Sport

Ultima zi de transferuri în România! Academica Clinceni a transferat un mijlocaș croat

FANATIK vă prezintă toate transferurile de iarnă, din Casa Pariurilor Liga 1. Intervalul de mercato este între 18 ianuarie și 14 februarie 2022.
Ultima zi de transferuri in Romania Academica Clinceni a transferat un mijlocas croat
Academica Clinceni a anunțat transferul mijlocașului Mario Vrdoljak
ADVERTISEMENT
14-02-2022
15:43

Academica Clinceni a transferat un mijlocaș croat

Academica Clinceni a anunțat transferul mijlocașului Mario Vrdoljak. Fotbalistul croat, în vârstă de 28 de ani, a semnat un contract valabil până la vară, cu opţiune de prelungire.

„Mă bucur că am ajuns în prima ligă din România, am auzit multe lucruri bune. Am urmărit şi jucătorii români din Serie A. Nivelul fotbalului este unul ridicat şi abia aştept să intru să joc. În ciuda locului ocupat de Academica Clinceni în clasamentul Ligii I, sunt încrezător că vom avea rezultate bune. Vom lua totul pas cu pas, meci cu meci şi vor reuşi să ne salvăm. Acesta este şi obiectivul meu personal. Să mă pregătesc cât mai bine, să fiu ferit de accidentări şi, prin jocul meu, să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivul”, a declarat Mario Vrdoljak, pentru site-ul Academicii Clinceni.

 

14-02-2022
10:51

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Roger de la UTA

CFR Cluj a anunțat, printr-un comunicat oficial, transferul lui Roger de la UTA Arad. Mutarea a fost dezvăluită, în exclusivitate de FANATIK, încă de zilele trecute.

„Cluburile CFR 1907 Cluj și UTA Arad au ajuns la un acord privind transferul definitiv al mijlocașului Roger Junio Rodrigues.

Inițial, fotbalistul trebuia să ajungă sub comanda lui Dan Petrescu în vară, însă cluburile s-au înțeles asupra transferului încă de pe acum, astfel că astăzi Roger s-a alăturat echipei noastre.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la CFR Cluj”, se arată în comunicatul emis de CFR Cluj.

 

13-02-2022
22:01

Ultima zi de transferuri în Liga 1

Luni, 14 februarie, este ultima zi de transferuri în Casa Pariurilor Liga 1, iar cluburile din România vor da ultimele lovituri pentru finalul sezonului regulat.

Cele mai importante mutări ale iernii

În tentativa de a își îndeplini obiectivele, echipele din Liga 1 au fost foarte active pe piața de transferuri în perioada de mercato. Chiar dacă pauza de iarnă a fost scurtă, jucători importanți au migrat de la un club la altul, fereastra fiind marcată și de câteva reveniri importante în campionatul României.

Cel mai mediatizat transfer din această pauză de mercato este cel al lui Malcom Edjouma. Gigi Becali e convins că mijlocașul francez va schimba total fața FCSB-ului în finalul de sezon și tocmai de aceea a plătit 330 de mii de euro pentru a îl lua de la FC Botoșani.

În schimb, liderul și rivala la titlu a roș-albaștrilor, CFR Cluj, a făcut cel mai scump transfer al iernii în Liga 1. Echipa lui Dan Petrescu a plătit nu mai puțin de 500 de mii euro pentru repatrierea lui Marko Dugandzic, care în trecut a evoluat la FC Botoșani.

Croatul nu este însă singura achiziție de marcă a campioanei. CFR Cluj l-a adus la echipă atât pe Yuri Matias, de la Gaz Metan Mediaș, și pe Roger, de la UTA, transferuri anunțate în exclusivitate de FANATIK. Cei doi fotbaliști se aflau în ultimele șase luni de contract cu echipele de cara aparțineau.

Speriată de grijile retrogradării, Dinamo a schimbat din nou liniile în această iarnă. „Câinii roșii” au transferat 13 jucători, toți liberi de contract sau sub formă de împrumut. Dintre aceștia, cele mai sonore nume sunte cele ale lui Antoni Ivanov, venit la echipa din Ștefan cel Mare și Jonathan Rodriguez, ajuns și el la Dinamo, ambele mutări fiind dezvăluite în exclusivitate de FANATIK.

Gheorghe Hagi, care are ca obiectiv calificare în play-off, a mutat și el puternic pe piața transferurilor. Farul i-a împrumutat de la FCSB și Akhmat Groznîi pe fiii risipitori Dragoș Nedelcu, respectiv Gabriel Iancu.

08-02-2022
16:06

Academica Clinceni l-a transferat pe Agron Rufati

Academica Clinceni s-a întărit înaintea meciului cu FCSB. Ilfovenii l-au adus pe macedoneanul Agron Rugati, fundaș dreapta de meserie, în vârstă de 22 de ani, care poate evolua și pe poziția de stoper.

„Academica Clinceni şi Agron Rufati au ajuns la o înţelege pentru un contract pe o perioadă de un an şi jumătate. Rufati este fundaş dreapta, în vârstă de 22 de ani, şi poate juca şi în centrul apărării. Junioratul l-a făcut la Dinamo Zagreb, iar primele meciuri la seniori, în campionatul Croaţiei, le-a jucat pentru Istra 1961, la 19 ani. După doi ani şi jumătate a ajuns la Zorya Luhansk, în Ucraina. În timpul petrecut în Ucraina a reuşit să joace o finală de cupă. A pierdut, cu 1-0, ultimul act al Cupei Ucrainei, în primăvara anului trecut în faţa echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev. Timp de 4 ani, începând cu 2018, a avut o prezenţă constantă în echipa naţională de tineret a Macedoniei de Nord.

Rufati a evoluat în patru meciuri şi în UEFA Youth League, pentru Lokomotiva Zagreb, când se afla în ultimul an de juniorat. În acel sezon a întâlnit în dublă manşă pe Dinamo U19. Croaţii au trecut mai departe după o victorie cu 2-0, la Bucureşti, şi un egala 2-2, acasă. În sezonul precedent a jucat şi în Europa League, în confruntarea pierdută de ucraineni cu 3-0, la Leicester”, a anunțat Academica Clinceni, pe site-ul oficial.

07-02-2022
16:00

Kristian Dimitrov, noul transfer de la CFR Cluj

Dan Petrescu își betonează apărarea. CFR Cluj a mai transferat un fundaș central. Este vorba despre Kristian Dimitrov (24 de ani), un internațional bulgar, cu 14 selecții și un gol la prima reprezentativă, care măsoară 1,91 m. Cotat de transfermarkt.com la 650 de mii de euro, Dimitrov e al cincilea stoper din lotul campioanei, alături de Burcă, Graovac, Bouhenna și Cestor.

„Clubul CFR 1907 Cluj anunță transferul internaționalului bulgar Kristian Dimitrov.

