LIVE Actualizat 28-09-2021
10:52

Transferuri vara 2021 în Liga 1! FC Argeș i-a achiziționat pe Kehinde Fatai și Iasmin Latovlevici

Sezonul 2021-2022 din Liga 1 a început pe 15 iulie, iar perioada de transferuri s-a încheiat pe 6 septembrie. Echipele din Liga 1 pot înregistra jucători între aceste două date.
Transferuri vara 2021 in Liga 1 FC Arges ia achizitionat pe Kehinde Fatai si Iasmin Latovlevici
Atacantul Kehinde Fatai şi fundaşul Iasmin Latovlevici sunt oficial jucătorii clubului FC Argeş. Sursă foto: Facebook Fotbal Club Arges Pitesti
ADVERTISEMENT
28-09-2021
10:52

Fatai și Latovlevici au semnat cu FC Argeș

Atacantul Kehinde Fatai şi fundaşul Iasmin Latovlevici sunt oficial jucătorii clubului FC Argeş.

Vârful nigerian de 31 de ani a semnat un contract până la finalul acestui sezon competiţional, cu drept de prelungire pe încă unul, iar apărătorul a parafat o înţelegere valabilă pe două sezoane.

Kehinde Fatai a venit în România acum 14 ani, la Farul Constanţa. În perioada 2010-2015, nigerianul a jucat în tricoul Astrei, echipă pentru care a marcat 41 de goluri în cele 114 meciuri jucate. Atacantul a mai evoluat la Club Brugge, Sparta Praga, Ufa şi Dinamo Minsk.

Fotbalistul va avea drept de joc începând cu data de 1 octombrie, atunci când îi expiră suspendarea pentru dopaj.

Iasmin Latovlevici (35 ani) s-a despărţit de CFR Cluj, campioana României, înainte de finalul perioadei de mercato. Sosit la Cluj în octombrie 2020, Latovlevici a bifat 16 partide în tricoul ”alb-vişiniu” şi a marcat un gol.

Înainte de a semna cu ardelenii, Latovlevici a mai jucat la Kisvarda, Bursaspor, Galatasaray, Karabukspor, Genclerbirligi, FCSB, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa.

 

15-09-2021
12:47

FC Botoşani l-a achiziţionat pe portughezul Joaquim Manuel Welo Lupeta

Clubul FC Botoşani a anunţat că a obţinut serviciile fotbalistului portughez Joaquim Manuel Welo Lupeta, care a jucat ultima dată la FC Argeș.

Atacantul în vârstă de 28 de ani a semnat un contract valabil doi ani şi va purta numarul 42. Ultima echipă la care a evoluat Welo Lupeta a fost FC Argeş, unde a strâns cinci partide în Liga 1. Lupeta a făcut junioratul la FC Porto şi a mai jucat la Maccabi Petah Tikva (Israel), NK Olimpija, NK Celje (ambele Slovenia).

 

07-09-2021
11:55

Iasmin Latovlevici se desparte de CFR Cluj după mai puțin de un an

Fundașul de bandă stângă, Iasmin Latovlevici a reziliat contractul cu CFR Cluj. Doar 11 luni a durat aventura fostului internațional la gruparea campioană.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei postări pe Facebook, în care oficialii trupei feroviare îi mulțumesc fotbalistului pentru perioada petrecută în Gruia.

”Clubul CFR 1907 Cluj și jucătorul Iasmin Latovlevici au ajuns la o înțelegere privind rezilierea de comun acord a contractului.

Sosit la Cluj în octombrie 2020, Latovlevici a bifat 16 partide în tricoul “alb-vișiniu” și a marcat un gol.

Îi mulțumim pe această cale pentru munca depusă în culorile clubului nostru și îi dorim multă baftă mai departe în carieră!”, au scris administratorii contului de pe rețeaua de socializare.

 

06-09-2021
19:34

Robert Ion a fost cedat de FC Voluntari la Academica Clinceni

Academica Clinceni a perfectat transferul mijlocașului Robert Ion de la FC Voluntari. Adus chiar în această vară, fostul mijlocaș al FCSB-ului a bifat doar trei prezențe în tricoul echipei antrenate de Liviu Ciobotariu.

Clubul FC Voluntari anunță faptul că s-a despărțit de jucătorul Robert Ion! Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a fost transferat la Academica Clinceni și va evolua sub comanda lui Ilie Poenaru.

Sosit în vara acestui an de la FCSB , Robert Ion a bifat 3 prezențe în echipa noastră în cele 7 etape disputate. Îi mulțumim pentru efortul depus în tricoul formației noastre și îi dorim mult succes la noua sa echipă!”, a anunțat FC Voluntari.

