în vârstă de 24 de ani cu 11 meciuri la naționala Portugaliei și-a dat deja acordul pentru transferul la City.

23-08-2023
13:11

Joao Cancelo vine la Barcelona

Joao Cancelo pleacă de la Manchester City și semnează cu Barcelona! Mutarea este realizată în proporție de 99%, iar fundașul dreapta este așteptat să ajungă pe Camp Nou în cursul zilei de joi, 24 august, anunță Fabrizio Romano.


Fundașul dreapta evaluat la 50 de milioane de euro are 44 de meciuri la naționala Portugaliei și mai avea contract cu „cetățenii” până în vara lui 2027.

23-08-2023
10:35

Bayern Munchen, aproape să-l transfere pe Daniel Peretz

Thomas Tuchel are numeroase probleme la Bayern Munchen în ceea ce privește postul de portar. Fără Manuel Neuer, accidentat, campioana Germaniei are un singur portar cu experiență în lot, Sven Ulreich, după plecările lui Yan Sommer și Alexander Nubel la Inter, respectiv Stuttgart. 

Manuel Neuer, legendarul portar al lui Bayern Munchen, ar putea relua antrenamentele cu echipa în următoarele săptămâni, însă Bayern Munchen s-a orientat rapid către un nou goalkeeper. 

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat că Daniel Peretz este așteptat să semneze cu Bayern Munchen un contract valabil pe 5 sezoane. În prezent, portarul israelian de 23 de ani îmbracă tricoul lui Maccabi Tel-Aviv. 

Transferul ar urma să o coste 5 milioane de euro pe Bayern Munchen. Daniel Peretz va juca joi pentru Maccabi Tel-Aviv în meciul cu Celje din play-off-ul UEFA Conference League. 

Daniel Peretz, care a făcut spectacol cu naționala de tineret a Israelului la Euro U21 din România și Georgia, are o apariție în tricoul echipei de seniori a Israelului, viitoarea adversară a României din preliminariile Euro 2024. 

22-08-2023
12:14

Ernest Nuamah a trecut vizita medicală la Lyon

Ernest Nuamah pleacă de la Nordsjaelland, după „dubla” danezilor cu FCSB din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. Curtat de nume, precum Reims, PSG, Burnley sau Tottenham, atacantul ghanez de 19 ani va semna cu Lyon, conform L’Equipe.

Nuamah se află deja la Lyon și a trecut vizita medicală. Ghanezul urmează să semneze cu formația franceză, unde va fi împrumutat pentru un sezon, cu opțiune de transfer obligatoriu. Suma se ridică la 25 de milioane de euro, conform jurnalistului Fabrizio Romano, plus alte 5 milioane de euro, ce reprezintă bonusuri.

Ernest Nuamah a jucat ultima oară la Nordsjaelland în returul cu FCSB, scor 2-0 din Danemarca. Atacantul va deveni cel mai scump transfer făcut vreodată de vicecampioana Danemarcei. Jucătorul cotat la 6 milioane de euro va semna cu Lyon un contract valabil până în vara anului 2028. 

21-08-2023
15:32

Pavard pleacă de la Bayern la Inter

Benjamin Pavard se despre de Bayern Munchen și se transferă la Inter Milano. Fundașul dreapta e foarte aproape să accepte oferta italienilor în valoare de 28 de milioane de euro. 

Francezul a forțat transferul deși campioana Germaniei nu a vrut să îl lase să plece. Pavard mai avea un an contract cu Bayern. Nemții ar putea primi în cele din urmă până la 30 de milioane de euro, conform Gazzetta dello Sport. 

20-08-2023
08:08

Aleksandar Mitrovic s-a transferat la Al Hilal! Fulham încasează 60 de milioane de euro

Telenovela transferului lui Aleksandar Mitrovic la Al Hilal s-a încheiat. Fulham l-a cedat în cele din urmă pe atacantul sârb pentru suma record de 60 de milioane de euro.

Fotbalistul a făcut presiuni în ultimele luni ca să fie cedat în Arabia Saudită, acolo unde va avea un salariu substanţial mai mare. Neymar, Malcom, Ruben Neves, Milinkovic-Savic sau Bono, sunt doar câteva dintre transferurile lui Hilal în această vară. 

19-08-2023
14:10

Kolo Muani și-a dat acordul cu PSG

Fabrizio Romano a anunțat pe pagina sa de Facebook că Muani a acceptat condițiile contractuale ale lui Paris Saint-Germain. Atacantul lui Eintracht Frankfurt ar urma să semneze un contract valabil pe cinci ani.


Jucătorul cu 9 meciuri în naționala Franței e prioritate maximă pentru campioana din Ligue 1, iar conducerea parizienilor va demara negocierile cu germanii. Vârful e evaluat de Transfermarkt la 80 de milioane de euro.

19-08-2023
09:59

AC Milan îl vrea pe jucătorul descoperit de Răzvan Lucescu

AC Milan îl vrea pe Konstantinos Koulierakis, fundașul descoperit de Răzvan Lucescu la PAOK Salonic. Stefano Pioli este în căutarea unui apărător tânăr și de perspectivă. Potrivit jurnalistului italian, Gianluca Di Marzio, grecul ar costa-o pe AC Milan 10 milioane de euro, iar negocierile vor începe săptămâna viitoare.

Konstantinos Koulierakis este cotat la 2.5 milioane de euro, conform Transfermarkt. Grecul de 19 ani a fost promovat la prima echipă a lui PAOK de Răzvan Lucescu, unde a evoluat în 31 de meciuri, iar pentru naționala mare a Greciei, fundașul are 2 selecții.

18-08-2023
12:09

Liverpool l-a prezentat oficial pe Wataru Endo

Wataru Endo este oficial noul jucător al celor de la Liverpool. Mijlocașul japonez a fost dorit de Jurgen Klopp pe Anfield pentru a umple golul lăsat după plecările lui Fabinho și Jordan Henderson în Arabia Saudită. 

Fostul căpitan al lui Stuttgart a semnat un contract valabil până în vara anului 2027. „E grozav și acesta este visul meu. A fost mereu visul meu să joc în Premier League și pentru unul dintre cele mai mari cluburi din lume.

E un vis devenit realitate”, a declarat Wataru Endo, conform site-ului oficial al lui Liverpool. „Cormoranii” au plătit 19 milioane de euro lui Stuttgart pentru transferul lui Wataru Endo. 

17-08-2023
12:30

Chelsea a parafat transferul lui Romeo Lavia

Romeo Lavia a trecut vizita medicală la Chelsea și a semnat contractul, anunță jurnalistul Fabrizio Romano pe pagina lui oficială de Facebook. Transferul lui Caicedo a fost de asemenea rezolvat, iar pe lista londonezilor urmează Olise.


Southampton va încasa o sumă uriașă pentru puștiul de doar 19 ani: 53 de milioane de lire sterline, la care se adaugă alte cinci milioane din bonusuri de performanță. Jucătorul a debutat deja la naționala Belgiei.

17-08-2023
10:02

Arnautovic a semnat cu Inter Milano

Inter Milano a anunțat oficial transferul atacantului Marko Arnautovic de la Bologna, acesta urmând să acopere golul lăsat de plecarea lui Romelu Lukaku.

Internaționalul austriac în vârstă de 34 de ani a fost adus sub formă de împrumut până la finalul sezonului, cu drept de achiziționare definitivă. Arnautovic a mai jucat pentru Inter Milano în 2009.

16-08-2023
19:44

Liverpool, ofertă pentru căpitanul lui Stuttgart

Liverpool a trimis o ofertă oficială pentru japonezul Wataru Endo, căpitanul lui VfB Stuttgart, evaluat la 6,5 milioane de euro conform Transfermarkt. Fabrizio Romano a dezvăluit că sunt șanse bune ca transferul să se realizeze.


Mijlocașul defensiv în vârstă de 30 de ani mare are contract cu nemții un singur sezon, iar dacă Stuttgart nu îl vinde, l-ar putea pierde gratis în iarnă sau în vară. El poate evolua și ca stoper și are 50 de meciuri la naționala „Soarelui Răsare”.

16-08-2023
12:47

AS Roma, transferuri de top de la PSG

AS Roma a anunțat achiziționarea jucătorilor Leandro Paredes și Renato Sanches de la PSG.

Mijlocașul argentinian, campion mondial la finele anului trecut, revine la formația din capitala Italiei, pentru care a mai jucat în perioada 2014-2017. Paredes, care a semnat un contract pe doi ani, a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Juventus Torino.

”Revenirea la Roma este întotdeauna un lucru special, dar să o fac acum ca jucător al Romei este şi mai special. Aş dori să le mulţumesc fanilor pentru că m-au primit şi Romei pentru că m-au adus înapoi la clubul unde mi-am lansat cariera în Europa.

Anul trecut a fost unul incredibil de fericit pentru mine, cu Cupa Mondială, aşa că acum vreau să continui să gust succesul şi sunt convins că pot face acest lucru cu această echipă”, a declarat Paredes.

Portughezul Renato Sanches a ajuns la AS Roma sub formă de împrumut până la finalul sezonului, însă italienii au opțiune de cumpărare definitivă la finalul stagiunii.

”Sunt foarte fericit că m-am alăturat acestui club uriaş. Proiectul Romei m-a cucerit cu adevărat şi simt că să joc aici este alegerea potrivită pentru mine. Este atât de important pentru orice jucător să simtă sprijinul fanilor.

Pentru mine, în prima zi, impactul pe care l-am simţit m-a ajutat să înţeleg cât de mult iubesc aceşti suporteri echipa şi asta nu poate decât să mă împingă să dau totul pentru a obţine succesul aici”, a spus Sanches.

16-08-2023
08:55

Yassine Bounou pleacă la Al Hilal

Portarul echipei FC Sevilla, Yassine Bounou, va pleca la Al Hilal imediat după ce va juca în Supercupa Europei, împotriva lui Manchester City.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, arabii vor plăti 19 milioane de euro pentru achiziționarea internaționalului marocan, plus alte două milioane binusuri în funcție de performanțele jucătorului.

Bounou, în vârstă de 32 de ani, va semna un contract pe trei sezoane cu Al Hilal.

15-08-2023
21:00

Abdou Diallo pleacă de la PSG

Încă o plecare de la Paris Saint-Germain! Fundașul central senegalez în vârstă de 27 de ani, Abdou Diallo, va juca în Qatar, la Al-Arabi SC. Stoperul evaluat la 10 milioane de euro conform Transfermarkt a semnat un contract pe 3 ani.


Informația a fost dezvăluit de jurnalistul Fabrizio Romano. Echipa qatareză i-a mai adus în această vară pe Simo Keddari de la Espagnyol Barcelona sau pe Mohamed Taabouni de la Feyenoord.

15-08-2023
15:08

Michael Olise, transfer la Chelsea! Londonezii achită clauza de 40 de milioane de lire

Chelsea nu se mai opreşte. După ce a câştigat cursa pentru Moises Caicedo, londonezii plătesc 40 de milioane de lire sterline pentru mijlocaşul ofensiv Michael Olise, legitimat la Crystal Palace. 

Michael Olise este internaţional francez de tineret şi a jucat în România în această vară la Campionatul European U-21. Palace l-a transferat pe Olise în 2021 de la Reading pentru 10 milioane de euro. 

14-08-2023
18:32

Moises Caicedo va juca la Chelsea! Londonezii plătesc 116 milioane de euro plus bonusuri

Final de telenovelă! Deşi Liverpool a fost foarte aproape să îl transfere, Moises Caicedo va juca la Chelsea în cele din urmă. Londonezii vor achita 116 milioane de euro plus alte 17 milioane bonusuri.

Astfel, Moises Caicedo devine cel mai scump jucător din istoria Premier League. Recordul de transfer era deţinut de Jack Grealish, transferat de Manchester City de la Aston Villa pentru 100 de milioane de lire. 

Moises Caicedo
Moises Caicedo
14-08-2023
17:36

Șeicii lui Al Hilal îi fac toate poftele lui Neymar

Șeicii lui Al Hilal îi fac toate poftele lui Neymar, iar pe lângă salariul imens pe care îl va încasa, starul brazilian a primit din partea clubului un avion privat, o casă imensă pe placul lui „Ney”.

Mai mult decât atât, Neymar va primi un bonus de 80.000 de dolari pentru fiecare victoria obținută de Al Hilal, iar acesta va încasa 500.000 de euro pentru fiecare postare din social media, care are ca scop promovarea Arabiei Saudite.

14-08-2023
15:44

Al Hilal negociază transferul lui Mitrovic

Al Hilal are șanse mari să perfecteze transferul lui Aleksandar Mitrovic, golgheterul lui Fulham, după ce i-au adus pe Neymar, Sergej Milinkovic-Savic, Ruben Neves și Malcom.

Jurnalistul Fabrizio Romano a făcut anunțul și dezvăluie că saudiții l-au convins deja pe atacantul în vârstă de 28 de ani. Clubul englez nu e însă dispus să în cedeze atât de ușor pe cel mai important jucător al echipei. 

14-08-2023
11:17

Real Madrid l-a prezentat pe Kepa Arrizabalaga

Real Madrid a anunțat luni transferul portarului Kepa Arrizabalaga. „Galacticii” s-au reorientat rapid după accidentarea teribilă a lui Courtois și l-au adus pe cel mai scump portar din istorie. 

Portarul iberic va evolua pe Santiago Bernabeu sub formă de împrumut de la Chelsea. În 2018, Arrizabalaga a devenit cel mai scump portar din istorie, după ce a fost cumpărat de Chelsea de la Athletic Bilbao pentru 80 de milioane de euro. 

„Real Madrid și Chelsea au ajuns la un acord privind împrumutul lui Kepa Arrizabalaga, până pe 30 iunie 2024”, se arată pe site-ul oficial al clubului. „Galacticii” nu au opțiunea unui transfer definitiv în vara anului viitor. 

În tricoul lui Chelsea, Kepa a adunat 163 de partide și a înregistrat 175 de goluri primite și 59 de jocuri fără gol. Portarul iberic a fost aproape în această vară de un transfer la Bayern Munchen. 

14-08-2023
06:46

Chelsea l-a transferat pe Moises Caicedo

Moises Caicedo este noul jucător al lui Chelsea, după ce mijlocașul de 21 de ani a refuzat-o pe Liverpool. Londonezii l-au adus pe fotbalistul ecuadorian de la Brighton pentru suma record de 133 de milioane de euro. 

Cele două părți au ajuns la un acord, iar transferul urmează să fie înregistrat, conform jurnalistului Fabrizio Romano. Tânărul fotbalist sud-american urmează să efectueze vizita medicală și să semneze noul contract cu formația de pe Stamford Bridge. 

Moises Caicedo va semna un contract valabil până în vara anului 2031, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Astfel, transferul ecuadorianului la Chelsea devine cel mai scump din istoria Premier League: 133 de milioane de euro. 

Recordul a fost deținut tot de Chelsea, care l-a cumpărat la începutul anului pe Enzo Fernandez, de la Benfica, pentru 122 de milioane de euro. 

13-08-2023
16:19

Sergio Ramos, aproape de revenirea la Real Madrid

Real Madrid este gata de o nouă lovitură. Mundo Deportivo anunță că Sergio Ramos este aproape de revenirea la echipa pentru care a jucat din 2005 până în 2021, când a plecat la PSG.

Ramos s-a despărțit de francezi în această vară și negociază revenirea la Real Madrid. Carlo Ancelotti caută un fundaș central după ce Eder Militao s-a accidentat grav și riscă să rateze tot sezonul. 

Real Madrid are trei fundași centrali apți în echipă: Nacho, Rudiger și Alaba. Fostul căpitan de pe Bernabeu ar putea reveni la echipa pentru care a adunat 671 de meciuri și 101 goluri și alături de care a câștigat patru trofee Champions League.

Până acum, ibericul ce deține Cupa Mondială din 2010 a discutat doar cu echipe din zona arabă, dar nu a ajuns la un acord cu nimeni.

13-08-2023
15:54

Kepa Arrizabalaga va semna cu Real Madrid

Real Madrid l-a pierdut pentru o perioadă îndelungată pe portarul belgian Thibaut Courtois, dar s-a mișcat foarte repede și îl va semna pe Kepa Arrizabalaga de la Chelsea.

Portarul spaniol a fost dorit și de Bayern Munchen, iar bavarezii chiar ajunseseră la un acord pentru aducerea sa. Însă, președintele campioanei Germaniei, Jan-Christian Dreesen, a dezvăluit la prezentarea oficială a lui Harry Kane că Arrizabalaga s-a răzgândit când a fost contactat de ”galactici”.

”Am încercat să găsim un portar. Ieri (n.r- sâmbătă) am fost aproape de a ajunge la un acord. Voiam să-l prezentăm pe Kepa tot azi, împreună cu Harry Kane. Dar el a ales să se transfere la Real Madrid. 

E spaniol și de aceea a acceptat propunerea venită de la Real Madrid. Acum căutăm alte variante. Avem soluții, dar nu pot spune despre cine e vorba”, a declarat Dreesen.

Presa internațională notează că Kepa Arrizabalaga, care mai are contract până în 2025 cu Chelsea, va merge la Real Madrid sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Portarul spaniol nu face parte din lotul lui Chelsea pentru derby-ul cu Liverpool din prima etapă a noului sezon din Premier League.

13-08-2023
14:32

Fred a semnat cu Fenerbahce

Mijlocașul brazilian Fred a plecat de la Manchester United după cinci ani, în ciuda faptului își prelungise contractul în iarnă.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani a semnat un contract pe patru sezoane cu Fenerbahce, care a plătit aproximativ 10.000.000 de euro pentru aducerea sa.

 

Fred a jucat 213 partide, a marcat 14 goluri și a oferit 19 pase decisive în tricoul lui Manchester United. Brazilianul a ajuns pe Old Trafford de la de la Șahtior Donețk, în schimbul a 59 de milioane de euro.

Internaționalul brazilian este al patrulea mare transfer realizat de Fenerbahce în această vară, după Rodrigo Becao (Udinese, 8,3 milioane de euro), Dusan Tadic (Ajax, liber de contract) și Edin Dzeko (Inter, liber de contract).

13-08-2023
07:19

Alexandru Pașcanu, prezentat oficial la Sporting Gijon

Alexandru Pașcanu, fostul jucător al celor de la CFR Cluj, a fost împrumutat de Ponferradina la Sporting Gijon. La finalul sezonului trecut, Ponferradina a retrogradat în al treilea eșalon al Spaniei, însă fundașul central român va rămâne în Segunda Division. 

Sporting Gijon l-a împrumutat pe Alexandru Pașcanu în schimbul sumei de 100.000 de euro, conform presei din Spania. Formația din liga secundă a Spaniei are opțiunea unui transfer definitiv, iar dacă va activa clauza, Sporting Gijon va fi nevoită să plătească încă 600.000 de euro. 

„Alex Pașcanu, care are dublă cetățenie, română și engleză, a început fotbalul la academia lui Leicester City. Primul său contact cu fotbalul din Spania a fost în vara lui 2020, când a ajuns la SD Ponferradina.

Cu Ponferradina a strâns peste 100 de jocuri în ultimele trei sezoane, devenind un reper defensiv al campionatului, și a marcat 5 goluri. Fundașul central vine sub formă de împrumut, iar clubul nostru își rezervă opțiunea de transfer definitiv la finalul sezonului”, au scris cei de la Sporting Gijon. 

În sezonul precedent, Pașcanu a adunat 36 de meciuri la Ponferradina, reușind să marcheze două goluri și să ofere trei pase decisive. 

12-08-2023
14:18

Andrei Mărginean a semnat cu Ternana

Mijlocașul Andrei Mărginean va juca în actualul sezon sub formă de împrumut la Ternana, el fiind sub contract cu gruparea Sassuolo, la care însă nu a făcut pasul la prima echipă.

”Fotbalul românesc are începând de azi încă un reprezentant în Serie B Italia. Andrei Mărginean a semnat un contract cu Ternana Calcio și vine sub formă de împrumut de la Sassuolo pentru actuala stagiune. Felicitări Andrei, meriți din plin acest pas important!”, a scris agentul Cătălin Sărmășan, pe contul de Facebook.

 

Andrei Mărginean, în vârstă de 22 de ani, a ajuns la Sassuolo în ianuarie 2018, de la CS Zlatna, pentru suma de 25.000 de euro. Mijlocașul român, cotat la 225.000 de euro, a mai evoluat în carieră, tot sub formă de împrumut, pentru formațiile ACR Messina și Novara.

12-08-2023
09:17

Harry Kane, prezentat oficial de Bayern Munchen

Harry Kane este oficial noul jucător al celor de la Bayern Munchen. „Bavarezii” l-au transferat pe atacantul englez de la Tottenham pentru 110 milioane de euro. 

Fotbalistul a semnat un contract valabil până în vara anului 2027 și va încasa un salariu anual de 25 de milioane de euro. La Bayern Munchen, Harry Kane va purta tricoul cu numărul 9. 

„Sunt foarte fericit că am ajuns la Bayern, unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Am spus mereu că vreau să concurez la cel mai înalt nivel și să demonstrez ceea ce pot.

Acest club se definește prin mentalitatea de învingător. Mă simt foarte bine aici”, au fost cuvintele lui Harry Kane. 

12-08-2023
08:15

Harry Kane a făcut vizita medicală și a semnat cu Bayern Munchen

După ce a trecut de vizita medicală, Harry Kane a semnat contractul cu Bayern Munchen. Mutarea atacantului de la Tottenham în Bundesliga urmează să fie anunțată oficial în perioada imediat următoare, conform Sky Sports

Campioana Germaniei va plăti în schimbul atacantului Angliei suma de 110 de milioane de euro. Harry Kane a semnat un contract valabil pe patru sezoane și va îmbrăca tricoul cu numărul 9 la Bayern Munchen. 

Salariul anual al lui Harry Kane în Bundesliga va fi de 25 de milioane de euro. „E greu să pun în cuvinte modul în care vreau să le spun “la revedere” unor fani și unui club care au făcut atât de multe pentru mine, în carieră.

Veți rămâne mereu în inima mea. Vă mulțumesc, fani ai echipei Tottenham”, a spus Kane într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare. 

Dacă va fi înregistrat rapid contractul lui Harry Kane, Thomas Tuchel îl va putea folosi pe atacant chiar în duelul din această seară dintre Bayern Munchen și RB Leipzig în Supercupa Germaniei, de la ora 21:45. Englezul a fost asaltat de fani, după ce a făcut vizita medială la Munchen. 

11-08-2023
14:18

Kane va pleca la Bayern

Managerul lui Tottenham, Ange Postecoglu, a confirmat faptul că atacantul Harry Kane va pleca de la echipă în această vară, urmând să accepte oferta venită de la Bayern Munchen.

”Se pare că Harry Kane va merge la Bayern. Acest lucru ne clarifică situația, va trebui să mergem mei departe fără Kane. Ne pregătim pentru acest lucru de mult timp.

Multe dintre lucrurile pe care le-am făcut până acum au fost făcute cu această idee în minte. Planurile noastre nu vor fi schimbate drastic”, a declarat Postecoglou, conform The Sun.

Harry Kane, în vârstă de 30 de ani, urmează să plece spre Germania cât mai curând pentru a efectua vizita medicală și a semna contract cu campioana din Bundesliga.

Pentru achiziționarea căpitanului Angliei, Bayern va plăti într-o primă fază 100 de milioane de euro, dar suma totală ar putea ajunge la 120.000.000 de euro cu tot cu bonusuri. Kane va semna un contract pe patru sezoane cu bavarezii și va avea un salariu anual de 25 de milioane de euro, mai mult de dublu decât avea la Tottenham.

11-08-2023
06:18

Liverpool, acord pentru cel mai scump transfer din istoria Premier League! Plătește 121 de milioane de euro

Liverpool face cel mai scump transfer din istoria Premier League. Presa engleză scrie că Brighton a acceptat oferta de 121 de milioane de euro pentru Moises Caicedo, fotbalist ecuadorian de 21 de ani. 

Cele 121 de milioane de euro reprezintă un record absolut. Astfel, transferul lui Jack Grealish de la Aston Villa la Manchester City pentru 110 milioane de euro a fost depășit. 

10-08-2023
18:41

Boloni, încă un an la Metz

Tehnicianul Ladislau Boloni şi-a prelungit cu un an contractul cu gruparea franceză Metz, cu care a promovat la finalul sezonului trecut în Ligue 1.

Conform L’Equipe, noul acord este valabil până în iunie 2025. Metz încă nu a anunţat încă prelungirea contractului cu antrenorul român. Ladislau Boloni activează la FC Metz din iunie 2022.

10-08-2023
15:21

Alex Pașcanu, aproape de un transfer la Sporting Gijon

După ce a retrogradat cu Ponferradina în liga a treia din Spania, fundașul Alex Pașcanu este foarte aproape de a continua să joace în Segunda Division.

Conform publicației La Voz de Asturias, românul de 24 de ani este dorit insistent de Sporting Gijon, iar cele două cluburi sunt aproape de a ajunge la o înțelegere. Pașcanu ar urma să fie împrumutat pentru sezonul următor, dar cei de la Gijon vor să introducă în contract o clauză de achiziționare definitivă în vara viitoare.

”Campionatul este foarte lung, avem nevoie de volum. Sunt două posturi și avem trei jucători acolo. Mi-ar plăcea să avem câte doi pe fiecare poziție. Alex are experiență, este rapid, câștigă dueluri și își aduce aportul la multe faze fixe. Se potrivește perfect cu stilul nostru”, a declarat Miguel Angel Ramirez, antrenorul lui Sporting Gijon.

10-08-2023
13:31

Thibaut Courtois, accidentare gravă! Real Madrid îl transferă pe De Gea

Real Madrid s-a mişcat rapid după accidentarea la ligamentele încrucişate suferită de Thibaut Courtois. “Galacticii” îl transferă pe David De Gea, rămas liber de contract după despărţirea de Manchester United. 