Fundașul central în vârstă de 24 de ani a evoluat o mare parte a carierei sale în Bulgaria, la Botev Plovdiv (72 de meciuri, 6 goluri) și Montana (13 meciuri, 1 gol), iar din februarie 2020 a jucat în Croația la Hajduk Split, echipă pentru care a bifat 45 de meciuri și a marcat 3 goluri. De asemenea, Dimitrov a bifat 14 selecții pentru naționala Bulgariei.

Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul vișiniu!”, a anunțat CFR Cluj, pe pagina oficială de Facebook.

07-02-2022
14:51

Emmanuel Ernest, noul atacant al echipei FC Argeș

Clubul FC Argeș a anunțat, azi, achiziția atacantului Emmanuel Ernest, de la Ripensia Timișoara. Este al doilea om de gol pe care ”vulturii violeți” îl transferă în ultimele zile, după ce au obținut și împrumutul lui Georghe Ganea de la Farul Constanța.

Emmanuel Ernest are 21 de ani, este născut în Liberia, și este la a patra echipă din România. Anterior perioadei petrecute la Ripensia Timișoara a mai fost legitimat la Sporting Roșiori, în liga a 3-a și la Rapid București, în eșalonul secund.

Un singur gol a marcat liberianul în 11 meciuri disputate în prima parte a sezonului, în eșalonul secund, pentru Ripensia.

05-02-2022
10:11

Farul Constanța l-a împrumutat pe George Ganea la FC Argeș

Farul Constanța a decis să-l împrumute pe atacantul George Ganea la FC Argeș.

„Da, e adevărat, George Ganea va fi împrumutat la FC Argeș”, a declarat Tiberiu Curt, vicepreședintele Farului Constanța, potrvit GSP.

03-02-2022
20:19

Cătălin Ion a semnat cu Academica Clinceni

”Lanterna roșie” a Ligii 1, Academica Clinceni, a perfectat azi transferul lui Cătălin Ion, fundaș central care a evoluat ultima oară la CSM Reșița în liga a treia.

Fotbalistul de 23 de ani evoluează pe postul de fundaș central și a mai jucat în carieră în primul eșalon la Astra Giurgiu.

”Să fiu din nou în Liga 1 este o oportunitate excelentă pentru mine. Sper să joc cât mai mult, să acumulez cât mai multă experiență, și, prin evoluțiile mele, să ajut echipa.

Nu mă tem de faptul că echipa este pe ultimul loc. Sunt convins că vom face jocuri bune și vom reuși să scăpăm de retrogradare”, a declarat fotbalistul pentru site-ul oficial al clubului.

 

03-02-2022
18:27

Passaglia și Chunchukov au semnat cu Chindia Târgoviște

La doar câteva zile după ce s-a despărțit de UTA Arad, argentinianul Juan Passaglia a decis să semneze cu o altă echipă din Casa Pariurilor Liga 1. Este vorba despre Chindia Târgoviște, care a mai bifat în cursul acestei zile încă un transfer important: bulgarul Tsvetelin Chunchukov.

Clubul nostru anunță transferurile jucătorilor Juan Pablo Passaglia (32 ani, mijlocaș) și Tsvetelin Chunchukov (27 ani, atacant). Passaglia va îmbrăca tricoul roș-albastru cu numărul 4, iar Chunchukov tricoul cu numărul 10. Le dorim mult succes și rezultate cât mai bune la Chindia Târgoviște!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a clubului.

Inițial, Chunchukov urma să fie împrumutat de Sepsi la Gaz Metan Mediaș, dar tratativele au eșuat în ultimul moment, motiv pentru care covăsnenii au decis să-l trimită – tot sub formă de împrumut – la Târgoviște. „Deși am anunțat că Sepsi OSK a ajuns la un acord cu formaţia Gaz Metan Mediaș pentru împrumutul jucătorului Tsvetelin Chunchukov, transferul nu s-a mai concretizat din motive independente de noi.

Prin urmare, am ajuns la un acord cu Chindia Târgoviște, unde atacantul, în vârstă de 27 de ani, va evolua până la finalul acestui sezon sub formă de împrumut”, a anunțat echipa din Sfântu Gheorghe.

03-02-2022
13:33

Romario Pires a plecat de la Farul Constanța

La scurt timp după ce a perfectat revenirea lui Gabriel Iancu, Farul Constanța a anunțat pe site-ul oficial cedarea mijlocașului Romario Pires la formația Universitatea Cluj, din Liga 2.

În vârstă de 33 de ani, brazilianul a fost adus de Gică Hagi la Farul la începutul sezonului și a jucat în 16 partide. Pires a fost crescut la clubul Botafogo și a mai jucat în cariera sa pentru Olaira, Duque de Caxias, Marcilio Dias, Macae, Gloria Bistrița, Petrolul Ploiești, Maccabi Netanya, Maccabi Haifa, Maccabi Petah Tikva, Astra Giurgiu și FC Hermannstadt.

03-02-2022
11:59

Farul Constanța a anunțat transferul lui Gabriel Iancu

Gabriel Iancu (28 de ani) s-a întors după doar un an la echipa lui Gică Hagi. În ianuarie 2021, atacantul a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate cu Akhmat Groznîi, dar a revenit la Farul. Rușii plătiseră 500 de mii de euro pentru transferul său de la gruparea constănțeană.

„Atacantul Gabriel Iancu este de astăzi noul jucător al echipei noastre.

În vârstă de 28 de ani (15 aprilie 1994), Gabriel Iancu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a mai evoluat pentru clubul nostru în perioada 2009 – ianuarie 2013, 1 iulie 2016 – 30 iunie 2017 și 1 iulie 2019 – 12 ianuarie 2021.

Este golgheterul Ligii 1 în sezonul 2019/2020, cu 18 goluri marcate !

Are în palmares patru titluri naționale: cu FC Viitorul (actuala Farul) în 2017, cu FCSB în 2013, 2014 și 2015. Este, de asemenea, câștigător al Cupei României cu FCSB în 2015 și dublu câștigător al Supercupei României, cu FCSB în 2014 și cu FC Viitorul (actuala Farul) în 2019. Are, de asemenea, patru selecții la naționala de seniori a României.

Mult succes, Gabi, în tricoul alb-albastru !”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Farului.

02-02-2022
14:03

Philip Otele, prezentat oficial la UTA Arad

Philip Otele (22 de ani) se antrenează în sfârșit cu UTA Arad, noua echipă a lui Ionuț Badea. Fanii „Bătrânei Doamne” se bucură enorm de această achiziție și l-au întâmpinat pe nigerian cu un mesaj pe măsură, pe Facebook.

„L-am așteptat mult și, iată, în sfârșit este aici și se antrenează alături de lotul utist! Philip Otele are 22 de ani și este de naționalitate nigeriană. Poziția sa preferată este extremă stânga și a venit la Arad cât se poate de hotărât să își arate calitățile.

Haideți să îi urăm împreună bun venit în echipa Bătrânei Doamne! Mult succes!”, se arată în comunicatul postat de 1945.ro.

29-01-2022
16:01

Hervin Ongenda a plecat la Apollon Limassol

Intrat în ultimele șase luni de contract, Hervin Ongenda (26 de ani) a părăsit-o pe FC Botoșani. Francezul a ajuns în Cipru, la Apollon Limassol, care a plătit 200 de mii de euro pentru a realiza mutarea. În plus, moldovenii păstrează și un procent dintr-un viitor transfer al lui Ongenda.

