Transferuri în pericol. Situaţia lui Gigi se complică

“Trimite-mi te rog lista de la U.E.F.A ca să o binecuvîntez şi eu” şi “cu Marica şi Weslei puteţi veni la mine luni. Chiar şi cu Bourceanu” – sînt două dintre mesajele transmise de...
30.08.2013 | 21:07
Transferuri in pericol Situatia lui Gigi se complica
ADVERTISEMENT

“Trimite-mi te rog lista de la U.E.F.A ca să o binecuvîntez şi eu” şi “cu Marica şi Weslei puteţi veni la mine luni. Chiar şi cu Bourceanu” – sînt două dintre mesajele transmise de Gigi Becali din închisoare către Prietenii, subalternii şi fraţii mei Reghe – MM – Argăseală”. Doar că aceste doleanţe sînt în pericol de a nu se realiza, chiar “dacă este nevoie va veni Luţu şi de 100 de ori cu Avocatul pentru a retransmite negocierile”.

În cursul zilei de azi au “transpirat” nişte informaţii cum că Gigi Becali ar fi fost sancţionat, fiind suspendat la dreptul de a participa la activităţile sportive şi culturale, pentru 30 de zile! Motiv pentru care, avocaţii lui Gigi ar fi început demersurile pentru mutarea acestuia de la Jilava la Poarta Albă. FANATIK este în măsură să va prezinte adevărata poveste a derulării evenimentelor în cazul lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Prima sancţiune: n-are dreptul la vizite

FANATIK.RO a anunţat în EXCLUSIVITATE pe 13 august că Gigi Becali a folosit, fără autorizaţie, cardul de telefonie al celorlalţi deţinuţi. Urmare a acestor fapte, patronul Stelei a fost cercetat de Comisia de Disciplină a Penitenciarului Bucureşti Jilava. Verdictul a fost unul extrem de dur pentru Gigi Becali: i s-a ridicat dreptul de a primi vizite pe durata lunii septembrie!

A doua sancţiune: n-are voie să muncească

Imediat, Gigi a contestat decizia la Judecătorul delegat al Penitenciarului Jilava. Acesta a revizuit hotărîrea Comisiei de Disciplină şi a dat o hotărîre mai blîndă: i s-a suspendat dreptul de a participa la activităţi productive pe durata lunii septembrie. Cu alte cuvinte, nu poate munci, în condiţiile în care el are depusă o cerere prin care solicită să fie selecţionat să muncească, astfel încît, în timp acest lucru să-i constituie o bilă albă la dosarul de eliberare la două treimi din pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Riscă izolarea!

Doar că, nici această decizie nu i-a convenit lui Gigi. El a făcut o nouă contestaţie, care va fi judecată, cel mai devreme luni, la Judecătoria Sectorului 4. Această sentinţă va avea caracter definitiv, iar riscul asumat este destul de mare. Instanţa poate menţine decizia Judecătorului delegat de la Jilava, o poate anula, dar şi poate înăspri sancţiunea, pînă la interzicerea dreptului la a primi vizite pînă la 3 luni sau chiar cu izolarea!

Vrea la Poarta Albă

Supărat pe această tevatură, dar şi pe faptul că a fost şi filmat şi fotografiat în interiorul Penitenciarului Jilava, fără acordul lui, Gigi Becali a făcut o solicitare prin care cere să fie mutat la Penitenciarul Poarta Albă. “La acest moment relaţiile domnului Becali cu conducerea penitenciarul sînt deteriorate, mai ales că a fost sancţionat. Am înţeles că există o solicitare în acest sens, de a fi transferat la Penitenciarul Poarta Albă, şi e posibil să se materializeze. Cînd eram în grefă cu dînsul, cineva din conducere a intervenit, am înţeles că a venit cineva de la minister, probabil e în legatură şi cu acest transfer”, a confirmat azi Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Anchetă la Jilava

Între timp, la Penitenciarul Jilava se desfăşoară o anchetă de către corpul de control al Ministerului Justiţiei, fiind investigaţi atît deţinuţii, cît şi angajaţii penitenciarului, pentru a se afla cine a făcut fotografiile şi filmele cu Gigi Becali. Ancheta e aproape de final, principalii suspecţi fiind doi deţinuţi. Personalul angajat nu va suferi, avînd în vedere că doar în anul 2012, în sistemul penitenciar din România au fost descoperite 12.000 telefoane la deţinuţi, 1.500 fiind găsite la Jilava.