10-08-2023
09:54

Transferul lui Harry Kane la Bayern, în linie dreaptă!

Bayern Munchen este aproape de a realiza mutarea verii. Oferta de peste 100 de milioane de euro a bavarezilor pentru Harry Kane a fost acceptată de Tottenham, scrie The Athletic. Totul depinde acum de atacant, dacă vrea sau nu să plece în Bundesliga. Vârful în vârstă de 30 de ani intră în ultimul an de contract cu Spurs, iar englezii îi dau opţiunea să plece acum sau să semneze prelungirea contractului. 

09-08-2023
19:26

Franck Kessie, prezentat oficial la Al-Ahli

Franck Kessie este noul jucător al lui Al-Ahli, în prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite. Mijlocașul defensiv a fost cumpărat de arabi de la Barcelona pentru 12,5 milioane de euro. 

Ivorianul a semnat un contract valabil pe trei sezoane și va încasa un salariu anual de 20 de milioane de euro. În sezonul trecut, Kessie a adunat 43 de meciuri pe Camp Nou, reușind să marcheze 3 goluri și să ofere 3 pase decisive. 

La Al-Ahli, Kessie va face echipă cu Allan Saint-Maximin, Edouard Mendy și Roberto Firmino, toți transferați în această vară. 

09-08-2023
12:42

Harry Maguire pleacă de la Manchester United

Harry Maguire o va părăsi pe Manchester United în viitorul apropiat. Fundașul central, fost căpitan al „Diavolilor”, va semna cu West Ham. Formația de pe Old Trafford a acceptat oferta de 35 de milioane de euro pentru internaționalul englez, potrivit Sky Sports

Inițial, „Ciocănarii” au pus pe masă o ofertă de 25 de milioane de euro, însă Manchester United a refuzat. West Ham a plusat și i-a determinat pe „Diavoli” să accepte propunerea. 

Deși nu s-au înțeles, deocamdată, în privința contractului, West Ham și Harry Maguire vor ajunge la un numitor comun în cel mai scurt timp.

Harry Maguire va ajunge sub comanda antrenorului David Moyes și o va părăsi pe Manchester United după o perioadă de patru ani. Ajuns în 2019 la Manchester United, Harry Maguire a adunat 175 de meciuri în tricoul „Diavolilor”. 

09-08-2023
09:44

Andrei Chindriș a semnat cu Lechia Gdansk

La doar trei zile după ce a fost dat afară de Mircea Rednic de la UTA, Andrei Chindriș și-a găsit echipă în liga a doua din Polonia și a fost deja prezentat oficial. Fundașul central va juca la Lechia Gdansk. 

Jucătorul în vârstă de 24 de ani a semnat un contract valabil până în 2027: „Jucătorul va purta tricoul cu numărul 4. Andrei este bun la duelurile aeriene, iar acest aspect este important pentru noi. Are un joc unu la unu bun și o mentalitate de câștigător. Suntem nerăbdători să îl vedem pe teren”, a declarat Paolo Urfer pentru site-ul oficial al clubului. 

09-08-2023
08:40

Wolverhampton a rămas fără antrenor

Julen Lopetegui, antrenorul lui Wolverhampon, și-a dat demisia cu doar trei zile înainte de meciul din prima etapă cu Manchester United. Spaniolul în vârstă de 56 de ani o preluase pe Wolves în noiembrie 2022: „Antrenorul principal și clubul au recunoscut și acceptat diferențele de opinie cu privire la anumite aspecte și au convenit că încheierea pe cale amiabilă a contractului său este cea mai bună soluție pentru ambele părți. 

Discuțiile au fost desfășurate în ultimele săptămâni, cu deosebit respect, oferind clubului timp și spațiu pentru a începe munca de găsire a unui manager, asigurându-se totodată că Julen și staff-ul lui își pot continua pregătirea planificată pentru ca echipa să fie în cea mai bună formă la începutul sezonului”, a anunțat clubul printr-un comunicat oficial. 

08-08-2023
16:28

Ciprian Tătărușanu s-a transferat în Arabia Saudită

Ciprian Tătărușanu va juca din acest sezon în prima ligă din Arabia Saudită, la Abha FC. Anunțul a fost făcut de impresarul Arcadie Zaporojanu, prin intermediul Digi Sport

„Azi (n.r.- luni), Ciprian Tătărușanu a mers la ambasada Arabiei Saudite pentru a primi viza multiplă pe durata a doi ani. Tot atât va dura și contractul lui Ciprian cu Abha FC, antrenată de fostul selecționer al naționalei Poloniei, Czeslaw Michniewicz, și el fiind clientul meu”, a declarat agentul.

08-08-2023
12:36

Tottenham l-a prezentat pe Micky van de Ven

Tottenham l-a prezentat oficial pe Micky van de Ven. Fundașul central olandez vine de la Wolsburg și a semnat un contract valabil pe 6 ani, conform jurnalistului Fabrizio Romano.


Micky van de Ven îi poate costa pe englezi până la 50 de milioane de euro cu bonusuri, mult peste cota sa actuală de 30 de milioane de euro.

07-08-2023
19:37

PSG l-a prezentat oficial pe Goncalo Ramos

Goncalo Ramos este noul jucător al lui PSG. Internaționalul portughez reprezintă al 9-lea transfer efectuat în această vară de campioana Franței. 

PSG a plătit nu mai puțin de 65 de milioane de euro lui Benfica pentru Goncalo Ramos. Portughezii vor primi alte 15 milioane de euro sub formă de bonusuri. Conform Transfermarkt, Ramos are o cotă de piață de 50 de milioane de euro. 

În cele 161 de meciuri în tricoul Benficăi, Goncalo Ramos a marcat 68 de goluri și a oferit 25 de pase decisive. La naționala lusitană, Ramos a adunat 7 meciuri în care a marcat de patru ori. 

07-08-2023
16:55

Napoli l-a transferat pe Natan Bernardo de Souza

Italienii de la Napoli i-au găsit rapid înlocuitor fundașului sud-coreean Kim Min-jae, transferat de Bayern Munchen pentru 50 de milioane de euro. Așadar, napoletanii l-au adus pe fundașul brazilian Natan Bernardo de Souza, de la Red bull Bragantino.

Fundașul în vârstă de 22 de ani i-ar fi costat pe cei de la Napoli 10 milioane de euro, fiind vorba de un internațional brazilian de tineret cotat la 5.5 milioane de euro pe Transfermarkt. Natan are o înălțime de 1.88 m și a evoluat în cariera sa pentru Flamengo și Red Bull Bragantino, formații din Brazilia.

07-08-2023
13:17

Ciprian Tătărușanu urmează să fie prezentat oficial la Abha

Ciprian Tătărușanu a rămas liber de contract în această vară după despărțirea de AC Milan. Portarul român s-ar fi înțeles cu Abha, echipă care a terminat în sezonul precedent pe locul 12 din 16 în prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite, conform gsp.ro.

Fostul portar al naționalei României a efectuat deja vizita medicală și urmează să fie prezentat oficial în perioada imediat următoare la noul club, unde îl va avea colegi, printre alții, pe Gregorz Krychowiak, fostul fotbalist de la PSG sau Sevilla. 

Astfel, Ciprian Tătărușanu ar urma să se dueleze cu nume mari ale fotbalului, precum Cristiano Ronaldo, care joacă pentru Al-Nassr, sau Karim Benzema, atacantul lui Al-Ittihad. În prima etapă din noul sezon, Abha o înfruntă pe Al-Hilal. 

06-08-2023
08:06

Tottenham a pus ochii pe atacantul lui FC Porto

Tottenham este foarte aproape să-l piardă pe Harry Kane și vrea să-l aducă în locul său pe Mehdi Taremi de la FC Porto.

Jurnalistul Pedro Sepulveda a anunțat că atacantul iranian în vârstă de 31 de ani este văzut ca urmașul perfect pentru legendarul Kane. FC Porto nu s-ar opune transferului, însă cere cel puțin 30.000.000 de euro pentru a-l lăsa pe Taremi să plece.

Mehdi Taremi, care mai are un an de contract cu FC Porto, a câștigat titlul de golgheter în sezonul trecut al campionatului portughez, cu 22 de goluri marcate.

05-08-2023
13:26

Manchester United l-a transferat pe Rasmus Hojlund

Manchester United a anunțat transferul atacantului danez Rasmus Hojlund (20 de ani) de la Atalanta Bergamo.

”Nu este niciun secret că sunt fan al acestui mare club încă de când eram mic. Am visat să păşesc pe Old Trafford ca jucător al lui Manchester United”, a declarat Hojlund, pentru site-ul oficial al grupării engleze.

Pentru achiziționarea internaționalului, Manchester United a plătit 83,5 milioane de euro, iar jucătorul a semnat un contract pe cinci sezoane.

Hojlund, care a marcat 10 goluri în 34 de apariţii în sezonul trecut pentru Atalanta, este al treilea jucător transferat de United în această vară, după ce Mason Mount a venit de la Chelsea pentru 64,2 de milioane de euro, iar portarul lui Inter Milano, Andre Onana, a sosit pentru 52,2 milioane de euro.

05-08-2023
09:56

City a plătit 90.000.000 de euro pentru Gvardiol

Manchester City a anunțat transferul fundașului croat Joasko Gvardiol de la RB Leizig, pentru care a plătit 90.000.000 de euro.

”Întotdeauna am visat să joc într-o zi în Anglia și să fac asta acum cu Manchester City – după sezonul pe care tocmai l-au avut – este o adevărată onoare pentru mine. Oricine a văzut Manchester City jucând sezonul trecut știe că este cea mai bună echipă din lume.

Câștigarea triplei spune totul despre calitatea pe care o are această echipă. A mă alătura lui City este ceva foarte special pentru mine și familia mea. Va fi uimitor să am șansa de a lucra cu Pep Guardiola. Știu că nu sunt încă la nivel maxim și sunt sigur că jocul meu va progresa sub comanda celui mai bun antrenor”, a declarat Gvardiol, pentru site-ul oficial al ”cetățenilor”.

Internaționalul croat în vârstă de 21 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane și a devenit al doilea cel mai scump fundaș din toate timpurile după Harry Maguire, care s-a alăturat lui Manchester United pentru 87 de milioane de euro de la Leicester City în 2019.

03-08-2023
16:57

Liverpool, ofertă de 25 de milioane pentru Gabri Veiga

Liverpool a început licitația pentru Gabri Veiga cu Real Madrid și Barcelona. Jurnaliștii spanioli de la Estadio Deportivo anunță că englezii au făcut o ofertă oficială de 25 de milioane de euro. 

Mijlocașul central în vârstă de 21 de ani este unul dintre cei mai doriți jucători din Europa în acest moment, Arsenal fiind de asemenea interesată de serviciile sale. Fotbalistul lui Celta Vigo e cotat la 30 de milioane de euro conform Transfermarkt. 

03-08-2023
13:52

Chelsea și-a acoperit postul de portar după transferul lui Robert Sanchez de la Brighton, care va încasa 20 de milioane de lire, plus încă cinci milioane din bonusuri de performanță.


Goalkeeperul spaniol îl va înlocui pe Mendy și se va bate pentru un loc de titular cu Kepa Arrizabalaga. Fabrizio Romano anunță că puștiul american de 19 ani, Gabriel Slonina, va fi împrumutat.

03-08-2023
13:52

Chelsea l-a transferat pe Robert Sanchez

Chelsea și-a acoperit postul de portar după transferul lui Robert Sanchez de la Brighton, care va încasa 20 de milioane de lire, plus încă cinci milioane din bonusuri de performanță. 

 

Goalkeeperul spaniol îl va înlocui pe Mendy și se va bate pentru un loc de titular cu Kepa Arrizabalaga. Fabrizio Romano anunță că puștiul american de 19 ani, Gabriel Slonina, va fi împrumutat. 

03-08-2023
11:03

Romelu Lukaku s-a înțeles cu Juventus Torino

Atacantul de 30 de ani a decis să joace în continuare în Serie A, după sezonul 2022-2023, petrecut în tricoul lui Inter Milano. Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, atacantul a ajuns la un acord cu Juventus, cu toate că italienii nu s-au înțeles momentan cu cei de la Chelsea, când vine vorba de o sumă de transfer.

Conform Gazzetta dello Sport, londonezii l-ar vrea la schimb pe Dusan Vlahovic, însă Juventus ar cere încă 40 de milioane de euro pentru ca această afacere să aibă loc. Momentan, Chelsea ar fi dispusă să mai plătească doar 20 de milioane de euro. Cotat la 40 de milioane de euro, Lukaku are 57 de goluri și 18 assisturi în 97 de meciuri în Serie A.

02-08-2023
13:57

Buffon se retrage la 45 de ani

Legendarul portar italian al echipei Parma, Gianluigi Buffon, a decis să-și încheie cariera uluitoare la vârsta de 45 de ani.

”28 de ani de carieră mi se pare o performanță incredibilă, aproape de neconceput. În opinia mea, acesta este aspectul care determină cel mai mult valoarea unei cariere sportive, în speță a mea.

Am pus atât de multă pasiune, dăruire, entuziasm și bucurie în ea încât, privind în urmă, pot spune că au zburat cu adevărat. Da, acești 28 de ani – cu aceste două date (19 noiembrie 1995 și 30 mai 2023, debutul în A și ultimul în B) – sunt istoria mea fotbalistică și istoria mea sportivă.

Dar și povestea celor care m-au susținut în acești 28 de ani cu urale, lacrimi și dragoste. De asemenea, vreau să mulțumesc Parmei și oamenilor săi pentru că chiar m-au făcut să mă simt atât de iubit, chiar și în acești doi ani”, a fost mesajul lui Buffon, postat pe site-ul oficial al Parmei.

Buffon a evoluat pentru doar trei cluburi în cariera sa: Parma, Juventus și PSG. De zece ori campion al Italiei și o dată al Franței, legendarul portar italian și-a trecut în palmares și un titlu mondial în 2006, însă nu a reușit să cucerească Champions League, competiție în a cărei finală a ajuns de trei ori alături de Juve (2003, 2015 și 2017).

01-08-2023
19:42

Mane a semnat cu Al Nassr

Atacantul senegalez Sadio Mane a părăsit-o pe Bayern Munchen și a semnat cu Al Nassr din Arabia Saudită, acolo unde va fi coleg cu Cristiano Ronaldo.

”Cu o singură voce, Sadio Mane!”, a fost mesajul postat de Al Nassr pe contul de Twitter. Arabii au plătit 30.000.000 de euro pentru transferul internaționalului senegalez.

Sadio Mane a semnat un contract până în vara anului 2027 cu formația din Arabia Saudită și va primi nun salariu de 40.000.000 de euro pe sezon. Atacantul de 31 de ani va purta numărul 10 la Al Nassr.

01-08-2023
15:57

Inter, ofertă pentru Gianluca Scamacca

După ce l-a cedat pe Edin Dzeko și a renunțat la transferul definitiv al lui Romelu Lukaku, Inter Milano a făcut o ofertă pentru aducerea lui Gianluca Scamacca de la West Han United.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, milanezii au oferit 25 de milioane de euro plus bonusuri pentru Sccmacca, însă englezii ezită să se despartă de atacantul adus în vara trecută de la Sassuolo pentru 36 de milioane de euro.

Oficialii lui Inter au ajuns deja la un acord cu agenții fotbalistului și așteaptă un răspuns din partea ”ciocănarilor”. Scamacca mai are contract cu West Ham până în vara anului 2027.

01-08-2023
07:26

Fabinho pleacă de la Liverpool după 5 ani

Brazilianul Fabinho a decis să plece la Al-Ittihad, formație unde va fi coleg cu francezul Karim Benzema. Este al treilea fotbalist important al lui Liverpool care alege fotbalul arab, după Roberto Firmino, plecat la Al-Ahli și Jordan Henderson, plecat la Al-Ettifaq, echipă pregătită de Steven Gerrard.

Potrivit presei din Marea Britanie, cei de la Al-Ittihad au plătit 47 de milioane de euro pentru transferul lui Fabinho. În vârstă de 29 de ani, brazilianul a jucat 219 meciuri în cinci sezoane la Liverpool, reușind să câștige Liga Campionilor (2019), titlul în Premier League (2020) și Cupa Angliei (2022).

Fabinho va juca în linia de mijloc al lui Al-Ittihad alături de francezul Ngolo Kante, în timp ce atacul va fi condus de Karim Benzema, fost căpitan al lui Real Madrid și Joao Pedro Jota, transferat de la Celtic Glasgow.

 

31-07-2023
20:06

Ante Rebic a semnat cu Beșiktaș

Echipa turcă Beșiktaș Istanbul a anunţat transferul atacantului croat Ante Rebic, de la AC Milan.

Rebic, în vârstă de 29 de ani, a semnat un contract pe două sezoane cu Beșiktaș, iar turcii au plătit două milioane de euro pentru aducerea sa de la AC Milan. Croatul va purta tricoul cu numărul 7 al echipei din capitala Turciei.

Internaţional croat (42 de selecţii şi 3 goluri), Rebic a jucat în carieră pentru RNK Split, AC Fiorentina, RB Leipzig, Verona, Eintracht Frankfurt şi AC Milan.

31-07-2023
15:36

Chelsea îl transferă pe Axel Disasi

Chelsea a ajuns la un acord cu AS Monaco pentru transferul lui Axel Disasi, fundaș central cu patru meciuri la națioanala Franței. Jucătorul în vârstă de 25 de ani va fi achiziționat pentru 45 de milioane de euro. 

Stoperul a fost adus ca înlocuitor pentru Wesley Fofana, care a suferit o accidentare gravă. Mutarea anunțată de jurnalistul David Ornstein, ar putea fi anunțată oficial în următoarele zile. 

30-07-2023
18:48

Al Ahli l-a luat pe Allan Saint-Maximin

Al Ahli a reușit o lovitură pe piața transferurilor și l-a transferat pe atacantul lui Newcastle, Allan Saint-Maximin, pentru 30 de milioane de dolari. 

Saudiții vor avea o tripletă de vis cu Ryiad Mahrez, campionul Europei cu Manchester City și Roberto Firmino, fostul atacant al lui Liverpool. 

30-07-2023
14:07

PSG l-a adus pe Arnau Tenas de la Barca

PSG și-a prezentat al șaptea transfer al verii. În căutarea unui portar, campioana Franței l-a înregimentat pe Arnau Tenas, care tocmai s-a despărțit de FC Barcelona.


Goalkeeperul în vârstă de 22 de ani a semnat un contract valabil pe trei sezoane și are 14 meciuri la naționala de tineret a Spaniei, fiind evaluat la 5 milioane de euro.

30-07-2023
11:46

Barcelona l-a cedat pe Nico Gonzalez la FC Porto

Nico Gonzalez este noul jucător al celor de la FC Porto. În vara anului trecut, mijlocașul central și-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în vara anului 2026, iar „catalanii” i-au stabilit o clauză de reziliere în valoare de un miliard de euro. 

Totuși, Nico Gonzalez a fost transfer de FC Porto pentru suma de „doar” 8,4 milioane de euro de la FC Barcelona. Tânărul fotbalist iberic a semnat un contract valabil până în vara anului 2028 cu portughezii.

În cazul unui potențial transfer, FC Barcelona va primi nu mai puțin de 40% din suma de transfer. „Dragonii” i-au stabilit o clauză de reziliere de 80 de milioane de euro lui Nico Gonzalez. 

În sezonul precedent, mijlocașul spaniol a evoluat sub formă de împrumut la Valencia. Clubul blaugrana are opțiunea unei clauze de răscumpărare de 30 de milioane de euro, iar aceasta este valabilă până în vara anului 2025. 

30-07-2023
09:03

Edinson Cavani a fost prezentat oficial la Boca Juniors

Edinson Cavani s-a despărțit în această vară de Valencia, însă atacantul uruguayan nu a dus lipsă de oferte. Fotbalistul de 36 de ani va evolua în prima ligă din Argentina, la Boca Juniors. 

Edinson Cavani a fost prezentat oficial înainte de meciul câștigat de Boca Juniors, scor 2-0 cu Independiente. Internaționalul uruguayan a semnat un contract valabil până în vara anului 2024. 

Cotat în prezent la 3 milioane de euro, Cavani a evoluat de-a lungul carierei în fotbalul european la Palermo, Napoli, PSG, Manchester United și Valencia. 

29-07-2023
13:35

James Rodriguez a semnat cu Sao Paolo

James Rodriguez a semnat cu al zecelea club din carieră. Mijlocașul ofensiv columbian care a jucat ultima oară în Grecia la Olympiakos va juca în Brazilia la Sao Paolo, anunță jurnalistul Fabrizio Romano. 

Ajuns la 32 de ani, jucătorul evaluat la 6 milioane de euro de Transfermarkt a mai jucat de-a lungul carierei la Envigado, Banfield, FC Porto, AS Monaco, Real Madrid, Bayern Munchen, Everton sau Al-Rayyan.

29-07-2023
12:02

Fabinho urmează să semneze cu Al-Ittihad

Fabinho este cel de-al treilea jucător care o părăsește în această vară pe Liverpool și care merge în Arabia Saudită, după Roberto Firmino (Al-Ahli) și Jordan Henderson (Al-Ettifaq). 

Mijlocașul brazilian a efectuat vineri vizita medicală și urmează să semneze contractul cu Al-Ittihad, formație care i-a mai transferat în vară pe Karim Benzema, N’Golo Kante și Jota de la Celtic. 

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Fabinho va semna un contract valabil până în vara anului 2026. Brazilianul mai avea contract cu Liverpool încă trei ani, iar în schimbul jucătorului „cormoranii” ar urma să primească 47 de milioane de euro. 

28-07-2023
13:51

Riyad Mahrez a plecat de la Manchester City

Riyad Mahrez a câștigat Liga Campionilor cu Manchester City însă pleacă de pe Etihad după cinci ani. Starul algerian a semnat în Arabia Saudită cu Al Ahli. 

„Toate cele bune în viitor! Riyad Mahrez își încheie perioada de cinci ani la Manchester City și se va alătura celor de la Al-Ahli Saudi Football Club”, a fost mesajul postat de „cetățeni” pe site-ul oficial al clubului.

Jucătorul va încasa un salariu de 30 milioane de euro și a semnat pe trei ani. Jurnalistul Nicolo Schira scria că Manchester City va încasa de la saudiți 35 de milioane de euro. 

28-07-2023
06:56

Chelsea vrea să-l transfere pe Moises Caicedo

Moises Caicedo reprezintă una dintre țintele lui Chelsea în perioada de transferuri din vară. Londonezii au făcut deja patru oferte pentru tânărul fotbalist, însă Brighton le-a refuzat pe toate. 

Clubul de pe Stamford Bridge a revenit cu o ofertă care se ridică la suma de 95 de milioane de euro, potrivit jurnalistului David Ornstein. La fel ca în precedentele cazuri, Brighton a refuzat propunerea lui Chelsea. 

Brighton, echipa care l-a transferat pe Adrian Mazilu, își dorește să obțină nu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru transferul lui Moises Caicedo. În sezonul precedent, mijlocașul defensiv a adunat 43 de meciuri pentru Brighton, iar la începutul anului a fost aproape de un transfer la Arsenal. 

Conform Transfermarkt, internaționalul ecuadorian, cu 32 de selecții și trei goluri la națională, este cotat la 75 de milioane de euro. Moises Caicedo a ajuns în 2021 la Brighton. „Pescărușii” l-au cumpărat de la formația ecuadoriană Independiente pentru 5 milioane de euro. 

27-07-2023
15:46

Ionuţ Radu, primele declaraţii la Bournemouth: "Ai nevoie de provocări, să fii motivat în fiecare zi"

Ionuţ Radu a dat un prim interviu din postura de jucător al lui Bournemouth, spunând că este încântat să joace în Premier League: 

“Mutarea a început să se contureze acum o săptămână. Managerul meu m-a sunat și mi-a zis că există interes din partea lui Bournemouth și am fost încântat. Să fii dorit de un club din Premier League este un lucru foarte important, i-am dat OK-ul managerului meu și i-am spus să vadă care e situația.

Cred că vor fi multe diferențe (n.r. – față de Serie A și Ligue 1), pentru că acesta este cel mai bun campionat din lume. Diferențe la nivel de calitate, viteză și alte aspecte.

Evident, pentru fiecare copil care începe să joace fotbal este un vis să joace în Premier League, este cel mai înalt nivel. Sigur, unul dintre obiectivele mele este să-mi trec numele pe lista românilor care au făcut diferența în Premier League.

Sincer, am urmărit foarte mult Premier League, pentru că mulți jucători importanți au venit în acest campionat. Sigur, provocările pentru un fotbalist țin “focul” aprins. Ai nevoie de provocări, să fii motivat în fiecare zi. Suntem trei portari buni și ne putem motiva reciproc pentru a munci din greu.

Obiectivul este să muncesc din greu și să demonstrez că sunt un jucător de Premier League”, a spus Ionuț Andrei Radu, pentru site-ul lui Bournemouth. 

27-07-2023
14:50

Ionuţ Radu a semnat cu Bournemouth!

România va avea din nou un reprezentant în Premier League. Ionuţ Radu a fost împrumutat de Inter în acest sezon la Bournemouth. Echipa engleză a anunţat oficial mutarea, la finalul sezonului având opţiunea unui transfer definitiv.

27-07-2023
13:01

Al Hilal e gata să dea 200 de milioane de euro pentru Osimhen

Al Hilal urmează să facă o ofertă uriașă celor de la Napoli pentru Victor Osimhen, anunță jurnalistul L’Equipe Loic Tanzi pe Twitter. Nigerianul e unul dintre cei mai doriți jucători din Europa. 

Golgheterul sezonului trecut din Serie A cu 26 de goluri și campion cu Napoli este dorit și de PSG, însă patronul Aurelio de Laurentiis nu vrea să renunțe la jucător pentru o sumă mai mică de 200 de milioane de euro. 