„Am făcut mai degrabă pofta copilului, dar am și câșigat din asta. Luăm cam 200.000 de euro și păstrăm evident și procent. Știți că, la cât țin eu la copilul ăsta, nu puteam să nu-i fac pofta. Avem oameni acolo, pe Florescu și pe Tîrcoveanu.

Și îmi mai pregătește Marius o surpriză. O să vedeți. Mizez pe ochiul lui și știți că nu prea se înșală”, a spus Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, conform gsp.ro.

Apollon este pe primul loc în campionatul din Cipru, cu 35 de puncte, unul mai mult decât ocupanta locului 2, Aris.

28-01-2022
15:08

CFR Cluj a transferat un portar de la FC Torino

CFR Cluj a anunțat, printr-un comunicat oficial, transferul portarului Răzvan Sava (19 ani) de la FC Torino, locul 10 în Serie A.

 

28-01-2022
11:22

Academica Clinceni a achiziționat un internațional palestinian

Ultima clasată în Liga 1, Academica Clinceni, a ajuns la un acord cu Muhamed Alghoul, mijlocaș ofensiv, născut în Croația, internațional palestinian.

Fotbalistul de 25 de ani a semnat azi un contract cu gruparea ilfoveană după ce în ultima perioadă a activat la Dubrava Zagreb, în liga a doua din Croația.

”Sunt entuziasmat pentru că am ajuns în România. Este un pas important în cariera mea. Ştiu multe despre fotbalul românesc, pentru că am prieteni care au jucat pe la diferite cluburi aici şi i-am urmărit. 

Nu mi-e teamă. Este o provocare pentru mine. Mai este mult de jucat până la finalul campionatului. Sunt convins că putem să ne îndeplinim obiectivul şi să jucăm şi în sezonul viitor (în Liga 1 – n.r.)”, a declarat Alghoul.

26-01-2022
17:39

Victor Dican a semnat cu FC Botoșani

FC Botoșani a anunțat oficial transferul fundașului central Victor Dican (21 de ani), care a evoluat în ultimii doi ani și jumătate în eșalonul secund, la Universitatea Cluj. Acesta îl va înlocui pe colegul din lotul selecționatei U21 a României, Bogdan Racovițan, ca și transferat în Polonia, la Rakow, unde este legitimat și Deian Sorescu.

Victor Dican a semnat cu FC Botoșani! Venit de la FC Universitatea Cluj , mijlocașul Victor Dican a semnat cu FC Botoșani și s-a alăturat lotului condus de Marius Croitoru pentru următorii trei ani și jumătate.

În vârstă de 21 de ani, Dican a jucat un an la Metalurgistul Cugir iar din 2019 la U Cluj. Bine ai venit în familia FC Botoșani, Victor!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a clubului.

26-01-2022
14:27

Stipe Plazibat a semnat cu Academica Clinceni

După ce și-a betonat apărarea cu Aleksandar Tsvetkov, Academica Clinceni a oficializat și prima mutare destinată compartimentului ofensiv. Este vorba despre Stipe Plazibat (32 de ani), un atacant croat legitimat ultima dată în Singapore, la campioana Lion City Sailors.

De altfel, acesta a bifat 17 meciuri în precedenta stagiune și a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipă, cu nu mai puțin de 14 goluri și 10 pase decisive. În CV-ul său se mai află Sibebik, Dugopolje, Solin (toate din țara natală), la Rabotnicki (Macedonia), dar și V-Varen-Nagasaki (Japonia).

Am petrecut mult timp în Asia. Mă bucur că am revenit în fotbalul din Europa. Fotbalul este perceput şi trăit mult mai bine aici, pe continentul nostru, decât în Asia. De trei luni sunt şi părinte şi mi-am dorit să vin cât mai aproape de casă, de Croaţia.

S-a ivit această ocazie şi am hotărât să accept provocarea. Am mai trecut o dată printr-o situaţie asemănătoare şi în Japonia. Echipa se afla pe ultimul loc la jumătatea sezonului şi am reuşit să ne salvăm până la urmă. Sunt optimist, am încredere în conducere, în echipa de aici şi cred că putem să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Stipe Plazibat, conform site-ului oficial al „lanternei roșii” din Casa Pariurilor Liga 1.

26-01-2022
09:54

Campioana României a oficializat transferul lui Daniel Birligea

CFR Cluj a transferat un atacant de 21 de ani, din Italia, de la gruparea din Serie C Teramo. Daniel Birligea a bifat 19 meciuri în acest sezon pentru Teramo și a marcat cinci goluri.

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că Daniel Birligea, atacant în vârstă de 21 de ani, este noul jucător al CFR-ului. Birligea a evoluat la grupele de juniori ale clubului Palermo FC, iar în ultimii doi ani și jumătate a jucat constant pentru formația italiană Teramo Calcio. 

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări în tricoul echipei noastre!”, se arată în comunicatul oficial al campioanei CFR Cluj.

 

Potrivit rete8.it, Birligea a semnat cu CFR Cluj un angajament valabil până pe 30 iunie 2025, iar clubul italian a păstrat 40% din drepturile federative ale jucătorului.

24-01-2022
17:32

Academica Clinceni l-a transferat pe Aleksandar Tsvetkov

Academica Clinceni l-a transferat pe Aleksandar Tsvetkov (31 de ani), liber de contract, de la Beroe. Mijlocașul, care poate evolua și pe postul de fundaș central, are 11 prezențe în naționala Bulgariei.

„Academica Clinceni a reușit să ajungă la o înțelegere cu Aleksandar Tsvetkov, unul dintre liderii formației Beroe Stara Zagora. Mijlocașul, în vârstă de 31 de ani, cu 11 meciuri în naționala vecinilor de la sud de Dunăre, a semnat cu echipa noastră un contract valabil până în vara anului viitor.

Aleksandar Tsvetkov are la activ aproape 300 de meciuri în prima ligă bulgară și a câștigat două titluri de campion cu Litex Lovech, plus o Supercupă a Bulgariei. După opt ani petrecuți la Litex, a mai jucat două sezoane la Cerno More.

În 2018 a ajuns la Beroe, unde a fost căpitan al echipei și a jucat în peste 100 de meciuri. În prima parte a acestui sezon, Aleksandar Tsvetkov a evoluat în 18 partide și a înscris un gol. Mijlocașul central, care poate juca și pe postul de fundaș central, are și opt meciuri în preliminariile Champions League și Europa League.

La nivel internațional, Aleksandar Tsvetkov a evoluat în 9 meciuri pentru naționala de tineret a Bulgariei și în 11 jocuri pentru naționala mare a Bulgarei”, se arată în comunicatul emis de Academica Clinceni.

Totodată, Dorin Rotariu a plecat de la Ludogoreț Razgrad și a semnat cu FC Atromitos, penultimul loc din prima ligă greacă.