03-09-2021
14:41

CFR Cluj l-a împrumutat pe Meleke la FC Voluntari

Trecut pe linie moartă după revenirea lui Dan Petrescu, deși fusese transferat chiar în această vară, Ulrich Meleke a ajuns, sub formă de împrumut, la FC Voluntari. Ilfovenii au anunțat oficial mutarea, cu mențiunea că fundașul central ivorian „va purta numărul 3️”.

Cluburile FC Voluntari și Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca au ajuns la un acord în privința împrumutului lui Ulrich Meleke la echipa noastră pentru sezonul 2021/2022.

Ulrich Meleke este un fundaș central din Coasta de Fildeș, în vârstă de 22 de ani, care a mai evoluat până acum în Finlanda la formațiile Ekenas IF și Kokkolan PV și în Israel la Hapoel Tel-Aviv și Hapoel Bnei Lod. Noul nostru jucător va purta numărul 3️ pe echipamentul de joc. Bun venit Ulrich și mult succes în tricoul FC Voluntari!”, se arată în comunicatul clubului.

02-09-2021
12:30

Răzvan Popa a semnat cu Dinamo

După Constantin Nica, Dinamo a reușit să realizeze un al doilea transfer, menit să întărească lotul lui Dario Bonetti. Este vorba despre fundașul central Răzvan Popa (24 de ani), care și-a făcut junioratul la Inter Milano, iar în Liga 1 a evoluat pentru U Craiova, Gaz Metan Mediaș și Poli Iași.

Acesta a semnat cu Dinamo un contract valabil pe un sezon, cu drept de opțiune pentru încă unul, anunșă Digisport.

31-08-2021
09:13

Farul Constanța a renunțat la Arpad Tordai

Farul Constanța și formația maghiară, Mezőkövesd Zsóry FC, au ajuns la un acord pentru un transfer permanent al jucătorului Arpad Tordai.

 

În vârstă de 24 de ani, Arpad Tordai a evoluat în trei partide din acest sezon pentru formația din Constanța. Acesta a câștigat alături de Farul Constanța campionatul, Cupa și Supercupa României.

30-08-2021
10:14

Rapid București l-a transferat pe Albert Stahl

Rapid București continuă să se întărească. Echipa din Giulești l-a achiziționat pe Albert Stahl. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani a evoluat pentru Astra Giurgiu, unde a jucat o finală de Cupa României.

Acesta a semnat un contract valabil pe trei ani de zile.


 „Mă simt foarte fericit, mi s-a împlinit un vis, acela de a ajunge la o asemenea echipă de tradiție. Am simțit spiritul Rapidului chiar pe pielea mea, când am fost la meciul cu FCSB, iar de atunci pot spune că m-am îndrăgostit de acest spirit și abia aștept să îl simt și pe teren. Rapid înseamnă un club iubit, unic pentru suporterii pe care îi are și sunt norocos că pot juca aici”, a declarat noul jucător al celor de la Rapid București.

18-08-2021
16:31

FC U Craiova a adus un mijlocaș din prima ligă belgiană

Adrian Mutu continuă să primească întăriri la FC U Craiova 1948. Liber de contract după despărțirea de KV Oostende, echipă din prima ligă a Belgiei, mijlocașul Francois Marquet (26 de ani) a semnat un acord valabil până în 2022, cu opțiune de prelungire pe încă doi ani.

Chiar dacă în stagiunea precedentă nu a reușit niciun gol sau pasă decisivă, acesta se poate lăuda cu un CV din care fac parte echipe precum Standard Liege, Mouscron și Waasland-Beveren.

17-08-2021
15:43

FC Argeș a vândut un tânăr de perspectivă la Benfica

Component de bază al României U17, Mario Tudose a fost vândut de FC Argeș în Portugalia, la Benfica Lisabona, în schimbul a 200.000 de euro plus TVA. O sumă deloc de neglijat, având în vedere vârsta fragedă a fundașului central. În plus, piteștenii au reușit să păstreze 20% dintr-un viitor transfer.

Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top şi pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat şi mai puternic.

Vreau să mulţumesc pe această cale clubului FC Argeş care m-a format, dar şi oamenilor de la Piteşti cu care am lucrat. FC Argeş va rămân mereu în inima mea”, a declarat Mario Tudose.

17-08-2021
10:21

Robert Răducanu e istorie la FC U Craiova 1948

Scandalul cu fanii echipei patronate de Adrian Mititelu i-a fost fatal lui Robert Răducanu. Fotbalistului i-a fost reziliat contractul.

„FC Universitatea Craiova 1948 și Robert Răducanu au reziliat de comun acord! Multa baftă pe viitor!”, a scris clubul din Bănie, pe Facebook.

16-08-2021
14:51

FC Voluntari, un nou transfer

FC Voluntari a anunțat transferul mijlocaşului israelian Idan Golan (25 de ani) de la U Cluj.

Fotbalistul israelian a semnat pe un an cu FC Voluntari, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.