27-07-2023
09:55

Denis Drăguș se desparte de Standard Liege

Denis Drăguș nu va mai continua la Standard Liege. Dorit de Rapid, mijlocașul are însă o ofertă de la Coventry, care a fost foarte aproape să promoveze în Premier League în seoznul trecut. 

Atacantul în vârstă de 24 de ani cu 5 meciuri la naționala României nu își dorește însă să se întoarcă în România și dacă nu va rămâne la Liege, unde mai are contract un an, ar putea juca în liga a doua engleză, scriu belgienii de la Walfoot.be.

27-07-2023
07:55

Nico Gonzalez, cedat de Barca la Porto

Nico Gonzalez va merge la FC Porto, iar Barcelona va încasa opt milioane de euro. Jurnalistul Fabrizio Romano a dezvăluit că actele urmează să fie parafate, iar Barcelona va păstra un procent de 40% dintr-un viitor transfer.

Catalanii vor avea însă și o altă clauză pentru mijlocașul central în vârstă de 21 de ani cu meciuri la naționala de tineret și îl va putea răscumpăra în viitor. În sezonul trecut, Nico a fost împrumutat la Valencia.

26-07-2023
18:50

Jordan Henderson s-a despărțit oficial de Liverpool

Jordan Henderson a plecat după 12 ani de la Liverpool. Fostul căpitan al „cormoranilor” a semnat cu saudiții de la Al-Ettifaq, unde va fi antrenat de legendarul Steven Gerrard.

Transferul mijlocașului în Arabia Saudită nu a fost oficializat, însă Jordan Henderson a confirmat despărțirea printr-un mesaj de adio postat pe pagina oficială de Instagram.

„Nu pot să mint, au fost și vremuri dificile. Chiar foarte. Dar când privesc în spate la cariera mea de la Liverpool, îmi voi aminti mereu de vremurile bune. Și cum să încep când vorbesc de cele bune? Să fiu numit căpitanul lui Liverpool a fost o onoare uriașă. De când mi s-a pasat banderola, am încercat mereu să mă comport demn de căpitanul lui Liverpool. 

Dar cea mai mare onoare nu a fost una individuală, au fost momentele colective, petrecute cu voi toți, împreună. E greu să pun în cuvinte ultimii 12 ani și este și mai dificil să spun la revedere.

Voi fi mereu un ‘roșu’, până în ziua în care voi muri. Vă mulțumesc pentru tot. You’ll never walk alone”, a fost mesajul video al lui Jordan Henderson.

26-07-2023
17:24

Liverpool vrea să-l transfere pe Romeo Lavia

Liverpool este pregătită să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor din această vară. După Alexis MacAllister și Dominik Szoboszlai, „cormoranii” vor să-l aducă pe Romeo Lavia, de la Southampton. 

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Southampton vrea nu mai puțin de 50 de milioane de euro în schimbul mijlocașului belgian în vârstă de 19 ani. 

Mai mult decât atât, jurnalistul italian a precizat că Romeo Lavia și-ar dori să îmbrace tricoul lui Liverpool. Romeo Lavia, cotat la 32 de milioane de euro de Transfermarkt, s-a format la academia lui Anderlecht, iar în 2020 a făcut pasul la academia celor de la Manchester City. 

În vara anului 2022, Southampton l-a transferat pe Romeo Lavia pentru 12,3 milioane de euro. Mijlocașul defensiv are o apariție în tricoul naționalei Belgiei. 

26-07-2023
13:07

Radamel Falcao ar putea ajunge în campionatul saudit

Radamel Falcao negociază cu mai multe cluburi din campionatul Arabiei Saudite, anunță jurnalistul Fabrizio Romano, pe pagina sa oficială de Facebook. Cluburile din Golf încearcă în continuare să aducă jucători cu nume, iar atacantul columbian de 37 de ani e ultima țintă.

Arabii nu vor să se oprească aici, iar negocierile cu alți mari jucători vor demara în curând. Vârful mai are un an contract cu Rayo Vallecano, echipă din prima ligă spaniolă.

26-07-2023
09:16

Sadio Mane, ofertat de Al-Nassr

Echipa lui Cristiano Ronaldo e gata să îi plătească lui Bayern Munchen 30 de milioane de euro în schimbul serviciilor atacantului Sadio Mane. Bavarezii au recunoscut negocierile cu saudiții. 

„Clubul Bayern a fost informat în legătură cu acest lucru. Dar acestea sunt discuţii iniţiale, deci va trebui să aşteptăm şi să vedem”, a declarat preşedintele campioanei Germaniei, Herbert Hainer, la Tokyo, unde bavarezii se află într-un turneu amical.

25-07-2023
12:28

Ionuţ Radu va juca în Premier League la Bournemouth! Anunţul lui Fabrizio Romano

România va avea din nou un jucător în Premier League. Fabrizio Romano anunţă că Bournemouth îl va împrumuta pe Ionuţ Radu de la Inter Milano. Englezii vor avea şi posibilitatea unui transfer definitiv vara viitoare. Miercuri este programată vizita medicală pentru portarul român. 

24-07-2023
19:50

Marcel Sabitzer, prezentat oficial la Borussia Dortmund

Marcel Sabitzer, mijlocașul cu 71 de apariții în naționala Austriei, este noul jucător al celor de la Borussia Dortmund. Deși mai avea contract încă două sezoane cu Bayern Munchen, jucătorul de 29 de ani a fost transferat de Dortmund pentru suma de 19 milioane de euro. 

La începutul anului, Marcel Sabitzer a fost împrumutat de Bayern Munchen la Manchester United. În tricoul „diavolilor”, care nu au activat clauza unui transfer definitiv, Marcel Sabitzer a adunat 18 partide.

Admira Wacker Viena, Rapid Viena, RB Leipzig și Red Bull Salzburg sunt celelalte echipe din cariera mijlocașului austriac, care a fost prezentat oficial luni la Borussia Dortmund. În Bundesliga, Sabitzer a adunat 185 de meciuri, reușind să marcheze 34 de goluri și să ofere 29 de assist-uri.

23-07-2023
20:00

Aleksandar Mitrovic, la Al Hilal! Fulham discută ultimele detalii cu arabii

Aleksandar Mitrovic va juca în sezonul viitor la Al Hilal. Atacantul sârb a acceptat din prima oferta uriașă a arabilor, dar cei de la Fulham a respins două oferte pentru Mitro. Sârbul le-a declarat apropiaților că nu va mai juca niciodată pentru Fulham, astfel că englezii sunt constrânși să îl vândă pe atacant. Fabrizio Romano anunță că în locul lui Mitrovic, Fulham îl va semna pe Raul Jimenez. 

22-07-2023
13:58

Jordi Alba, de miercuri la Inter Miami

Jordi Alba va ajunge miercuri, 26 iulie, la Inter Miami. Fotbalistul va fi din nou coleg cu Leo Messi și Sergio Busquets, fiind convins la 34 de ani că proiectul celor de la Inter Miami este unul de perspectivă. Cei de la Inter anunțaseră în urmă cu mai multe zile că fotbalistul a acceptat oferta și se va alătura echipei din MLS.

Potrivit presei din SUA, fundașul stânga se va alătura clubului din Florida sub comanda lui Gerardo Martino imediat după nașterea celui de-al treilea copil al său. Jordi Alba a stabilit deja data pentru a călători în Statele Unite, astfel că fostul căpitan al lui FC Barcelona va fi din nou coleg cu Leo Messi și Sergio Busquets. Alba a semnat un contract până la sfârșitul lui 2024, cu opțiune de prelungire până în 2025.

22-07-2023
12:18

Bayern Munchen a mărit oferta pentru Kane

Bayern Munchen a mărit oferta pentru Kane, potrivit jurnaliștilor de la Bild. Inițial, Bayern a oferit 70 de milioane pentru a-l transfera pe Harry Kane, însă această primă ofertă a fost refuzată categorică de cei de la Tottenham. După mai multe zile, timp în care au analizat situația, cei de la Bayern au revenit cu o altă ofertă, îmbunătățită.

Așadar, nemții oferă acum 100 de milioane pentru a-l transfera pe Kane, cu 30 de milioane mai mult față de oferta inițială. Harry Kane și-ar fi dat deja acordul verbal pentru a ajunge în Germania, potrivit lui Uli Hoeness, președinte onorific al celor de la Bayern:  ”Acum are șansa să ajungă la un club de top din Europa. Ne place că atât el, cât și tatăl său și impresarul său, sunt oameni de onoare”.

21-07-2023
20:13

Marseille l-a transferat pe Aubameyang

Atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang a fost anunţat ca fiind noul atacant al echipei franceze Olympique Marseille.

Aubameyang, în vârstă de 34 de ani, a venit liber de contract şi a semnat o înţelegere pe trei sezoane cu Olympique Marseille, după ce a participat cu echipa la cantonamentul din Germania.

Aubameyang revine în Franţa după zece ani, el evoluând în trecut pentru Dijon, Lille, AS Monaco, AS Saint-Etienne, Borussia Dortmund, Arsenal Londra, FC Barcelona şi Chelsea.

În același timp, preşedintele echipei din Marsilia, Pablo Longoria, a anunţat despărţirea oficială de căpitanul formaţiei, internaţionalul francez Dimitri Payet (36 de ani), care juca la Olympique din 2017. Decizia a fost una luată de comun acord cu jucătorul.

21-07-2023
15:54

Al-Nassr și Al-Ettifaq vor să-l transfere pe Eric Bailly

Echipele din Arabia Saudită continuă să monitorizeze activ jucătorii de top din fotbalul european. Al-Nassr și Al-Ettifaq au pus ochii pe fundașul Eric Bailly de la Manchester United. 

Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, ivorianul urmează să părăsească formația de pe Old Trafford în această vară, iar cele două formații saudite vor să-l achiziționeze pe fundașul central. 

Totodată, Fulham este interesată pentru un transfer al jucătorului. Eric Bailly a ajuns la Manchester United în 2016 de la Villarreal. Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, i-a transferat în această vară pe Seko Fofana de la Lens (25 milioane de euro) și Marcelo Brozovic de la Inter (18 milioane de euro). 

De cealaltă parte, Al-Ettifaq este aproape să oficializeze transferul lui Jordan Henderson, dorit cu insistență de antrenorul Steven Gerrard. 

21-07-2023
06:08

Alin Toșca, prezentat oficial la Al-Riyadh

Alin Toșca și-a găsit echipă după despărțirea de Benevento. Fundașul român a semnat cu o nou-promovată în prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite, Al-Riyadh. 

În perioada iulie 2010 – februarie 2011, Al-Riyadh a fost antrenată de românul Marian Bondrea. Fotbalistul retras de la naționala României a semnat un contract valabil pe un sezon. 

Astfel, Alin Toșca va deveni al treilea român din prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite după antrenorul Cosmin Contra și fundașul Andrei Burcă. 

„Din Balcani în țara istoriei, să-i urăm bun venit noului războinic. Scutul nostru este pregătit”, au scris saudiții la anunțul prezentării oficiale. 

20-07-2023
20:25

Jordi Alba a semnat cu Inter Miami

Jordi Alba a semnat cu Inter Miami și va fi coleg din nou cu Leo Messi și Sergio Busquets. Jordi Alba, în vârstă de 34 de ani, a fost convins de proiectul celor de la Miami și atras de posibilitatea de a juca din nou fotbal alături de Leo Messi.

Inter Miami a anunțat deja pe rețelele de socializare că Jordi Alba a semnat din postura de jucător liber de contract, după ce se despărțise de Barcelona. Jordi Alba a semnat cu Inter Miami până în 2025.

20-07-2023
18:55

Portarul Andre Onana a fost prezentat oficial la Manchester United

”Diavolii” au plătit nu mai puțin de 55 de milioane de euro pentru înlocuitorul lui David de Gea (31 de ani), care a părăsit Old Trafford după 12 ani. Camerunezul nu a fost cedat cu ușurință de italienii de la Inter Milano, însă în cele din urmă a semnat cu Manchester United, după mai multe zile de negocieri intense.

“Să mă alătur lui Manchester United este o onoare incredibilă. Am muncit din greu toată viața mea pentru a ajunge în acest moment. Să mergem pe Old Trafford pentru a ne îndeplini obiectivul”, a fost mesajul transmis de Onana fanilor lui Manchester United. Onana este al doilea jucător important care semnează în această vară cu Manchester United, după mijlocașul Mason Mount.

Cel mai probabil David de Gea va semna cu Sevilla, deși mai e dorit de Al-Nassr, formație unde evoluează Cristiano Ronaldo. Conform Daily Mail, Sevilla se va despărți de Bounou, astfel că are mare nevoie de un nou portar valoros. Dacă ar fi să accepte propunerea celor de la Sevilla, de Gea s-ar întoarce în Spania după mai bine de 12 ani.

20-07-2023
13:08

George Ganea va semna cu Ujpest Budapesta

Atacantul George Ganea (24 de ani) și-a găsit echipă după ce s-a despărțit în această vară de FC U Craiova 1948. Fotbalistul va semna acum cu Ujpest Budapesta, una dintre echipele de tradiție din Ungaria. Echipa viola are în palmares 20 de titluri de campioană și 11 cupe ale Ungariei, la care se adaugă o finală pierdută în Cupa UEFA și două semifinale în Cupa Campionilor Europeni.

Conform Nemzeti Sport, George Ganea va efectua examenele medicale în următoarele ore după care va semna contractul cu Ujpest, echipă care a terminat sezonul trecut pe locul 8 în prima ligă din Ungaria. George Ganea e cotat la 450.000 de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt.de. În decembrie 2021, George Ganea valora 600.000 de euro.

20-07-2023
07:37

Cuadrado, prezentat oficial al Inter Milano

După opt sezoane petrecute la Juventus Torino, columbianul Juan Cuadrado a semnat cu rivala Inter Milano din poziția de jucător liber de contract.

Conform site-ului oficial al finalistei Champions League, jucătorul în vârstă de 35 de ani a semnat un contract pe un an.

Cu 115 selecții și 10 goluri la naționala Columbiei, Cuadrado a jucat pentru Juventus între 2015 și 2023 și a câștigat 11 trofee la Torino, dintre care cinci titluri în Serie A.

19-07-2023
18:44

Manchester City l-a transferat pe Josko Gvardiol

Manchester City a ajuns la un acord cu RB Leipzig pentru transferul lui Josko Gvardiol, după ce internaționalul croat își dăduse acordul să îmbrace tricoul echipei de pe Etihad Stadium. 

Potrivit The Sun, suma de transfer se ridică la 92 de milioane de euro. Tânărul fundaș central a trecut deja de prima parte a vizitei medicale. În cursul zilei de joi vor avea loc următoarele teste medicale, după care jucătorul va semna cu Manchester City. 

Josko Gvardiol este al doilea transfer al lui Manchester City în această vară după Mateo Kovacic. Fundașul central a fost dorit cu insistență de Pep Guardiola. Gvardiol va deveni cel mai scump fundaș central din istorie.

Recordul era deținut de Harry Maguire, cumpărat cu 87 de milioane de euro de Manchester United, în 2019, de la Leicester. 

19-07-2023
16:42

Al-Ahli, acord cu Manchester City pentru Riyad Mahrez

Al-Ahli a ajuns la un acord cu Manchester City pentru transferul lui Riyad Mahrez, potrivit The Athletic. Algerianul ar urma să ajungă în Arabia Saudită în schimbul sumei de 35 de milioane de euro, plus alte 5 milioane bonusuri. 

Conform sursei menționate, Riyad Mahrez va efectua vizita medicală în cursul zilei de joi. Jucătorul de 32 de ani va semna un contract valabil până în vara anului 2026, cu opțiune de prelungire. 

Internaționalul algerian nu a făcut parte din lotul lui Manchester City pentru cantonamentul de vară din Japonia, tocmai pentru că viitorul fotbalistului a stat sub semnul întrebării. 

Riyad Mahrez va încasa un salariu anual de 30 de milioane de euro. În sezonul trecut, Mahrez a adunat 47 de meciuri la Manchester City, unde a marcat 15 goluri și a oferit 13 pase decisive.

19-07-2023
08:49

Oriol Romeu revine la FC Barcelona

FC Barcelona a anunțat transferul mijlocașului Oriol Romeu de la Girona, acesta urmând să umple golul lăsat de plecarea lui Sergio Busquets.

”FC Barcelona și Girona FC au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Oriol Romeu. Fotbalistul va semna un contract pentru următoarele trei sezoane, până la 30 iunie 2026, iar clauza de reziliere este stabilită la 400 de milioane de euro”, a anunțat Barca pe site-ul oficial.

Romeu, în vârstă de 31 de ani este un produs al Barcelonei, dar a jucat doar două meciuri la prima echipă în sezonul 2010-2011, sub comanda lui Pep Guardiola. El a mai jucat în cariera sa la Chelsea, Valencia, VfB Stuttgart, Southampton și Girona.

În operaţiunea de transfer a lui Oriol Romeu, FC Barcelona a inclus împrumutul tânărului mijlocaş Pablo Torre, devenit jucătorul Gironei.

Romeu este al cincilea transfer realizat de catalani în această vară, după Mikayil Faye, Ilkay Gundogan, Inigo Martinez și Vitor Roque.

19-07-2023
06:49

Jordi Alba va juca alături de Leo Messi la Inter Miami

Fundaşul stânga spaniol Jordi Alba se va alătura foştilor săi coechipieri de la FC Barcelona, Lionel Messi şi Sergio Busquets, urmând să semneze pentru Inter Miami.

Fără contract de la încheierea înţelegerii cu formația catalană, în această vară, Jordi Alba s-a decis să joace în campionatul nord-american, la Inter Miami. Marţi, după antrenamentul echipei pe care o patronează, Jorge Mas a declarat presei că ”Jordi Alba va semna chiar astăzi”.

Jordi Alba, în vârstă de 34 de ani, a fost curtat în această pauză competiţională şi de cluburi din Arabia Saudită.

18-07-2023
17:38

Bayern Munchen l-a prezentat oficial pe Kim Min-jae

Bayern Munchen l-a transferat pe sud-coreeanul Kim Min-jae pentru care a plătit 50 de milioane de euro lui Napoli. Campioana din Bundesliga a făcut anunțul pe site-ul clubului, unde a precizat că fundașul central a semnat un contract valabil până în vara anului 2028. 

„Bayern este visul oricărui fotbalist. De-abia aștept să întâmpin tot ce mă așteaptă la Bayern. Pentru mine este un nou început și voi încerca să devin mai bun aici.

 În discuțiile cu clubul, mi-a fost foarte clar că există un mare interes pentru mine. Primul meu obiectiv este să joc multe meciuri. Pe lângă asta, vreau să câștig și cât mai multe titluri posibil”, a declarat Kim Min-jae care va purta tricoul cu numărul 3 la Bayern Munchen. 

Internaționalul sud-coreean este al treilea transfer făcut de Bayern Munchen în perioada de mercato din vară după sosirile lui Konrad Laimer și Raphael Guerreiro. Ambii au semnat cu „bavarezii” din postura de jucători liberi de contract. 

18-07-2023
14:27

PSG a mai renunțat la un jucător

Revenit la PSG și văzut drept un înlocuitor pentru Neymar sau Kylian Mbappe, Xavi Simons va fi împrumutat de parizieni în Bundesliga, la RB Leipzig, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.


Mijlocașul ofensiv care a jucat în sezonul trecut la PSV Eindhoven se va întoarce pe Parc des Princes la finalul sezonului și urmează să efectueze vizita medicală. Jucătorul și-a dat deja acordul pentru mutare.

17-07-2023
14:43

Chelsea se desparte de Ethan Ampadu

Chelsea Londra a renunțat la serviciile lui Ethan Ampadu. Fundașul central în vârstă de 22 de ani s-a înțeles deja cu Leeds United, iar londonezii vor încasa 7 milioane de lire sterline.


La această sumă se vor adăuga și bonusuri. Stoperul are 43 de meciuri în naționala Țării Galilor și e evaluat la 9 milioane de euro conform Transfermarkt. Mutarea a fost anunțată de jurnalistul Fabrizio Romano.

17-07-2023
13:29

Oferta lui Al-Nassr pentru Sadio Mane

Sadio Mane este aproape de plecarea de la Bayern Munchen, după un sezon petrecut în lotul campioanei Germaniei. Thomas Tuchel, antrenorul „bavarezilor”, nu il ia în calcul pe internaționalul senegalez pentru următorul sezon. 

Astfel, Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, a intrat pe fir pentru a-l ademeni pe Sadio Mane în Arabia Saudită. Vicecampioana Arabiei Saudite i-a propus lui Sadio Mane un contract valabil pe trei sezoane alături de un salariu de 25 de milioane de euro pe an, potrivit jurnalistului italian Nicolo Schira

Negocierile dintre cele două sunt în plină desfășurare, însă Sadio Mane este așteptat să dea un răspuns afirmativ, deoarece nu mai este dorit de Thomas Tuchel la Bayern Munchen. În stagiunea trecută, senegalezul a adunat 37 de apariții la Bayern, pentru care a marcat  11 goluri și a oferit 6 pase decisive.

16-07-2023
20:15

Riyad Mahrez pleacă de la Manchester City și cu Al Ahli

Mijlocaşul algerian al echipei Manchester City, Riyad Mahrez (32 de ani), a ajuns la o înţelegere cu gruparea saudită Al Ahli.

Conform cbssports.com, jucătorul care mai are doi ani de contract cu ”cetățenii” se află deja în Arabia Saudită pentru a efectua vizita medicală.

Al Ahli este pregătită să ofere 30 de milioane de lire sterline (aproape 35 de milioane de euro) pentru Mahrez, iar jucătorului i s-a pregătit un contact pe două sezoane, cu un salariu de 52 de milioane de euro plus bonusuri pentru cei doi ani.

16-07-2023
16:24

Theo Zidane şi-a prelungit contractul cu Real Madrid

Theo Zidane, unul dintre fiii lui Zinedine Zidane, şi-a prelungit contractul cu Real Madrid, noul acord fiind valabil până în iunie 2024, conform The Athletic.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani este component al echipei a doua a clubului madrilen. Considerat cel mai talentat dintre copiii lui Zinedine Zidane, Theo nu a jucat încă niciun meci la profesionişti. El este legitimat din 2010 la Real Madrid.

16-07-2023
14:39

Chelsea îl aduce pe „noul Neymar”

Chelsea mai face încă un transfer în această vară. Londonezii sunt foarte aproape să îl aducă pe Angelo Gabriel, extrema dreaptă de 18 ani a celor de la Santos, supranumit „noul Neymar”.


Brazilianul este cel de-al patrulea transfer al lui Chelsea, iar potrivit lui Fabrizio Romano, englezii vor plăti 15 milioane de euro celor de la Santos.

16-07-2023
13:59

Tadic va semna cu Fenerbahce

Mijlocașul sârb Dusan Tadic s-a despărțit de Ajax Amsterdam și este foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu Fenerbahce.

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani i-a părăsit pe ”lăncieri” după cinci ani, dorindu-și o nouă provocare în carieră. ”Decizia de a părăsi clubul a fost una foarte greu de luat. Cu toate acestea, cred că acesta este momentul potrivit”, a declarat Tadic.

Sârbul a ajuns deja în Turcia pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul cu vicecampioana Fenerbahce.

16-07-2023
08:02

Xavi Simons semnează cu PSG

Xavi Simons, jucătorul lui PSV, a plecat din cantonamentul echipei și va semna un contract cu Paris Saint-Germain, e informația de ultimă oră anunțat de jurnalistul Fabrizio Romano.


Campioana Franței a activat clauza de reziliere de șase milioane de euro, însă jucătorul va rămâne pe Parc des Princes numai dacă vor pleca Neymar sau Kylian Mbappe.

În caz contrar, mijlocașul ofensiv de 20 de ani cu meciuri la naționala Olandei și evaluat la 40 de milioane de euro va fi împrumutat. Crescut la academia Barcelonei, puștiul a ajuns la PSG în 2019 după ce și-a terminat junioratul și a jucat pentru echipa U19 timp de trei ani. 

15-07-2023
12:53

Declan Rice, cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal

Arsenal a anunțat oficial achiziționarea mijlocașului Declan Rice de la West Ham United, fără a anunța însă suma de transfer și durata contractului.

Presa engleză vorbește că internaționalul englez de 24 de ani a costat 116 milioane de euro plus bonusuri, ceea ce înseamnă că a devenit cel mai scump transfer din istoria grupării londoneze și al treilea din Premier League, după Enzo Fernandez ajuns la Chelsea pentru 121 de milioane de euro și Jack Grealish ajuns la Manchester City pewntru 117,5 milioane de euro.

”Suntem foarte fericiți că Declan ni se alătură. Este un jucător cu abilități extraordinare, care a evoluat la un nivel înalt în Premier League și pentru Anglia de mai multe sezoane. Declan aduce o calitate incontestabilă clubului și este un talent excepțional care are potențialul de a avea mare succes aici.

Declan are o mare experiență în Premier League la doar 24 de ani. El a fost căpitanul unei echipe foarte bună a celor de la West Ham și, după cum am văzut cu toții, a ridicat recent un trofeu european. Responsabilitatea și rolul pe care și le-a asumat au fost foarte impresionante și suntem foarte încântați că ni se alătură”, a declarat managerul Mikel Arteta, pentru site-ul oficial al clubului.

Declan Rice este al treilea jucător achiziționat de Arsenal în această vară, după atacantul german Kai Havertz și fundașul olandez Jurrien Timber.

14-07-2023
19:37

Arsenal l-a prezentat oficial pe Jurrien Timber

Arsenal Londra a anunțat că l-a transferat pe fundașul olandez al formației Ajax Amsterdam, Jurrien Timber.

”Tunarii” au plătit pentru jucătorul olande o sumă care se învârte în jurul a 45 de milioane de euro. Clubul englez a precizat că Timber a semnat un contract pe o perioadă lungă de timp, fără să precizeze cu exactitate durata.