22-01-2022
11:09

Emmanuel Culio a plecat de la CFR Cluj înaintea derby-ului cu FCSB

Cea de-a treia aventură a lui Emmanuel Culio (38 de ani) în Gruia s-a încheiat în mod oficial. Cu o zi înaintea derby-ului cu FCSB, CFR Cluj a anunțat că i-a reziliat contractul mijlocașului argentinian.

„Mulțumim, Juan Emmanuel Culio! Clubul CFR 1907 Cluj și fotbalistul Juan Emmanuel Culio au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Mijlocașul și-a dorit să fie aproape de familia sa în Argentina, acesta fiind motivul pentru care am decis de comun acord întreruperea contractului.

Pe această cale îi mulțumim pentru tot efortul depus în culorile echipei noastre în toți anii petrecuți la CFR Cluj, îi dorim multă sănătate lui și familiei sale și îi reamintim că îl vom aștepta mereu cu brațele deschise înapoi acasă, indiferent de postura pe care o va alege”, a scris CFR Cluj, pe Facebook.

Despărțirea de Culio nu este deloc surprinzătoare. Antrenorul Dan Petrescu anunțase chiar el dorința sud-americanului de a se întoarce acasă.

„Culio m-a anunţat că nu mai revine din cauza problemelor cu familia. A venit singur şi m-a mirat. Acum a zis că a fost prea mult pentru el, că nu se mai întoarce. Culio nu o să mai vină la echipă. A zis că mai vrea să joace până în vară, îşi găseşte el ceva în Argentina”, a declarat Dan Petrescu.

Știind că nu se va mai baza pe serviciile lui Emmanuel Culio, Dan Petrescu l-a readus la CFR pe Cătălin Itu, care a fost împrumutat la Dinamo tocmai pentru a suplini plecarea argentinianului. Decizia „bursucului” a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK.

21-01-2022
06:19

Alexandru Raicea, împrumutat de FC U la Mioveni

Unul dintre cei mai vechi jucători din lotul lui FC U Craiova 1948, Alexandru Raicea, a fost împrumutat la contracandidata la retrogradare, CS Mioveni.

Vestea îndepărtării mijlocașului dreapta i-a nemulțumit pe suporterii olteni: „Alex este cel mai iubit din lot și îi dați drumul? Incredibil!”, a fost doar unul din mesajele transmise de fani.

„Alex Raicea a fost împrumutat până la finalul sezonului la formația CS Mioveni. Mult succes, Alex!”, a anunțat FC U printr-un comunicat.

20-01-2022
19:34

Mihai Roman II a semnat pe doi ani și jumătate cu FC Botoșani

Atacantul Mihai Roman, pus pe liber de Universitatea Craiova, a ajuns la un acord cu FC Botoșani și a semnat un contract valabil până în 2024.

Fotbalistul de 29 de ani revine, astfel, la gruparea din nordul Moldovei pentru care a mai evoluat în 37 de partide și a marcat 9 goluri în sezonul 2018/2019.

”Atacantul de 29 de ani a venit din postura de jucător liber de contract după ce s-a despărţit de Universitatea Craiova şi se află la a doua aventură la FC Botoşani după cea din sezonul 2018-2019”, au anunțat moldovenii.

 

20-01-2022
18:01

CFR Cluj și-a luat atacant din Serie C și negociază cu Torino pentru portarul naționalei U19

Campioana României, CFR Cluj, a achiziționat un atacant de 21 de ani de la Teramo, grupare ce activează în Serie C. Este vorba despre Daniel Birligea, care a bifat 19 meciuri în acest sezon pentru Teramo și a marcat cinci goluri.

Potrivit rete8.it, Biligea a semnat cu CFR Cluj un angajament valabil până pe 30 iunie 2025, iar clubul italian a păstrat 40% din drepturile federative ale jucătorului.

Tot din Italia, de la Torino, oficialii campioanei vor să-l achiziționeze pe Răzvan Sava, portarul echipei naționale U19 a României. În vârstă de 19 ani, Sava a fost rezervă în patru meciuri disputate de Torino în Serie A, dar nu a debutat, încă, în prima ligă din Peninsulă.

Torinogranata.it anunță că fotbalistul va fi împrumutat până la sfârșitul acestui sezon, ulterior feroviari având prima opțiune pentru un transfer definitiv.  

20-01-2022
14:59

Neplătit de mai multe luni, Florin Gardoș a fost declarat liber de contract

Fostul internațional Florin Gardoș nu mai este jucătorul Academicii Clinceni. Apărătorul central de 33 de ani și-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract din cauza restanțelor financiare pe care ilfovenii le au către el și alți fotbaliști.

Gardoș a semnat cu Academica în vara anului 2020, fiind titular de drept în centrul defensivei în sezonul 2020/2021 când ilfovenii au jucat în play-off. Prolemele financiare au lovit în plin gruparea din Clinceni și majoritatea jucătorilor sunt neplătiți de luni bune.

Cei mai mulți dintre aceștia au cerut să fie declarați liberi de contract pentru a-și găsi noi angajamente. În acest moment Academica Clinceni nu are doar probleme financiare, ci și un lot extrem de rarefiat.

”Teoretic, sunt jucător liber. Mai sunt 5 zile de recurs, dar m-aş mira să mai facă recurs. Ştiu că ei încearcă să regleze cum mai pot, sunt jucători dintre cei care am fost anul trecut, care ar rămâne şi le-au fost plătite unul-două salarii.

S-au făcut antrenamente. Cred că mai erau în jur de 5 jucători, fără mine. Dar am înţeles că lui William de Amorim i-au plătit biletele, trebuie să ajungă, se întoarce, din ce am înţeles. Nu ştiu ce au decis să facă.

Am înţeles că şi Moulin a venit la antrenament, dar nu ştiu cât de antrenat e. Rămâne de văzut, timpul e scurt, să vedem ce vor mai reuşi să rezolve. În momentul ăsta, sincer, nu le dau nicio însă, dar depinde ce vor face în următoarele două săptămâni”, a declarat Gardoș în cadrul emisiunii Liga Digisport.

20-01-2022
11:41

Fostul „gropar” al Rapidului a semnat cu Academica Clinceni

Ocupantă a ultimului loc în clasamentul Ligii 1, Academica Clinceni încearcă să se salveze de la retrogradare cu un jucător de tristă amintire pentru Rapid. Este vorba despre fundașul ceh Pavel Cmovs (31 de ani), legitimat ultima dată la FK Phronie, formație din primul eșalon al Slvaciei.

Acesta a îmbrăcat tricou alb-vișiniu în returul campionatului 2014-2015 – ultimul disputat de giuleșteni pe prima scenă a fotbalului românesc până la declararea falimentului – și i-a exasperat pe fani cu erorile comise în defensivă, plus autogolul de cascadorii râsului din derby-ul pierdut în fața rivalei Dinamo, scor 0-2.

De asemeneea, Cmovs a înscris în proprie poartă în eșecul suferit fără drept de apel chiar pe Giulești, scor 0-3, cu Pandurii Târgu Jiu. CV-ul său de fotbalist profesionist mai cuprinde echipe precum Slavia Praga, NEC Nijmegen, Levski Sofia și Mumbai City, din Indian Super League.