 

14-08-2021
20:41

Atacantul olandez Terell Ondaan a fost prezentat la FC U Craiova

Olandezul Terell Ondaan, care a jucat ultima dată în Franţa, la Grenoble, a ajuns sâmbătă la Craiova și a semnat cu FC U Craiova.

Terell Ondaan este un jucător format la Ajax Amsterdam, evoluând în prima liga olandeză în peste 100 de meciuri oficiale, pentru echipe precum NEC Nijmegen, PEC Zwolte şi Excelsior Rotterdam.

Noul atacant al echipei patronate de familia Mititelu are și  trei selecţii la echipa naţională a Guyanei.

12-08-2021
08:32

FC Voluntari se întărește! Ilfovenii au transferat un jucător prezent la JO 2020 și negociază cu Valentin Gheorghe

FC Voluntari se întărește, după ce a avut un început slab de campionat. Formația ilfoveană a anunțat transferul portarului Mihai Popa, care a fost prezent în lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ultima dată, Mihai Popa a evoluat pentru Astra Giurgiu.

Potrivit GSP, FC Voluntari încearcă să-l transfere pe Valentin Gheorghe, extrema celor de la Astra Giurgiu, pe care, recent, a dorit-o și Universitatea Craiova. Însă, transferul în Bănie nu s-a materializat, din cauza pretențiilor financiare ale jucătorului.

10-08-2021
13:41

Întăriri pentru defensiva lui Adi Mutu

Fundașul de bandă stângă, Sorin Bușu, a semnat cu FC U Craiova și a fost prezentat oficial la gruparea olteană. Fotbalistul de 32 de ani este un produs al clubului patronat de familia Mititelu.

”Sorin Bușu, jucător ce în sezonul trecut a evoluat in Liga I, la formația Poli Iași, a semnat cu Știința! Fundașul stanga, crescut de clubul nostru încă de la vârsta de 14 ani, are 142 de meciuri în Liga I la activ.

Sorin se află pentru a treia oara la Fotbal Club Universitatea 1948. Acesta a mai jucat pentru clubul nostru în perioadele 2006-2011 și 2013-2014”, se arată pe pagina oficială de Facebook a echipei FC U Craiova.

În carieră, Sorin Bușu a mai jucat pentru FC Caracal, Jiul, Petrolul, Chindia, FC Caransebes, Minaur Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Pandurii, Gaz Metan și Hermannstadt.

10-08-2021
11:10

Benjamin van Durmen a semnat cu FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 continuă să se întărească. Echipa antrenată de Adrian Mutu a obţinut semnătura lui Benjamin van Durmen, ultima dată la Muscron. 

Benjamin van Durmen, noul fotbalist de la FC U Craiova 1948. FOTO: instagram
Benjamin van Durmen, noul fotbalist de la FC U Craiova 1948. FOTO: instagram

Van Durmen este un belgian de 24 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaş central defensiv. A evoluat întreaga carieră numai la Mouscron, unde a fost promovat la prima echipă de Mircea Rednic. 

Cotat la 350 de mii de euro, fotbalistul a semnat din postură de jucător liber de contract, după activarea unei clauze la retrogradarea lui Mouscron din primul eşalon. 

GSP scrie că van Durmen – care este impresariat de Luana Rednic, fiica antrenorului Mircea Rednic – a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani. „Eu l-am promovat la prima echipă a lui Mouscron, de la academia clubului. Este stilul lui Gâlcă. Are ultima pasă, travaliu și e agresiv. Șutează bine la poartă, apare și la finalizare. Cei de la Craiova l-au dorit și pentru că se cunoaște foarte bine cu Jeremy Huyghebaert (n.r- fundaș stânga la FCU Craiova). Au jucat împreună la Mouscron“, a spus Rednic pentru GSP.ro.

04-08-2021
15:49

FANATIK, confirmat. Cristi Dumitru va juca la FC Argeș

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, mijlocașul de 19 ani, Cristi Dumitru, va evolua până la sfârșitul szonului su formă de împrumut la FC Argeș. Anunțul a fost făcut pe site-ul clubului piteștean, la care fotbalistul a evoluat și în returul campionatului trecut.

”FC Argeş şi FCSB au ajuns la un nou acord pentru împrumutul jucătorului Cristian Dumitru. Mijlocașul în vârstă de 19 ani va juca la Pitești până la finalul acestui sezon competiţional, după ce acesta a mai îmbrăcat tricoul echipei noastre și în precedenta ediție de campionat.

Dumitru a ajuns pentru prima dată la gruparea din Trivale în luna ianuarie a acestui an, iar prin evoluțiile sale a devenit om de bază la FC Argeş. În sezonul trecut, fotbalistul originar din Buzău a fost folosit în 23 de meciuri şi a marcat 3 goluri”, se arată în anunțul oficial.

 

Cristi Dumitru este un produs al academiei lui FCSB şi a evoluat, de-a lungul timpului, în 13 meciuri pentru “roş-albaştri”. Fotbalistul a înscris 3 goluri, dintre care unul l-a reuşit împotriva lui Dinamo, în turul semifinalelor Cupei României din sezonul 2019-2020. În aceeaşi stagiune, tânărul fotbalist a marcat şi în Europa League, în returul cu Milsami Orhei.

04-08-2021
14:52

Hristu Sofianu, nepotul lui Ilie Balaci, a semnat primul contract de fotbalist profesionist

FC Universitatea Craiova a anunțat transferul jucătorului Hristu Sofianu. Crescut la centrul de copii și juniori ai clubului patronat de familia Mititelu, Sofianu este nepotul legendarului Ilie Balaci.

”Hristu Sofianu, jucător ce provine de la juniorii republicani ai clubului, a semnat cu Știința! În vârstă de 17 ani, Hristu are 1.87 înălțime și joacă pe postul de mijlocaș. Este considerat unul dintre cei mai talentați juniori din zona Olteniei!

Bine ai venit, Hristu!”, au anunțat oficialii clubului pe paina oficială de Facebook.

Și celălalt nepot a marelui Ilie Balaci, Atanas Trică, legitimat la rivala U Craiova, i-a transmis un mesaj noului fotbalist al lui Adrian Mutu.

03-08-2021
14:42

Frații Boldu au semnat cu FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 continuă campania de achiziții din această vară cu Darius și Denis Boldu (19 ani), doi frați gemeni socotiți drept „una dintre speranțele fotbalului oltean”. Jucători polivalenți, care pot evolua atât ca fundași centrali, cât și la mijlocul terenului, aceștia au semnat cu echipa nou-promovată și speră să-l impresioneze pe Adrian Mutu.

Darius și Denis Boldu, jucători ce anul trecut au evoluat la juniorii republicani ai FC Universitatea Craiova 1948, au semnat cu Știința! Gemenii în vârstă de 19 ani sunt jucători polivalenți și joacă atât pe postul de fundaș central, cât și pe cel de mijlocaș defensiv.

Frații Boldu sunt una dintre speranțele fotbalului oltean și sperăm că în următorii ani să devină jucători de baza ai echipei fanion a Olteniei! Bine ați venit, Darius și Denis!”, a transmis clubul patronat de familia Mititelu.

01-08-2021
15:36

Hamidou Keyta a ajuns la Santa Clara, în Portugalia

Golgheterul celor de la FC Botoșani în stagiunea precedentă, Hamidou Keyta, a semnat un contract valabil până în 2023 cu formația portugheză Santa Clara și va evolua în turul trei preliminar al Conference League.

Sunt foarte fericit să mă alătur acestei familii. Sunt o extremă care poate juca în ambele benzi și sunt un jucător puternic”, a declarat francezul de 26 de ani la prezentarea oficială.

Crescut la echipele secunde ale unor cluburi precum Auxerre, Le Havre, Trelissac sau Saint-Etienne, acesta a ajuns în România cu trei ani în urmă, când a fost transferat de Dunărea Călărași, iar apoi a făcut pasul către FC Viitorul și FC Botoșani.

Transferul său este pe placul lusitanilor, care îl văd drept un fotbalist cu „forță fizică, capacitate de efort și ușurință la finalizare”. Santa Clara a încheiat sezonul trecut pe poziția a șasea, cu 46 de puncte acumulate în cele 34 de etape ale primului eșalon.

30-07-2021
16:45

FC Voluntari l-a achiziţionat pe George Merloi

FC Voluntari a anunţat că a semnat un contract pe o perioada de trei sezoane cu tânărul jucător George Merloi.

George Merloi este un mijlocaş, în vârstă de 21 ani, care a mai evoluat până acum în prima ligă din România la Academica Clinceni (2019/2020) şi Astra Giurgiu (2020/2021). În cele două sezoane de pe prima scenă a fotbalului românesc, Merloi a evoluat în 44 de partide, reuşind să înscrie 6 goluri.

27-07-2021
18:29

Gică Hagi își betonează poarta

Farul Constanța a mai transferat un portar. După ce în această vară a fost adus Marian Aioani, Gică Hagi l-a achiziționat și pe Laurențiu Brănescu, liber de contract după despărțirea de Poli Iași.

În vârstă de 27 de ani, goalkeeperul a semnat cu „marinarii” un contract valabil până la finalul sezonului 2023-2024. Brănescu are în vitrină un titlu și o Cupă a Italiei cu Juventus, în sezonul 2012-2013, fără ca el să evolueze la echipa de seniori a „Bătrânei Doamne”.

De-a lungul timpului a mai jucat la Omonia Nicosia (Cipru), Dinamo, HNK Gorica (Croatia), Zalgiris (Lituania), Kilmarnock (Scoţia) sau Politehnica Iaşi, dar și pentru toate naționalele de juniori ale României. La Farul, Brănescu se va bate pentru un post de titular cu Aioani și cu Tordai.

27-07-2021
16:51

Un atacant crescut de Inter Milano a semnat cu FC Argeș. A marcat și în poarta lui FCSB

FC Argeș și-a întărit compartimentul ofensiv cu Said Ahmed (28 de ani), un atacant ghanez cu cetățenie italiană, care și-a făcut junioratul la Inter Milano și  care a evoluat în Serie A pentru Genoa.

Cu o cotă de piață de 200.000 de euro, acesta a îmbrăcat în stagiunea precedentă tricoul croaților de la Hajduk Split și a reușit să marcheze 21 de goluri, unul chiar în poarta FCSB-ului. Se întâmpla în preliminariile UEFA Europa League, dublă pe care roș-albaștrii au câștigat-o cu 2-1 la general.

23-07-2021
14:09

Brazilianul Mateus Barbosa a semnat cu FC Botoșani

FC Botoșani continuă să se întărească în această perioadă de mercato. Anunțat încă de săptămâna trecută, brazilianul Mateus Santos Barbosa (22 de ani) a semnat un contract valabil până în 2023 și a fost prezentat oficial.

În mesajul publicat pe pagina de Facebook a clubului se arată că acesta a mai evoluat la nivel de seniori doar pentru Ituano și Sao Bento, două cluburi de nivel regional din țara natală.

Prietenul meu vechi și nesfârșit Manea mai vine cu o bombă, un brazilian, să văd dacă e mai bun decât Ongenda. Eu cred în flerul lui, există câțiva oameni în fotbal de care nu sunt apropiat, nu stăm la șprițuri împreună, dar sunt oameni cărora le îndrăgesc flerul.

Acest brazilian eu cred că este excepțional. Mai e un columbian, nu le știu numele, că nu mă interesează. Îl știu de la Marius (n.r. Croitoru, antrenorul echipei) pe brazilian, mi-a trimis niște link-uri și am văzut fotbaliști cu execuție, cu viteză.

Pentru mine, Manea este un om care uneori poate da o bombă frumoasă, dar poți avea ghinion să iei și lucruri proaste de la el. De data asta am 1-2 jucători aduși de el. Acest brazilian eu cred că este excepțional”, spunea Valeriu Iftime despre noul transfer.

23-07-2021
11:43

Daniel Benzar a semnat cu Poli Timișoara. Prima reacție: „Mă bucur că m-am întors”

Pus pe liber de Rapid, Daniel Benzar va evolua tot în eșalonul secund, la Poli Timișoara. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții clubului, printr-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

Crescut de LPS Banatul, mijlocașul a mai evoluat de-a lungul carierei pentru FCSB, Academica Clinceni, FC Voluntari, Dunărea Călăraşi. În stagiunea precedentă, acesta a bifat doar nouă apariții, dar și-a trecut în cont un gol, împotriva Viitorului Pandurii Târgu Jiu.

Mă bucur că m-am întors la Timişoara, la o echipă de tradiţie şi sper să promovăm în Liga I. Locul Timişoarei e acolo, nicidecum în Liga 2.

Aştept suporterii să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne ajute în îndeplinirea obiectivului”, a declarat Benzar la prezentarea oficială.

22-07-2021
17:33

FC Voluntari l-a achiziţionat pe mijlocaşul Antonio Stan

Clubul FC Voluntari a anunţat ca a semnat un contract pe o perioadă de două sezoane cu jucătorul Antonio Stan, care va purta tricoul cu numărul 99.

Antonio Stan este un mijlocaş, în vârstă de 20 de ani, care a evoluat până acum în cariera sa la ACS Coloneşti, Unirea Bascov, FC U Craiova, FC Arges şi Poli Iaşi. Sezonul trecut, el a evoluat în 17 partide în Liga 1 pentru ieșeni.

20-07-2021
18:55

Atacantul Younes Bnou Marzouk a semnat cu Rapid

Noul atacant al Rapidului este Younes Bnou Marzouk, un fotbalist marocan în vârstă de 25 de ani, a semnat cu gruparea giuleșteană pe un sezon, cu opțiune de prelunire pentru încă un an. 

De-a lungul vremii Marzouk a jucat la echipele de tineret ale lui FC Metz și Juventus Torino, iar la seniori a evoluat în Belgia, Franța, Suedia, Malta și Elveția.

”Sunt fericit că am ajuns la Rapid, sunt pregătit să dau totul pentru echipă și să obținem performanțe importante. M-am uitat pe internet și am văzut că este un club mare, cu foarte mulți suporteri. Am văzut meciul din prima etapă și am rămas impresionat. Abia aștept să debutez în fața suporterilor”, a declarat Younes pentru fcrapid.ro.