”Suntem foarte fericiţi că Jurrien ni s-a alăturat. Este un tânăr fundaş versatil, care se va integra în sistemul nostru şi va aduce un plus de calitate echipei noastre. Jurrien este un jucător tânăr, dar a realizat deja multe.

A avut experienţa de a juca în turnee internaţionale majore de mai multe ori, ca să nu mai vorbim de trofeele pe care le-a câştigat cu Ajax”, a declarat managerul Mikel Arteta.

Jurrien Timber (22 de ani), este produsul clublui Ajax Amsterdam şi a evoluat în 15 meciuri pentru echipa naţională a Olandei, alături de care a jucat la Euro 2020 şi la Cupa Mondială 2022.

Arsenal se află la al doilea transfer al verii, după aducerea lui Kai Havertz de la Chelsea.

14-07-2023
17:39

Tottenham se desparte de Hugo Lloris

Hugo Lloris a fost anunțat de Tottenham să își caute echipă, conform jurnalistului Fabrizio Romano. Portarul francez e gata să părăsească Spurs după mai bine de zece ani la echipa londoneză.


Fostul goalkeeper al naționalei Franței în vârstă de 36 de ani mai are un an contract cu englezii. Căpitanul lui Tottenham nu mai intră însă în vederile antrenorului Ange Postecoglou.

14-07-2023
15:47

”Noul Ibrahimovic”, prezentat la AC Milan

Christian Pulisic este noul jucător al celor de la AC Milan. Chelsea va primi în schimbul extremei dreapta suma de 20 de milioane de euro, la care se adaugă anumite bonusuri în funcție de performanță.

Internaționalul american a semnat un contract valabil până în vara anului 2027, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Pulisic va purta tricoul cu numărul 11, rămas liber după retragerea din activitate a lui Zlatan Ibrahimovic.

În tricoul lui Chelsea, Christian Pulisic a adunat 145 de meciuri, reușind să marcheze 26 de goluri și să ofere 21 de assisturi.

14-07-2023
10:52

Joonas Tamm, prezentat oficial la Botev Plovdiv după despărțirea de FCSB

Joonas Tamm a părăsit-o pe FCSB în această vară, după ce Gigi Becali a decis să nu-i prelungească înțelegerea. Fundașul estonian și-a găsit rapid echipă după despărțirea de vicecampioana României și a semnat cu Botev Plovdiv.

După ce a trecut vizita medicală, Joonas Tamm a fost prezentat oficial. În tricoul celor de la FCSB, internaționalul estonian a adunat 44 de meciuri și a marcat 4 goluri de-a lungul sezonului precedent.

„Botev (Plovdiv) și-a crescut puterea defensivă prin transferul fundașului Joonas Tamm. Cel mai bun fotbalist al Estoniei în 2022 a parafat un contract pe 2 ani cu clubul nostru. Fundașul impresionează prin înălțimea sa, 192 cm, iar în carieră a trecut pe la multe echipe din țara sa și din Europa.

Fundașul a jucat în ultimul an la FCSB, iar sezonul trecut a jucat 35 de meciuri în campionatul României, în care a marcat trei goluri”, au scris bulgarii. Botev Plovdiv este cel mai vechi club din Bulgaria, înființat în 1912. Joonas Tamm va fi antrenat de către Stanislav Genchev, fostul jucător al lui FC Vaslui. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Botev Plovdiv Football Club (@botevplovdiv)

 

14-07-2023
07:59

Adana Demirspor l-a transferat pe Nani

Adana Demirspor l-a transferat pe Nani, campion european cu naționala Portugaliei în 2016 și câștigător al trofeului UEFA Champions League în 2008 cu Manchester United. Internaționalul portughez a fost prezentat oficial de clubul din Turcia. 

Adversara CFR-ului din turul 2 preliminar al UEFA Conference League a oficializat un transfer de calibru înainte de „dubla” cu formația lui Andrea Mandorlini. Nani (36 de ani) este noul jucător al lui Adana Demirspor. 

Portughezul a mai evoluat în Turcia o singură dată, în sezonul 2015/2016, la Fenerbahce. Ultima oară, Nani a evoluat pentru Melbourne Victory în Australia, unde și-a trecut în cont o singură apariție în acest an. 

Sporting Lisabona, Valencia CF, Lazio Roma, Orlando City şi Venezia sunt alte echipe din cariera lui Nani. Fotbalistul este cotat la 500.000 de euro de Transfermarkt, însă în urmă cu 11 ani, acesta avea o cotă de piață ce se ridica la 36,5 milioane de euro. 

Nani are în palmares un trofeu UEFA Champions League, trofeul Euro 2016, dar și patru titluri de campion în Premier League. În total, lusitanul are în CV nu mai puțin de 18 trofee. 

14-07-2023
06:36

Daniel Boloca, prezentat oficial la Sassuolo

Daniel Boloca a plecat de la Frosinone cu care a promovat în Serie A la finalul sezonului recent încheiat. Fotbalistul de 24 de ani a fost prezentat oficial la Sassuolo. Transferul fotbalistului român reprezintă o tranzacție reușită pentru Frosinone. 

Nou-promovat în Serie A, clubul din Valle Latina a încasat nu mai puțin de 6 milioane de euro pentru Daniel Boloca care a ajuns gratis la Frosinone în toamna anului 2020. „Sassuolo informează că a încheiat transferul definitiv al jucătorului Daniel Boloca, mijlocaș, născut în 1998, de la Frosinone”, au scris cei de la Sassuolo.

Sassuolo a încheiat sezonul trecut pe locul 13 în Serie A. Tot în stagiunea precedentă, Daniel Boloca a adunat 31 de apariții în Serie B pentru Frosinone, reușind să marcheze două goluri. Conform Transfermarkt, mijlocașul este cotat la 3,5 milioane de euro. 

Daniel Boloca a debutat pentru naționala României în amicalul cu Slovenia din luna noiembrie a anului trecut, însă pentru că a fost folosit puțin de selecționerul Edi Iordănescu, mijlocașul refuză să mai vină în lotul „tricolorilor” și preferă naționala Italiei. 

13-07-2023
20:48

Juventus a rămas fără căpitan

Juventus Torino a decis să îl excludă din lot și să îl interzică la antrenamente pe căpitanul Leonardo Bonucci, anunță Gazzetta dello Sport. Astfel, veteranul a pierdut și banderola. Astfel, noul căpitan al „Bătrânei Doamne” va fi Danilo.

Bonucci a fost anunțat că va trebui să se antreneze singur. Fundașul central tocmai revenise la antrenamente și a primit vestea ca un șoc puternic. Italianul anunța că se retrage la finalul sezonului 2023-2024, însă decizia clubului ar putea grăbi decizia. 

13-07-2023
19:32

Manchester United îl aduce pe Andre Onana

Manchester United i-a găsit înlocuit lui David de Gea. „Diavolii roșii” vor să îl aducă de la Inter Milano pe Andre Onana. Englezii sunt aproape să ajungă la o înțelegere cu „nerazzurri”. 

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Man. United e gata să plătească 50 de milioane de euro, la care se pot adăuga alte 5 milioane de euro din bonusuri de performanță. 

13-07-2023
11:06

Jordan Henderson, aproape de un transfer la Al-Ettifaq

După aventurile de la Rangers și Aston Villa, Steven Gerrard a acceptat propunerea saudiților pentru a o antrena pe Al-Ettifaq, din prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite. Pentru a concura cu „granzii” din campionat, antrenorul britanic, fost mare jucător la Liverpool, și-a propus o serie de transferuri.

Steven Gerrard vrea să-l aducă la noua sa echipă pe Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool. Fotbalistul „cormoranilor” mai are contract cu formația de pe Anfied până în vara anului 2025.

Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, Liverpool este pregătită să-l cedeze pe Jordan Henderson pentru 10 milioane de lire sterline (11,7 milioane de euro). Mijlocașul ar putea merge în Arabia Saudită, fiind ademenit cu un salariu foarte mare.

Discuțiile dintre cele două formații sunt avansate. Singurele detalii care stau în oficializarea transferului sunt faptul că Al-Ettifaq vrea să plătească o sumă mai mică de transfer, în timp ce Liverpool nu vrea să-l lase să plece liber de contract pe Jordan Henderson.

13-07-2023
06:07

Al Hilal l-a transferat pe Sergej Milinkovic-Savic de la Lazio

Saudiții nu se mai opresc pe piața transferurilor. Iar ultima lovitură a fost dată de Al Hilal, care a reușit să-l transfere pe Sergej Milinkovic-Savic der la Lazio, în schimbul sumei de 40 de milioane de euro.

Deși era dorit și de Juventus, care oferea 50 de milioane de euro, mijlocașul sârb a preferat să meargă în Arabia Saudită datorită salariului imens care i s-a oferit, de peste 20 de milioane de euro anual.

După opt ani petrecuți la Lazio, Sergej Milinkovic-Savic a semnat un contract până în vara lui 2026 cu Al Hilal, unde îi va avea colegi pe Ruben Neves și Kalidou Koulibaly, ambii transferați în vara aceasta.

12-07-2023
19:17

Inter s-a despărțit de Handanovic

Portarul sloven Samir Handanovic a părăsit echipa italiană Inter Milano, după 11 ani petrecuţi la nerazzurri în care a câștigat un titlu, două Cupei și două Supercupe ale Italiei.

”O referinţă absolută, un lider în vestiar, un căpitan curajos. Samir Handanovic a fost toate acestea, în cele 11 sezoane în care a apărat poarta nerazzurrilor. O carieră extraordinară în tricoul nostru, în care, pe lângă Scudetto, se poate lăuda cu două Cupe ale Italiei şi două Supercupe ale Italiei.

Salutări, mulţumiri şi afecţiune sinceră din partea tuturor suporterilor şi a întregii familii nerazzurri. Mulţumim, Samir!”, se arată pe site-ul oficial al grupării milaneze.

Handanovic, care vineri, 14 iulie, va împlini 39 de ani, a venit la Inter Milano în iulie 2012, de la Udinese. A jucat pentru Inter în 455 de partide, cu 166 de meciuri în care nu a primit gol şi cu 32 de penalty-uri apărate.

12-07-2023
18:01

Cher Ndour a semnat cu PSG

Clubul francez PSG a anunţat cel de-al şaselea transfer al verii, mijlocaşul italian Cher Ndour, un tânăr jucător de doar 18 ani.

Internaţional U21, Cher Ndour a semnat un contract pe cinci ani cu PSG. El se afla la final de contract cu gruparea portugheză Benfica Lisabona, alături de care a câştigat, în 2022, UEFA Youth League. Mijlocașul a evoluat într-un singur meci la prima echipă a lusitanilor, având mai multe apariţii în echipa a doua.

”Sunt foarte emoţionat. Este un amestec de emoţii, dar mai ales de fericire pentru că Paris Saint-Germain este unul dintre cele mai bune cluburi din lume, cu mulţi campioni, iar pentru mine este o onoare să fac parte din această nouă familie”, a declarat Ndour, pentru site-ul oficial al parizienilor.

Cher Ndour este titular în echipa naţională U19 a Italiei, care va juca în semifinalele Euro U19, din Malta. Ndour a marcat şi un gol, în grupe, în victoria cu 4-0 împotriva Maltei. El este al şaselea transfer al verii pentru PSG, după cele ale jucătorilor Milan Skriniar, Lucas Hernandez, Manuel Ugarte, Kang-in Lee şi Marco Asensio.

12-07-2023
12:25

Hugo Lloris, dorit de PSG

PSG este în căutarea unui portar pentru sezonul viitor și vor să-l aducă pe Hugo Lloris, care mai are un singur an de contract cu Tottenham Hotspur.

Conform football365.fr, parizienii au făcut deja o ofertă pentru portarul de 36 de ani și așteaptă un răspuns din partea clubului londonez.

PSG se confruntă cu o ușoară criză la nivelul portarilor, acolo unde a rămas doar cu Gianluigi Donnarumma și Alexandre Letellier. Spaniolul Sergio Rico este departe de a reveni în fotbal după accidentul ecvestru care i-a pus viața în pericol, iar costaricanul Keylor Navas este pe picior de plecare de pe Parc des Princes.

12-07-2023
08:58

Bayern, ofertă de 100 de milioane de euro pentru Harry Kane

Bayern Munchen forțează transferul lui Harry Kane. Atacantul lui Tottenham, care intră în ultimul an de contract, este văzut de „bavarezi” înlocuitorul perfect după plecarea lui Robert Lewandowski. Atacantul polonez a fost cedat la Barcelona vara trecută. 

Campioana Germaniei a făcut două oferte pentru Harry Kane, însă ambele au fost refuzate. Daniel Levy, președintele londonezilor, nu a fost de acord ca Tottenham să-l cedeze pe Harry Kane pentru 70, respectiv 80 de milioane de euro.

Totuși, Bayern Munchen nu slăbește. Potrivit L’Equipe, nemții sunt pregătiți să înainteze o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Harry Kane. Rămâne de văzut, dacă Tottenham va accepta propunerea „bavarezilor”. 

Harry Kane nu vrea să își prelungească înțelegerea cu Tottenham, scadentă în vara anului 2024. Atacantul britanic este dorit de Thomas Tuchel la Bayern Munchen. 

11-07-2023
10:19

Al Hilal vrea să-l transfere pe Milinkovic-Savic

Al-Hilal pregătește o nouă mutare bombă pe piața transferurilor. Sergej Milinkovic-Savic, fotbalistul celor de la Lazio, este aproape să semneze cu Al-Hilal, în schimbul a 40 de milioane de euro, anunță La Republicca. Mijlocașul sârb a intrat în ultimul an de contract cu Lazio. 

Milinkovic-Savic ar urma să încaseze un salariu anual de 20 de milioane de euro. Totodată, mijlocașul ofensiv a fost curtat de Juventus. „Bătrâna Doamnă” a fost dispusă să plătească 50 de milioane de euro pentru internaționalul sârb. 

În sezonul trecut la Lazio, Milinkovic-Savic a marcat nouă goluri și a oferit opt pase decisive în 41 de partide. 

10-07-2023
18:28

Dusan Vlahovic la Chelsea, Romelu Lukaku la Juventus

Chelsea și Juventus se pregătesc de un schimb de jucători incredibil. Dusan Vlahovic ar urma să ajungă la londonezi, iar Romelu Lukaku va merge la torinezi.

Conform presei britanice, Chelsea încearcă transferul atacantului sârb Dusan Vlahovic de la Juventus, iar italienii l-au cerut la schimb pe Romelu Lukaku, plus 25 de milioane de euro.

Belgianul și-ar fi dat deja acordul să meargă la ”Bătrâna Doamnă”, după ce Inter, formație la care a jucat în sezonul precedent sub formă de împrumut, a refuzat să plătească 45 de milioane de euro pentru achiziționarea sa definitivă.

Lukaku, în vârstă de 30 de ani, ar urma să primească un contract pe trei sezoane și un salariul anual de 8.000.000 de euro.

10-07-2023
12:28

PSG vinde o echipă întreagă

PSG s-a reunit luni, 10 iulie, pentru începerea pregătirilor în vederea noului sezon, iar antrenor Luis Enrique a pus pe lista disponibilizaților nu mai puțin de 11 jucători.

Conform L’Equipe, parizienii vor să reducă din cheltuieli și tehnicianul spaniol a întocmit o listă cu jucătorii pe care nu se va baza în stagiunea ce urmează să înceapă. Aceștia sunt Georginio Wijnaldum, Leandro Paredes, Keylor Navas, Abdou Diallo, Julian Draxler, Mauro Icardi, Colin Dagba, Hugo Ekitike, Juan Bernat, Timothee Pembele și El Chadaille Bitshiabu.

După ce vor efectua clasica vizită medicală, fotbaliștii de la PSG vor susține marți, 11 iulie, un prim antrenament sub comanda lui Luis Enrique. Jucătorii convocaţi la echipele lor naţionale în luna iunie vor reveni din vacanță abia luni, 17 iulie.

PSG va juca un meci amical pe 21 iulie, iar o zi mai târziu va pleca într-un stagiu de pregătire  în Japonia, unde are în program trei meciuri: cu Al-Nassr, clubul saudit al portughezului Cristiano Ronaldo, cu Cerezo Osaka, pe 25 şi 28 iulie la Osaka, iar apoi cu Inter Milano, pe 1 august la Tokyo.

09-07-2023
12:48

Lucas Hernandez a semnat cu PSG

PSG continuă să fie extrem de activă pe piața transferurilor, după plecarea lui Lionel Messi și incertitudinile legate de Kylian Mbappe. Cel mai nou nume care se va alătura parizienilor este Lucas Hernandez (27 de ani). 

Fundașul francez a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani. În schimbul jucătorului, PSG a fost nevoită să plătească suma de 50 de milioane de euro celor de la Bayern Munchen. 

Lucas Hernandez a adunat 10 trofee în cei patru ani petrecuți la Bayern Munchen. Internaționalul francez a ajuns în lotul campioanei Germaniei, în 2019, de la Atletico Madrid pentru 80 de milioane de euro. Manuel Ugarte, Kang-in Lee, Milan Skriniar și Marco Asensio sunt celelalte transferuri ale parizienilor în această vară. 

09-07-2023
07:42

Lee Kang-in, prezentat oficial la Paris

PSG a anunţat oficial sâmbătă transferul mijlocaşului sud-coreean Kang-in Lee, de la Mallorca. Asiaticul a semnat un contract pe cinci ani.

„Este o plăcere să mă pot alătura lui Paris Saint-Germain. Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, cu unii dintre cei mai mari jucători din lume. Abia aştept să încep această nouă aventură”, a declarat noul transfer al campioanei Franţei pentru site-ul oficial al clubului.

Kang-in Lee (22 de ani) va purta la PSG tricoul cu numărul 19. Conform presei iberice, parizienii au plătit pentru mijlocaşul ofensiv suma de 22 de milioane de euro. Acordul a fost parafat sâmbătă dimineaţa. Kang-in Lee trecuse, în prealabil, vizita medicală.

Kang-in Lee se afla în Spania de 12 ani, el trecând pe la Academia Valenciei, apoi la echipa secundă a Valenciei şi la prima echipă. Din 2021 evolua la Mallorca, pentru care, în ultimul sezon, a reuşit şase goluri şi şapte pase decisive.

08-07-2023
14:02

Oficial: David de Gea a plecat de la Manchester United

David de Gea și-a anunțat plecarea de la Manchester United, după o perioadă de 12 ani pe Old Trafford. Portarul spaniol, ajuns la final de contract, le-a scris un mesaj de adio fanilor printr-o postare pe rețelele de socializare. 

„Am vrut doar să trimit acest mesaj de adio tuturor suporterilor lui Manchester United. Aș dori să-mi exprim recunoștința și aprecierea neclintită pentru dragostea din ultimii 12 ani. Am realizat multe de când dragul meu Sir Alex Ferguson m-a adus la acest club.

Am fost incredibil de mândru de fiecare dată când am purtat acest tricou, să conduc echipa, să reprezint această instituție, cel mai mare club din lume a fost o onoare pe care o au doar câțiva fotbaliști norocoși.

A fost o perioadă de neuitat și de succes de când am venit aici. Nu credeam că plecând din Madrid când eram un băiat tânăr vom reuși ce am făcut împreună. Acum, este momentul potrivit să accept o nouă provocare, să mă împing din nou într-un mediu nou.

Manchester va fi mereu în inima mea, Manchester m-a modelat și nu mă va părăsi niciodată”, a fost mesajul postat de David de Gea pe Instagram. 

David de Gea a ajuns în 2011 la Manchester United de la Atletico Madrid. Pentru „diavoli”, portarul iberic a adunat 545 de apariții, record din acest punct de vedere pe Old Trafford. Goalkeeper-ul și-a trecut în palmares alături de Manchester United campionatul, Cupa Angliei, Europa League și două Cupe ale Ligii Angliei. 

Erik ten Hag, antrenorul lui Manchester United, a avut doar cuvinte de laudă pentru David de Gea. „Este nevoie de mare calitate și caracter pentru a ajunge la nivelul de a juca chiar și un singur meci pentru Manchester United. Să o faci de 545 de ori în 12 ani este o realizare deosebită, în special în poziția de portar, unde fiecare joc te pune în centrul atenției.

A fi câștigat premiile Jucătorul Anului atât de la suporteri, cât și de la colegii săi, fiecare în patru ocazii, arată nivelul de performanță și el va fi întotdeauna amintit ca unul dintre cei mai buni portari din istoria clubului.

Sunt recunoscător personal pentru cele 25 de partide fără gol primit pe care le-a oferit sezonul trecut și pentru contribuția sa generală pe teren în timpul primului meu an la club. Toți jucătorii și personalul îi transmit cele mai bune urări pentru următoarea fază a carierei sale extraordinare”, a declarat Erik ten Hag, potrivit site-ului oficial al lui Manchester United. 

08-07-2023
09:15

Barcelona transferă starul Braziliei

Jurnalistul Fabrizio Romano a dezvăluit că Barcelona este foarte aproape să îl aducă pe Camp Nou pe Vitor Roque, noul star al fotbalului brazilian.


Catalanii au trimis actele către clubul Athl Paranaense, iar întreaga tranzacție se învârte în jurul sumei de 50 de milioane de euro. Atacantul în vârstă de 18 ani ar urma să ajungă la Barca începând cu 1 ianuarie 2024.

07-07-2023
20:11

Paul Anton a fost prezentat oficial la ETO Gyor

Paul Anton a rămas liber de contract după despărțirea de UTA Arad și a semnat cu ETO Gyor, echipă din liga a doua a Ungariei. Mijlocașul central în vârstă de 32 de ani a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. 

Claudiu Bumba și Eduard Pap sunt ceilalți jucători români legitimați la cvadrupla campioană a Ungariei. În sezonul 2022/2023, Paul Anton a adunat 34 de meciuri la UTA Arad, reușind să marcheze 1 gol și să ofere 3 pase decisive. 

De-a lungul carierei, Paul Anton a mai evoluat în străinătate pentru Getafe, Anzhi, KS Samara și Ponferradina. Gloria Bistrița, Delta Tulcea, FCM Târgu Mureș, Pandurii, Dinamo, UTA sunt celelalte echipe din CV-ul mijlocașului central. 

ETO Gyor

07-07-2023
17:57

Christian Pulisic va deveni noul jucător al lui AC Milan

AC Milan continuă să mute pe piața transferurilor după sosirile lui Marco Sportiello, Ruben Loftus-Cheek și pe Luka Romero. Christian Pulisic, starul celor de la Chelsea, a ajuns la un acord cu gruparea de pe San Siro pentru un transfer. 

Mai mult decât atât, cele două cluburi au ajuns la un numitor comun, iar Christian Pulisic urmează să semneze cu „diavolii”, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano. Internaționalul american, în vârstă de 24 de ani, mai are contract cu Chelsea până în vara anului 2024. 

Formația de pe Stamford Bridge urmează să încaseze de pe urma transferului suma de 20 de milioane de euro plus bonusuri. Fotbalistul va efectua vizita medicală în perioada imediat următoare. La Chelsea, Christian Pulisic câștiga un salariu de 15 milioane de lire sterline pe an.

07-07-2023
10:02

Daniel Boloca, vândut cu 6 milioane de euro de Frosinone la Sassuolo

Daniel Boloca a fost vândut de Frosinone la Sassuolo pentru 6 milioane de euro. Presa italiană scrie că tranzacţia este ca şi făcută, mai fiind de pus la punct ultimele detalii. Lazio şi Fiorentina l-au dorit şi ele pe fotbalistul român. 

07-07-2023
08:41

Granit Xhaka a plecat de la Arsenal și a semnat cu Bayer Leverkusen

Mijlocaşul elveţian Granit Xhaka, adversarul României în preliminariile Euro 2024, a plecat de la Arsenal și a semnat un contract pe cinci ani cu Bayer Leverkusen.

Formația germană a plătit 25 de milioane de euro pentru fotbalistul în vârstă de 30 de ani care s-a despărţit de Arsenal după şapte sezoane petrecute pe Emirates, acolo unde a cucerit patru trofee, dar niciodată titlul.

”Cunosc Bundesliga din interior, iar în anii în care am jucat la Londra am urmărit meciurile. Bayer este un club cu o istorie impresionantă şi cu ambiţii mari. Îl văd ca pe un club cu un viitor strălucit.

Discuţiile purtate cu oficialii clubului au fost foarte motivante. Am văzut ambiţie şi dorinţă de a câştiga trofee. Sun plin de speranţe pentru anii care vin”, a declarat Xhaka, care a mai jucat în Germania la Borussia Monchengladbach între 2012 şi 2016.

07-07-2023
06:55

Azpilicueta s-a despărțit în lacrimi de Chelsea

Căpitanul lui Chelsea, fundaşul spaniol Cesar Azpilicueta, a anunţat printre lacrimi că va părăsi gruparea londoneză pentru care a jucat începând cu anul 2012.

”Aş vrea să spun atât de multe lucruri, dar voi fi scurt. Vreau să spun că de fiecare dată când joci pentru acest club dai tot ce ai mai bun. Aşa am învăţat să fac parte din Chelsea. Cerinţele sunt foarte mari, angajamentul faţă de club, faţă de fani, în fiecare zi, chiar şi în momentele grele când poate este mai uşor să mergi pe o altă cale, este uriaş.

Acum este momentul să arătăm personalitatea, sufletul clubului, toţi împreună, împingând în aceeaşi direcţie. Ştiu că echipa noastră va reveni acolo unde ar trebui să fie”, a fost mesajul lui Azpilicueta.

Şi conducerea clubului londonez a avut un mesaj pentru fotbalistul în vârstă de 33 de ani: ”Cesar lasă o amprentă veşnică la Chelsea, ca un războinic, ca un campion şi ca o legendă loială a clubului nostru”.