20-01-2022
11:10

Mihai Butean și Denis Rusu, împrumutați la Chindia Târgoviște

Fundașul lateral Mihai Buteanu și mijlocașul ofensiv Denis Rusu vor evolua până la sfârșitul sezonului, sub formă de împrumut, la Chindia Târgoviște. CFR Cluj a luat decizia de a-i trimite sub comanda lui Emil Săndoi în schimbul atacantului Cristian Neguț, ajuns deja în Gruia.

Cluburile CFR 1907 Cluj și Chindia Târgoviște au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorilor Mihai Butean și Denis Rusu până la finalul acestui sezon.
Mult succes, băieți!”, se arată în scurtul comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a campioanei.

19-01-2022
19:00

Pawel Tomczyk (23 de ani) a semnat cu CS Mioveni

CS Mioveni a decis să aducă un atacant după accidentarea horror a lui Bogdan Rusu, din meciul cu Dinamo, despre care FANATIK a aflat în exclusivitate.

Alexandru Pelici îl are de acum încolo în lot un atacant venit din liga a doua din Polonia, iar jucătorul a semnat din postura de jucător liber de contract.

Pawel Tomczyk a semnat cu argeșenii un contract valabil până în vara lui 2023 . Tomczyk a mai evoluat la Lech Poznan și Piast Gliwice, cu care a câștigat titlul în Polonia în ediția 2018-19.  

19-01-2022
12:35

FC U Craiova 1948 l-a luat pe Aurelian Chițu

Aurelian Chițu nu a stat prea mult fără echipă după despărțirea de Farul. Chiar dacă a fost propus și la Dinamo, fostul constănțean a ales până la urmă să joace pentru FC U Craiova 1948, o altă echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare.

 

19-01-2022
09:11

Constantin Budescu a semnat pe 6 luni cu FC Voluntari

Deturnat de Gabi Tamaș din drumul către Sepsi, Constantin Budescu a devenit oficial jucătorul lui FC Voluntari, echipă cu care a semnat un contract pe 6 luni.

„Bun venit, Constantin Budescu !

FC Voluntari anunță că a semnat un contract pe o perioadă de 6 luni cu jucătorul Constantin Budescu. Jucătorul anului 2017 în România, Budi are în palmares titlul de campion, Cupa și Super Cupa României, toate cu Astra Giurgiu. Considerat cel mai tehnic jucător roman, noul nostru mijlocaș de creație are 16 meciuri la echipa națională a României , pentru care a marcat de 5 ori și 40 de partide în Cupele Europene în care a reușit să puncteze de 13 ori. Costică Budescu va purta numărul 50 pe echipamentul nostru de joc.

Clubul nostru îi urează «Bun venit!»și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari”, se arată în comunicatul emis de clubul ilfovean.

 

„Este o echipă foarte bună, se află într-o situație bună. Am prieteni aici și mi-a fost mult mai ușor să aleg, plus că sunt aproape de casă. Am vorbit și cu Tamaș, chiar îmi face plăcere să fim din nou coechipieri. Vreau să ajut echipa cât pot de bine, să practicăm un fotbal bun și să ne îndeplinim obiectivul. 

Personal nu-mi propun un obiectiv, vreau ca echipa să intre în play-off și să câștigăm Cupa. Cu Liviu Ciobotariu va fi o relație normală de jucător-antrenor, nu cred că o să fie probleme”, a declarat Constantin Budescu în momentul prezentării la FC Voluntari.

18-01-2022
18:46

Rapid a transferat un internațional din Estonia

Rapid își continuă campania de transferuri și l-a adus pe Mattias Kait, un mijlocaș central de 23 de ani, internațional Estonian, care a jucat ultima dată în Norvegia, la Bodo Glimt.

Kait are 39 de meciuri pentru naționala Estoniei, pentru care a înscris 8 goluri.

  • 200.000 de euro este cota de piață a lui Mattias Kait, conform transfermarkt.com

18-01-2022
14:26

Oficial. Cristian Neguț este jucătorul campioanei CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat oficial, printr-un scurt mesaj publicat pe rețelele de socializare, transferul mijlocașului Cristian Neguț de la Chindia Târgoviște. În schimbul său, oficialii campioanei nu au plătit nici măcar un euro, dar i-au trimis sub comanda lui Emil Săndoi pe Denis Rusu (20 ani) și Mihai Butean (25 ani), jucători care n-au avut ocazia să evolueze deloc în Gruia în actualul sezon.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că începând de astăzi Cristian Neguț, fostul jucător al Chindiei Târgoviște, este noul fotbalist al CFR-ului! Îi urăm bun venit la CFR Cluj și cât mai multe realizări în tricoul “alb-vișiniu”!”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Cotat la 450.000 de euro, conform site-urilor de specialitate, Cristian Neguț a bifat 16 prezențe pentru Chindia în actuala stagiune din Casa Pariurilor Liga 1 și a marcat trei goluri. Acesta este cel de-l patrulea transfer al ardelenilor, după Sergiu Buș, Marko Dugandzic și Roger, care va sosi, însă, abia la vară, de îndată ce îi va expira contractul cu UTA.

17-01-2022
19:10

Dumitru Cardoso, noul transfer de la UTA Arad

Dumitru Cardoso (30 de ani) se întoarce în Liga 1. Atacantul va juca pentru UTA Arad, după ce a petrecut doi ani în tricoul lui Gaz Metan Mediaș, între 2019 și 2021.

În cele 42 de meciuri în care a jucat la Mediaș, atacantul a marcat 12 goluri și a oferit șase assist-uri. Momentan, Cardoso nu poate juca pentru echipa lui Laszlo Balint, deoarece are probleme cu cetățenia tatălui său.

Anul trecut, Dumitru Cardoso a jucat în Coreea de Sud, la Suwon Samsung Bluewings, pentru care a jucat de 19 ori și a marcat un gol.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns aici, după un an greu pentru mine. Fotbalul nu mi-a dat mult. A fost o experiență frumoasă în Coreea de Sud, dar nu m-am simțit fotbalist. Acum, când o echipă cu o istorie atât de mare m-a vrut, normal că m-am bucurat. E momentul să demonstrez nivelul pe care l-am avut și înainte. 

Am avut și alte oferte din străinătate, cu bani mai mulți. Dar când te dorește un club ca UTA, nu mai contează. În Liga 1 m-am simțit cel mai bun, e 100% asta. Cunosc cultura română, mi-e ușor să mă integrez”, a declarat Dumitru Cardoso.

17-01-2022
17:35

Rapid transferă un argentinian de la Estudiantes

Rapid a realizat al treilea transfer al iernii, iar Matias Perez Acuna, un fundaș argentinian în vârstă de 27 de ani a ajuns deja sub comanda lui Mihai Iosif.

Fundașul dreapta a fost crescut de Velez Sarsfield și a mai jucat de-a lungul anilor la: Quilmes. Tigre și în Ecuador, la Delfin SC.