19-07-2021
14:39

Mijlocașul nigerian Michael Omoh a semnat cu Academica Clinceni

Academica Clinceni a anunțat oficial transferul mijlocașului nigerian Michael Omoh. În vârstă de 29 de ani, acesta nu este deloc străin de campionatul românesc, întrucât a îmbrăcat, în sezonul 2019-2020, tricoul celor de la Politehnica Iași.

În CV-ul său se mai regăsesc echipe din Suedia, precum Dalkurd, Ostersunds, Orebro şi Mjallby, dar și Hapoel Fkaf Saba sau Maccabi Ahi Nazaret din Israel. Parcursul din stagiunea precedentă, când ilfovenii s-au clasat pe locul al cincilea, l-a determinat să vină sub comanda lui Ilie Poenaru.

Mă bucur să mă întorc, este un sentiment foarte plăcut. S-a ivit ocazia și am profitat. Prima mea experiență în România a fost la Iași.

După acel sezon au fost câteva zvonuri că aș fi dorit la Academica, dar am ales oferta din Israel. Când am terminat contractul, cei de aici m-au contactat din nou și mi-am dat seama că interesul este cât se poate de serios.

Am văzut ce a realizat Academica în sezonul precedent, a fost ceva extraordinar. Am înțeles că este un club ambițios, așa că decizia nu a fost grea deloc”, a declarat Omoh la prezentarea oficială. 

15-07-2021
14:13

Belgianul Sekou Sidibe a semnat cu FC U Craiova 1948

Belgianul Sekou Sidibe, în vârstă de 20 de ani, a semnat cu FC U Craiova 1948, anunțul fiind făcut de clubul oltean pe pagina de Facebook.

„Fotbal Club Universitatea 1948 a reușit să obțină semnătura extremei Sékou Sidibe! Sékou Sidibe, jucător în vârstă de 20 ani, ce în sezonul trecut a evoluat 4 meciuri pentru formatia FC Emmen, în prima liga olandeză, a debutat la 19 ani în Eredivise. Sékou este considerat drept unul dintre cei mai talentați tineri jucători din Olanda, fiind crescut timp de 9 ani la PSV Eindhoven, unde a și evoluat 24 de meciuri în liga a II-a olandeză pentru echipa a doua lui PSV Eindhoven, în sezonul 2019/20.

De asemenea, Sékou a evoluat pentru toate naționalele de tineret ale Belgiei, începând cu U15, până la U19. Sperăm ca Sékou Sidibe să fie revelația campionatului și, în timp, să devină un jucator important al Europei.

Bine ai venit, Sékou! #Științasuntemnoi #SékouTheLion”, este anunțul clubului FC U Craiova 1948.

 

Perioada de transferuri din vara lui 2021 a început pe 15 iunie 2021 şi va ţine până pe 6 septembrie 2021. Echipele din Liga 1 pot înregistra jucători între aceste două date, ca mai apoi să poată aducă doar fotbalişti liberi de contract. Dintre echipele din prima ligă, Dinamo nu a putut face niciun transfer, după ce clubul a primit o interdicţie din partea FIFA.

Ce transferuri au făcut echipele din Liga 1 în vara lui 2021

CFR Cluj

VENIRI: Ulrich Meleke (FC Botoşani), Anas Tahiri (RKC Waalwijk), Rachid Bouhenna (Sepsi), Jonathan Rodríguez (FC Botoşani), Cristiano Figueiredo (Hermannstadt), Guessouma Fofana (Guingamp), Denis Rusu (Şoimii Lipova), Daniel Paraschiv (Viitorul Târgu Jiu)

ADVERTISEMENT

PLECĂRI: Cătălin Golofca (Sepsi), Michael Pereira (Kocaelispor), Paulo Vinicius, Luis Aurelio, William Soares, Syam Ben Youssef, Grzegorz Sandomierski, Nicolae Carnat (împrumut, Rapid), Iasmin Latovlevici (FC Argeș)

FCSB

VENIRI: Andrei Cordea (Academica Clinceni), Alexandru Creţu (Maribor), Stipe Vucur (Hallescher FC), Zdenek Ondrasek (Viktoria Plzen)

ADVERTISEMENT

PLECĂRI: Dragoş Nedelcu (Fortuna Dusseldorf), Aristidis Soiledis, Lucian Filip (Academica Clinceni), Marius Briceag (FC Voluntari), Ante Vukusic, Alexandru Buziuc (CS Mioveni), Gabriel Simion (Aris Limassol)

U Craiova

VENIRI: David Lazar (Astra), Valerică Găman (Astra), Alexandru Mărieş (Comuna Recea), Antoine Conte (liber de contract), Denis Rusu (liber de contract)

ADVERTISEMENT

PLECĂRI: Stephane Acka (Kiryat Shmona), Cristi Bărbuţ (Sepsi), Marian Şerban (Chindia), Andrei Burlacu, Andrei Marinescu

Sepsi Sfântu Gheorghe

VENIRI: Cristi Bărbuţ (U Craiova), Răzvan Began (Dunărea Călăraşi), Cătălin Golofca (CFR Cluj), Hugo Sousa (Astra), Stefan Ashkovski (FC Botoşani), Tsvetelin Chunchukov (Academica Clinceni), Petar Bojic (Vojvodina), Vitalie Damaşcan (Torino), Rajko Rep (Hartberg)

ADVERTISEMENT

PLECĂRI: Pavol Safranko (Sundowns), Rachid Bouhenna (CFR Cluj), Bryan Nouvier (Jeunesse Esch), Simone Rapp (FC Vaduz), Admir Bajrovic (PAE Chania), Béla Fejér (Nyíregyháza), Lóránt Kovács, Jesús Fernández, Peter Gal-Andrezly, Aleksa Markovic, Florin Purece

Academica Clinceni

VENIRI: Marius Cioiu (Viitorul Târgu Jiu), Floriano Vanzo (Poli Iaşi), Lucian Filip (FCSB), Cristian Gavra (U Cluj), Marcel Holzmann (FC Botoşani), Apostolos Vellios (Ascoli), Donatas Kazlauskas (PFK Lviv), William de Amorim (Bento Gonçalves), Michael Omoh (Maccabi Ahi Nazareth)

PLECĂRI: Andrei Cordea (FCSB), Eugeniu Cebotaru (Petrolul), Marius Ciobanu-Vanghele (U Cluj), Cristian Tănase (FC Argeş), Mihai Dobrescu (Gaz Metan Mediaş)

FC Botoşani

VENIRI: Andrei Dragu (Viitorul Târgu Jiu), Martin Remacle (FC Voluntari), Petar Petkovski (Rabotnicki), Maecky Ngombo (fără club), Hervé Kage (Hesperange), Richard Sila (Paris FC), Bogdan Filip (Foresta Suceava), Joaquim Manuel Welo Lupeta (FC Argeș)

PLECĂRI: Jonathan Rodríguez (CFR Cluj), Stefan Ashkovski (Sepsi), Marian Târşa (Poli Iaşi), Florin Plămadă (Poli Iaşi), Marcel Holzmann (Academica Clinceni), Youssef Toutouh

Chindia Târgovişte

VENIRI: Simo Rumbullaku (UTA Arad), Doru Popadiuc (Poli Iaşi), Cătălin Căbuz (Farul), Sergiu Suciu (Juve Stabia), Marian Şerban (U Craiova), Paul Iacob (Farul), Marco Dulca (Farul), Tiberiu Căpuşă (Farul), Daniel Popa (Dinamo)

PLECĂRI: Denis Dumitraşcu (FC Argeş), Andrei Piţian (FC Argeş), Vadim Raţă (FC Voluntari), Valmir Berisha, Florinel Mitrea (U Cluj), Blaise Yaméogo, Mihai Costea, Mihai Aioani (Farul)

Gaz Metan Mediaş

VENIRI: Octavian Vâlceanu (Academica Clinceni), Mihai Dobrescu (Academica Clinceni), Răzvan Grădinaru (Farul), Mihai Lixandru (FCSB II), Ioan Filip (U Cluj), Patricio Matricardi (Hermannstadt), Mathaus (Académico Viseu), Diogo Izata (Vilafranquense)

PLECĂRI: Ionuţ Larie (Farul), Ricardo Valente (Tuzlaspor), Idrisa Sambú, Răzvan Pleşca (retras), Ondrej Baco

Farul Constanţa

VENIRI: Ionuţ Larie (Gaz Metan Mediaş), Adrian Petre (UTA), Marian Aioani (Chindia), Florin Purece (Sepsi), Romari Pires (Hermannstadt), Jefte Betancor (FC Voluntari), Laurențiu Brănescu (Poli Iași)

PLECĂRI: Jô Santos (Al-Riffa SC), Cătălin Căbuz (Chindia), Paul Iacob (Chindia), Marco Dulca (Chindia), Tiberiu Căpuşă (Chindia), Alexandru Crivac (FC Argeş), Jon Gaztañaga (CyD Leonesa), Ciprian Perju (Unirea Slobozia), Marquinhos Pedroso, Cosmin Matei, Răzvan Grădinaru, Juvhel Tsoumou, David Babunski, Valentin Cojocaru (Dnipro-1)

UTA Arad

VENIRI: Rolandas Baravykas (FK Kukësi), Idriz Batha (FK Tirana), Adrian Măr (CS Mioveni), Juan Pablo Passaglia (Poli Iaşi), Desley Ubbink (Podbeskidzie), Vinko Medjimorec (Qabala), Marko Vukcevic (FK Podgorica), Tudor Călin (împrumut, Ripensia), Filip Dangubic (NK Celje)

PLECĂRI: Albert Voinea (U Cluj), Simo Rumbullaku (Chindia), Neluţ Roşu (FC Voluntari), Dragoş Tescan (U Cluj), Valentin Buhăcianu (Hermannstadt), Adrian Petre (Farul), Ciprian Rus, Cristian Melinte, Andrei Peteleu

Dinamo

VENIRI:

PLECĂRI: Andrei Blejdea (U Cluj), Raúl Albentosa, Gudmund Kongshavn, Jonathan Morsay (final împrumut, Chievo Verona), Daniel Popa (Chindia), Janusz Gol (Gornik Leczna), Adam Nemec, Diego Fabbrini, Vlad Achim (FCU Craiova), Ante Puljic

FC Argeş

VENIRI: Alexandru Işfan (CS Mioveni), Denis Dumitraşcu (Chindia), Andrei Piţian (Chindia), Tiberiu Coman (CS Mioveni), Claudiu Moisie (Pandurii), Jucie Lupeta (Maccabi Petah Tikva), João Miguel (Mafra), Diogo Viana (Feirense), Cristi Tănase (Academica Clinceni), Alexandru Crivac (Farul), Tudor Telcean (împrumut, U Cluj), Said Ahmed (Hajduk Split), Kehinde Fatai (Astra Giurgiu), Iasmin Latovlevici (CFR Cluj)

PLECĂRI: Alexander Maes (Lierse), Pablo de Lucas, Luka Maric, Ionuţ Năstăsie (Hermannstadt), Sérgio Marakis (Hermannstadt), George Micle (împrumut, U Cluj), Joaquim Manuel Welo Lupeta (FC Botoșani), Alin Popa, Robert Grecu, Cephas Malele, Sylvain Deslandes, Mediop Ndiaye

FCU Craiova

VENIRI: Juan Bauza (Csikszereda), Pedro Machado (Oliveirense), Samuel Asamoah (Sint-Truiden), Mamadou Bagayoko, Marko Gajic (Vozdovac), Armin Gremsl (SKN St. Pölten), Hugo Vieira, Dominik Kovacic (Lokomotiva), Sekou Sidibe (FC Emmen), Darius și Denis Boldu (19 ani) Francois Marquet (KV Oostende)

PLECĂRI: Marian Stoenac (Poli Iaşi), Abdelaye Diakite (Nea Salamis), Robert Tudor, Vlăduţ Boţia, Radu Cristiu, Denis Ispas (U Cluj), Adrian Voicu (Concordia Chiajna), Samuel Zimta, Marian Anghelina, Samuel Luică, Costinel Gugu (U Cluj), Alexandru Gîţ (U Cluj), Valentin Munteanu (CSM Reşiţa), Federico Taborda, Călin Cristea, Ignacio Cacheiro, Andrei Ciolacu, Arsene Luboya, Robert Răducanu

Rapid Bucureşti

VENIRI: Younes Bnou Marzouk (liber de contract) Alexandru Albu (Concordia Chiajna), Dragoş Grigore (Ludogoreţ), Claudiu Belu-Iordache (Hermannstadt), Ljuban Crepulja (Astra Giurgiu), Júnior Morais (Gaziantep), Cristi Săpunaru (Kayserispor), Romario Moise (Astra), Nicolae Carnat (împrumut, CFR Cluj)

PLECĂRI: Daniel Benzar, Amir Jorza (CSM Reşiţa), Harrison Devenish-Meares (ASU Poli Timişoara), Emmanuel Ernest (Ripensia), Ionuţ Voicu (retras), Marian Drăghiceanu, Ivica Zunic

CS Mioveni

VENIRI: Alexandru Buziuc (FCSB), Adrian Scarlatache (Hermannstadt), Ionuţ Balaur (FC Voluntari), Andrei Cristea (Poli Iaşi), Emanuel Dat (CSM Reşiţa)

PLECĂRI: Alexandru Işfan (FC Argeş), Adrian Măr (UTA Arad), Tiberiu Coman (FC Argeş), Laurenţiu Marinescu (retras), Ionuţ Tănase, Bogdan Preda

FC Voluntari

VENIRI: Neluţ Roşu (UTA), Vadim Raţă (Chindia), Alin Lazăr (Dinamo II), Marius Briceag (FCSB), Lorand Fulop (Akademia Puskas), Antonio Stan (Poli Iași), George Merloi (Astra Giurgiu), Mihai Popa (Astra Giurgiu), Idan Golan (U Cluj)

PLECĂRI: Martin Remacle (FC Botoşani), Ionuţ Balaur (CS Mioveni), Adelin Voinescu (Brăila), Jefte Betancor (Farul), Haruna Garba, Mihai Cotolan, Claudiu Borţoneanu (Metaloglobus)

ADVERTISEMENT