În cei 11 ani petrecuţi la Chelsea, Azpilicueta a câştigat nouă trofee: o Ligă a Campionilor, două titluri în Premier League, două trofee Europa League, o Supercupă a Europei, o ediţie de Cupa Mondială a cluburilor, o Cupă a Angliei şi o Cupă a Ligii.

Fundaşul spaniol s-ar putea alătura echipei Atletico Madrid ca jucător liber de contract, deşi înţelegerea lui cu echipa engleză urma să se încheie în anul 2024.

06-07-2023
13:53

Marco Asensio, al doilea transfer realizat de PSG

PSG a anunţat că a obţinut serviciile fotbalistului spaniol Marco Asensio, de la Real Madrid, acesta semnând un contract pe trei sezoane.

”Este un privilegiu să fac parte din acest mare club, PSG. Abia aştept să mă alătur noilor mei coechipieri şi să muncim împreună pentru a atinge obiective măreţe”, a declarat mijlocașul de 27 de ani, pentru site-ul oficial al grupării pariziene.

06-07-2023
12:48

Cristiano Ronaldo are antrenor nou la Al Nassr

Luis Castro este oficial noul antrenor al lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr, anunță jurnalistul Fabrizio Romano. Saudiții îi fac astfel toate poftele starului și îi aduc și un antrenor portughez.


De același tratament a avut parte și Lionel Messi la Inter Miami. Antrenorul a fost prezentat oficial și va face în zilele următoare și primul transfer: Brozovic. Ultima oară a antrenat la Botafogo în Brazilia.

06-07-2023
11:46

Alex Cicâldău, pe lista Sampdoriei

Mijlocașul Alexandru Cicâldău, aflat sub contract cu Galatasaray până în vara lui 2026, este dorit de formația italian Sampdoria, care a retrogradat în Serie B.

Anunțul a fost făcut de cotidianul turc Sabah. Internaționalul român de 25 de ani a jucat în sezonul trecut sub formă de împrumut la echipa Ittihad Kalba din Emiratele Arabe Unite.

Cicâldău a mai fost dorit de Sampdoria și în vara anului trecut, însă italienii nu au ajuns la înțelegere cu oficialii de la Galatasaray.

06-07-2023
09:46

PSG l-a transferat pe Milan Skriniar

PSG a anunțat achiziționarea fundașului slovac Milan Skriniar, care se afla la final de contract cu Inter Milano.

Internaționalul slovac de 28 de ani, cotat la 50.000.000 de euro, a venit gratis la campioana din Ligue 1 și a semnat un contract valabil până în vara anului 2028.

”Sunt foarte fericit să fac parte din acest club minunat. PSG este unul dintre cele mai puternice cluburi din lume, cu jucători de talie mondială și fani fantastici”, a declarat Skriniar, conform site-ului oficial al clubului parizian.

 

05-07-2023
19:29

Angel Di Maria se întoarce la Benfica

Benfica Lisabona a dat lovitura verii pe piața transferurilor din Portugalia și l-a acontat pe Angel Di Maria pentru un sezon, după ce atacantul nu și-a mai prelungit înțelegerea cu Juventus Torino.


Astfel, argentinianul în vârstă de 35 de ani se întoarce la primul club pentru care a evoluat în Europa în 2007. În trei ani la Lisabona, Di Maria a câștigat un titlu și două Cupe ale Portugaliei.

05-07-2023
18:44

Inter Milano va oficializa transferul lui Davide Frattesi

Mijlocaşul italian David Frattesi se va transfera la Inter Milano, a anunţat, miercuri, preşedintele clubului Sassuolo, Giovanni Carnevale. Davide Frattesi (23 de ani) a sosit la Milano, unde va efectua vizita medicală, iar joi va semna un contract pe cinci ani cu gruparea din capitala modei.

Preşedintele echipei Sassuolo, Giovanni Carnevale, echipă pentru care Frattesi joacă din anul 2017, a declarat că transferul ”nu a fost o afacere uşor de făcut, deoarece alte cluburi erau interesate, însă Davide a ales să joace la Inter”.

Potrivit presei italiene, suma transferului se ridică la 27 de milioane de euro, iar salariul lui Frattesi ar fi de 2,8 milioane euro pe an. Davide Frattesi evoluează la Sassuolo din 2017, însă între anii 2018-2021 a fost împrumutat de club la Ascoli, Empoli şi Monza. În sezonul trecut a adunat 36 de meciuri în Serie A şi a marcat 7 goluri. De asemenea, a avut şase selecţii şi un gol pentru naţionala Italiei.

05-07-2023
14:22

Alvaro Morata, primul țintă a lui Gerrard

Steven Gerrard ar putea perfecta primul transfer din postura de nou antrenor al Al Ettifaq. Clubul saudit e aproape să îl aducă pe Alvaro Morata, fostul atacant al lui Real Madrid.


Sadio Mane, fostul star al lui Liverpool, ar putea ajunge și el în Arabia Saudită la Al-Ahli, însă nu există nicio ofertă oficială până în acest moment pentru jucătorul lui Bayern Munchen.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani care a mai trecut pe la Juventus, Chelsea și acum e sub contract cu Atletico mai este însă dorit și de AC Milan, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

05-07-2023
10:10

Mason Mount, prezentat oficial la Manchester United

Manchester United a oficializat transferul mijlocașului Mason Mount de la Chelsea, acesta semnând un contract valabil până în vara anului 2028.

”Nu este niciodată ușor să părăsești clubul unde ai crescut, dar Manchester United îmi va oferi o nouă provocare interesantă pentru următoarea fază a carierei mele. După ce am jucat împotriva lor, știu cât de puternică este echipa la vin și abia aștept să fac parte din eforturile acestui grup de a câștiga trofee majore.

Toată lumea poate vedea că echipa a făcut pași mari înainte sub Erik ten Hag. După ce m-am întâlnit cu managerul și am discutat despre planurile lui, nu aș putea fi mai entuziasmat de sezoanele următoare și sunt pregătit pentru munca grea ce mă așteptată aici.

Sunt extrem de ambițios. Știu cât de uimitor este să câștigi trofee majore și de ce este nevoie pentru a o face. Voi da totul pentru a experimenta asta din nou la Manchester United”, a declarat Mount, pentru site-ul oficial al ”diavolilor roșii”.

Manchester United îi plătește 65 de milioane de euro lui Chelsea pentru transferul lui Mason Mount. Suma poate ajunge la 70 de milioane de euro, din bonusuri de performanță.

05-07-2023
10:02

Roberto Firmino a semnat cu Al Ahli

Plecat de la Liverpool după opt ani, atacantul brazilian Roberto Firmino a fost prezentat oficial la formația Al Ahli din Arabia Saudită.

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a semnat un contract valabil până în vara lui 2026, cu un salariu anual de 20 de milioane de euro. La Al Ahli, Firmino va fi coleg cu Edouard Mendy, fostul portar al lui Chelsea.

 

05-07-2023
07:43

Alin Toșca va semna cu o nou promovată din Arabia Saudită

Fundașul Alin Toșca este foarte aproape de a se alătura constelației de fotbaliști importanți care au ajuns în Arabia Saudită, urmând să semneze cu nou promovata Al-Riyadh.

Jurnaliștii italieni au anunțat că Benevento, echipă retrogradată în Serie C nu își mai permite salariul de aproximativ 600.000 de euro pe an al lui Toșca și caută să găsească o formație unde să-l împrumute.

Conducătorii lui Al-Riyadh sunt de acord cu toate condițiile impuse de benevento, iar transferul ar urma să se facă în zilele următoare.

04-07-2023
19:05

Brazilia și-a numit noul selecționer

Fernando Diniz este noul selecționer al Braziliei, anunță cotidianul sud-american Globo, informație preluată de toată presa internațională. 

Diniz va conduce reprezentativa Selecao doar în pentru un an, iar Carlo Ancelotti ar urma să preia Brazilia pentru campania de calificare la Campionatul Mondial. 

04-07-2023
15:40

Thiago Alcantara ar putea reveni la Barcelona

FC Barcelona stă la pândă și încearcă să readucă pe Camp Nou un fost jucător: Thiago Alcantara. Liverpool vrea să scape de el, însă mijlocașul în vârstă de 32 de ani mai este dorit și în Arabia Saudită.

Evaluat la 15 milioane de euro conform Transfermarkt, Alcantara mai are un an contract la „cormorani”. De serviciile sale ar mai fi interesată și Fenerbahce. 

04-07-2023
13:26

PSG aduce alți 6 jucători

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că PSG e foarte aproape să perfecteze șase transferuri, pentru care va cheltui peste 130 de milioane de euro.

Manuel Ugarte va fi cel mai costisitor: 60 de milioane de euro, în timp ce pentru Lucas Hernandez campioana Franței va plăti 45 de milioane de euro. 22 de milioane de euro vor fi achitate și pentru aducerea lui Kang-in Lee. 

Marco Asensio, Milan Skriniar și Cher Ndour vin liberi de contract. Antrenorul Luis Enrique urmează de asemenea să fie prezentat oficială.

03-07-2023
19:07

Steven Gerrard a preluat o echipă din Arabia Saudită

Steven Gerrad a ales o destinație surprinzătoare. Liber de contract din luna octombrie, după ce s-a despărțit de Aston Villa, fostul mare jucător al lui Liverpool a ales să o antreneze pe Al-Ettifaq.

Mutarea a fost anunțată oficial de clubul din campionatul Arabiei Saudite, pe contul oficial de Twitter: „Unde se găsesc legendele. Suntem încântați să anunțăm că Steven Gerrard este noul nostru antrenor principal”.

03-07-2023
15:51

Marcelo Brozovic, noul coleg al lui Cristiano Ronaldo

Marcelo Brozovic este noul jucător al lui Al-Nassr, anunță ziaristul Fabrizio Romano. Mijlocașul lui Inter Milano a refuzat Barcelona și a semnat un contract valabil până în vara lui 2026. 

Nerazzuri vor încasa în schimbul croatului în vârstă de 30 de ani aproximativ 18 milioane de euro, deși inițial trebuiau să primească 23 de milioane de euro. 

 

03-07-2023
12:40

Răzvan Lucescu a adus un jucător de la Chelsea

PAOK Salonic a transferat un jucător de la Chelsea . Este vorba despre Baba Abdul-Rahman (29 de ani), care mai avea un an contract cu londonezii, însă aceștia i-au reziliat înțelegerea. 

Deși a negociat cu mai multe cluburi, jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat pe Twitter că jucătorul a ajuns la o înțelegere cu echipa lui Răzvan Lucescu. A semnat un contract valabil pe 2 ani. 

03-07-2023
09:45

Barcelona are oferte pentru opt jucători

Singurul transfer al Barcelonei în perioada de transferuri din vară este cel al lui Ilkay Gundogan. În schimb, clubul blaugrana s-a despărțit de cinci jucători: Antoine Griezmann, Trincao, Samuel Umtiti, Jordi Alba și Sergio Busquets. 

Joan Laporta a anunțat că Barcelona are oferte pentru nu mai puțin de 8 jucători. Totuși, președintele campioanei Spaniei a decis că, momentan, niciun jucător nu va pleca de pe Camp Nou, astfel, ofertele au fost refuzate. 

„Există oferte pentru Andreas Christensen, Pedri, Gavi, Ronald Araujo, Marc-Andre ter Stegen, Ansu Fati, Raphinha și Alejandro Balde. Dar nu suntem un club care vinde”, a declarat Joan Laporta, potrivit Mundo Deportivo

03-07-2023
08:31

Daniel Boloca, curtat de șapte echipe din Serie A

Daniel Boloca a promovat cu Frosinone în Serie A, iar evoluțiile mijlocașului de 24 de ani au impresionat. În sezonul precedent, fotbalistul cu cetățenie română și italiană a adunat 32 de partide, reușind să înscrie două goluri. 

„Ochii pe Daniel Boloca. Mijlocaşul central născut în ’98 a avut câteva sezoane excelente în Serie B în tricoul lui Frosinone şi ar putea acum să-şi ia zborul.

Mai multe cluburi sunt interesate, iar <> sunt gata să analizeze ofertele în cazul în care acestea vor fi importante. Sassuolo şi Monza se gândesc la transferul lui Boloca”, au scris jurnaliștii italieni de la TuttoMonza.

Lazio, Sassuolo, Bologna, Salernitana, Monza, Torino și Fiorentina se află pe urmele mijlocașului care a refuzat să mai îmbrace tricoul naționalei României la finalul anului trecut. Conform transfermarkt.com, Daniel Boloca are o cotă de piață de 3,5 milioane de euro. 

03-07-2023
06:16

Al Hilal l-a numit antrenor pe portughezul Jorge Jesus

Portughezul Jorge Jesus este noul antrenor al lui Al Hilal, echipă ce evoluează în prima divizie din Arabia Saudită și pe care a mai antrenat-o în perioada 2018-2019. El a semnat un contract pe un an.

În sezonul trecut, Jesus a pregătit-o pe Fenerbahce Istanbul, cu care a câștigat Cupa Turciei. De-a lungul carierei, el a mai stat pe banca portughezilor de la Benfica și Sporting Lisabona sau a brazilienilor de la Flamengo.

02-07-2023
16:11

Liverpool l-a prezentat oficial pe Dominik Szoboszlai

Liverpool a anunțat oficial transferul mijlocașului maghiar Dominik Szoboszlai, plătind clauza de reziliere de 70.000.000 de euro pe care acesta o avea cu RB Leipzig.

”Este foarte bine! M-am bucurat de ultimele zile și abia aștept să îi cunosc pe toți mai bine. Este un club istoric, cu jucători foarte buni, un antrenor foarte bun, totul este foarte bine. Pentru mine este perfect să fac pasul la un club precum Liverpool. Suporterii, stadionul, totul este perfect”, a declarat Szoboszlai, pentru site-ul oficial al ”cormoranilor”.

Internaționalul maghiar în vârstă de 22 de ani este al doilea transfer făcut de Liverpool în această vară după mijlocașul argentinian Alexis Mac Allister de la Brighton.

02-07-2023
11:26

Ianis Hagi, dorit de Lecce şi Aberdeen! Pleacă în această vară de la Rangers?

Ianis Hagi are contract până în 2026 cu Rangers, însă ar putea pleca în această vară. Lecce vrea să îl transfere pe mijlocaş. Presa din Scoţia scrie că şi Aberdeen a intrat pe fir şi negociază pentru o mutare surpriză. Rămâne de văzut dacă Ianis Hagi va părăsi Ibrox, mai ales că a declarat în repetate rânduri că se simte foarte bine la Rangers şi vrea să îşi ducă înţelegerea la bun sfârşit. 

01-07-2023
12:21

Portughez Luis Castro, noul antrenor al lui Al Nassr

Tehnicianul portughez Luis Castro este alegerea formației saudite Al Nassr pentru postul de antrenor principal în sezonul viitor.

În vârstă de 61 de ani, Castro a fost cerut în mod expres de starul echipei Cristiano Ronaldo, iar șeicii nu au ezitat niciun moment să-i facă poftele atacantului lusitan.

”Botafogo a fost informată de antrenorul Luis Castro de decizia sa de a accepta o propunere de la un club din străinătate, ceea ce pune capăt activităţii sale ca antrenor al echipei”, este mesajul postat pe pagina de Twitter a clubului brazilian.

Luis Castro, care îl va înlocui la cârma lui Al Nassr pe francezul Rudi Garcia, a declarat în urmă cu două săptămâni că a primit o ofertă tentantă din partea echipei saudite pentru un contract pe doi ani.

Castro, care ar urma să fie prezentat oficial săptămâna viitoare, a mai antrenat anterior FC Porto şi Şakhtior Doneţk în Ucraina înainte de a ajunge în martie 2022 la Botafogo, deţinut de omul de afaceri american John Textor, care a cumpărat şi Olympique Lyonnais în acest an.

30-06-2023
19:42

Liverpool plătește 70 de milioane de euro pentru transferul lui Dominik Szoboszlai de la RB Leipzig

După ce l-a transferat pe Alexis Mac Allister de la Brighton, Liverpool dă a doua lovitură din mercato-ul de vară. Gruparea de pe „Anfield” a ajuns la un acord cu jucătorul maghiar Dominik Szoboszlai (22 de ani), pentru care va achita către RB Leipzig clauza de reziliere în valoare de 70 de milioane de euro.

Szoboszlai mai avea contract cu echipa germană până în 2026, iar clauza de reziliere era valabilă doar până la 30 de iunie. După această dată, cine dorea să-l transfere trebuia să negocieze direct cu RB Leipzig.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Liverpool i-a informat deja pe oficialii germani că a activat clauza de transfer cu câteva ore înainte ca aceasta să expire. Dominik Szoboszlai va efectua în zilele următoare vizita medicală, iar apoi va semna un contract pe cinci sezoane cu echipa pregătită de Jurgen Klopp.

30-06-2023
18:26

Joao Cancelo și Daley Blind au plecat de la Bayern

Bayern Munchen a anunțat oficial despărțirea de fundașii Joao Cancelo și Daley Blind, jucători veniți în iarnă la campioana Bundesligii.

În ceea ce-l privește pe Cancelo, bavarezii nu au activat clauza de achiziționare definitivă și jucătorul va reveni sub comanda lui Pep Guardiola la Manchester City. Olandezului Blind i-a expirat contractul în această vară, iar oficialii lui Bayern au decis să nu-i ofere prelungirea.

Până acum, campioana Germaniei i-a adus liberi de contract pe mijlocașul austriac Konrad Laimer, ultima dată la RB Leipzig, și pe fundașul portughez Raphael Guerreiro, care s-a despărțit de Borussia Dortmund.

30-06-2023
14:10

Ziyech a picat testele medicale la Al Nassr

Dat ca și transferat de la Chelsea la Al Nassr, jucătorul marocan Hakim Ziyech nu va mai ajunge să fie coleg cu Cristiano Ronaldo pentru că nu a trecut vizita medicală.

Presa din Arabia Saudită scrie despre faptul că doctorii formației din Arabia Saudită au descoperit o serie de probleme medicale pe care le are internaționalul marocan și au blocat transferul acestuia.

Al Nassr ajunsese la o înțelegere cu Chelsea pentru achiziționarea lui Ziyech în schimbul a 15 milioane de euro, iar jucătorul urma să semneze un contract pe trei sezoane cu un salariu anual de 12 milioane de euro.

Hakim Ziyech a ratat în iarnă o mutare la PSG din cauza faptului că Chelsea a trimis de trei ori documentația greșită, iar când a făcut-o corect expirase termenul până la care se puteau face transferurile.

30-06-2023
09:13

Alex Pașcanu e dorit la Real valladolid, echipă patronată de brazilianul Ronaldo

Alex Pașcanu a retrogradat în liga a treia spaniolă cu Ponferradina, dar ar putea continua și în sezonul viitor în cea de-a doua divizie.

Fostul internațional de tineret român este dorit cu insistență de Real Valladolid, echipă patronată de brazilianul Ronaldo. Conform Pucela Fichajes, Valladolid ar fi dispusă să plătească până la un milion de euro în schimbul lui Pașcanu, obiectivul echipei fiind revenirea în La Liga, de unde a retrogradat în acest sezon.

Alexandru Pașcanu este cotat la un milion de euro de site-urile de specialitate, iar în sezonul trecut a evoluat în 36 de partide pentru Ponferradina.

30-06-2023
06:34

Brazilianul Roberto Firmino s-a înțeles cu saudiții de la Al Ahli

După Benzema, Kante sau Koulibaly, încă un jucător de top va ajunge în această vară în campionatul din Arabia Saudită. Este vorba despre Roberto Firmino, căruia i-a expirat contractul cu Liverpool și va părăsi gratis gruparea de pe „Anfield”.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, atacantul brazilian a ajuns la un acord cu Al Ahli, echipă ce evoluează în prima ligă din Arabia Saudită. El va susține vizita medicală, apoi va semna un contract valabil până în vara lui 2026, cu un salariu anual de 20 de milioane de euro.

La Al Ahli, Firmino va fi coleg de cu Edouard Mendy, fostul portar al lui Chelsea.

 

29-06-2023
17:51

Mason Mount va semna cu Manchester United

Manchester United și Chelsea au ajuns la un acord pentru transferul mijlocașului Mason Mount pe Old Trafford.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, oficialii ”diavolilor roșii” vor plăti 70 de milioane de euro pentru aducerea jucătorului crescut pe Stamford Bridge.

Fotbalistul în vârstă de 24 de ani este așteptat săptămâna viitoare la Manchester pentru a efectua vizita medicală și apoi pentru a semna un contract pe cinci sezoane.

29-06-2023
14:23

Lucas Hernandez va juca la PSG

PSG a ajuns la un acord cu Bayern Munchen pentru achiziționarea fundașului francez Lucas Hernandez, acesta urmând să semneze vineri, 30 iunie, cu campioana din Ligue 1.

Conform L’Equipe, pentru aducerea internaționalului francez în vârstă de 27 de ani, parizienii vor plăti 40 de milioane de euro, fără bonusuri, iar jucătorul va semna un contract pe trei sezoane.

Lucas Hernandez, care se află deja la Paris pentru a efectua vizita medicală, a fost campion mondial cu Franţa în 2018. El a evoluat în carieră pentru Atletico Madrid şi Bayern Munchen, unde joacă din anul 2019.

29-06-2023
12:25

Răzvan Marin rămâne la Empoli

Mijlocașul Răzvan Marin va juca și în sezonul viitor la Empoli, după ce gruparea din Serie A a ajuns la o înțelegere cu clubul Cagliari de care aparține internaționalul român.

”Empoli Football Club anunță ca a ajuns la un acord cu Cagliari Calcio pentru împrumutul cu drept de achiziționare definitivă a jucătorului Răzvan Marin”, se arată pe site-ul oficial al clubului Empoli.

Presa italiană scrie că Empoli va trebui să achite două milioane de euro dacă va dori să-l achiziționeze definitiv pe jucătorul român în vara viitoare, iar Cagliari va încasa 50% dintr-un viitor transfer al acestuia.

Răzvan Marin a jucat şi în sezonul trecut la Empoli sub formă de împrumut de la Cagliari. El a evoluat în 33 de meciuri, a înscris două goluri şi a reuşit patru assist-uri.

29-06-2023
08:45

Andrei Rațiu se transferă la Deportivo Alaves

Cotidianul Marca anunță că Andrei Rațiu e foarte aproape să devină noul jucător al lui Deportivo Alaves. Negocierile dintre club și Huesca sunt aproape să fie finalizate, iar fundașul dreapta al naționalei României va evolua pentru nou promovata în La Liga. 

„Rațiu este ținta numărul 1 a celor de la Alaves. Tranzacția ar putea fi încheiată în curând”, au dezvăluit jurnaliștii spanioli. Jucătorul mai are doar un an contract și ar putea să îl piardă gratis la vară dacă nu îl cedează acum. 

29-06-2023
07:03

Dan Petrescu, primul transfer în Coreea de Sud

Dan Petrescu a adus un fundaș central de la echipa lui Deian Sorescu, Rakow. Este vorba despre Tomas Petrasek (31 de ani). Stoperul evaluat la 400.000 de euro conform Transfermarkt a mai jucat și în Cehia. 

Petrasek va fi al cincilea străin din lotul lui Jeonbuk, după brazilienii Andre Luis, Gustavo, respectiv Rafa Silva, dar și japonezul Jun-Amano. Este primul jucător transferat de „Bursuc” în Coreea de Sud.

28-06-2023
20:29

Tottenham l-a transferat pe James Maddison pentru 45 de milioane de lire sterline

Tottenham a bifat al doilea transfer al perioadei de mercato din vară. După Vicario, văzut drept înlocuitorul lui Hugo Lloris, formația antrenată de Ante Postecoglou l-a prezentat oficial pe James Maddison, ultima oară la Leicester, care a retrogradat în Championship. 

Anunțul a fost făcut de clubul londonez pe rețelele de socializare. Mijlocașul ofensiv care a adunat 3 apariții în naționala Angliei mai avea contract cu Leicester până la finalul sezonului următor. 

Astfel, Tottenham a scos din buzunar aproximativ 45 de milioane de lire sterline pentru a-l aduce încă din această vară pe James Maddison. Fotbalistul a acceptat termenii contractului cu Tottenham și a trecut cu bine viza medicală. 

30 de meciuri, 10 goluri și 9 pase decisive sunt cifrele lui James Maddison în sezonul precedent la Leicester City în Premier League.

28-06-2023
17:34

Liverpool vrea să-l transfere pe Dominik Szoboszlai

Dominik Szoboszlai este cel mai valoros jucător al Ungariei. Tânărul fotbalist de 22 de ani, legitimat la RB Leipzig, este cotat de site-urile de specialitate la 50 de milioane de euro. 

Formația din Bundesliga l-a transferat în urmă cu doi ani pe jucătorul maghiar de la RB Salzburg. Szoboszlai are o clauză de reziliere uriașă în contractul cu RB Leipzig, de 70 de milioane de euro. Atacantul mai are contract cu fosta campioană a Germaniei până în 2026. 

Newcastle a manifestat un interes continuu pentru Dominik Szoboszlai în perioada de transferuri din vară, însă jucătorul maghiar ar putea ajunge pe Anfield Road. 

Jurgen Klopp îl dorește cu ardoare pe Dominik Szoboszlai la Liverpool, iar „cormoranii” au început deja negocierile cu agenții tânărului fotbalist. În sezonul 2022/2023, maghiarul a adunat 46 de partide, reușind să marcheze 10 goluri și să ofere 13 pase decisive la RB Leipzig. 

Clauza de reziliere în valoare de 70 de milioane de euro din contractul lui Dominik Szoboszlai va expira pe 30 iunie, astfel, nemții ar putea să crească prețul de transfer. Khephren Thuram și pe Romeo Lavia sunt ceilalți jucători doriți de Liverpool în această vară. 