În ultimul sezon, noul fundaș al Rapidului a jucat la Estudiantes, fiind împrumutat de la Delfin, având și o clauză de cumpărare în cazul în care ar fi devenit om de bază, lucru care nu s-a întâmplat în cele din urmă, jucând doar 8 meciuri pentru argentinieni.

„Sunt foarte fericit, mi-am dorit foarte mult să ajung aici. Când am aflat de această oportunitate nu am stat pe gânduri, voiam să ajung cât mai repede. Vreau să îmi cunosc colegii, să facem lucruri bune împreună.

Știam de Rapid că este o echipă ce a promovat, care are trei titluri de campioană, ce are un fotbal foarte bun. Este prima mea experiență în Europa, mi s-a spus despre suporterii Rapidului că sunt fanatici, iar acest lucru m-a încântat”, a spus „Mati” la prezentare.

    • 150.000 de euro este cota de piață a lui Matias Perez Acuna, conform transfermarkt.com

 

16-01-2022
16:13

Liviu Antal a semnat cu Szombathely Haladas

Fostul internațional român Liviu Antal a semnat cu Szombathely Haladas și va lupta pentru promovarea în prima ligă a Ungariei. Pus pe liber de UTA, atacantul de 32 de ani a semnat pe un an și jumătate cu gruparea maghiară.

Fost campion în România, cu Oțelul Galați, și în Lituania cu Zalgiris, Antal are în CV o selecție la echipa națională a României și titlul de golgheter în Liga 1, în sezonul 2013/2014.

Legitimat la UTA în ianuarie anul trecut, Antal a bifat 41 de meciuri în Liga 1 și a marcat 5 goluri pentru arădeni.

13-01-2022
13:51

Philip Otele, noul transfer de la UTA Arad

Roger Rodrigues a semnat cu CFR Cluj, dar, în aceeași zi, UTA a făcut un transfer. L-a adus pe nigerianul Philip Otele, mijlocaș de bandă dreaptă nigerian, în vârstă de 22 de ani, care a evoluat ultima dată în Lituania, la Kauno Zalgiris. El a fost prezentat oficial și deja face parte din lotul deplasat de Laszlo Balint în stagiul de pregătire din Antalya.

Otele a jucat 70 de meciuri la Zalgiris, formație pentru care a înscris de 13 ori şi a oferit cinci pase decisive.

„Sunt foarte bucuros că am semnat cu UTA Arad. Abia aştept să am un impact în această echipă şi să îmi ajut colegii, antrenorii şi pe toată lumea implicată. Cred că avem o echipă foarte bună, cu un staff bun în jurul nostru.

Nu am vorbit cu jucătorii care au evoluat în Lituania şi sunt acum la UTA (n.a. Vorobjovas, Baravykas, Laukzemis), dar am jucat împotriva lui Vorobjovas. Am rugat câţiva oameni să îi contacteze pentru a lua informaţii despre UTA şi despre cum sunt lucrurile aici, iar ei s-au întors cu păreri pozitive, iar acest lucru este important pentru mine. Cantonamentul este foarte bun, avem facilităţi excelente, ne antrenăm de două ori pe zi.

Abia aşteptăm primul joc oficial, sunt convins că toată lumea va fi pregătită. Fanilor le transmit să îşi păstreze încrederea în noi pentru că le vom aduce victorii şi vom accede în play-off”, a declarat nigerianul.

13-01-2022
10:53

Farul l-a prezentat pe Robert Moldoveanu

Robert Moldoveanu a fost prezentat oficial la Farul Constanța, transferat de la Dinamo de către echipa antrenată de Gică Hagi, transferul fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Poreclit „Balon” de fanii dinamoviști, Moldoveanu devine astfel al doilea transfer al iernii pentru „marinari”, care s-au înțeles și cu Michael Omoh, de la Academica Clinceni.

„Începând de astăzi, Robert Moldoveanu este noul jucător al echipei noastre! În vârstă de 22 de ani (8 martie 1999), Moldoveanu evoluează pe postul de atacant și în trecut a evoluat pentru Dinamo București, FC Brașov și Petrolul Ploiești. 

În Liga 1 a disputat 80 de meciuri, a înscris 6 goluri și a oferit 8 pase decisive. Bine ai venit, Robert, și mult succes în tricoul alb-albastru!”, se arată în comunicatul emis de Farul.

 

12-01-2022
20:37

UTA a adus un atacant din Canada

Laszlo Balint continuă campania de transfeuri din iarnă și a mai adus un atacant la UTA, un atacant canadian. Easton Ongaro vine din campionatul Canadei, de la Edmonton.

  • 200.000 de euro este cota de piață a lui Easton Ongoro, conform transfermarkt.com
  • 23 de ani are Easton Ongoro


 

11-01-2022
18:25

Răzvan Onea, prezentat oficial la Rapid

Rapid a anunțat, printr-un comunicat oficial, faptul că Răzvan Onea este noul jucător al formației bucureștene. Fundașul, în vârstă de 23 de ani, a fost transferat de la Poli Iași.

„Mă simt foarte bine că am semnat cu Rapid, foarte fericit, mi-am dorit asta încă din vară, când clubul și-a manifestat interesul față de mine, mă bucur că sunt jucătorul Rapidului. Cu siguranță, este cel mai bun moment din cariera mea, este un mare pas în față, mi-am dorit foarte mult să revin în Liga 1 și le mulțumesc celor de la Rapid pentru această oportunitate. Îmi propun să-mi câștig locul în prima echipă și să o ajut să-și îndeplinească obiectivele. Suporterii m-au impresionat enorm încă de când am jucat contra lor în Liga 3. Atmosfera de pe vechiul Giulești a fost una senzațională, așa că nici nu-mi pot imagina cum va fi pe noul Giulești!”, a declarat Răzvan Onea, la semnarea contractului, potrivit site-ului clubului.

 

10-01-2022
21:01

Răzvan Onea, prima achiziție a iernii pentru Rapid

Rapid București și Poli Iași au bătut palma pentru transferul la gruparea giuleșteană a fundașului dreapta Răzvan Onea. Fotbalistul de 23 de ani a ajuns la București și va semna, marți, contractul cu trupa feroviară.

Fotbalistul a fost dorit de Rapid și în vară, dar atunci moldovenii au solicitat în schimbul lui 200.000 de euro, sumă considerată prea mare de bucureșteni.

Conform înțelegerii, Rapid va achita 100.000 de euro, dar și 20% dintr-un eventual viitor transfer. Și la capitolul plecări s-a consemnat prima mutare.

Mijlocașul Bogdan Barbu și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Rapid. Acesta a fost titular în sezonul precedent, când giuleștenii au promovat în primul eșalon, dar a prins doar două meciuri în vișiniu în prima parte a actualului campionat.

10-01-2022
15:11

Petrolul transferă de la Gaz Metan

Fundașul stânga Mihai Velisar a revenit la Petrolul Ploiești, liber de contract, de la Gaz Metan, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Astfel, fotbalistul, în vârstă de 23 de ani, va evolua din nou pentru clubul de la care pleca, în vara lui 2019, pentru 15.000 de euro, la Gaz Metan.

 

06-01-2022
18:46

Dan Petrescu renunță la un atacant adus de Marius Șumudică la CFR Cluj

CFR Cluj l-a împrumutat pe Daniel Paraschiv la Hermannstadt până la finalul sezonului. Tânărul atacant a fost adus la campioana României de către Marius Șumudică de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, fiind împrumutat ulterior la FC Voluntari.

Nici la FC Voluntari nu s-a impus, iar în iarnă s-a întors la CFR Cluj, însă Dan Petrescu nu se va baza pe el, motiv pentru care l-a împrumutat în Liga 2.

Daniel Paraschiv la prezentarea de la CFR Cluj. Sursă foto: Facebook
Daniel Paraschiv la prezentarea de la CFR Cluj. Sursă foto: Facebook
06-01-2022
15:42

Gaz Metan Mediaș i-a luat pe Tsvetelin Chunchukov și Florin Achim

Aflată pe locul 13 în Liga 1 după 21 de etape, având un total de 20 de puncte, Gaz Metan Mediaș și-a întărit compartimentele defensiv și ofensiv. Astfel, echipa antrenată de Ilie Poenaru i-a adus pe Tsvetelin Chunchukov și Florin Achim.

Atacantul bulgar în vârstă de 27 de ani a fost împrumutat până în vară de la Sepsi Sfântu Gheorghe, informează gsp.ro. El a jucat la formația covăsneană 23 de meciuri, dar a marcat un singur gol, chiar în acest sezon, în etapa a 3-a, în meciul de pe teren propriu cu FC Argeș.

E adevărat, am semnat acordul de transfer. Cred că totul este în regulă, va merge la Mediaș”, a declarat Attila Hadnagy, managerul lui Sepsi. Jucătorul va fi pregătit la Gaz Metan de cel care l-a antrenat la Academica Clinceni.

În sezonul trecut, bulgarul a jucat 29 de meciuri la formația ilfoveană, marcând de cinci ori.

Al doilea transfer făcut de Gazn Metan este al fundașului dreapta Florin Achim. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a jucat 15 meciuri la Academica Clinceni în prima parte a campionatului, prind și două cartonașe galbene, în etapele a 4-a și a 12-a.

06-01-2022
13:33

Muhamed Tehe Olawale va juca 1 an și jumătate la FC Voluntari

Atacantul Muhamed Tehe Olawale, născut în Coasta de Fildeș, va juca, după reluarea Ligii 1, la FC Voluntari. Gruparea ilfoveană a anunțat, pe pagina de facebook, care este durata perioadei în care se va folosi de serviciile jucătorului african.

 

Cluburile FC Voluntari și Parma Calcio 1913 au ajuns la un acord în privința jucătorului Muhamed Tehe Olawale. Fotbalistul va evolua sub formă de împrumut la formația noastră, pentru o perioadă de 1 sezon și jumătate”, a anunțat FC Voluntari.

Noul jucător al echipei ilfovene, în vârstă de 22 de ani, și-a făcut junioratul la Empoli, iar în 2019 a fost cumpărat de Parma, nu înainte de a mai trece pe la Pistoiese și Ponsaco, din ligile inferioare ale Italiei.

La Parma nu a jucat niciun meci, deoarece a fost împrumutat în prima ligă finlandeză, mai întâi la TPS Turku, după care la IFK Mariehamn, marcând, în total, 9 goluri în 47 de meciuri.

05-01-2022
08:38

Michael Omoh, primul transfer al iernii la Farul

Cel mai bun dribleur din casa Pariurilor Liga 1, Michael Omoh, a semnat cu Farul Constanța. Conform anunțului făcut de gruparea dobrogeană, nigerianul va evolua la malul mării un an și jumătate.

”Jucătorul Michael Omoh va evolua din această iarnă la clubul Farul Constanța. Contractul dintre părți va fi pentru o perioadă de 1 an și 6 luni.

În vârstă de 30 de ani, nigerianul Omoh evoluează ca mijlocaș stânga sau aripă stânga și în luna decembrie a anului trecut s-a clasat pe primul loc în clasamentul celor mai buni dribleuri din Liga 1 conform studiului realizat de CIES Football Observatory.

În cariera sa a mai evoluat în campionatul Suediei pentru Ostersund, Orebro sau Mjallby, în Israel pentru Hapoel Kfar Saba și Maccabi Ahi Nazareth, dar și în campionatul României pentru Politehnica Iași (ianuarie – august 2020) și Academica Clinceni (iulie – decembrie 2021)”, a anunțat Farul pe pagina oficială de Facebook.

 

03-01-2022
20:35

Mihai Rotaru neagă transferul lui Cestor

Mihai Rotaru a negat interesul Universității Craiova pentru Cestor, însă a spus că din vară, fundașul va fi o variantă bună pentru olteni, pentru că va rămâne liber de contract, dar abia atunci o să îi propună o venire în Bănie:

„Discutăm pentru un fundaș central, avem analize pe un jucător care să fie pe bandă stângă, bandă dreaptă și în față, iar dacă găsim un jucător defensiv extraordinar îl luăm”.

„Cestor poate fi o variantă, dar doar din vară, e sub contract, acum nu ne interesează”, a spus Mihai Rotaru, la TV TelekomSport.

03-01-2022
20:32

Marko Dugandzic semnează cu CFR Cluj

Marko Dugandzic este aproape de a se transfera la CFR Cluj. Fostul atacant al lui FC Botoșani pleca în toamna anului 2020 în Rusia, la Sochi, așa cum dezvăluia în exclusivitate FANATIK.

Acum, Mihai Stan, impresarul jucătorului, a anunțat că transferul s-a făcut, doar semnătura jucătorului lipsește, care este de acord cu oferta primită: Vă confirm faptul că transferul lui Marko Dugandzic la CFR este parafat în proporție de 100%, iar jucătorul este așteptat să ajungă la Cluj pentru a semna actele.

Practic, numai semnătura lui lipsește la acest moment. Marko și-a dat însă acordul verbal. El este o persoană de cuvânt, așa încât totul se va materializa în orele următoare”.

„Dorința domnului Neluțu Varga este de a aduce la CFR toți jucătorii pe care domnul Dan Petrescu îi are în planurile sale pentru a crea o echipă competitivă în perspectiva participării în cupele europene”, a mai spus impresarul pentru prosport.ro.

UTA a transferat un atacant lituanian, după ce Laszlo Balint s-a plâns de aportul atacanților din lot, care au ratat multe ocazii bune, mai ales în ultimele meciuri ale anului 2021.

La FCSB deja s-a efectuat prima plecare, și anume Constantin Budescu, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Fanii „roș-albaștrilor” s-au enervat pe Gigi Becali, care a decis că nu mai are nevoie de mijlocaș.

ADVERTISEMENT

Ce transferuri au făcut echipele din Casa Pariurilor Liga 1 în iarna lui 2022

Echipele din Casa Pariurilor Liga 1 au început deja să se miște pe piața transferurilor de iarnă, unele formații au adus jucători, în timp ce altele au renunțat la fotbaliștii care nu au convins sau care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Transferurile din Liga 1 au loc la toate echipele, începând de la CFR și mergând până la ultima clasată.

Campioana României a renunțat la doi jucători, portarul Karlo Letica și Denis Ciobotariu, tânărul fundaș urmând să fie împrumutat la FC Voluntari, unde va colabora cu Liviu Ciobotariu, tatăl său, care i-a dus pe ilfoveni până pe locul trei.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj:

VENIRI: Sergiu Buș (Seongnam), Marko Dugandzic (FC Sochi), Răzvan Sava (FC Torino), Daniel Bîrligea (Teramo), Raoul Mal (Pistoiese), Cristian Neguţ (împrumut, Chindia), Yuri Matias (Gaz Metan Mediaş), Răzvan Sava (Torino), Kristian Dimitrov (împrumut, Hajduk Split), Roger (UTA Arad)

PLECĂRI: Karlo Letica, Denis Ciobotariu (împrumut, FC Voluntari), Sebastian Mailat (FC Botoşani), Anas Tahiri (Heernveen), Cristiano Figueiredo (Dinamo), Jonathan Rodríguez (împrumut, Dinamo), Mihai Butean (împrumut, Chindia), Alexandru Paşcanu (Ponferradina)

ADVERTISEMENT

FCSB:

VENIRI: Edjouma (FC Botoşani), Achim (Academica Clinceni)

PLECĂRI: Constantin Budescu (FC Voluntari), Denis Haruţ (împrumut, FC Botoşani), Dragoş Nedelcu (împrumut, Farul)

FC Voluntari:

VENIRI: Denis Ciobotariu (CFR Cluj-împrumut), Olawale (Parma), Budescu (FCSB)

PLECĂRI: Lavin (liber), D. Paraschiv (CFR Cluj), Angelov (liber), N.Roșu (Chiajna)

FC Botoșani:

VENIRI: Brayan Torres (Poli Iași-revine după împrumut), Mailat (CFR Cluj), M. Roman II (U Craiova), Dican (U Cluj)

ADVERTISEMENT

PLECĂRI: Sila (Chindia), Moescu (Dante Botoșani), Duțu (Baia Mare), Racovițan (Rakow), Remacle (U Cluj), Mensah (Blau Weiss Linz), Kage (RE Virton), Ongenda (Apollon Limassol)

U Craiova:

VENIRI: Alexandru Marieș (s-a întors din împrumutul de la Poli Iași), Laurențiu Popescu (s-a întors din împrumutul de la Poli Iași)

PLECĂRI: M. Roman II (FC Botoșani), L. Popescu (FC Brașov), Bălașa (Sepsi), Ivanov (Dinamo), Fedele (liber)

Farul Constanța:

VENIRI: Omoh (Clinceni), R. Moldoveanu (Dinamo), G. Iancu (liber)

PLECĂRI: George Ganea (împrumut la FC Argeș), Chițu (FCU Craiova), Dobrosavlevici (FC Argeș), Ely Fernandes (U Cluj)

Rapid:

VENIRI: Roberto Stănici (Rapid II), Răzvan Onea (Poli Iași), Matias Perez Acuna (Estudiantes), Vojtus (Mezokovesd), Kait (Bodo Glimt)

PLECĂRI: B. Barbu (liber), Nastos (liber)

FC Argeș:

VENIRI: George Ganea (împrumut de la Farul Constanța), Dobrosavlevici (Farul)

PLECĂRI: Andrei Pițian (Chindia), T. Coman (CS Mioveni), De Jonghe (liber)

UTA:

VENIRI: Karolis Laukzemis (Kaysar), Easton Ongoro (Edmonton), Otele (Kauno Zalgiris), Cardoso (Suwon Bluewings)

PLECĂRI: Tomozei (Dinamo), L. Antal (Haladás), I. Hora Hermannstadt), Bustea (liber), Fl. Ilie (U Cluj), Passaglia (liber), Roger (CFR Cluj)

Sepsi OSK:

VENIRI: Alexandru Tudorie (Arsenal Tula), Nandor Tamaș (Puskas Akademia-împrumut), Bălaşa (U Craiova)

PLECĂRI: Rep (Klagenfurt), Ciunciukov (Gaz Metan), N. Tamaș (Ac. Puskas), Vl. Mitrea (CS Mioveni)

Chindia Târgoviște:

VENIRI: Pițian (FC Argeș), Sila (FC Botoșani), Butean (CFR Cluj), D. Rusu (CFR Cluj)

PLECĂRI: Suciu (Pistoiese), Ad. Stoian (liber), Neguț (CFR Cluj)

CS Mioveni:

VENIRI: Pawel Tomczyk (Widzew Lodz), Al. Voinea (U Cluj), T. Coman (FC Argeș),, Raicea (FC U Craiova), Vl. Mitrea (Sepsi)

PLECĂRI: A. Călin (Dăești)

Gaz Metan Mediaș:

VENIRI:

PLECĂRI: Velisar (Petrolul), R. Romeo (U Cluj), Sarr (liber), Izata (FC Koper), Smola (liber), Plumbuitu (Poli Timișoara), Pambou (liber), Alceus (Zira), T. Oltean (FC Buzău)

FC U Craiova 1948:

VENIRI: Gabi Enache (Zhetysu), Mario Enache (Clubul Sportiv al Armatei Steaua-împrumut)

PLECĂRI: Raicea (CS Mioveni), Bagayoko (liber), Gajici (Radnicki), Gremsl (liber), Vieira (liber), Machado (liber)

Dinamo:

VENIRI: Tomozei (UTA Arad), R. Patriche (Clinceni), I. Jovanovici (Suduva), Pierret (Boulogne), Chesneau (Chiajna), Buleică (Viitorul Tg. Jiu), Cristiano (CFR Cluj), Celar (CFR Cluj II), J. Rodriguez (CFR Cluj), Ivanov (U Craiova), Azankpo (USL Dunkerque), Baptiste Aloe (liber)

PLECĂRI: R. Moldoveanu (Farul), Gluhakovici (liber), Vestenicky (liber), Neicuțescu (FC Buzău), Pinto (liber), Itu (CFR Cluj), Sorescu (Rakow), R. Popa (liber), Țâră (liber), Espinosa (liber), C. Nica (liber)

Academica Clinceni:

VENIRI: Gogov (ȚSKA 1948 Sofia), Cmovs (Pohronie), Bolboașă (Hermannstadt), Tsvetkov (Beroe Stara Zagora), Plazibat (Lion City Sailors), Alghoul (Dubrava Zagreb), Mario Vrdoljak

PLECĂRI: Patriche (Dinamo), Omoh (Farul), Fl. Achim (Gaz Metan), Ciandarov (Septemvri), Kazlauskas (Zalgiris), Ventura (Gyirmot), Gardoș (liber), Bilali (Mezőkövesd), A. Păun (U Cluj), P. Pârvulescu (U Cluj), Gavra (liber)

ADVERTISEMENT