28-06-2023
15:52

Florin Motroc revine pe bancă la o echipă din Arabia Saudită

Florin Motroc a ajuns la un acord cu Al Najmah SC, nou-promovată în liga secundă din Arabia Saudită. Antrenorul român a semnat un contract valabil un sezon cu formația saudită, iar principala misiune va fi promovarea pe prima scenă a fotbalului din Arabia Saudită. 

Astfel, Florin Motroc revine pe bancă după o pauză de trei luni. Ultima oară, românul a pregătit-o pe East Riffa, din Bahrain, timp de doi ani și jumătate.

Fost fotbalist al Rapidului, Florin Motroc a antrenat exclusiv în zona Golfului, pregătind de-a lungul carierei trei echipe în Kuweit, două în Arabia Saudită, Iordania și Bahrain, plus una în Oman, cu care a câștigat în total 6 trofee. 

28-06-2023
12:45

Răzvan Marin, cumpărat de Empoli

Răzvan Marin va continua la Empoli anunță Tuttomercatoweb. Clubul care l-a împrumutat în sezonul trecut pe mijlocașul naționalei României va plăti celor de la Cagliari 5 milioane de euro. 

Antrenorul Paolo Zanetti a considerat că are nevoie de român și a dat undă verde conducerii, a mai explicat jurnalistul italian Nicolo Schira, specializat în transferuri. Fiul lui Petre Marin a ajuns la peste 100 de meciuri în Serie A. 

28-06-2023
11:34

Kai Havertz, primele declarații după ce a semnat cu Arsenal

Kai Kavertz a semnat cu Arsenal și a oferit primele declarații ca jucător al „tunarilor”: „Sunt foarte entuziasmat să fiu aici, la un club cu o istorie bogată. Sper să reușim lucruri mari împreună. Mentalitatea din echipă este foarte importantă, ăsta este unul dintre motivele pentru care mi-a fost greu mereu să joc împotriva lui Arsenal”.

Englezii au plătit 75 de milioane de euro celor de la Chelsea, în schimbul atacantului german în vârstă de 24 de ani. Havertz va purta tricoul cu numărul 29: „Am numărul 29 de mulți ani. A fost primul meu număr la seniori, în Germania, și mi-a purtat mereu noroc”.

27-06-2023
19:40

Mateo Kovacic, prezentat oficial de Manchester City

Mateo Kovacic este prima mutare oficială făcută de Manchester City în perioada de mercato din vară. Pep Guardiola i-a găsit rapid înlocuitor lui Ilkay Gundogan care a plecat la Barcelona. 

Fostul fotbalist al lui Chelsea a semnat cu Manchester City un contract valabil până în vara anului 2027. Chelsea urmează să încaseze 25 de milioane de lire sterline, plus alte 5 milioane bonusuri de pe urma transferului lui Mateo Kovacic. 

”Este o mutare extraordinară pentru mine. Oricine a văzut cum joacă echipa sub comanda lui Pep și știe cât de bună este. Pentru mine, este cea mai bună echipă din lume. Să mă alături echipei este un vis devenit realitate pentru mine”, a declarat jucătorul, pentru site-ul oficial al lui Manchester City. 

27-06-2023
15:29

David de Dea a acceptat reducerea salarială pentru a semna prelungirea cu Manchester United

David de Gea ajunge la final de contract cu Manchester United la finalul lunii iunie. Viitorul portarului spaniol, care a ajuns pe Old Trafford în iulie 2012, se află în continuare sub semnul întrebării. 

Fotbalistul în vârstă de 32 de ani a acceptat o reducere drastică a salariului său actual de 375.000 de lire sterline pe săptămână la Manchester United.

David de Gea a apelat la acest gest pentru a semna prelungirea cu Manchester United, care era dispusă să-l vândă în fereastra de transferuri din vară. Totuși, clubul de pe Old Trafford nu a semnat deocamdată. Contractul lui David de Gea cu Manchester United expiră pe 30 iunie 2023. 

27-06-2023
14:25

Bayern Munchen a făcut o ofertă de 70 de milioane de euro pentru Harry Kane

Harry Kane va intra în ultimul an de contract cu Tottenham, iar atacantul englez este la un pas să părăsească formația londoneză după 12 ani. 

Bayern Munchen, Manchester United și PSG se află pe urmele atacantului naționalei Angliei. Totuși, campioana Germaniei s-a mișcat rapid și a trimis deja o ofertă celor de la Tottenham. Potrivit Goal, Bayern Munchen a făcut o ofertă de 70 de milioane de euro pentru Harry Kane plus alte bonusuri. 

Tottenham nu a fost mulțumită de propunerea „bavarezilor” pe care a refuzat-o. Potrivit Transfermarkt, Harry Kane are o cotă de piață ce se ridică la 90 de milioane de euro. 

În sezonul 2022/2023, atacantul englez a marcat 30 de goluri în 38 de partide. Harry Kane a fost al doilea golgheter din Premier League după Erling Haaland. 

27-06-2023
06:56

Manchester City oferă 90 de milioane de lire pentru transferul lui Declan Rice

După ce l-a pierdut pe Ilkay Gundogan, plecat la Barcelona, Pep Guardiola vrea să aducă la Manchester City un mijlocaș care a avut prestații foarte bune în Premier League și în schimbul căruia e dispus să plătească o mică avere. Asta deși abia l-a luat pe Mateo Kovacic de la Chelsea.

Concret, managerul „cetățenilor” a pus ochii pe Declan Rice, starul lui West Ham United, și a înaintat clubului londonez o ofertă de transfer în valoare de 80 de milioane de lire sterline, la care se adaugă încă 10 milioane de lire bonusuri de performanță (aproximativ 105 milioane de euro în total).

Dacă mutarea s-ar materializa, ar fi al doilea cel mai scump transfer din Premier League, după cel al lui Jack Grealish de la Aston Villa la Manchester City, realizat în 2021 pentru 100 de milioane de lire sterline.

Rice este dorit și de Mikel Arteta la Arsenal, însă cele două oferte făcute până acum de „tunari” au fost refuzate.

26-06-2023
14:07

Luka Modric, încă un an la Real Madrid

Mijlocașul croat Luka Modric și-a prelungit pentru încă un an contractul cu Real Madrid, formație pentru care evoluează din 2012.

Fotbalistul în vârstă de 37 de ani și-a dorit să continue alături de ”galactici” și a refuzat mai multe oferte venite din zona Golfului, ultima de la Al Hilal care îi oferea un contract pe trei sezoane și un salariu anual de 80.000.000 de euro.

Modric a ținut să rămână în fotbalul de înaltă clasă pentru a fi în formă maximă la turneul final al Euro 2024, care ar putea fi ultima sa apariție în tricoul naționalei Croației.

26-06-2023
12:11

Ofertă de la Pendikspor pentru Alexandru Cicâldău

Alexandru Cicâldău a revenit la Galatasaray, după ce a fost împrumutat la Al-Ittihad Kalba, în Emiratele Arabe Unite. Totuși, internaționalul român nu va rămâne în lotul campioanei Turciei, scrie presa din Turcia. 

Pendikspor, echipa care a reușit două promovări la rând din D3 până în Super Lig, este interesată de fostul fotbalist al Universității Craiova, potrivit cotidianului turc Fanatik

Nou-promovată pe prima scenă a fotbalului din Turcia, Pendikspor este dispusă să-i plătească salariul integral al lui Alexandru Cicâldău care se ridică la 900.000 de euro pe sezon, până la finalul sezonului 2023/2024. 

Galatasaray are de gând să-l cedeze definitiv pe Alexandru Cicâldău în condițiile în care campioana Turciei va primi o ofertă bună pentru fotbalistul român. Turcii iau în calcul și să-l cedeze sub formă de împrumut pe mijlocașul care va împlini 26 de ani pe 8 iulie.

26-06-2023
09:37

Gundogan a semnat cu Barcelona

Barcelona a oficializat transferul mijlocașului german Ilkay Gundogan, venit liber de contract după ce s-a despărțit de Manchester City.

Conform site-ul oficial al grupării catalane, internaționalul german în vârstă de 32 de ani a semnat o înțelegere pe două sezoane cu drept de prelungire pe încă unul și va avea o clază de reziliere în valoare de 400 de milioane de euro.

”Salut! Sunt foarte fericit să semnez pentru Barca. Abia aștept să încep această nouă aventură și să mă alătur acestui mare club. Ne vedem în curând. Forca Barca!”, au fost primele cuvinte ale lui Gundogan ca jucător al formației catalane.

26-06-2023
07:33

Firmino, aproape de un transfer la Al Ahli

Atacantul brazilian Roberto Firmino este ultimul nume mare despre care se vehiculează că este aproape de a ajunge în Arabia Saudită, fiind ofertat de nou promovata Al Ahli.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, formația saudită se află în negocieri cu jucătorul care s-a despărțit în această vară de Liverpool. Oferta este pentru trei sezoane și un salariu anual de 20.000.000 de euro.

Șeicii lui Al Ahli vor să încheie cât mai repede afacerea pentru ca Firmino să vină până la sfârșitul săptămânii în Arabia Saudită pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul.

25-06-2023
12:44

Acord între Al Nassr și Inter Milano pentru transferul lui Marcelo Brozovic

Mijlocașul croat al lui Inter Milano, Marcelo Brozovic, va juca din sezonul viitor la formația saudită Al Nassr, acolo unde va fi coechipier cu portughezul Cristiano Ronaldo.

Jurnalistul Gianluca Di Marizo a anunțat pe site-ul său că cele două cluburi au ajuns la un acord privind transferul fotbalistului de 30 de ani, iar afacerea urmează să fie anunțată oficial luni, 26 iunie.

Inter a decis să-l lase să plece pe internaționalul croat deși acesta mai avea contract încă trei ani și va încasa din cedarea sa suma de 23.000.000 de euro.

Brozovic, care a refuzat o ofertă venită de la Barcelona pentru a merge în zona Golfului, va semna o înțelegere pe trei sezoane cu Al Nassr și va primi un salariu anual de 20 de milioane de euro.

25-06-2023
08:43

Manchester City s-a înțeles cu Josko Gvardiol

Oficialii clubului Manchester City au ajuns la un acord cu fundașul croat al echipei RB Leipzig, Josko Gvardiol.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, ”cetățenii” trebuie să în ceapă acum negocierile cu gruparea germană, care însă nu este dispusă să-l cedeze pe jucător pentru o sumă mai mică de 100 de milioane de euro.

În cazul în care mutarea se va realiza, Gvardiol ar deveni cel mai scump fundaș din toate timpurile. Internaționalul croat în vârstă de 21 de ani mai are contract cu RB Leipzig până în vara anului 2027.

24-06-2023
14:21

Marcus Thuram a ales Inter Milano

Atacantul Marcus Thuram, fiul fostului mare jucător francez Lilian Thuram, și-a dat acordul pentru a veni la Inter Milano, unde îl va înlocui pe Edin Dzeko.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, fotbalistul în vârstă de 25 de ani a refuzat ofertele venit din partea lui PSG, AC Milan și RB Leipzig și a ales să semneze pentru ”nerazzurri”.

Thuram, care va veni liber de contract după ce și-a încheiat înțelegerea cu Borussia Mochengladbach, va semna pe cinci sezoane și va primi una salariu anual între 6 și 6,5 milioane de euro.

24-06-2023
09:29

Sergio Busquets, prezentat oficial la Inter Miami

Inter Miami a anunţat transferul lui Sergio Busquets, în vârstă de 34 de ani, aflat la final de contract cu FC Barcelona.

Durata contractului său cu gruparea patronată de David Beckham nu a fost făcută publică. Mijlocașul spaniol se va reîntâlni la Miami cu bunul său prieten Leo Messi, alături de care a jucat ani buni pe Camp Nou.

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare, americanii au folosit citate în care îl laudă pe Sergio Busquets. ”Dacă vă uitaţi la meci, nu-l veţi vedea pe Busquets. Dacă te uiţi la Busquets, vei vedea tot meciul”, începe clipul, cu referire la o frază folosită de Vicente Del Bosque, fostul selecţioner al Spaniei, prin care l-a descris în trecut pe mijlocașul iberic.

Sergio Busquets şi-a luat ”la revedere” de la fanii Barcelonei la finalul sezonului trecut, când a câştigat titlul de campion al Spaniei. În 15 sezoane alături de gruparea blaugrana, fotbalistul a câştigat nouă titluri de campion al Spaniei şi trei trofee Champions League.

24-06-2023
07:19

Paredes a plecat de la Juventus

Juventus nu a activat clauza de achiziționare definitivă a mijlocașului argentinian Leandro Paredes, care în ultimul sezon a jucat la formația torineză sub formă de împrumut, astfel că acesta va reveni la PSG.

”Aventura lui Leandro Paredes în tricoul lui Juventus a luat sfârşit. Mijlocaşul născut în 1994 revine la PSG după sezonul în care a fost împrumutat la Juventus şi a îmbrăcat tricoul alb-negru.

Au fost luni intense pentru el, care îşi încheie experienţa cu un total de 35 de apariţii: prima la Florenţa, cu Fiorentina, ultima la Udine, în victoria cu 1-0 în faţa lui Udinese. Între timp, a câştigat Cupa Mondială cu Argentina, în Qatar.

În alb-negru, el a marcat şi un gol, splendida lovitură liberă în victoria cu 2-1 pe teren propriu împotriva lui Lecce, şi i-a oferit lui Milik un assist în meciul Juventus-Benfica. Acum este timpul ca el să înceapă un alt capitol. Mulţumim pentru acest an şi mult succes în continuare, Leandro!”, se arată pe site-ul oficial al grupării italiene.

23-06-2023
20:42

Rafa Benitez, noul antrenor al Celtei Vigo

Rafa Benitez se întoarce în La Liga după nu mai puțin de șapte ani. Celebrul antrenor spaniol a fost prezentat oficial la Celta Vigo. 

„Sezonul Centenarului, un eveniment de neuitat și irepetabil pentru Celta, se anunță a avea un lider formidabil în bancă: Real Club Celta a ajuns la un acord de principiu cu Rafa Benítez pentru ca antrenorul madrilen să poată antrena echipa în acest an special și pentru următoarele două sezoane”, s-a precizat pe site-ul oficial al clubului.

23-06-2023
13:36

Real Madrid i-a prelungit contractul lui Dani Ceballos

Real Madrid și Dani Ceballos au ajuns la un numitor comun pentru prelungirea contractului. După mai multe serii de negocieri, mijlocașul central a acceptat propunerea „galacticilor” cu care a semnat un contract valabil până în vara anului 2027. 

Ajuns în 2017 la Real Madrid, Dani Ceballos a fost aproape să părăsească formația de pe Santiago Bernabeu. Anunțul oficial al noii înțelegeri a fost făcut public de Real Madrid pe site-ul oficial. 

”Real Madrid CF și Dani Ceballos au convenit să prelungească contractul, iar fotbalistul va sta la club până pe 30 iunie 2027. Dani Ceballos a jucat pentru Real Madrid în 120 de meciuri de-a lungul a patru sezoane, în care a obținut 11 titluri: două Cupe ale Campionilor, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor pentru Cluburi, 2 Supercupe ale Europei, un Campionat, o Copa del Rey și două Supercupe ale Spaniei”, au scris ibericii pe site-ul oficial. 

23-06-2023
10:34

Raphael Guerreiro a fost prezentat oficial de Bayern Munchen

Raphael Guerreiro s-a despărțit de Borussia Dortmund după șapte sezoane petrecute pe Signal Iduna Park. Fundașul stânga a semnat cu Bayern Munchen un contract valabil până în vara anului 2026.

Anunțul oficial al mutării a fost făcut de „bavarezi” pe site-ul oficial. Totodată, Raphel Guerreiro a oferit primele declarații din postura de jucător al lui Bayern Munchen. „Când m-au sunat cei de la Bayern am luat decizia imediat.

Este o onoare pentru mine să pot juca pentru acest club foarte mare. Îl apreciez foarte mult pe Thomas Tuchel din timpul petrecut împreună la Dortmund.

Sunt un jucător care își dorește mereu mingea să aibă controlul pe teren. Voi da totul pentru a câștiga cât mai multe titluri aici. Aceasta este filosofia lui FC Bayern”, a declarat Raphael Guerreiro.

Raphael Guerreiro va purta tricoul cu număru 26 la Bayern Munchen. În sezonul 2022/2023, internaționalul portughez cu 64 de partide la națională a adunat 36 de meciuri, 6 goluri și 14 assist-uri în tricoul Borussiei Dortmund.

 

23-06-2023
08:39

Juventus a ajuns la un acord cu Timothy Weah

Angel Di Maria s-a despărțit de Juventus după doar un sezon petrecut în lotul „Bătrânei Doamne”. Formația torineză i-a găsit rapid înlocuitor jucătorului argentinian în vârstă de 35 de ani. Este vorba despre Timothy Weah. 

Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, fosta campioană a Italiei este aproape să materializeze transferul atacantului american, fiul lui George Weah, câștigătorul Balonului de Aur în 1995. 

Legitimat la Lille, cu care mai are contract până în vara anului 2024, Timothy Weah va semna cu Juventus un contract valabil pe următoarele cinci sezoane. „Bătrâna Doamnă” oferă în schimbul atacantului american suma de 12 milioane de euro, iar clubul din Ligue 1 este tentat să accepte. 

În sezonul 2022/2023, Timothy Weah a adunat 29 de meciuri la Lille, însă nu a reușit vreun gol. Atacantul a fost adus de Lille în 2019 de la PSG pentru 10 milioane de euro. 

22-06-2023
16:56

Nacho şi-a prelungit contractul cu Real Madrid

Clubul Real Madrid a anunţat prelungirea contractului căpitanului Nacho Fernandez, cel mai vechi jucător din lotul lui Carlo Ancelotti.

”Noul acord este valabil până la 30 iunie 2024. În vârstă de 33 de ani, Nacho activează la Real Madrid de 22 de ani, de când era junior. Pentru prima echipă a jucat în 319 meciuri și câştigat 23 de trofee”, a anunțat site-ul oficial al ”galacticilor”.

22-06-2023
14:57

Angel Di Maria a plecat de la Juventus după numai un sezon

Juventus a oficializat plecarea fotbalistului argentinian Angel Di Maria (35 de ani) după doar un singur sezon.

”Aventura sa la Juve s-a încheiat cu 40 de meciuri jucate şi câteva sclipiri de mare clasă. Îţi mulţumim pentru tot, ‘Fideo’, şi mult noroc pentru viitor”, se arată pe site-ul oficial al ”Bătrânei Doamne”.

Campionul mondial, care a marcat opt goluri şi a oferit şapte pase de gol pentru Juventus în toate competiţiile, este așteptat să-și continue cariera la Benfica Lisabona, unde a mai jucat între 2007 şi 2010.

Pe de altă parte, Juventus a anunțat achiziționarea definitivă a atacantului polonez Arkadiusz Milik de la Olympique Marseille, care a jucatg în sezonul trecut la formația italiană sub formă de împrumut.

Milik, în vârstă de 29 de ani, a semnat un contract valabil până în 2026, iar torinezii au plătit 6,3 milioane de euro pentru transferul său definitiv.

22-06-2023
13:38

Edin Dzeko va juca la Fenerbahce

Fenerbahce a anunțat că atacantul Edin Dzeko a ajuns la Istanbul și urmează să efectueze vizita medicală înainte de a semna contractul.

Internaționalul bosniac în vârstă de 37 de ani părăsește astfel Serie A, campionat în care a jucat din 2016, mai întâi la AS Roma şi apoi la Inter, cu care a jucat în urmă cu câteva săptămâni finala Champions League.

Ajuns la final de contract cu Inter, clubul său din 2021, Dzeko va semna o înţelegere pe două sezoane cu Fenerbahce. Acesta va fi al şaselea său campionat în care va juca, după ce a evoluat în Bosnia (Zeljeznicar Sarajevo), Cehia (FK Teplice), Germania (VfL Wolfsburg), Anglia (Manchester City) şi Italia (AS Roma și Inter Milano).

22-06-2023
11:05

Luka Modric și-a prelungit contractul cu Real Madrid. Anunțul presei din Spania

La scurt timp după ce Croația a pierdut finala UEFA Nations League în detrimentul Spaniei, Luka Modric a vorbit despre viitorul său. „Decizia e luată, dar nu vreau să spun nimic astăzi”, au fost cuvintele fostului Balon de Aur. 

Potrivit cotidianului spaniol AS, Luka Modric și-a prelungit deja pentru încă un sezon contractul cu Real Madrid. Mai mult decât atât, sursa menționată a precizat că mijlocașul croat vrea să triumfe alături de echipa națională la Campionatul European 2024. 

Recent, Luka Modric a fost curtat de Al-Hilal, care i-a pus pe masă 200 de milioane de euro pe sezon internaționalului croat. „Întotdeauna am spus că nu trebuie să te uiți la ani. Este important ce face jucătorul pe teren, nu contează anii sau pașaportul.

Încă îmi este foame să continui să fac lucruri mari și vreau să concurez la cel mai înalt nivel”, a declarat Luka Modric, după ce a refuzat oferta arabilor. 

22-06-2023
07:14

Dominik Szoboszlai s-a înțeles cu Newcastle

Dominik Szoboszlai, atacantul în vârstă de 22 de ani, cel mai bine cotat fotbalist al Ungariei, are o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro la RB Leipzig. Totuși, tânărul fotbalist a ajuns la un acord pentru un transfer în Premier League la Newcastle. 

Cotat la 40 de milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt, Dominik Szoboszlai mai are contract cu RB Leipzig până în vara anului 2026. Potrivit Daily Mail, fotbalistul din naționala Ungariei a ajuns la un acord cu Newcastle pentru un salariu de 200.000 de lire sterline săptămânal. 

Clubul din Premier League trebuie să ajungă la un numitor comun cu formația din Bundesliga în ceea ce privește suma de transfer. În stagiunea recent încheiată, Dominik Szoboszlai a marcat nouă goluri în 44 de partide și a oferit 13 pase decisive. 

21-06-2023
19:58

Gundogan, acord pentru un transfer la Barcelona

Mijlocașul german Ilkay Gundogan a decis să nu-și prelungească înțelegerea cu Manchester City, scadentă în această vară, și și-a dat acordul pentru un transfer la Barcelona.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, fotbalistul în vârstă de 32 de ani va semna un contract pe două sezoane cu FC Barcelona, cu drept de prelungire pentru încă un an.

21-06-2023
16:24

Manchester City l-a transferat pe Matteo Kovacic

După ce a realizat tripla istorică Champion League – Premier League – Cupa Angliei în sezonul precedent, Manchester City a făcut primul transfer al verii și l-a adus pe mijlocașul Matteo Kovacic de la Chelsea.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, ”cetățenii” vor plăti 25 de milioane de lire sterline pentru aducerea croatului de 29 de ani, plus alte 5 milioane de lire sterline în cazul în care vor câștiga titlul în Premier League în stagiunea următoare.

Kovacic este așteptat în zilele următoare la Manchester pentru a efectua vizita medicală.

21-06-2023
14:00

Reading a anunțat transferul definitiv al lui George Pușcaș la Genoa

Echipa italiană Genoa, proaspă promovată în Serie A, a decis să-l cumpere definitiv pe George Pușcaș de la Reading, activând clauza de transfer în valoare de trei milioane de euro. Atacantul român evoluase la Genoa în ultimul an sub formă de împrumut.

Anunțul transferului definitiv a fost făcut chiar de către fostul său club. „Putem confirma că internaționalul român George Pușcaș a s-a transferat definitiv la Genoa.Pușcaș a petrecut sezonul trecut împrumutat la cel mai vechi club din Italia și, ca parte a contractului său de împrumut, o mutare definitivă la Genoat s-a produs imediat ce echipa a promovat în Serie A.

Toată lumea de la Reading Football Club dorește să-l felicite pe George pentru sezonul făcut și pentru promovare. Dorim să-i mulțumim pentru contribuția sa la club și să-i urăm mult succes în viitor”, au anunțat oficialii lui Reading pe site-ul clubului.

21-06-2023
11:54

Toni Kroos a semnat până în 2024 cu Real Madrid

„Telenovela” Toni Kroos s-a încheiat. Aflat la final de contract cu Real Madrid, mijlocașul german a ajuns la un acord cu președintele Florentino Perez să continue încă un an pe „Bernabeu”.

„Real Madrid și Toni Kroos au convenit să prelungească contractul jucătorului, care rămâne legat de club până pe 30 iunie 2024”, este anunțul oficial făcut de clubul spaniol.

Toni Kroos a ajuns la Real Madrid în 2014, după Campionatul Mondial din Brazilia. În cei 9 ani petrecuți la gruparea „blanco”, el a câștigat 4 Ligi ale Campionilor, 5 Campionate Mondiale ale Cluburilor, 4 Supercupe ale Europei, 3 titluri de campion al Spaniei, 1 Cupă a Spaniei și 3 Supercupe ale Spaniei.

21-06-2023
06:47

Hakim Ziyech a acceptat oferta lui Al Nassr! Heung-Min Son rămâne în Premier League

Hakim Ziyech este la un pas să plece de la Chelsea. Marocanul s-a înţeles cu Al Nassr şi mutarea ar urma să fie parafată în scurt timp. Starul african urmează să fie coleg cu Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită. 

Heung-Min Son a primit o ofertă de 30 de milioane de euro pe an de la Al Ittihad şi un contract pe patru ani, dar sud-coreeanul a refuzat-o spunând că vrea să joace cât mai mult pentru Tottenham: 

”Mai am multe lucruri de făcut în Premier League. Bani nu contează pentru mine acum, iar mândria de a juca fotbal și de a evolua în campionatul meu preferat este mult mai importantă. Vreau să joc cât mai mult pentru Tottenham”, a spus Son. 

20-06-2023
11:12

Christopher Nkunku, prezentat oficial la Chelsea

Christopher Nkunku și-a încheiat aventura la RB Leipzig și a semnat cu Chelsea un contract valabil pe șase sezoane. Fotbalistul de 25 de ani a fost transferat în Bundesliga de la PSG, în vara anului 2019, pentru 13 milioane de euro. 

Jucător de bază în lotul lui RB Leipzig, Christopher Nkunku a fost anunțat oficial la Chelsea în cursul zilei de marți. Nemții au făcut un profit uriaș, după ce l-au cedat pe internaționalul francez pentru 60 de milioane de euro pe Stamford Bridge, conform jurnalistului Fabrizio Romano. 

„Sunt extrem de fericit să ajung la Chelsea. S-a făcut un efort mare pentru a fi adus la club şi abia aştept să mă întâlnesc cu noul antrenor şi cu noii coechipieri şi să le arăt fanilor lui Chelsea ce pot să fac pe teren.

După ce am jucat în Ligue 1 şi în Bundesliga, voiam să ajung şi în Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Sunt nerăbdător să încep această provocare şi sunt mândru să port tricoul lui Chelsea”, au fost primele declarații ale lui Nkunku, conform site-ului oficial al lui Chelsea. 

În sezonul 2022/2023, Christopher Nkunku a înscris 23 de goluri în 36 de partide pentru RB Leipzig. În urmă cu doi ani, francezul a fost numit jucătorul sezonului în prima ligă de fobal a Germaniei. 

20-06-2023
10:09

Rareș Ilie a fost prezentat oficial la Lausanne-Sport

Rareș Ilie a revenit la Nice în această vară după ce a fost împrumutat în a doua parte a sezonului recent încheiat la Maccabi Tel-Aviv. Rapid s-a aflat pe urmele transferului tânărului fotbalist, însă în cele din urmă, atacantul a semnat cu Lausanne-Sport, nou-promovată în prima ligă a Elveției. 

Francezii de la Nice au decis să nu-l păstreze pe Rareș Ilie pentru startul sezonului viitor și l-au cedat sub formă de împrumut la echipa elvețiană. Anunțul a fost făcut public de clubul elvețian, iar antrenorul Ludovic Magnin i-a transmis un mesaj de bun-venit lui Rareș Ilie. 

„Un jucător recunoscut pentru creativitatea sa și viziunea asupra jocului. FC Lausanne-Sport este încântată să-i ureze bun venit lui Rareș Ilie”, a scris clubul pe site-ul oficial.

„Ilie este un jucător puternic, care poate juca în banda stângă și în spatele atacantului. Îl vom ajuta să-și recapete încrederea și sigur va avea un rol important pentru noi în acest sezon”, a declarat antrenorul lui Lausanne.

Nice l-a cumpărat pe Rareș Ilie în vara anului trecut de la Rapid pentru 5 milioane de euro. 

19-06-2023
18:28

Bayern, pregătită să achite clauza de reziliere a lui Kim Min-jae

Fundașul sud-coreean Kim Min-jae este pe cale să o părăsească pe campioana Italiei, SSC Napoli, și cel mai probabil va ajunge la Bayern Munchen.

Conform RMC Sport, bavarezii se pregătesc să achite clauza de reziliere a jucătorului în valoare de 47 de milioane de euro, plus alte 15 milioane de euro pentru agentul acestuia.

Kim Min-jae va semna un contract pe cinci sezoane cu Bayern și va primi un salariu anual de 17 milioane de euro brut.

19-06-2023
14:48

Andoni Iraola este noul antrenor al lui Bournemouth

Bournemouth, care a încheiat pe locul 15 în Premier League, a profitat de perioada de pauză și și-a schimbat antrenorul. La doar două ore și jumătate după demiterea surprinzătoare a lui Gary O’Neil, britanicii l-au adus pe Andoni Iraola.

Antrenorul spaniol a fost dorit de Leeds la începutul anului, însă a rămas pe poziții și a semnat un contract valabil pe două sezoane cu „cireșele”. Gary O’Neil a aflat că va fi dat afară luni dimineață, iar vestea a venit ca un șoc pentru mulți din cadrul clubului. 

Cu Gary O’Neil pe bancă, Bournemouth s-a salvat de la retrogradare, reușind să încheie sezonul 2022/2023 pe locul 15, la cinci puncte distanță de primul loc retrogradabil. Decizia i-a aparținut proprietarului american Bill Foley.

„Realizarea lui Gary din sezonul trecut este una pentru care voi fi mereu recunoscător. A fost o decizie dificilă, dar a fost luată cu mare atenție pentru a ne poziționa cel mai bine înainte de sezonul viitor”, a declarat Bill Foley, potrivit The Sun

Andoni Iraola le-a pregătit de-a lungul carierei pe AEK Larnaca, Mirandes, iar la finalul sezonului încheiat recent, ibericul s-a despărțit de Rayo Vallecano. 

19-06-2023
12:31

Brendan Rodgers a revenit pe banca lui Celtic

Brendan Rodgers este noul antrenor al celor de la Celtic. Campioana Scoției a rămas fără tehnician după ce Ange Postecoglu a plecat la Tottenham. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului scoțian. 

Brendan Rodgers a semnat un contract valabil pe trei ani cu Celtic. Nu este pentru prima oară când Brendan Rodgers, ultima oară la Leicester, o pregătește pe Celtic. Antrenorul din Irlanda de Nord a antrenat-o pe campioana Scoției în perioada 2016-2019. 

Alături de Celtic, Brendan Rodgers a reușit eventul în Scoția. Antrenorul le-a mai pregătit în carieră pe Chelsea, Reading, Watford, Swansea și Liverpool. „Sunt foarte încântat să revin la Celtic și sunt foarte încântat de această mare oportunitate. Când mi s-a oferit privilegiul de a fi rugat să mă alătur din nou la club, a fost o decizie foarte simplă pentru mine și familia mea.

Ne-am bucurat de momente grozave la Celtic și acesta va fi din nou obiectivul meu, să ofer un fotbal bun, să ne asigurăm că avem o echipă pe care toți ne place să o urmărim și, în cele din urmă, să aducem mai mult succes fanilor noștri.

Ange a făcut o muncă genială în ultimii doi ani și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a menține impulsul lui Celtic pe măsură ce ne confruntăm cu toate provocările noastre interne și europene”, a declarat Brendan Rodgers, potrivit site-ului oficial al clubului.

John Kennedy, Stevie Woods, Gavin Strachan și Harry Kewell vor face parte din staff-ul lui Brendan Rodgers la Celtic. 

19-06-2023
09:43

Real Madrid l-a prezentat oficial pe Joselu

Real Madrid continuă mutările pe piața de mercato după transferurile lui Jude Bellingham și Fran Garcia. Vicecampioana Spaniei l-a transferat pe Joselu de la Espanyol sub formă de împrumut. În vara anului 2024, Real Madrid îl poate transfera definitiv pe internaționalul iberic. 

„Real Madrid și Espanyol au ajuns la un acord pentru împrumutul jucătorului Joselu pentru un an, cu opțiune de cumpărare la finalul sezonului.

Joselu s-a alăturat academiei de tineret a lui Real Madrid la vârsta de 20 de ani și a jucat două sezoane pentru Castilla, debutând la prima echipă în 2011. Joselu este un internațional spaniol, care tocmai a câștigat Liga Națiunilor 2023 cu țara sa”, se arată pe site-ul oficial al lui Real Madrid. 

Joselu a jucat în carieră pentru Real Madrid Castilla, Eintracht Frankfurt, Newcastle, Hoffenheim și Espanyol. În stagiunea recent încheiată, atacantul a înscris 16 goluri în 34 de partide pentru echipa din Barcelona. 

19-06-2023
07:59

Mirel Rădoi l-a transferat pe Ulrich Meleke la Al-Bataeh

Deși mai avea contract cu FC Voluntari până în vara anului 2025, Ulrich Meleke s-a despărțit de gruparea ilfoveană în prima zi a săptămânii. Jucătorul născut în Coasta de Fildeș și-a găsit rapid echipă și a fost transferat de Mirel Rădoi la Al-Bataeh. 

Este primul transfer făcut de antrenorul român la noua sa echipă din Emiratele Arabe Unite. FC Voluntari va încasa în schimbul mijlocașului defensiv suma de 350.000 de euro, potrivit digisport.ro.

Ulrich Meleke a ajuns liber de contract la FC Voluntari în vara anului trecut după despărțirea de CFR Cluj. În sezonul recent încheiat, ivorianul a adunat 36 de partide pentru ilfoveni, fără să reușească vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă. 

19-06-2023
05:59

Kai Havertz va semna cu Arsenal Londra

Dorit în această vară de Real Madrid și Bayern Munchen, Kai Havertz a decis să-și continuie cariera tot în Premier League și va semna cu Arsenal. Pentru a-l lăsa pe atacantul german la rivala londoneză, Chelsea va primi 80 de milioane de euro, exact aceeași sumă cu care l-a cumpărat de la Bayer Leverkusen.

Conform The Sun, Arsenal l-a convins pe Havertz să semneze oferindu-i un salariu de 200.000 de lire sterline pe săptămână, adică aproximativ 10,5 milioane de lire steline pe sezon.

18-06-2023
13:35

Barcelona pregăteşte transferul lui Vitor Roque! Catalanii plătesc 45 de milioane de euro

Mundo Deportivo scrie că Barcelona îl transferă pe Vitor Roque, de la Atletico Paranaense. Cele două părţi s-au înţeles pentru 35 de milioane de euro plus 10 milioane bonusuri. Contractul semnat de Roque va fi până în 2028. 

18-06-2023
09:51

N'Golo Kante urmează să fie anunțat oficial la Al-Ittihad

N’Golo Kante va fi noul jucător al celor de la Al-Ittihad. Mijlocașul ajuns la final de contract cu Chelsea a trecut a doua parte a testelor medicale în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, în următoarele ore urmează să fie anunțat oficial acordul dintre saudiți și campionul mondial din 2018.

Conform sursei menționate, mijlocașul francez va semna un contract mai lung decât se aștepta inițial. Fostul jucător al lui Chelsea va fi coleg cu Karim Benzema la Al-Ittihad. 

17-06-2023
20:11

Real Madrid l-a transferat pe Joselu! Atacantul din naționala Spaniei, acontat cu 500.000 de euro

După ce a plătit 103.000.000 de euro pentru Jude Belingham, Real Madrid transferă un atacant din naționala Spaniei pentru… 500.000 de euro. “Galacticii” s-au înţeles cu Espanyol pentru împrumutul pe un an al lui Joselu. Madrilenii au şi o clauză de cumpărare definitivă la anul, de 1,5 milioane de euro. 

17-06-2023
16:21

Eden Hazard, mutare surpriză! Ar putea reveni în Belgia

Eden Hazard a rămas liber de contract după despărţirea de Real Madrid, acolo unde a fost una dintre cele mai mari deziluzii. Belgianul pe care s-au plătit peste 110 milioane de euro ar putea ajunge în Belgia, la nou-promovata RWD Molenbeek, acolo unde evoluează şi fratele său.

Mijlocaşul are oferte şi din MLS, dar deocamdată nu s-a decis asupra viitorului. În acest weekend, Eden Hazard se va retrage şi din echipa naţională a Belgiei, la meciul cu Austria. 

17-06-2023
13:21

Sergio Ramos vrea să revină la Sevilla

Sergio Ramos a rămas liber de contract după despărțirea de PSG. Inițial, au apărut zvonuri potrivit cărora fundașul central va ajunge în Arabia Saudită. Conform Mundo Deportivo, fostul jucător al lui Real Madrid vrea să se întoarcă la Sevilla. 

Ajuns la 37 de ani, Sergio Ramos a debutat în fotbalul profesionist în cadrul clubului andaluz. Fundașul ar fi luat deja legătura cu deținătoarea en-titre a trofeului UEFA Europa League cu ajutorul fratelui său, Rene. 

Totodată, Sergio Ramos l-ar fi rugat pe Jesus Navas, bunul său prieten și fundașul dreapta al Sevillei, să-l propună la club. Rămâne de văzut dacă mutarea lui Sergio Ramos la Sevilla se va oficializa, din cauza problemelor administrative ale andaluzilor. 

Sevilla a rămas fără director sportiv după plecarea lui Monchi la Aston Villa. Un alt indiciu care dă de înțeles că Sergio Ramos își dorește să revină la Sevilla este mesajul postat cu ocazia aniversării a patru ani de căsnicie cu soția sa, Pilar Rubio. 

„Acum 4 ani a fost una dintre cele mai speciale zile din viața mea. În Sevilla mea, înconjurați de cei iubiți și de cel mai bun partener de viață posibil.

Azi țin un toast pentru dragostea noastră, norocul nostru și proiectul pe care continuăm să-l construim în viață. La mulți ani, Pilar Rubio, te iubesc la nebunie”, a scris Sergio Ramos, care s-a folosit de sintagma „Sevilla mea”. 

Sergio Ramos a debutat la echipa de seniori a Sevillei în 2004. După numai un sezon petrecut în primul lot al andaluzilor, fundașul a fost vândut la Real Madrid pentru 27 de milioane de euro. 

17-06-2023
09:34

Manchester United pregătește o nouă ofertă pentru Mason Mount

Manchester United monitorizează atent situația lui Mason Mount la Chelsea. Internaționalul englez va intra la finalul lunii iunie în ultimul an de contract cu formația de pe Stamford Bridge. 

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, echipa de pe Old Trafford plănuiește o nouă ofertă pentru mijlocașul ofensiv. Inițial, „diavolii” au trimis o ofertă de 40 de milioane de lire sterline lui Chelsea, însă londonezii au respins inițiativa. 

Clubul antrenat de Mauricio Pochettino vrea să obțină cel puțin 70 de milioane de lire sterline pentru a-l ceda pe jucătorul de 24 de ani. Totuși, Manchester United speră că îl va putea transfera pe fotbalistul britanic pentru o sumă mai mică. 

16-06-2023
18:52

Robert Razvan Jalade a semnat cu Sevilla

Sevilla, câştigătoarea trofeului Europa League, a anunţat transferul lui Robert Răzvan Jalade, un fundaş de 18 ani care a evoluat la formaţia U19 a clubului CF Damm. Născut în Spania, din părinţi români, fotbalistul i-a impresionat pe scouterii clubului andaluz în sezonul recent încheiat.

Chiar dacă are dublă naţionalitate, română şi spaniolă, Robert Răzvan Jalade nu a fost convocat încă la naţionalele de juniori ale României şi Spaniei. Cel mai probabil, fundaşul de 18 ani va evolua la echipa de juniori a celor de la Sevilla.

16-06-2023
16:49

Tiemoue Bakayoko s-a despărțit de Chelsea

Chelsea a anunțat că s-a despărțit de mijlocașul francez Tiemoue Bakayoko, care a fost adus în vara anului 2017 de la AS Monaco pentru 40.000.000 de euro.

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a câștigat o Cupă a Angliei cu londonezii, însă a jucat foarte puțin pe Stamford Bridge, fiind împrumutat în mai multe rânduri la AC Milan, AS Monaco și Napoli.

Bakayoko mai avea un an de contract cu Chelsea, dar acum a devenit jucător liber și se poate transfera la orice formație fără vreun ban.

16-06-2023
09:10

Rareș Ilie va fi împrumutat de Nice în Elveția

Rareș Ilie a revenit la Nice după ce a petrecut a doua parte a sezonului 2022/2023 la Maccabi Tel-Aviv, sub formă de împrumut. Nice Matin anunță că mijlocașul român va ajunge la Lausanne, sub formă de împrumut. 

Echipa din Elveția a promovat recent pe prima scenă a fotbalului din „Țara Cantoanelor”.  „Revenită în prima ligă, Lausanne este gata să îl ia pe mijlocașul ofensiv, cumpărat de le Gym vara trecută pentru aproximativ 5 milioane de euro de la Steaua București (n.r. în loc de Rapid!).

Potrivit informațiilor noastre, el urmează să efectueze luni vizita medicală în Elveția. Împrumutat iarna trecută la Maccabi Tel Aviv, românul a avut doar 9 apariții pentru clubul israelian (n.r. o pasă de gol).

Prin sosirea la Lausanne, mijlocașul de 20 de ani ar confirma noua legătură dintre clubul elvețian și le Gym, pe care conducerea sportivă a lui Nice o dorește în ceea ce privește viitorii jucători”, au scris jurnaliștii francezi. 

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a anunțat că se află în „tatonări” cu Nice pentru a-l readuce pe Rareș Ilie în Giulești. Rapid l-a cedat pe tânărul fotbalist în vara anului trecut în Ligue 1 pentru 5 milioane de euro. 

15-06-2023
19:37

Rudi Garcia, noul antrenor al lui Napoli

Napoli a anunţat că Rudi Garcia va fi noul antrenor al echipei care a câştigat titlul de campioană a Italiei, după ce Luciano Spalletti a decis să ia o pauză în carieră. Antrenorul francez este la a doua aventură în Serie A şi a stat pe banca lui AS Roma în perioada 2013-2016.

Rudi Garcia a pregătit-o ultima oară pe Al Nassr, unde l-a antrenat pentru patru luni pe Cristiano Ronaldo. Tehnicianul de 59 de ani a mai stat pe banca tehnică a lui Corbeil-Essonnes, Saint-Étienne, Dijon, Le Mans, Lille, Marseille şi Lyon. În palmares, Garcia are un titlu şi o Cupă a Franţei, ambele câştigate cu Lille în sezonul 2010-2011.

15-06-2023
12:01

Bellingham va purta numărul 5 la Real Madrid

Mijlocașul englez Jude Bellingham a fost prezentat oficial la Real Madrid, echipă la care va evolua cu numărul 5, care a fost purtat în trecut de legendarul Zinedine Zidane.

”Este cea mai importantă zi din viața mea pentru că vin la cel mai bun club din lume. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit. Hai, Madrid!”, a declarat Bellingham, la prezentare.

”Banii nu sunt atât de importanți pentru mine, nu mă gândesc niciodată la bani când iau astfel de decizii. Fotbalul este sportul pe care îl iubesc. Mi-a plăcut sentimentul pe care îl dă Real Madrid și am vorbit cu Borussia pentru ca totul să meargă repede.

Aș vrea să-i mulțumesc lui Vallejo că mi-a dat numărul 5. L-am întrebat dacă îl deranjează și este un tip grozav. Îl admir foarte mult pe Zidane și este un număr care mă inspiră. Nu vreau să fiu ca el, pentru că eu sunt diferit, dar sunt încântat să port acest număr. Este o onoare.

Respectul pe care Anglia îl are pentru Real Madrid este impresionant. Am văzut meciuri din anii precedenți și am înțeles realizările pe care le-au obținut. Este un club foarte atractiv”, a mai spus englezul, la conferința de presă, conform Marca.

14-06-2023
14:04

Brighton l-a achiziționat pe James Milner

James Milner și-a încheiat contractul cu Liverpool în această vară și a decis să semneze pentru Brighton, revelația ultimului sezon din Premier League.

”Suntem încântați să confirmăm că James Milner va semna un contract pe un an, cu opțiune pentru încă un sezon, când contractul lui cu Liverpool va ajunge la final, pe 30 iunie”, a anunțat Brighton pe site-ul oficial.

”Sunt foarte bucuros să-i urez bun venit lui James la Brighton. Este un plus excelent pentru noi și sunt sigur că ne va ajuta să ne aducă la un nivel și mai înalt”, a declarat antrenorul Roberto De Zerbi.

James Milner, în vârstă de 37 de ani, și-a început cariera la Leeds United, pentru ca apoi să joace pentru Swindon Town, Newcastle United, Aston Villa și Manchester City. Ultimele opt sezoane le-a petrecut la Liverpool.

Fotbalistul are în palmares trei titluri în Premier League, două Cupe ale Angliei, două Cupa Ligii, două Supercupe ale Angliei și câte o Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

14-06-2023
10:49

Jude Bellingham a semnat cu Real Madrid

Real Madrid a anunțat oficial achiziționarea mijlocașului englez Jude Bellingham de la Borussia Dortmund.

”Real Madrid și Borussia Dortmund au ajuns la un acord pentru transferul lui Jude Bellingham, care va avea un contract pe șase sezoane. Joi, 15 iunie, de la ora 13:00, va avea loc prezentarea oficială a jucătorului”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ”galacticilor”.

Real Madrid nu a dat publicității suma de transfer, dar presa spaniolă scrie că ar fi vorba de 103 milioane de euro, plus bonusuri. În cazul în care toate bonusurile trecute în contractul dintre cele două cluburi vor fi atins, ”galacticii” vor ajunge să plătească la final suma de 134 de milioane de euro.

14-06-2023
07:23

Alvaro Odriozola, pe lista neagră la Real Madrid

După ce s-a despărțit de Marco Asensio, Mariano Diaz, Eden Hazard și Karim Benzema, Real Madrid pregătește și plecarea fundașului dreapta Alvaro Odriozola.

Conform presei spaniole, fundașul dreapta mai are un an de contract cu ”galacticii”, însă nu a reușit să se impună și nu mai este dorit pe Santiago Bernabeu. Odriozola a fost adus în 2018 de la Real Sociedad pentru 32 de milioane de euro, iar acum madrilenii încearcă să mai recupereze ceva din investiție prin cedarea sa.

Jucătorul de 27 de ani este dorit de Chelsea, iar londonezii speră să ajungă la o înțelegere cu Real pentru o sumă destul de mică. Odriozola este așteptat acasă și de Real Sociedad, însă bascii sunt interesați doar dacă fotbalistul vine liber de contract.

13-06-2023
19:05

Barcelona l-a transferat pe Vitor Roque

Vitor Roque, un atacant brazilian în vârstă de doar 18 ani, va juca din sezonul următor în tricoul celor de la Barcelona, anunță cotidianul spainol AS.com. Clubul blaugrana a ajuns la un acord cu Athletico Paranaense, iar „catalanii” vor plăti 40 de milioane de euro pentru transferul noului puști-minune. 

Totuși, mutarea nu poate fi oficializată până când Barcelona nu își rezolvă problemele financiare. Campioana Spaniei este nevoită să asigure o marjă salarială suficientă pentru a-l putea înscrie pe atacantul brazilian. Concret, „catalanii” trebuie să înlăture trei fotbaliști de pe ștatul de plată. 

Vitor Roque urmează să semneze un contract valabil pe 5 sezoane cu Barcelona, iar conducerea clubului de pe Camp Nou va achita suma de transfer în trei rate. În actuala stagiune, Vitor Roque a marcat 10 goluri în 25 de partide la Athletico Paranaense, locul 7 în Brazilia. 

Tânărul fotbalist este cotat la 18 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. 

13-06-2023
17:31

Bayern Munchen s-a retras din cursa pentru Declan Rice. Arsenal devine favorită

Declan Rice este unul dintre cei mai curtați jucători în perioada de transferuri din vară. Mijlocașul care a câștigat UEFA Conference League în tricoul lui West Ham este aproape să schimbe echipa în Premier League. 

Bayern Munchen, care a fost interesată de transferul internaționalului englez, s-a retras din cursa pentru semnătură, deoarece Arsenal este pe punctul de a oficializa mutarea mijlocașului. 

Anunțul retragerii lui Bayern Munchen a fost dezvăluit de jurnalistul german Florian Plettenberg. „NU transfer! Bayern a decis astăzi să nu depună o ofertă până la urmă – confirmat.

Pentru că Rice a devenit din ce în ce mai scump. El este pe punctul de a se alătura Arsenal acum!”, a scris jurnalistul pe Twitter. 

Arsenal a fost interesată încă din fereastra de transferuri din iarnă de transferul mutarea lui Declan Rice pe Emirates.

13-06-2023
14:08

Al Hilal îl vrea pe Romelu Lukaku

După ce a ratat transferul lui Leo Messi, care a ales să semneze cu Inter Miami, Al Hilal s-a reorientat rapid și încearcă să-l aducă pe atacantul Romelu Lukaku, finalist Champions League cu Inter Milano.

Conform site-ului goal.com, arabii i-au oferit internaționalului belgian un contract pe doi ani și un salariu de 25.000.000 de euro pe sezon, însă fotbalistul nu pare încântat de aceste cifre și vrea un venit mai mare.

Romelu Lukaku mai are trei ani de contract cu Chelsea, de unde a fost împrumutat în sezonul recent încheiat la Inter Milano, iar londonezii ar fi dispuși să-l cedeze în Arabia Saudită pentru o sumă ce ar depăși 50 de milioane de euro.

11-06-2023
16:19

Nacho și-a prelungit contractul cu Real Madrid

Nacho Fernandez, fundașul central al celor de la Real Madrid, și-a prelungit pentru încă un sezon contractul cu gruparea „blanco”. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a acceptat noua oferta propusă de „galactici”. 

Noua înțelegere a fost confirmată chiar de fotbalist în cantonamentul lui Real Madrid: „Întotdeauna există oferte, dar am decis să rămân încă un an. Sunt fericit, abia aștept să continui”, a spus Nacho Fernandez. 

Fundașul central este cel mai longeviv jucător din lotul lui Real Madrid. Ajuns la 33 de ani, Nacho a debutat la echipa de seniori a lui Real Madrid în aprilie 2011 și a adunat din acel moment alte 318 apariții, în care a înscris 16 goluri. 

Totodată, Nacho Fernandez va deveni noul căpitan al lui Real Madrid începând din sezonul viitor. În stagiunea recent încheiată a adunat nu mai puțin de 44 de apariții. Alături de „galactici”, Nacho Fernandez a câștigat 23 de trofee. 

11-06-2023
14:34

AS Roma l-a prezentat oficial pe Houssem Aouar

Houssem Aouar, fostul jucător al celor de la Olympique Lyon, este primul transfer al verii pentru AS Roma. Mijlocașul care a renunțat la naționala Franței pentru a îmbrăca tricoul naționalei Algeriei a fost prezentat oficial de finalista Europa League. 

Houssem Aouar nu și-a prelungit contractul cu Olympique Lyon și a ales să semneze o înțelegere valabilă pe cinci sezoane cu echipa din capitala Italiei. „Sunt foarte fericit că am semnat cu AS Roma. Este un club uriaș, cu o istorie bogată.

Consider că este proiectul potrivit pentru mine – o echipă mare, cu jucători de calitate și suporteri unici. Sunt pregătit de treabă”, a declarat Houssem Aouar, care va purta tricoul cu numărul 22 la AS Roma. 

11-06-2023
10:46

Bayern Munchen a adus un jucător de la Borussia Dortmund

Campioana Germaniei l-a adus gratis pe Raphael Guerreiro de la Borussia Dortmund. Fundașul stânga din Portugalia este evaluat la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt.

Transferul a fost anunțat de președintele lui Bayern Munchen: „Vom cheltui mulți bani, până acum nu am cheltuit nimic. I-am luat gratis pe Laimer și Guerreiro. Căutăm un atacant și, după ce vom găsi jucătorul potrivit, care are calitățile necesare, vă vom înștiința”,a declarat Herbert Hainer, conform cotidianului german Bild

11-06-2023
07:40

Ilkay Gundogan, dat ca sigur la FC Barcelona

Ilkay Gundoga, 32 de ani, a fost titular în Manchester City – Inter Milano 1-0, finala Champions League. Ar putea fi și ultimul lui meci în tricoul “cetățenilor”. Germanul nu și-a prelungit contractul cu City, iar înțelegerea expiră peste câteva zile.

Mundo Deportivo anunță că există deja un acord între Ilkay Gundogan și FC Barcelona pentru ca jucătorul să semneze când devine liber. Catalanii i-au pregătit un contract pe 3 ani, iar fotbalistul și-ar fi dat acordul. A și avut o discuție cu Xavi despre viitorul său rol în echipă.

După Manchester City – Inter Milano 1-0, Ilkay Gundogan a oferit câteva cuvinte despre situația sa. “Este o noapte incredbilă, Suntem foarte fericiți, este greu de descris în cuvinte. Astăzi am scris istorie. Acum sunt foarte fericit. Despre viitorul meu? Încă nu știu ce va fi”, a declarat Gundogan.

10-06-2023
13:32

Georginio Wijnaldum e noul jucător al Spartei Rotterdam

Georginio Wijnaldum (32 de ani) s-a întors la echipa la care a făcut primii pași în fotbal. Cotat de transfermarkt.com la 12 milioane de euro, mijlocașul olandez, care a jucat la echipe precum Liverpool, PSG sau AS Roma a ales să semneze cu Sparta Rotterdam, ocupanta locului 6 din Eredivisie.

„Sunt mândru că am revenit unde am început, la Sparta Rotterdam! Mereu să-ți urmărești visurile”, a scris Gini Wijnaldum pe Twitter.

În perioada 1997-2004, Gini Wijnaldum și-a făcut junioratul la Sparta Rotterdam. Ulterior, a trecut la academia celor de la Feyenoord (2004-2007), unde a și evoluat pentru echipa mare.

În 2011, a fost cumpărat de PSV Eindhoven pentru cinci milioane de euro, iar în 2015 Newcastle l-a achiziționat pentru 20 milioane de euro. Liverpool l-a adus la echipă pentru 27.5 miliaone, dar l-a pierdut gratis în 2021.

PSG l-a transferat în momentul în care fotbalistul era cotat de 30 milioane de euro pe piața transferurilor, conform Transfermarkt, și l-a împrumutat când site-ul de specialitate îl estima la 18 milioane.

La AS Roma, Wijnaldum s-a afundat și mai mult într-o formă slabă și a ajuns să valoreze nu mai puțin de 12 milioane de euro. Așa a părăsit trupa italiană și s-a întors „acasă”, la Sparta Rotterdam.

10-06-2023
11:58

Brahim Diaz, de la AC Milan la Real Madrid

Împrumutat la AC Milan, mijlocașul ofensiv spaniolul a revenit pe Santiago Bernabeu. Real Madrid a anunțat mutarea pe contul oficial de Twitter: „Brahim s-a întors!”.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că jucătorul în vârstă de 23 de ani a semnat un nou contract valabil până în 2027, iar Real Madrid a confirmat printr-un comunicat oficial

Diaz e jucătorul lui Real Madrid din septembrie 2019 și a plecat la Milan în septembrie 2020. În acest sezon, Brahim Diaz a evoluat în 45 de meciuri și a reușit 7 goluri și 7 pase decisive. Este evaluat la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt.

09-06-2023
15:12

Real Madrid l-a prezentat oficial pe Fran Garcia

Real Madrid continuă să mute pe piața transferurilor. După Jude Bellingham, „galacticii” au oficializat și transferul lui Fran Garcia. Gruparea de pe Santiago Bernabeu va plăti 10 milioane de euro în schimbul jucătorului de la Rayo Vallecano. 

Crescut la Academia lui Real Madrid, Fran Garcia va semna un contract valabil pe patru sezoane. Jumătate din suma de 10 milioane va reveni „galacticilor”, deoarece în 2021, când l-au transferat la Rayo Vallecano, gruparea blanco a păstrat un procent de 50% dintr-un viitor transfer. 

„Fran Garcia a aparținut academiei lui Real Madrid din 2013, unde a ajuns la vârsta de 14 ani, până în 2020. A jucat două sezoane la Castilla, iar debutul său la prima echipa a lui Real Madrid a fost în 2018”, se arată în comunicatul emis de Real Madrid. 

În actuala stagiune, fundașul stânga a adunat 38 de partide în tricoul lui Rayo Vallecano, reușind să marcheze de două ori și să ofere trei pase decisive. 

09-06-2023
13:12

Werder Bremen l-a transferat pe Naby Keita

Werden Bremen l-a semnat pe Naby Keita, liber de contract după despărțirea de Liverpool. Internațional din Guinea în vârstă de 28 de ani a fost prezentat oficial.

Accidentat mare parte din acest sezon, mijlocașul central a jucat pentru „cormorani” doar 13 meciuri, însă este în continuare evaluat la 13 milioane de euro conform Transfermarkt. 

09-06-2023
11:07

Liverpool, acord pentru Khephren Thuram

Liverpool e foarte aproape să perfecteze încă un transfer. „Cormoranii” îl vor transfera pe fiul fostului mare internațional franez, Liliam Thuram, de la OGC Nice. Este vorba despre mijlocașul Khephren Thuram, evaluat la 32 de milioane de euro conform Transfermarkt.

Conform Football Transfers, negocierile sunt foarte avansate, iar jucătorul și-a dat deja acordul verbal. Nice și Liverpool negociază prețul mutării, iar francezii încearcă să scoată cât mai mulți bani de la englezi, mai ales că jucătorul mai are doi ani contract. Francezii ar urma să primească aproximativ 60 de milioane de euro. 

08-06-2023
15:19

Mihai Popa a semnat cu Torino

Portarul echipei FC Voluntari, Mihai Popa, va fi începând cu 1 iulie noul jucător al formației Torino. Internaționalul român de tineret își va încheia contractul cu ilfovenii la 30 iunie, însă gruparea ”granata” nu oferă detalii în plus despre înțelegerea cu portarul de 22 de ani.

”Torino Football Club are plăcerea de a anunța înregistrarea jucătorului Mihai Popa, începând cu 1 iulie 2023. Popa s-a născut ân Constanța, România, pe 12 octombrie 2000. Înalt de 190 cm, portarul a crescut la Academia Hagi și a debutat profesionist cu Farul Costanța.

A mers la Astra Giurgiu în 2019, a căpătat apoi experiență cu împrumutul la Rapid București în 2020, înainte de a reveni la Astra în anul următor. În 2021 avenit transferul la Voluntari, club la care a însumat 77 de apariții în ultimele două sezoane.

El are 8 meciuri la naționala Under 21, unul la Under 23 și a fost convocat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În următoarele zile, Popa va fi prezent cu naționala sa la Campionatul European Under 21 care va avea loc în România și Georgia. În prima fază, în Grupa B, România se va confrunta cu echipele Croației, Spanie și Ucrainei.

Întregul club de fotbal Torino îl întâmpină pe Popa cu o primire cordială: să faci o treabă bună”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului Torino.

07-06-2023
15:30

Borussia Dortmund a confirmat transferul lui Jude Bellingham la Real Madrid

Transferul lui Jude Bellingham la Real Madrid a fost confirmat de Borussia Dortmund pe site-ul oficial al clubului. Conducătorii grupării germane au oferit totodată și detaliile financiare ale tranzacției.

Real Madrid va plăti inițial 103 milioane de euro în schimbul internaționalului englez, însă suma va putea crește până la 133 de milioane de euro dacă vor fi îndeplinite anumite bonusuri d eperformanță.

07-06-2023
14:50

Real Madrid a ajuns la un acord pentru transferul lui Jude Bellingham

Real Madrid este la un pas să-l transfere pe Jude Bellingham. Tânărul fotbalist al celor de la Borussia Dortmund este dorit cu insistență de Carlo Ancelotti în lotul „galacticilor”. Potrivit Daily Mail, Real Madrid a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund pentru a-l transfera pe britanic pentru 88,6 milioane de lire sterline. 

Suma ar putea crește până la 113,6 milioane de lire sterline, în cazul în care, Jude Bellingham va atinge anumite bonusuri de performanță. După ce va trece vizita medicală, Real Madrid va confirma transferul lui Jude Bellingham. 

07-06-2023
07:45

Al-Ittihad a ajuns la un acord cu N'Golo Kante

Formațiile din Arabia Saudită dau lovitură după lovitură în mercato. După ce l-a prezentat oficial pe Karim Benzema, Al-Ittihad a ajuns la un acord cu N’Golo Kante, campion mondial cu Franța în 2018. 

Mijlocașul lui Chelsea este cel mai recent nume care va merge în Orientul Mijlociu a anunțat jurnalistul Fabrizio Romano, care a dezvăluit un acord iminent între șeici și reprezentanții francezului. Fotbalistului îi expiră contractul cu Chelsea la finalul lunii iunie. 

N’Golo Kante urmează să semneze un contract valabil pe două sezoane și va câștiga un salariu anual de 100 de milioane de euro. În cursul zilei de marți, șeicii au mers la Londra și au pus la punct ultimele detalii. N’Golo Kante va fi coleg la Al-Ittihad cu Balonul de Aur, Karim Benzema. 

07-06-2023
06:05

Liverpool vrea să-l transfere pe Gabri Veiga

Liverpool s-a pus pe treabă după un sezon modest în care „cormoranii” au ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. Trupa de pe Anfield este aproape să oficializeze transferul lui Alexis Mac Allister, însă ochii sunt îndreptați și către Gabri Veiga. 

Tânărul fotbalist de 20 de ani al celor de la Celta Vigo a impresionat în stagiunea încheiată recent, reușind să marcheze 11 goluri și să ofere 4 pase decisive. Liverpool se luptă pentru semnătura fotbalistului iberic cu rivalele Newcastle și Chelsea. 

Potrivit The Guardian, Liverpool este favorită să ducă până la capăt transferul lui Gabri Veiga. „Nu vrem să-l vindem pe Gabri Veiga, dar îl vor cumpăra de la noi și nu avem ce să facem. Știm ce oferte are și este imposibil să concurăm cu ele”, a declarat președintele lui Celta Vigo, Carlos Mourino. 

Cotidianul spaniol Sport scrie să Liverpool a făcut o ofertă și pentru Franck Kessie. În ciuda faptului că Inter Milan a încercat să-l transfere pe mijlocașul Barcelonei, jurnaliștii iberici scriu că Liverpool a pus deja pe masă o ofertă care se ridică la 35 de milioane de euro. 

06-06-2023
19:21

Di Maria s-a despărțit de Juventus

Campionul mondial Angel Di Maria și-a anunțat plecarea de Juventus după doar un singur sezon petrecut la ”Bătrâna Doamnă”.

”Am ajuns la capătul unei etape dificile și complicate. Plec cu liniștea cuiva care a dat totul pentru a ajuta clubul să continue să câștige titluri, dar nu a fost posibil. Plec cu un gust amar că nu am reușit, dar cu fericirea de a-mi fi făcut prieteni din acest minunat vestiar din care am făcut parte.

Mulțumesc tuturor colegilor mei pentru afecțiunea pe care mi-au arătat-o ​​încă din prima zi, m-am simțit mereu ca acasă. Îi salut pe toți cei de la Juventus pentru afecțiunea arătată. O îmbrățișare mare. Vă port în suflet”, a scris argentinianul pe rețelele de socializare.

Di Maria a marcat opt goluri și a dat șapte pase decisive în 40 de meciuri jucate pentru Juventus. Argentinianul devine astfel liber de contract la 35 de ani, iar de servciile sale este interesată Benfica Lisabona.

06-06-2023
15:14

AC Milan și AS Roma, pe urmele lui Sergio Ramos

La scurt timp după ce și-a anunțat plecarea de la PSG, Sergio Ramos a intrat în atenția unor cluburi importante din italian.

Conform site-ului calciomercatoweb.it, fundașul spaniol în vârstă de 37 de ani este dorit de AC Milan și AS Roma. ”Rossonerri” sunt în căutarea unui nou lider în vestiar după ce Zlatan Ibrahimovic a spus adio fotbalului și sunt pregătiți să-i ofere lui Ramos un contract pe un sezon.

Interesul Romei pentru fostul internațional spaniol este legat de faptul că acolo ar fi dorit de antrenorul Jose Mourinho, însp milanezii au de partea lor avantajul că vor juca în sezonul viitor de Champions League.

Marea problemă a ambelor cluburi o reprezintă salariul foarte mare al fotbalistului. Sergio Ramos a câștigat 10.000.000 de euro pe sezon, însă ca să poată ajunge în Serie A va trebui să mai renunțe la o parte din bani.

06-06-2023
10:42

Tottenham și-a prezentat oficial noul antrenor

Tottenham și-a găsit antrenor principal după despărțirea de Antonio Conte. Ange Postecoglou, ultima oară la Celtic, va fi noul tehnician al londonezilor. După despărțirea de Antonio Conte, gruparea londoneză a fost antrenată de interimarii Cristian Stellini și Ryan Mason.

Ange Postecoglou a cucerit titlul în Scoția alături de Celtic în ultimele două sezoane. „Ange va aduce o mentalitate pozitive și un stil de joc ofensiv. Are un istoric puternic în dezvoltarea jucătorilor și înțelegere importanța legăturii cu academia.

E ceva important pentru club. Suntem încântați să-l avem pe Ange”, a declarat președintele lui Tottenham, Dany Levy. Potrivit The Athletic, Ange Postecoglou a semnat un contract pe o perioadă de patru ani cu Tottenham.

06-06-2023
09:36

Inigo Martinez s-a despărțit de Athletic Bilbao și va semna cu Barcelona

Inigo Martinez s-a despărțit de Atheltic Bilbao printr-un material video dedicat fanilor. Presa din Spania a anunțat că Xavi vrea să-l transfere pe stoperul în vârstă de 32 de ani la Barcelona. Antrenorul „catalanilor” a recunoscut în urmă cu câteva luni că și-l dorește pe Inigo Martinez în centrul defensivei „catalane”. 

Astfel, mutarea oficială ar putea avea loc în perioada următoare. Inigo Martinez urmează să semneze cu Barcelona din postura de jucător liber de contract. Fundașul crescut la academia celor de la Real Sociedad s-a despărțit de Athletic Bilbao prin intermediul unui videoclip. „A sosit momentul să o părăsesc pe Athletic pentru a găsi noi provocări sportive. Nu este ușor să părăsesc acest club, nici pământul meu, însă era momentul.

Am dat totul pentru acest tricou și pentru acești fani. Vreau să mulțumesc staff-ului, muncitorilor de la club, coechipierilor și fanilor”, au fost cuvintele lui Inigo Martinez. 

Jucătorul a fost transferat de Athletic Bilbao de la Real Sociedad în 2018, pentru 32 de milioane de euro. Fundașul de 32 de ani are 20 de meciuri jucate în naționala Spaniei, reușind să marcheze un gol. 

06-06-2023
06:39

AC Milan l-a dat afară pe Paolo Maldini!

O veste-șoc i-a luat prin surprindere marți dimineața pe fanii lui AC Milan și nu numai: directorul sportiv Paolo Maldini a fost dat afară! El a plătit pentru sezonul dezastruos al „diavolilor milanezi”, care au terminat abia pe locul 4 în Serie A, doar datorită depunctării de zece puncte aplicată lui Juventus, și au fost eliminați din semifinalele Ligii Campionilor de marea rivală Inter Milano.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Maldini a avut o întâlnire extrem de tensionată cu președintele Gerry Cardinale, în urma căreia s-a decis punerea pe liber a fostului mare fotbalist milanez cu efect imediat.

Maldini, care a ocupat funcția de director sportiv în ultimii cinci ani, și Cardinale nu au reușit să se pună de acord asupra unei strategii pe termen lung a clubului. În plus, va fi dat afară și codirectorul Ricky Massara.

05-06-2023
20:39

Manuel Ugarte, noul jucător al lui PSG

După ce a anunțat mai multe despărțiri, printre care cele ale lui Leo Messi și Sergio Ramos, PSG a perfectat și primele două sosiri.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, campioana din Ligue 1 i-a semnat mijlocașii Manuel Ugarte și Marco Asensio, după ce aceștia au trecut cu bine vizita medicală.

Spaniolul Asensio vine liber de contract după despărțirea de Real Madrid și a semnat o înțelegere până în vara lui 2027, în timp ce pentru uruguayanul Ugarte parizienii au plătit clauza de reziliere în valoare de 60.000.000 de euro și i-au oferit un contract pe cinci sezoane.

05-06-2023
16:40

Chelsea l-a achiziționat pe ecuadorianul Kendry Paez

Chelsea a reușit să obțină semnătura puștiului Kendry Paez (16 ani), care evoluează pentru Independiente del Valle, însă acesta va ajunge pe Stamford Bridge abia când va împlini 18 ani.

Conform site-ul oficial al clubului londonez, mijlocașul ecuadorian este considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători sud-americani, fiind remarcat pentru driblingurile sale și pentru viziunea pe care o are în joc.

Paez a reușit să marcheze la primul său meci la seniori și a devenit cel mai tânăr debutat și marcator din campionatul Ecuadorului. La începutul lunii mai a jucat și prima sa partidă în Copa Libertadores, în victoria cu 2-1 în fața brazilienilor de la Corinthians.

05-06-2023
15:38

Borussia Dortmund, primul transfer al verii

Vicecampioana Germaniei l-a transferat pe Ramy Bensebaini. Fundașul stânga algerian în vârstă de 28 de ani a venit de la Borussia Monchengladbach din postura de jucător liber de contract.

Fotbalistul de origine africană evaluat la 20 de milioane de euro conform Transfermarkt îl va înlocui pe Raphael Guerreiro, care e pe lista lui Bayern și Atletico Madrid, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

05-06-2023
10:35

Liverpool l-a transferat pe Alexis Mac Allister de la Brighton

Liverpool a bifat primul transfer al perioadei de mercato din vară. „Cormoranii” au achitat clauza de reziliere a lui Alex Mac Allister de la Brighton. Mutarea a fost anunțată de jurnalistul italian specializat în transferuri Fabrizio Romano. 

Campion mondial cu Argentina la finalul anului trecut, Alexis Mac Allister va semna cu gruparea de pe Anfield un contract valabil până în vara anului 2028. Transferul argentinianului la Liverpool urmează să fie anunțat oficial după ce fotbalistul va trece de vizita medicală. 

În acest sezon, Alexis Mac Allister a evoluat în 40 de partide pentru Brighton, reușind să înscrie 12 goluri și să ofere 3 pase decisive. Mijlocașul argentinian este cotat la 42 de milioane de euro de Transfermarkt. 

05-06-2023
08:31

Nacho urmează să o părăsească pe Real Madrid

Contractul lui Nacho cu Real Madrid expiră la finalul lunii iunie, iar înțelegerea dintre jucător și clubul de pe Santiago Bernabeu nu va fi prelungit. Conform Marca, fundașul iberic se va despărți de Real Madrid. 

În vârstă de 33 de ani, Nacho are un salariu de 8,6 milioane de euro pe sezon la Real Madrid. În actuala stagiune, Nacho a evoluat în 44 de partide, reușind un gol și o pasă de gol. Alături de „galactici”, Nacho a câștigat 23 de trofee. 

În întreaga carieră, Nacho a evoluat doar la Real Madrid, fiind un produs al academiei grupării „blanco”. Conform sursei menționate, Inter a intrat pe fir pentru transferul fundașului spaniol. 

04-06-2023
12:35

Harry Kane, dorit insistent de Real Madrid

Rămasă fără Karim Benzema, care a decis să pună capăt colaborării, Real Madrid se află în căutarea unui atacant de clasă mondială și a pus ochii pe Harry Kane.

Conform Marca, numele căpitanului naționalei Angliei este cel mai des rostit în birourile ”galacticilor”, care trebuie să se miște repede pentru a acoperi golul lăsat de atacantul francez. Jucătorul lui Tottenham este pe placul conducerii administrative și a antrenorului Carlo Ancelotti.

Președintele Florentino Perez este convins că Kane se va adapta imediat pe Santiago Bernabeu și va putea să mai joace la nivel înalt încă trei sau patru ani. Mai mult, patronul lui Tottenham, Daniel Levy, a înțeles că este foarte greu să-și mai țină căpitanul, însă preferă să-l cedeze în afara Premier League.

Varianta de rezervă a ”galacticilor” în cazul în care nu vor rezolva transferul lui Harry Kane este tot din Premier League. Planul B este reprezentat de germanul Kai Havertz de la Chelsea, însă acesta nu este un atacant de careu pur sânge.

 

04-06-2023
10:18

Inigo Martinez, aproape să semneze liber cu FC Barcelona. Anunțul lui Valverde

Inigo Martinez, 31 de ani, este la un pas să semneze cu FC Barcelona din postura de jucător liber de contract. Ernesto Valverde, antrenorul lui Athletic Bilbao, a anunțat deja că bascii se vor despărți de internaționalul spaniol.

Inigo Martinez este fundaș central și ar putea fi o soluție, mai ales în condițiile în care Joules Kounde ar putea pleca de la catalani în această vară. FC Barcelona l-a vrut pe Martinez și în urmă cu un an, dar Bilbao a cerut 60 de milioane de euro, iar negocierile au fost întrerupte.

03-06-2023
18:44

Hazard, al doilea jucător care pleacă de la Real Madrid

După vestea că Marco Asensio nu va mai continua la Real Madrid, ”galacticii” au anunțat că și Eden Hazard va pleca de pe Santiago Bernabeu în această vară, deși mai avea un an de contract.

Belgianul, considerat de mulți cel mai nereușit transfer din perioada de domnie a lui Florentino Perez, a jucat patru sezoane la Real, timp în care a câștigat opt trofee: o dată Champions League, o dată Cupa Mondială a Cluburilor, o dată Supercupa Europei, de două ori titlu, o dată Cupa Spaniei și de două ori Supercupa Spaniei.

Marile campionate ale lumii își îndreaptă deja ochii spre stagiunea viitoare, iar perioada de transferuri internaționale este una de mare interes. FANATIK vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă în vara lui 2023 în privința mutărilor de fotbaliști.

Vara anului 2023 se anunță incendiară pe piața transferurilor internaționale

Vara lui 2023 a început în forță în ceea ce privește transferurile internaționale, după ce antrenorul lui PSG, Christophe Galtier, a anunțat oficial că superstarul Leo Messi nu va mai continua pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

Fără doar și poate că viitoarea destinație a campionului mondial este punctul central al acestei perioade de mercato, toată lumea fotbalului dorind să afle dacă argentinianul va merge în Arabia Saudită pentru a-i face concurență rivalului său Cristiano Ronaldo.

Deși oficialii Barcelonei încă mai speră într-o revenire istorică a lui Messi pe Camp Nou, iar David Beckham îl așteaptă cu brațele deschise în MLS la Inter Miami, se pare că ”Puricele” a și semnat contractul cu Al Hilal care îl va face cel mai bine plătit fotbalist din lume.

ADVERTISEMENT

Neymar, curtat intens de cluburi mari din Premier League

Un alt jucător de legendă care și-a anunțat plecarea de la PSG este fundașul spaniol Sergio Ramos, dar vara ar putea fi mult mai agitată pentru campioana din Ligue 1, deoarece de pe Parc des Princes ar putea să mai ”dezerteze” Neymar, Achraf Hakimi sau chiar Kylian Mbappe.

Chiar dacă atacantul francez a susținut sus și tare că anul viitor va juca tot pentru colosul francez, Real Madrid continuă să-i dea târcoale și nu ar fi exclus ca președintele Florentino Perez să reușească să schimbe în favoarea ”galacticilor” tot jocul.

ADVERTISEMENT

Viitorul lui Neymar pe Parc des Princes pare tot mai gri, astfel că o plecare a sa în această vară nu ar surprinde pe nimeni. Și asta mai ales că trei coloși din Premier League, Manchester United, Chelsea și Newcastle, și-au arătat interesul pentru transferul său.

Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid

Dar PSG nu stă cu mâinile în sân și vrea să acopere toate aceste plecări cu nume la fel de sonore. Astfel, primul care va sosi în capitala Franței este mijlocașul spaniol Marco Asensio, care și-a oficializat plecarea de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

”Galacticii” sunt pe cale să-și piardă și cel mai bun marcator, francezul Karim Benzema având pe masă o ofertă colosală din Arabia Saudită. După 14 ani pe Santiago Bernabeu, atacantul ar fi acceptat deja să joace pentru Al Ittihad.

Un alt nume interesant pentru piața transferurilor din această vară este cel al lui Jude Bellingham. Este mai mult ca sigur că mijlocașul englez va pleca de la Borussia Dortmund și cel mai probabil va ajunge la Real Madrid, pentru 100.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT