Sport

Transferuri Europa în vara 2022. Wesley Fofana a semnat cu Chelsea. Contractul fotbalistului se întinde pe șapte ani

Perioada de transferuri pentru vară în Premier League, LaLiga, Ligue 1, Bundesliga și Serie A a început pe 10 iunie. Fereastra în cele cinci mari campionate se va încheia pe 1 septembrie, iar FANATIK va anunța mutările.
27.07.2022 | 08:45
Transferuri Europa in vara 2022 Wesley Fofana a semnat cu Chelsea Contractul fotbalistului se intinde pe sapte ani
ADVERTISEMENT
31-08-2022
13:12

Wesley Fofana, 7 ani la Chelsea

Wesley Fofana, unul dintre cei mai bine cotați jucători tineri din Premier League, este noul jucător al lui Chelsea. Londonezii au bătut palma cu Leicester, iar fotbalistul a semnat un contract pe șapte sezoane.

”Ultimele două zile au fost zile foarte mari pentru mine și sunt foarte fericit. M-am antrenat azi dimineață cu echipa și este un vis pentru mine. Sunt foarte încântat să încep să joc pentru fani și club.

Sunt aici pentru a câștiga trofee – Liga Campionilor, Premier League, FA Cup, Carabao Cup, totul. Clubul este construit pentru a câștiga trofee, așa că sunt aici pentru a asta”, a spus Fofana, imediat după semnarea contractului.

31-08-2022
10:25
31-08-2022
10:25

Transferul lui Aubameyang la Chelsea a intrat în impas

Pierre Aubameyang a fost victima unui jaf în propria locuință, iar atacantul s-a ales cu o fractură de maxilar după ce a încercat să își apere familia în fața hoților.

Astfel, potrivit The Athletic, Aubameyang ar putea lipsi mai multe săptămâni de pe gazon, ceea ce ar bloca transferul său de la Barcelona la Chelsea. Jucătorul ar putea opta pentru o intervenție chirugicală pentru a reveni mai repede pe teren.

În aceste condiții, negocierile dintre Chelsea și Barcelona s-ar putea bloca. Mai ales că jucătorul va fi plecat cu naționala Gabonului la Campionatul Mondial și ar putea să revină pe teren abia din luna ianuarie.

30-08-2022
20:36

Chelsea oferă 90 de milioane de euro pentru Josko Gvardiol

Apărătorul central Josko Gvardiol de la RB Leipzig este principala țintă a celor de la Chelsea pentru ultimele ore de mercato. Londonezii oferă nu mai puțin de 90 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile croatului.

În urmă cu doar un an, fotbalistul era achiziționat de gruparea din Bundesliga pentru doar 18,8 milioane de euro, de la Dinamo Zagreb.

Zilele trecute fosta campioană a Europei l-a transferat și pe Wesley Fofana, pentru 81,4 milioane de euro.

30-08-2022
20:15

Simeone își întărește defensiva cu un jucător din Premier League, trecut pe la Real Madrid, Sergio Reguilon

Se apropie finalul perioadei de transferuri, iar tehnicienii încearcă să facă ultimele reglaje în efective. Este și cazul lui Diego Simeone, care l-a adus la Atletico, sub formă de împrumut, pe fundașul stânga Sergio Reguilon.

În vârstă de 25 de ani, acesta este proprietatea lui Tottenham, club la care a ajuns, de la Real Madrid, în 2020. În condițiile în care Spurs l-a achiziționat pe argentinianul Cristiano Romero, de la Atalanta, iar în bandă mai joacă și Ivan Perisic, șansele sale de a prinde echipa erau minime.

30-08-2022
17:28

Callum Hudson-Odoi ajunge în Bundesliga

Deși a fost dorit de mai multe cluburi în această vară, Callum Hudson-Odoi a ajuns în cele din urmă în Bundesliga, la Bayer Leverkusen, sub formă de împrumut.

Împrumutul va fi pe o perioadă de un an, în care „aspirinele” pot lua decizia să-l păstreze definitiv, în schimbul unei sume de bani.

29-08-2022
14:50

Edinson Cavani, doi ani la Valencia

Edinson Cavani s-a despărțit de Manchester United la începutul verii, și, încă de atunci anunța că își dorește să evolueze în Spania. Și, în cele din urmă, dorința i s-a împlinit. Uruguayanul a ajuns la un acord cu Valencia și a semnat un contract pe doi ani.

”Am vrut să joc în Spania, iar Valencia m-a dorit cel mai mult. Mi-au oferit multă dragoste, iar eforturile oamenilor de la club m-au făcut să vin aici. M-am consultat cu Gattuso timp de mai multe zile și m-a convins să accept propunerea”, a spus Edinson Cavani pentru Marca.

28-08-2022
16:36

Andrea Belotti a semnat cu AS Roma

Atacantul echipei Torino, Andrea Belotti, campion european cu naționala Italiei, este noul jucător al formației AS Roma.

Gruparea capitolină a anunțat pe site-ul oficial că jucătorul a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire pentru încă doi ani și va purta tricoul cu numărul 11.

Internaţionalul italian în vârstă de 28 de ani a jucat în ultimii opt ani la Torino, pentru care a înscris 100 de goluri în Serie A.

25-08-2022
14:40

Dele Alli va juca la Beșiktaș

Beșiktaș Istanbul și Everton au ajuns la un acord privind împrumutul fostului internațional englez Dele Alli, pentru un sezon. Mijlocașul era cotat, cândva, la 100 de milioane de euro.

La 26 de ani fotbalistul încearcă astfel să-și relanseze cariera după ce în ultimii ani a intrat într-un con de umbră. Crescut de Milton Keynes Dons, Dele Alli a fost achiziționat de Tottenham Hotspur, în 2015 pentru 6,6 milioane de euro.

În 7 sezoane la Spurs, Alli a adunat 269 de meciuri și a marcat 67 de goluri. La începutul acestui an a fost lăsat să se transfere liber de contract la Everton, dar nu a confirmat.

Fanii echipei din Istanbul sunt extrem de fericiți pentru noua achiziție și l-au așteptat pe fotbalist la aeroport, oferindu-i o primire de gală.  

25-08-2022
08:01

Newcastle oferă 70 de milioane de euro pentru vedeta de la Real Sociedad

Internaționalul suedez Alexander Isak este ținta șeicilor de la Newcastle. Oficialii clubului din nordul Angliei sunt dispuși să plătească 70 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile atacantului de la Real Sociedad.

Fotbalistul de 22 de ani a fost și pe lista de achiziții a Barcelonei, dar problemele financiare ale catalanilor au împiedicat realizarea transferului.

Isak a fost achiziționat de Real Sociedad în 2019, de la Borussia Dortmund pentru doar 6,5 milioane de euro. 105 meciuri și 33 de goluri are Alexander Isak în La Liga.

21-08-2022
08:49

Raspadori, împrumutat de Napoli de la Sassuolo

Patronul echipei Napoli, Aurelio De Laurentiis, a făcut câteva transferuri interesate în aceasdtă vară, ultimul sosit la echipă fiind atacantul Giacomo Raspadori.

Napoli a anunțat pe site-ul oficial că internaționalul italian în vârstă de 22 de ani a fost adus sub formă de împrumut de la Sassuolo, cu drept de achiziționare definitivă în vara viitoare pentru 30 de milioane de euro.

Format la Sassuolo, Raspadori are 18 goluri marcate în 76 de meciuri jucate în Serie A. Atacantul are şi 13 selecţii în naţionala Italiei, pentru care a marcat 3 goluri.

19-08-2022
19:56

Casemiro a bătut palma cu Manchester United

Casemiro este noul mijlocaș al lui Manchester United, iar Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial despărțirea de brazilian. “Galacticii” vor încasa 60.000.000 de euro în schimbul mijlocaşului brazilian.

„Real Madrid C. F. și Manchester United au convenit asupra transferului jucătorului Carlos Henrique Casemiro.

Real Madrid dorește să-și exprime recunoștința și afecțiunea pentru Casemiro, un jucător care face deja parte din legenda acestui club.

De când a sosit în ianuarie 2013 pentru a juca pentru Castilla, la vârsta de 20 de ani, Casemiro a fost unul dintre cei mai transcendentali jucători într-una dintre cele mai importante și de succes perioade din istoria noastră”.

„În acest timp în care a apărat tricoul și scutul lui Real Madrid, a câștigat 18 titluri: 5 Cupe Europene, 3 Cupe Mondiale pentru Cluburi, 3 Supercupe Europene, 3 Ligi, 1 Copa del Rey și 3 Supercupe Spaniole. La nivel individual, a fost desemnat Cel mai bun jucător al finalei Supercupei Europei câștigată în urmă cu câteva zile la Helsinki și a fost nominalizat la Balonul de Aur 2022.

 
Pe lângă acest record strălucit, Casemiro va reprezenta întotdeauna valorile clubului nostru în memoria lui Real Madrid. Un jucător exemplar care a dat totul pentru Real Madrid. Real Madrid este și va fi mereu casa lui și îi urează lui și întregii sale familii mult succes în această nouă etapă a vieții sale.

Luni, 22 august, la ora 11.30, va avea loc la Real Madrid City un act instituțional de omagiu și rămas bun de la Casemiro, cu prezența președintelui nostru Florentino Pérez. În urma acestui act, Casemiro va apărea în fața presei în sala de presă de la Real Madrid City”, a transmis Real Madrid, pe site-ul oficial.

18-08-2022
13:21

Napoli l-a achiziționat pe Giovanni Simeone

Atacantul argentinian Giovanni Simeone a fost împrumutat de Hellas Verona la Napoli până la finalul sezonului, cu opţiune pentru transfer definitiv de 12 milioane de euro.

În vârstă de 27 de ani, fiul antrenorului echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, a marcat în sezonul trecut 17 goluri pentru Hellas Verona şi a evoluat în 35 de meciuri. El mai are contract cu Verona până în 2026.

17-08-2022
14:40

Thilo Kehrer, transferat de West Ham

Fundașul echipei PSG, Thilo Kehrer, a fost achiziționat de formația West Ham United în schimbul a 16 milioane de euro.

Internaționalul german în vârstă de 25 de ani a semnat cu ”ciocănarii” un contract pe patru sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani, și va purta tricoul cu numărul 24.

”Sunt foarte încântat să semnez pentru West Ham United. Acesta este cel mai bun campionat din lume și sunt încântat să vin să joc în Premier League. Am vorbit cu managerul și mi-a spus că mă potrivesc acestui club.

Cel mai mare obiectiv al meu acum este să intru în echipă, să mă integrez în grup și să mă bucur să joc pentru West Ham”, a declarat Kherer, conform site-ului oficial al grupării engleze.

Thilo Kehrer este al șaselea jucător transferat de West Ham în această vară, după marocanul Nayef Aguerd, francezul Alphonse Areola, italianul Gianluca Scamacca, ivorianul Maxwel Cornet și englezul Flynn Downes.

11-08-2022
13:49

Sergio Gomez, al patrulea transfer al verii pentru Man City

Sergio Gomez este al patrulea transfer al verii pentru Manchester City. Echipa lui Guardiola a bătut palma cu Anderlecht pentru a îl achiziționa pe mijlocașul spaniol în vârstă de 21 de ani. „Cetățenii” plătesc aproximativ 15 milioane de euro pentru această mutare.

Înainte de Sergio Gomez, la Manchester City au ajuns Erling Haaland, Kalvin Phillips și Stefan Ortega.

Sergio Gomez a jucat un singur an la Anderlecht, perioadă în care a evoluat în 49 de meciuri, a marcat șapte goluri și a oferit 15 assist-uri. Ibericul poate evolua atât fundaș stânga, cât și mijlocaș ofensiv.

10-08-2022
17:31

Alexis Sanchez va juca următorul sezon pe Velodrome

Atacantul chilian Alexis Sanchez a ajuns la un acord cu oficialii clubului Olympique Marseille și a semnat un angajament valabil pentru un sezon.

Dacă va da satisfacție la gruparea de pe Velodrome, fotbalistului de 33 de ani i se va propune un nou contract pentru încă un sezon.

Atacantul evoluează în Europa din 2008 și a jucat pentru Udinese, Barcelona, Arsenal, Manchester United și Inter Milano. Sanchez și-a ales numărul 70 pe tricou și a fost prezentat pe rețelele de socializare.

10-08-2022
06:33

RB Leipzig l-aa transferat pe Timo Werner

Atacantul german Timo Werner a încheiat conturile cu echipa engleză Chelsea Londra și a revenit la RB Leipzig.

Conform site-ul oficial al clubului german, Werner a semnat cu RB Leipzig un contract pe patru ani, până în 2026. Internaţionalul german a mai fost dorit în această vară de Newcastle, Real Madrid şi Juventus Torino, dar a ales să revină la fostul său club, acolo unde speră să îşi relanseze cariera.

Timo Werner a fost transferat de Chelsea, în 2020, clubul londonez plătind celor de la RB Leipzig suma de 53 de milioane de euro. El a disputat 89 de meciuri în tricoul ”albaştrilor”, marcând 23 de goluri.

09-08-2022
19:54

Barcelona, PSG și Manchester City pregătesc o serie de transferuri în trei

Perioada de transferuri se apropie de final și marile cluburi europene încearcă să-și cristalizeze loturile pentru sezonul 2022/2023. Din cauza problemelor financiare, Barcelona apelează la o alianță cu PSG și Manchester City.

Concret, catalanii au ajuns la un acord cu Manchester City pentru transferul lui Bernardo Silva, însă dificultățile financiare îi obligă pe oficialii Barcelonei să apeleze la o alianță pe care puțini și-o puteau imagina.

Conform jurnalistului Gerard Romero, catalanii au ajuns la o înțelegere cu omologii lor de la PSG și Manchester City care presupune ca olandezul Frenkie de Jong să fie achiziționat de campioana Franței, iar Marco Verratti de la PSG să fie achiziționat de campioana din Premier League.

Dacă cele două mutări se vor realiza, Barcelona îl va putea legitima pe Silva. Acest lucru nu înseamnă că și contractul lui va fi înregistrat la Liga Profesionistă din Spania.

În această vară Barca i-a achiziționat pe Lewandowski, Kessie, Christensen, Raphinha și Kounde, dar La Liga nu a înregistrat acordurile, din cauza datoriilor catalanilor, care încalcă fairplay-ul financiar prin aceste transferuri.  

09-08-2022
12:51

Anthony Modeste, transfer de urgență la Borussia Dortmund

Aflată în căutarea unui atacant după ce ivorianul Sebastien Haller a fost depistat cu cancer testicular, Borussia Dortmund l-a transferat pe Anthony Modeste de la FC Koln.

Francezul de 34 de ani, care mai avea un an de contract cu FC Koln, a ajuns la vicecampioana din Bundesliga în schimbul a 5 milioane de euro. El a semnat o înțelegere valabilă până în vara lui 2023.

Deși pe lista cu posibili înlocuitori pentru Haller s-au aflat jucători de renume precum Memphis Depay, Mauro Icardi, Edinson Cavani sau Luis Suarez, în cele din urmă oficialii lui Dortmund s-au orientat către Modeste pentru faptul că acesta este obișnuit cu fotbalul din Germania.

09-08-2022
07:32

Galatasaray, două transferuri răsunătoaare

Gruparea turcă Galatasaray Istnabul, unde este legitimat Alexanddru Cicâldău, a anunţat că a reușit transferurile jucătorilor Dries Mertens şi Lucas Torreira.

Belgianul Dries Mertens (35 de ani) vine de la Napoli și a semnat un contract pentru un an, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.

Uruguayanul Lucas Torreira (26 de ani) va juca la Istanbul următorii patru ani, după ce în ultimele două sezoane a fost împrumutat de Arsenal la Atletico Madrid şi la Fiorentina.

08-08-2022
21:26

George Pușcaș va fi împrumutat de Reading la Como, în Serie B

Internaționalul român George Pușcaș va reveni Italia, unde va evolua pentru divizionara secundă Como. Intrat în dizgrație la Reading, cu care mai are contract până în 2024, Pușcaș a fost împrumutat pentru un an, italienii având opțiune de transfer definitiv în cazul în care vor reuși promovarea în Serie A.

La Como, Pușcaș îl va avea coleg pe celebrul jucător spaniol Cesc Fabregas, care a făcut istorie în fotbalul mondial pe când evolua pentru Arsenal sau pentru Barcelona.

08-08-2022
16:11

Arsenal oferă peste 70 de milioane de euro pentru Moussa Diaby

Arsenal a debutat perfect în noua ediție de Premier League 2-0 în deplasare cu Crystal Palace, iar oficialii clubului par deciși să continue investițiile în echipa antrenată de Mikel Arteta.

Astfel, ”tunarii” pun pe masă nu mai puțin de 71 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile mijlocașului Moussa Diaby, de la Bayer Leverkusen.

Fotbalistul de 23 de ani are o cotă de piață de 60.000.000 de euro, conform transfermarkt, iar nemții speră să obțină 75 de milioane în urma tranzacției.   

08-08-2022
11:16

FC Barcelona transferă dublură pentru Jordi Alba

Problemele financiare nu par să îi dea bătăi de cap Barcelonei. Clubul condus de Joan Laporta face transfer după transfer. După Lewandowski, Raphinha, Kounde, Kessie și Christensen pe Camp Nou va mai ajunge un fotbalist extrem de important. 

Conform lui Fabrizio Romano, jurnalist italian specializat în transferuri, sub comanda lui Xavi va juca și fundașul stânga Marcos Alonso. Spaniolul în vârstă de 31 de ani mai are un an de contract cu Chelsea, dar va pleca în această vară la gruparea blaugrana.

„Barcelona va realiza transferul lui Marcol Alonso foarte curând. Negocierile cu Chelsea sunt în faza finală dînvă de vineri. Au rămas de pus la punct doar câteva detalii, iar Alonso vrea să se alăture Barcelonei cât mai repede posibil. 

Suma finală va fi mai jos de 10 milioane de euro și se va face săptămâna aceasta”, a scris Fabrizio Romano pe contul oficial de Twitter. 

07-08-2022
14:31

Sevilla a anunțat transferul lui Isco

FC Sevilla a anunțat pe site-ul oficial că a ajuns la o înțelegere cu mijlocașul Isco, care și-a încheiat contractul cu Real Madrid.

Dacă va trece cu bine vizita medicală programată luni, 8 august, Isco (30 de ani) va semna un acord pe doi ani cu gruparea andaluză. Salariul net al jucătorului la Sevilla va fi de un milion de euro stagional, dar cu bonusurile prevăzute şi în funcţie de peformanţele reuşite, el poate câştiga şi cinci milioane de euro pe sezon.

Înainte de a petrece nouă sezoane pe Santiago Bernabeu, Isco a mai evoluat pentru formațiile Valencia și Malaga.

05-08-2022
19:45

AS Roma l-a transferat pe Georginio Wijnaldum

Fotbalistul olandez Georginio Wijnaldum a fost împrumutat de PSG pentru un sezon la formația AS Roma.

Italienii au anunțat pe site-ul oficial că au opțiune pentru transferul definitiv al mijlocașului în vara viitoare în schimbul a 8 milioane de euro. Căpitanul naţionalei Olandei a primit la Roma tricoul cu numărul 25.

05-08-2022
13:07

Zeci de mii de fani, la prezentarea oficială a lui Robert Lewandowski

Robert Lewandowski, cel mai important transfer al anului în fotbalul european, a fost prezentat oficial de FC Barcelona. Într-o atmosferă de gală, polonezul a fost aclamat de 57.300.

Astfel, fostul golgheter din Bundesliga a depășit recordul de audiență la prezentarea oficială a lui Neymar, care a adunat 57.000 de oameni pe Camp Nou în 2013 și este al doilea în acest top, după Zlatan Ibrahimovic la a cărui apariție oficială pe arena din Barcelona au asistat 60.000 de fani.

”Este incredibil să vezi atât de mulți fani pe acest stadion. Este ceva special pentru mine. Sunt sigur că fiecare meci de pe Camp Nou va fi magic. Sper că putem câștiga toate trofeele.

Vârsta mea nu contează acum, e doar un număr. Nu mă simt ca și cum aș avea 33 de ani. Din punct de vedere fizic mă simt foarte bine, joc la cel mai înalt nivel de mulți ani. Nu la asta trebuie să ne gândim. 

În ceea ce privește transferul, nu a fost ușor să plec de la Bayern, pentru că am petrecut opt ani acolo, dar pentru mine și familie a fost următorul pas în viața și cariera mea”, a spus Lewandowski, citat de Mundo Deportivo.

05-08-2022
10:26

Chelsea oferă peste 80 de milioane de euro pentru Wesley Fofana

Apărătorul francez Wesley Fofana este noua țintă a oficialilor de pe Stamford Bridge. Chelsea oferă nu mai puțin de 83 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile fotbalistului de 21 de ani.

Interesul londonezilor nu este nou, însă prima ofertă, în valoare de 75 de milioane de euro, a fost refuzată de gruparea din Leicester. Conform Times Sport, ”vulpile” sunt de acord de această dată cu suma avansată de Chelsea, astfel că mutarea era șanse semnificative să se realizeze.

Dacă va semna, Wesley Fofana va fi doar al treilea transfer realizat de trupa londoneză în această vară, după Kalidou Koulibaly, achiziționat de la Napoli, și Raheem Sterling de la Manchester City.

04-08-2022
17:27

Azpilicueta nu mai merge la FC Barcelona! Prelungește pe doi ani cu Chelsea!

FC Barcelona și l-a dorit gratis pe César Azpilicueta, al cărui contract expira în această vară. Englezii au activat însă o clauză de prelungire a acordului, valabilă pentru încă un sezon. Iar catalanii, puși în situația de a plăti și pentru transfer, nu doar salariul internaționalului, au pus mutarea în plan secund.

Între timp, relația dintre cele două grupări, deja profund afectată de schimbarea patronatului lui Chelsea, s-a degradat serios. În special după ce Kounde a ajuns la FC Barcelona, după ce era aproape să semneze cu londonezii. Iar Todd Boehly n-a ezitat să le plătească spaniolilor cu aceeași monedă.

Tuchel se bazează pe Azpilicueta, motiv pentru care i s-a transmis internaționalului spaniol că nu o să fie lăsat să plece gratis. Iar pentru a-l convinge definitiv, Chelsea i-a oferit un contract pe doi ani. Iar căpitanul lui Chelsea a decis să nu mai aștepte o contra-ofertă a Barcelonei și a acceptat să rămână la actuala echipă.

04-08-2022
16:17

Sevilla l-a luat pe Alex Telles de la Manchester United

Cluburile Manchester United și FC Sevilla au ajuns la un acord pentru împrumutul fundașului brazilian Alex Telles la formația din La Liga până la finalul sezonului.

În vârstă de 29 de ani, apărătorul stânga a ajuns pe Old Trafford în octombrie 2020, atunci când englezii le plăteau celor de la FC Porto suma de 15 milioane de euro.

Anterior, Telles, care are 6 selecții la naționala Braziliei, a mai evoluat pentru formațiile Juventude, Gremio Porto Alegre, Galatasaray Istanbul și Inter Milano.

03-08-2022
15:02

Golden Boy Renato Sanchez a semnat cu PSG

PSG a bifat al patrulea transfer al verii. Parizienii l-au achiziționat pe Renato Sanchez de la Lille pentru 15 milioane de euro. Portughezul de 24 de ani este fost câștigător, în 2016, al trofeului Golden Boy, echivalentul Balonului de Aur, dar pentru cel mai bun tânăr jucător.

Noul antrenor al parizienilor îl cunoaște foarte bine pe Sanchez pe care l-a pregătit la Lille și alături de care a câștigat Ligue 1 în 2021.

Presa din Hexagon notează că PSG mai are o ultimă țintă pentru campania de transferuri. Tehnicianul Christophe Galtier le-a cerut oficialilor să facă tot ce le stă în putință pentru a-l achiziționa pe Bernardo Silva de la Manchester City.

03-08-2022
12:22

Pep Guardiola îl vrea la Manchester City pe Josko Gvardiol

Presa din Germania anunță că Pep Guardiola vrea neapărat un fundaș central de la Red Bull Leipzig. Este vorba despre Josko Gvardiol (20 de ani). Jurnaliștii de la Bild au scris că Manchester City a oferit 80 de milioane de euro, dar nemții au refuzat, considerând că stoperul valorează mult mai mult.

Gvardiol joacă din 2021 la Leipzig, care a plătit 18,5 milioane de euro pentru a îl transfera de la Dinamo Zagreb. Croatul mai are contract până în 2026 cu gruparea germană, iar site-ul de specialitate transfermarkt.com îl evaluează la 35 de milioane de euro.

 

03-08-2022
07:24

Internaționalul U19 Carney Chukwuemeka, dorit de Chelsea

Chelsea și Aston Villa au ajuns la un acord în privința transferului internațioanulului U19, Carney Chukwuemeka. Fotbalistul a primit acordul celor de la Villa pentru a-și negocia detaliile angajamentului.

Jurnalistul italian specializat pe ransferuri, Fabrizio Romano, precizează că vizita medicală va avea loc miercuri, iar prezentarea oficială va fi făcută săptămâna viitoare.

În vârstă de 18 ani Chukwuemeka va semna cu gruparea de pe Stamford Bridge un acord valabil până în 2028, iar Aston Villa va încasa aproximativ 18 milioane de lire sterline.

02-08-2022
20:27

Charles De Ketelaere a semnat cu AC Milan

Charles De Ketelaere (21 de ani) este al doilea fotbalist pe care AC Milan îl transferă în această vară, după Divock Origi (27 de ani), venit liber de contract de la Liverpool.

În schimbul lui De Ketelaere, campioana Italiei a plătit 35 de milioane de euro pentru a îl achiziționa pe mijlocașul ofensiv de la Club Brugge. Internaționalul belgian a semnat un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane.

„AC Milan este încântată să anunțe transferul lui Charles De Ketelaere de la Club Brugge FC.

 Jucătorul a semnat un contract până la 30 iunie 2027 și va purta tricoul cu numărul 90. Născut la Bruges pe 10 martie 2001, Charles a crescut la Youth Club Brugge înainte de a debuta pentru prima echipă în 2019”, a anunțat AC Milan printr-un comunicat oficial.

02-08-2022
16:01

Două transferuri de lux la Nice

Rareș Ilie nu este singurul transfer important pe care Nice îl face în această vară. Pe Coasta de Azur a ajuns mijlocașul galez Aaron Ramsey (31 de ani), care a fost deja prezentat. La echipa lui Lucien Favre este așteptat și goalkeeperul danez Kasper Schmeichel (35 de ani), a cărui sosire de la Leicester este iminentă.

Pe lângă Rareș Ilie, Nice i-a mai achiziționat pe Alexis Beka Beka, mijlocaș central de la Lokomotiv Moscova, în schimbul a 12 milioane de euro și a oficializat mutarea lui Aaron Ramsey. Galezul a semnat din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Juventus.

Ramsey s-a făcut remarcat la Arsenal, cu care a câștigat trei trofee FA Cuo Cupe ale Angliei. Mijlocașul are în palmares și un titlu cu Juventus în Serie A și o Cupă a Scoției cu Rangers.

01-08-2022
19:33

Alex Telles și Ethan Laird, pe făraș la Manchester United

Manchester United se va despărți de doi fundași laterali în această vară. Erik ten Hag caută variante de împrumut pentru Alex Telles și Ethan Laird. Conform jurnalistului italian Fabrizio Romano, apărătorul stânga brazilian nu mai are loc în primul „11” de Luke Shaw și Tyler Mallacia.

Sevilla este una dintre echipele care îl dorește pe Alex Telles, acolo unde ar urma să meargă sub formă de împrumut. Pe lângă andaluzi, alte două echipe îl doresc pe Telles.

Ethan Laird (20 de ani) nu a apucat să debuteze pentru echipa de seniori a „diavolilor”, dar l-a impresionat pe ten Hag. Totuși, managerul olandez vrea să îl împrumute pe fundașul dreapta pentru a prinde minute. Watford este echipa la care va ajunge, cel mai probabil, tânărul apărător englez.

01-08-2022
07:07

După ce a retrogradat cu Dinamo, Desire Azankpo a semnat cu Bayern Munchen

Nu, nu e glumă! Desire Azankpo, internaționalul din Benin care a retrogradat cu Dinamo în Liga 2, a semnat un contract valabil până în 2024 cu celebra echipa germană Bayern Munchen. El fusese în probe timp de două săptămâni.

Azankpo va evolua la echipa secundă a bavarezilor, care evoluează în eșalonul al patrulea din Germania. Sosirea sa la Bayern a fost facilitată de Sadio Mane, cu care este bun prieten. Ei au crescut împreună la academia de fotbal Generation Foot (Senegal), dar au fost colegi și la Metz, în Franța.

29-07-2022
19:20

Trei apărători de aproape 200 de milioane de euro, pe lista lui Chelsea

Oficialii fostei campioane a Europei, Chelsea, au ratat transferul lui Jules Kounde, dorit insistent de managerul Thomas Tuchel, astfel că s-au reorientat.

Trei apărători a căror valoare de piață se ridică la aproape 200 de milioane de euro sunt în vizorul londonezilor. Este vorba despre Presnel Kimpembe, de la PSG, cotat la 60 de milioane de euro, Benjamin Pavardde la Bayern Munchen (40 de milioane) și Wesley Fofana, de la Leicester (80 de milioane).

În această vară Chelsea i-a pierdut pe apărătorii Andreas Christensen, plecat la Barcelona, și pe Antonio Rudiger care a semnat cu Real Madrid.

29-07-2022
14:15

Charles De Ketelaere de la Club Brugge, aproape de un transfer la AC Milan

Oficialii noii campioane a Italiei, AC Milan, au intensificat negocierile cu omologii lor de la Club Brugge pentru transferul fotbalistului Charles De Ketelaere.

Milanezii oferă 32 de milioane de euro pentru fotbalistul de 22 de ani, considerat de specialiști ”noul Kevin De Bruyne”. Belgianul este așteptat la sfârșitul acestei săptămâni în Italia pentru a efectua vizita medicală, anunță presa din Peninsulă.

Mijlocașul a evoluat numai în ultimul sezon în 49 de meciuri pentru Club Brugge, a marcat 18 goluri și a oferit 10 pase decisive.

30.000.000 de euro este cota de piață a lui Charles De Ketelaere, conform transfermarkt

29-07-2022
06:20

Ronaldo Deaconu a semnat cu Korona Kielce

Ronaldo Deaconu (25 de ani) a fost la un pas de CFR Cluj, dar transferul său în Gruia a picat. Mijlocașul s-a reorientat rapid și a semnat cu Korona Kielce, echipă nou-promovată în Polonia.

„Am semnat într-un campionat puternic, în Polonia, la Korona Kielce, echipă de tradiție unde am fost dorit. Au insistat toată perioada aceasta în care am devenit liber.

Îmi pare rău că nu am concretizat cu campioana CFR, era un lucru deosebit să fiu antrenat de mister Dan Petrescu. Nu a fost să fie și de comun acord am încheiat negocierile, iar dimineața am semnat în Polonia. Îi mulțumesc lui Pavel Golanski și firmei lui Marius Avram care a intermediat mutarea.

Am primit un contract care nu se poate refuza și care demonstrează că echipa poloneză m-a vrut cu adevărat, cu scopul de a deveni un jucător important pentru ei

E un campionat bun, plătesc la timp, sunt condiții excelente. Este un un oras cu suporteri mulți. Vreau să îi ajut, să fac o propagandă bună pentru fotbalul românesc. Am avut și o ofertă foarte bună financiar de la Al Khalej din Arabia Saudită, dar gata, mi-au ajuns experiențele exotice pe bani mulți. Vreau să joc într-un campionat european!”, a declarat Ronaldo Deaconu, pentru GSP.ro.

Pawel Golanski (39 de ani), fostul fundaș al Stelei, a contribuit decisiv la transferul lui Deaconu la Kielce.

28-07-2022
12:07

Lucas Paqueta, dorit la City de Guardiola

Pep Guardiola se pregătește pentru o posibilă plecare a lui Bernardo Silva de la Manchester City și vrea să îl aducă de la Olympique Lyon pe Lucas Paqueta.

Brazilianul mai are contract cu francezii până în 2025, dar clubul ar fi dispus să-i dea drumul în această perioadă de transferuri. Totuși, conform jurnaliștilor de la L’Equipe, Paqueta nu își dorește să plece de la Lyon.

28-07-2022
07:00

West Ham l-a transferat pe Gianluca Scamacca

West Ham United a dat lovitura! „Ciocănarii” l-au transferat pe Gianluca Scamacca (23 de ani), de la Sassuolo. Atacantul italian, care măsoară 1,95 m, i-a costat pe englezi 42 de milioane de euro.

Transferul a fost anunțat jurnalistul Fabrizio Romano, care a oferit toate detaliile mutării: 36 de milioane de euro, plus bonusuri în valoare de 6 milioane de euro și un procent de 10% la un posibil viitor transfer. Scamacca a semnat cu londonezii un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane.

Gianluca Scamacca a impresionat în ultimul sezon de Serie A, atunci când a marcat 16 goluri. În urma prestațiilor sale bune, atacantul a ajuns și în naționala Italiei, unde a bifat șapte selecții.

27-07-2022
19:37

Jules Kounde a semnat cu Barcelona

Barcelona a reușit să îi dea lovitura lui Chelsea, care avea nevoie disperată de un fundaș central. Jules Konde (23 de ani) se înțelesese cu londozenii, însă francezul va semna un contract pe 5 ani cu catalanii.

Conform jurnalistului  Nicolo Schira, Barcelona va plăti 50 de milioane de euro celor de la Sevilla, însă suma totală ar putea ajunge cu bonsuri la 60 de milioane. 

Chelsea a oferit 65 de milioane de euro, însă decizia jucătorului a fost decisivă în realizarea transferului.

27-07-2022
14:54

Giorginio Wijnaldum va juca sub formă de împrumut la Roma

AS Roma s-a înțeles cu Paris Saint-Germain pentru a îl împrumuta pe Giorginio Wijnaldum. Echipa lui Jose Mourinho are și opțiunea să-l transfere definitiv vara viitoare pe olandez, cu 10 milioane de euro.. Conform presei din Italia, Roma nu are de gând să se oprească aici și vrea să transfere și un fundaș central. Este vorba despre Eric Bailly, de la Manchester United.

Potrivit Calcio Mercato, mijlocașul olandez a acceptat să îi fie micșorat salariul ca să plece din capitala Franței. Sezonul următor, Wijnaldum va încasa 7 milioane de euro pe sezon, salariul fiind suportat 50:50 de PSG și AS Roma.

 

27-07-2022
10:10

Matheus Nunes, de la Sporting, dorit la Liverpool

Matheus Nunes (23 de ani) este fotbalistul pe care Klopp îl vrea pe Anfield Road. Lusitanul are trei goluri și două pase decisive, dar, în ciuda acestor cifre neimpresionante, managerul lui Liverpool crede că este omul potrivit la mijlocul terenului.
 
Conform Ojogo, „cormoranii” s-a interesat deja despre posibilitatea transferului, dar Sporting Lisabona cere un preț pe care conducerea lui Liverpool nu pare dispusă să îl achite: 60 de milioane de euro.
 
Englezii sunt dispuși să achite în jur de 40 de milioane de euro pentru transferul lui Matheus Nunes. Sosit de la Estoril Praia, în 2019, pentru un milion de euro, mijlocașul are contract cu Sporting până în vara lui 2026.
27-07-2022
06:59

Paulo Dybala a fost aclamat de 10.000 de fani la prezentarea la AS Roma

Paulo Dybala este transferul verii în Italia! Sosit gratis de la Juventus, argentinianul în vârstă de 28 de ani a fost întâmpinat ca un megastar de fanii lui AS Roma, care au epuizat încă din prima zi tricourile cu numele său.

Marți, 26 iulie, Dybala a fost prezentat în cadrul unui eveniment care a durat 30 de minute și care a avut loc în inima capitalei Italiei, în fața Palazzo della Civilta Italiana, iluminat în galben și roșu, culorile clubului. Sud-americanul și-a făcut apariția pe scenă la ora 21:21, în fața a peste peste 10.000 de tifosi.

„Sunt foarte mândru să vă cunosc. Mereu mi-a fost greu să joc aici ca urmare a ce faceți voi. Acum vreau să intru pe Olimpico alături de voi. Va fi foarte frumos, dar și o responsabilitate mare”, a fost mesajul lui Paulo Dybala.

După aceea, argentinianul s-a așezat pe treptele din fața clădirii și s-a uitat uluit la fanii lui AS Roma, care cântau imnul clubului.

25-07-2022
13:23

Roberto Firmino pleacă de la Liverpool. E dorit de Juventus

Atacantul brazilian Roberto Firmino este aproape de despărțirea de Liverpool, după șapte sezoane pe Anfield Road. 

În vârstă de 30 de ani, Firmino a fost mai mult rezerva lui Diogo Jota și Luis Diaz în sezonul trecut și conform presei din Italia este dorit de Juventus Torino. 

Firmino își încheie vara viitoare contractul cu „cormoranii”, iar Juventus i-a făcut ofertă lui Liverpool de 23 de milioane de euro. Brazilianul a jucat 327 de meciuri pentru Liverpool și a reușit 98 de goluri și 74 de assisturi. 

 

22-07-2022
13:26

Dani Alves va juca în Mexic

Fundașul brazilian Dani Alves s-a despărțit în această vară de FC Barcelona și a semnat un contract pe un sezon cu formația mexicană UNAM Pumas.

Deși a ajuns la 39 de ani, Alves a decis să nu pună capăt carierei și speră să prindă lotul naționalei Braziliei pentru Cupa Mondială din Qatar.

UNAM Pumas a început sezonul cu o victorie și două remize, fiind pe locul 8 în clasament.

22-07-2022
06:44

Lingard a semnat cu Nottingham Forest

Mijlocașul Jesse Lingard s-a despărțit în această vară de Manchester United și l-a scurt timp a semnat cu Nottingham Forest, nou-promovată în Premier League.

Internaționalul englez în vârstă de 29 de ani a semnat un contract pe un sezon cu noua sa formație. Lingard este un produs al clubului de pe Old Trafford și a marcat 35 de goluri în 232 de meciuri.

Jesse Lingard a mai fost împrumutat în anii trecuți la echipele Leicester City, Birmingham City, Brighton and Hove Albion, Derby County și West Ham United.

21-07-2022
06:24

Frenkie de Jong nu ia în calcul transferul la Manchester United

FC Barcelona caută cu insistență să-l vândă pe mijlocașul Frenkie de Jong pentru a face rost de bani și a mai scădea din masa salarială, dar olandezul a refuzat să meargă la Manchester United.

Conform cotidianului Sport, cele două cluburi erau foarte aproape de a ajunge la o înțelegere, însă totul a picat când De Jong a anunțat că nu vrea să meargă pe Old Trafford. Internaționalul olandez nu este încântat de proiectul de la United, în ciuda faptului că ar fi putut lucra din nou cu antrenorul Erik ten Hag, și nici nu îi place orașul.

Prima opțiune a mijlocașului de 25 de ani este să rămână la Barcelona, dar nu ar spune nu unei mutări la Chelsea sau Bayern Munchen. Londonezii au pregătit deja oferta pentru De Jong la aflarea veștii că Manchester United a ieșit din cursă, iar bavarezii nu au ascuns niciodată că sunt interesați de semnarea lui.

20-07-2022
20:16

Galatasaray a transferat un atacant elvețian

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan vor avea un coleg nou la Galatasaray. Este vorba despre Haris Severovic, atacant elvețian în vârstă de 30 de ani, adus sub formă de împrumut de la Benfica.

Dacă turcii vor fi mulțumiți de evoluțiile sale, vor putea să îl transfere din vară. Jucătorul a avut parte de prezentare cu totul și cu totul specială.

Sezonul trecut a reușit cinci goluri și trei pase decisive în 15 meciuri pentru Benfica. A mai evoluat pentru Fiorentina, Eintracht Frankfurt sau Real Sociedad și are 25 goluri marcate la naționala Elveției în 86 de partide.

20-07-2022
14:53

AS Roma a oficializat transferul lui Dybala

Atacantul Paulo Dybala, care s-a despărțit în această vară de Juventus Torino, a fost achiziționat de formația AS Roma și va lucra cu Jose Mourinho.

Argentinianul în vârstă de 28 de ani a semnat un contract pe trei sezoane cu romanii, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Dybala va avea un salariu 6.000.000 de euro, iar clubul din capitala Italiei i-a stabilit o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro.

20-07-2022
10:28

Edinson Cavani este aproape de a semna cu Villarreal

După aventurile din Serie A (Napoli), Ligue 1 (PSG) și Premier League (Manchester United), atacantul uruguayan Edinson Cavani se pregătește de o nouă aventură într-un alt mare campionat al Europei.

Liber de contract după despărțirea de Manchester United, Cavani ar putea fi urmărit la lucru în sezonul viitor din LaLiga. Potrivit presei din Spania, el ar fi ajuns la un acord cu Villarreal, transferul urmând a fi oficializat în zilele următoare.

20-07-2022
06:26

Juventus l-a luat cu 50 de milioane de euro pe brazilianul Gleison Bremer de la rivala AC Torino

Juventus s-a mișcat rapid după despărțirea de Matthijs de Ligt, pe care l-a cedat la Bayern Munchen, și a ajuns la un acord cu rivala din oraș AC Torino pentru transferul fundașului brazilian Gleison Bremer. „Bătrâna Doamnă” va plăti în schimbul acestuia 41 de milioane de euro, dar cu tot cu bousuri suma va urca până la 50 de milioane de euro. O excelentă afacere pentru AC Torino, care l-a transferat pe Bremer în 2018 de la Atletico Mineiro pentru doar 5,8 milioane de euro.

Transferul a fost anunțat de celebrul jurnalist Fabrizio Romnao, care a scris “Gleison Bremer la Juventus, here we go!”, ceea ce înseamnnă că transferul e ca și făcut.

Bremer va efectua miercuri vizita medicală, iar dacă lucrurile sunt în ordine, va semna cu Juventus un contract pe 5 ani, valabil până în vara lui 2027. Este cel de-al patrulea transfer de marcă perfectat de Juventus în această vară, după cele ale lui Andrea Cambiaso (Genoa), Angel Di Maria și Paul Pogba.

 

 

19-07-2022
13:30

Arsenal, acord cu Manchester City pentru Zinchenko

După aducerea lui Gabriel Jesus de la Manchester City, Arsenal vrea să mai facă un transfer de la formaţia campioană a Angliei. Conform presei din Marea Britanie, „tunarii“ au ajuns la un acord pentru Zincheko, un jucător polivalent, care la City a jucat fundaş stânga.

Suma agreată de cele două părţi este de 35 de milioane de euro, iar mutarea s-ar putea face în zilele următoare. 

Pentru a nu rămâne descoperit pe postul de fundaş stânga, Pep Guardiola tratează deja aducerea unui înlocuitor. Numele ales este acela al lui Marc Cucurela, de la Brighton. Spaniolul este un produs al academiei Barcelonei, iar preţul pe care vrea să îl plătească Manchester City este de 60 de milioane de euro.

19-07-2022
10:48

Alexandru Dobre, dorit în Serie A

Alexandru Dobre, extrema de 23 de ani de la Dijon, ar putea să facă pasul spre Serie A. Tuttomercatoweb, portalul italian specializat în transferuri, anunţă că românul se află în negocieri intense cu nou-promovata Cremonese. La formaţia italiană sunt înregimentaţi alţi doi „tricolori“, Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu fiind aduşi în această vară. De asemenea, Dennis Politic, român format în Anglia, aparţine tot de Cremonese.

Conform sursei citate, preţul agreat de cele două părţi se situează la suma de un milion de euro, în condiţiile în care Dobre e cotat la 1,5 milioane pe site-urile de specialitate.

Românul a avut un an excelent la Dijon, cu nouă goluri şi patru assisturi în 31 de meciuri. Evoluţiile sale i-au adus titlul de jucătorul sezonului pentru formaţia din liga secundă franceză.

La pachet cu Dobre, ar putea veni şi atacantul Aurelien Scheidler, pentru care trupa din Hexagon cere 1,5 milioane de euro.

18-07-2022
09:12

Argentinianul Paulo Dybala va semna pe trei ani cu AS Roma

Rămas liber de contract după despărțirea de Juventus, argentinianul Paulo Dybala a ajuns la un acord cu AS Roma și va semna o înțelegere valabilă până în vara lui 2025.

Deși a avut oferte importante de la Inter sau de la echipe din Premier League, Dybala a ales să semneze cu AS Roma în special datorită antrenorului Jose Mourinho. Acesta i-a promis că va fi o piesă foarte importantă în angrenajul echipei și că se vor lupta împreună pentru un loc în primele patru echipe din Serie A. La gruparea din „Cetatea Eternă”, Dybala va avea un salariu de aproximativ 7 milioane de euro anual.

18-07-2022
07:28

Matthijs de Ligt, noul fotbalist al lui Bayern Munchen

Matthijs de Ligt (22 de ani) va juca la Bayern Munchen. Stoperul olandez a fost transferat de la Juventus în schimbul sumei de 80 de milioane de euro.

Inițial, „Bătrâna Doamnă” a refuzat cele două oferte ale bavarezilor (70 și 75 milioane de euro), dar cele două părți au bătut palma pentru 80 de milioane de euro. Astfel, nemții au egalat cel mai scump transfer din istorie. În iulie 2019, fundașul Lucas Hernandez a fost luat de la Atletico Madrid în schimbul aceleiași sume.

 

În ediția trecută, de Ligt a jucat de 42 de ori pentru Juve, în toate competițiile, perioadă în care a marcat trei goluri și a oferit un assist. Fundașul olandez s-a format la Academia lui Ajax, iar în 2019 a venit la „Bătrâan Doamnă”. Italienii le plăteau atunci „lăncierilor” suma de 85,5 de milioane de euro. 

17-07-2022
14:07

Jules Kounde, următoarea țintă a Barcelonei

Barcelona face totul pentru a avea o echipă stelară în sezonul viitor și după ce l-a transferat pe Robert Lewandowski se pregătește să dea bătălia pentru aducerea lui Jules Kounde de la FC Sevilla.

Conform publicației Sport, fundașul francez este dorit cu insistență de Xavi. Kounde, în vârstă de 23 de ani, ar putea să-i ia locul în centrul defensivei lui Gerard Pique, dar poate acoperi și postul de apărător dreapta, acolo de unde Dani Alves a pleca, Sergino Dest nu a dat randamentul așteptat, iar Sergi Roberto este în continuare accidentat.

Pentru a fi sigur că obține semnătura internaționalului francez, președintele Joan Laporta pregătește o ofertă de 40-45 de milioane de euro, plus cedarea unui tânăr jucător. Sevilla ar urma să-și aleagă dintre Nico Gonzalez și Ez Abde.

16-07-2022
13:35

Serge Gnabry rămâne la Bayern Munchen

Atacantul Serge Gnabry și-a prelungit contractul cu Bayern Munchen, urmând să rămână la campioana din Bundesliga până în vara anului 2026.

”M-am gândit mult la ceea ce îmi doream ca jucător pentru următorii câțiva ani și am ajuns la concluzia că vreau să rămân la Bayern, să câștig totul aici din nou și să experimentez un nou succes în Liga Campionilor. Vreau să sărbătorim titluri, dar de data aceasta alături de fanii noștri.

Este ceva special pentru că pot juca aici cu prietenii mei la cel mai înalt nivel. Cu siguranță nu aș experimenta așa ceva la niciun alt club. Vreau să trăiesc din nou momente grozave aici și nu altundeva. Foamea de titluri mari nu dispare”, a declarat Gnabry, pentru site-ul oficial al grupării bavareze.

Gnabry a jucat în 171 de meciuri pentru Bayern și a marcat 64 de goluri. A câștigat de patru ori Bundesliga, de două ori Cupa, de trei ori Supercupa Germania și o câte o dată Liga Campionilor, Cupa Mondială a Cluburilor și Supercupa Europei.

16-07-2022
12:17

Koulibaly a semnat cu Napoli

Chelsea a anunțat achiziționarea fundașului senegalez Kalidou Koulibaly de la Napoli. Jucătorul a semnat un contract pe patru ani cu trupa de pe Stamford Bridge.

”Este o mare echipă la nivel mondial şi visul meu a fost mereu să joc în Premier League. Chelsea m-a contactat în 2016, dar atunci nu s-a reuşit transferul. De data aceasta, când au venit din nou, am acceptat oferta pentru că îşi doreau să mă aducă în Premier League, să joc pentru ei”, a declarat Koulibaly, pentru site-ul oficial al grupării londoneze.

Internaționalul senegalez, în vârstă de 31 de ani, şi-a început cariera profesionistă la Metz în 2010, înainte de a se merge la Racing Genk în 2012. A jucat 92 de meciuri câştigând Cupa Belgiei în 2013.

În 2014, a părăsit Genk pentru Napoli. Fundaşul senegalez a jucat 317 meciuri pentru napoletani, marcând 14 goluri. Cu Napoli, a câştigat o Cupă a Italiei în 2020 şi o Supercupă a Italiei în 2015. Căpitan al echipei Senegalului (62 de selecţii), Koulibaly a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în februarie.

Kalidou Koulibaly este al doilea jucător transferat de Chelsea în această vară, după atacantul Raheem Sterling de la Manchester City.

15-07-2022
19:43

PSG l-a transferat pe Hugo Ekitike

Atacantul echipei Reims, Hugo Ekitike, este al doilea transfer al verii la PSG, care a plătit 30.000.000 de euro plus bonusuri de performanță pentru aducerea sa de la Reims.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, PSG a câștigat bătălia cu Real Madrid și Newcastle United pentru tânărul fotbalist care urmează să efectueze vizita medicală și să semneze contractul.

Hugo Ekitike, care a fost dorit în mod expres de directorul sportiv Luis Campos, este al doilea transfer al verii pentru parizieni, care l-au mai adus pe Vitinha de la FC Porto.

15-07-2022
16:38

Mahrez încă doi ani la Manchester City

Manchester City a anunțat prelungirea contractului cu Riyad Mahrez pentru încă doi ani, astfel că algerianul va rămâne pe Etihad Stadium până în vara lui 2025.

”Sunt foarte fericit să semnez noul acord. M-am bucurat de fiecare minut petrecut aici. Este o plăcere să faci parte dintr-un club atât de incredibil. Aș dori să-i mulțumesc lui Pep, lui Txiki și întregului staff, atât pentru felul în care m-au ajutat să mă dezvolt ca jucător, cât și pentru că m-au împins să mă perfecționez în continuare.

Acum vreau doar să încerc să-mi fac treaba pentru a ne ajuta să avem succes în sezonul următor și în viitor”, a declarat Mahrez, pentru site-ul oficial al ”cetățenilor”.

Pe de altă parte, Manchester City este aproape de a se despărți de fundașul ucrainean Oleksandr Zinchenko. Presa engleză anunță că acesta va merge la Arsenal, la fel ca și atacantul Gabriel Jesus, urmând ca Pep Guardiola să-l aducă pe spaniolul Marc Cucurella de la Brighton.

15-07-2022
14:19

Manchester United l-a transferat pe Eriksen

Manchester United a anunțat pe site-ul oficial achiziționarea mijlocașului danez Christian Eriksen, care a revenit în fotbal după accidentul cardiac suferit în vara trecută și a jucat în prima parte a anului la Brentford.

Internaționalul danez în vârstă de 30 de ani a semnat un contract valabil până în vara lui 2025 cu Manchester United, acolo unde a fost dorit de noul manager Erik ten Hag.

”Manchester United este un club special și abia aștept să încep. Am avut privilegiul de a juca la Old Trafford de multe ori, dar să o fac în tricoul roșu al lui United va fi un sentiment uimitor.

Am văzut munca lui Erik ten Hag la Ajax și știu nivelul de pregătire pe care el și personalul său îl cer în fiecare zi. Este clar că este un antrenor fantastic. După ce am vorbit cu el și am aflat mai multe despre viziunea lui și despre felul în care își dorește ca echipa să joace, sunt și mai entuziasmat de viitor.

Am încă ambiții majore în fotbal, există o sumă uriașă de lucruri pe care știu că le pot realiza, iar acesta este locul perfect pentru a-mi continua călătoria”, a declarat Eriksen.

15-07-2022
12:14

Cagliari, interesată de transferul lui Pușcaș

Recent retrogradată în Serie B, Cagliari caută să se întărească în compartimentul ofensiv și a pus ochii pe George Pușcaș.

Conform tuttomercatoweb.com, sarzii au ajuns la un acord pentru vânzarea lui Joao Pedro la Fenerbahce pentru 6,5 milioane de euro plus bonusuri, iar în locul brazilianului cu cetățenie italiană vrea să-l aducă pe internaționalul român.

Pușcaș a revenit la Reading după împrumutul la Pisa, însă sunt șanse minime ca el să rămână la formația din Championship. De serviciile atacantului român mai sunt interesate alte trei echipe din Serie B: Parma, Bari și Genoa.

14-07-2022
09:02

Un nou transfer pentru Manchester United: Erik Ten Hag va lucra din nou cu Lisandro Martinez

Potrivit The Sun, Manchester United a ajuns la un acord cu Ajax Amsterdam pentru transferul fundașului central Lisandro Martinez. Mai sunt de stabilit doar mici detalii, mutarea urmând să fie parafată pentru 50 de milioane de euro plus bonusuri.

Lisandro Martinez a ajuns la Ajax în 2019, de la Defensa (Argentina), pentru 7 milioane de euro. A bifat în echipa ”lăncierilor” 118 meciuri, reușind 6 goluri și tot atîtea pase decisive.

Erik ten Hag și l-a dorit pentru că este un jucător extrem de versatil. El poate evolua și ca fundaș stânga, dar și ca mijlocaș la închidere.

13-07-2022
19:36

Istanbul BB l-a transferat pe Mesut Ozil

Mesut Ozil s-a despărțit de Fenerbahce după un an și jumătate. Mijlocașul ofensiv a avut probleme cu conducerea și cu staff-ul și a ajuns chiar să fie exclus din lot.

Cu toate acestea, Istanbul Bașakșehir, campioana Turciei din sezonul 2019-2020, i-a întins o mână germanului și a anunțat transferul său pe contul oficial de Twitter. Ozil a semnat cu Istanbul BB din postura de jucător liber de contract.

În prezent, playmakerul german a ajuns să valoreze doar 1,8 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

13-07-2022
15:30

Raheem Sterling și Kalidou Koulibaly, primele transferuri ale verii la Chelsea

Preluată de americanul Todd Boehly după ce a fost vândută de Roman Abramovich, Chelsea a făcut primul transfer al verii. Internaționalul englez Raheem Sterling a fost deja prezentat de „albaștri”, după ce și-a luat adio printr-o scrisoare emoționantă de la Manchester City și s-a alăturat la Los Angeles echipei lui Thomas Tuchel.

„Șapte sezoane. Unsprezece trofee majore. Amintiri de o viață.

Către staff-ului de antrenori care au jucat un rol masiv în evoluția mea de-a lungul anilor. Către coechipierii mei care au devenit mai mult decât cei cu care împart terenul. Către staff-ul din culise, cei din birouri și fanilor care au susținut echipa fără încetare și tuturor implicați la Manchester City, nu aș putea avea un respect mai mare. 

Ce călătorie a fost. Sunt recunoscător pentru toate momentele bune și pentru cele mai puțin bune, pentru că uneori, ele au fost cele care mi-au testat puterea și mi-au permis să stau în fața voastră, ca cea mai bună versiune posibilă a mea. Am ajuns în Manchester la 20 de ani. Astăzi, plec ca un bărbat. Vă mulțumesc pentru sprijinul infinit oferit, a fost o onoare să îmbrac tricoul lui Manchester City”, a scris Raheem Sterling, pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Raheem Sterling x 😇 (@sterling7)

Sterling a semnat cu Chelsea un contract valabil până în 2027, cu opțiune de prelungire pentru un sezon.

Thomas Tuchel nu primește întăriri doar în atac, ci și în apărare. Căpitanul lui Napoli, Kalidou Koulibaly, va semna și el cu Chelsea. Conform jurnalistului italian Gianluca Di Marzio, senegalezul așteaptă doar să ajungă la Londra și să efectueze vizita medicală, joi, 14 iulie, înainte să își pună semnătura pe contract. Fundașul va semna cu Chelsea un contract valabil pe cinci sezoane și va încasa un salariu anual de 10 milioane de euro. În schimbul lui Koulibaly, Napoli va primi undeva între 38 și 40 de milioane de euro.

13-07-2022
13:03

Raphinha va juca la FC Barcelona

FC Barcelona a anunţat pe site-ul oficial un acord pentru transferul internaţionalului brazilian Raphinha de la Leeds United.

Raphinha, în vârstă de 26 de ani, va semna contractul după ce va efectua vizita medicală. Valorea şi durata înțelegerii nu au fost dezvăluite, dar potrivit presei, el va semna pe cinci sezoane, pentru 58 de milioane de euro şi bonusuri de 15 milioane de euro.

Pentru Barcelona este al treilea transfer important realizat în această vară, după aducerile lui Andreas Christensen (26 de ani, de la Chelsea) și Franck Kessie (25 de ani, de la AC Milan).

13-07-2022
10:16

Rangers l-a transferat pe Rabbi Matondo de la Schalke 04

Rangers a anunțat pe site-ul oficial transferul internaționalului galez Rabbi Matondo, care a fost adus de la Schalke 04, nou promovată în Bundesliga.

Matondo, în vârstă de 21 de ani, a semnat un contract pe patru sezoane cu finalista Europa League și va avea misiunea de a suplini absența lui Ianis Hagi, care nu va reveni decâr la începutul anului viitor după accidentarea la genunchi.

Rangers a plătit 3 milioane de euro pentru jucătorul născut în Anglia din părinți din RD Congo. Matondo, care a fost achiziționat de Schalke în 2019 de la academia lui Manchester City, a mai jucat sub formă de împrumut la Stoke City și Cercle Brugge.

12-07-2022
14:44

Chelsea e aproape să obțină semnătura lui Kalidou Koulibaly

Kalidou Koulibaly (31 de ani) rămâne unul dintre cei mai râvniți fundași centrali din Europa, chiar dacă mai are contract cu Napoli până în 2023. Jurnaliștii britanici de la The Athletic anunță că senegalezul este foarte aproape de un transfer la Chelsea.

Cele două cluburi negociază mutarea stoperului pe Stamford Bridge, italienii urmând să primească 40 de milioane de euro în schimbul lui Koulibaly. Albaștrii îl văd pe fundașul african drept înlocuitorul perfect pentru Antonio Rudiger și Andreas Christensen, care au plecat liberi de contract în această vară la Real Madrid, respectiv Barcelona.

Koulibaly nu este singurul fundaș central pe care Chelsea vrea să îl transfere în această vară. Pe lista albaștrilor se mai află Presnel Kimpembe, Nathan Ake și Jules Kounde.

 

 

11-07-2022
14:18

Roberto De Zerbi nu mai este antrenorul lui Șahtor Donețk

Antrenorul italian s-a despărțit de Șahtior Donețk, conform cotidianului L’Equipe. Ucrainienii nu au mai disputat niciun meci oficial de pe data de 18 februarie, iar zona orașului încă este război în toată regula.

Campionatul în Ucraina nu are șanse să fie reluat prea curând, așa că cele două părți au decis să încheie colaborarea de comun acord.

„Merci Mister!”, a titrat clubul din Donbas pe site-ul oficial. Italianul era pe primul loc cu Șahtior la întreruperea campionatului și a reușit 20 de victorii din 30 de meciuri pe banca ucrainienilor.

11-07-2022
08:13

Paul Pogba, prezent la reunirea oficială a lui Juventus Torino

Paul Pogba a plecat de la Manchester United și va semna un contract pe patru sezoane cu Juventus Torino. Francezul a făcut testele medicale și s-a prezentat deja la antrenamentele lui Juve în tricoul alb-negru și s-a revăzut cu mai mulți coechipieri din perioada 2012-2016.

Leonardo Bonucci l-a prezentat ca fiind prietenul său într-o postare pe contul său de Twitter, cu descrierea „Ce bine este să ne reîntâlnim!”.

09-07-2022
08:04

Jovic a semnat cu Fiorentina

Clubul AC Fiorentina a anunţat că l-a transferat pe atacantul sârb Luka Jovic, care a evoluat pentru Real Madrid în ultimele trei sezoane.

În comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului italian nu se precizează durata contractului sau salariul jucătorului. Presa italiană relatează că Fiorentina nu a plătit nimic pentru aducerea lui Jovic, însă Real Madrid va primi toată suma unui eventual transfer al sârbului la o altă echipă.

Luka Jovic a venit la Real Madrid în 2019, dar nu a dat satisfacţie, având doar trei goluri marcate în 36 de apariţii, iar în sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la Eintracht Frankfurt.

08-07-2022
20:49

Cremonese l-a prezentat pe Vlad Chiricheș

Aventura lui Vlad Chiricheș la Sassuolo a luat sfârșit după trei ani în care evoluțiile căpitanului echipei naționale au fost oscilante.

Apărătorul de 32 de ani nu a avut probleme în a-și găsi repede un nou angajament în Serie A și a acceptat oferta noii promovate Cremonsese.

”Sunt foarte fericit că am ajuns aici. Sper că voi putea ajuta cu experiența mea și cu valoarea mea. Voi da maximum și sper că voi reuși alături de această echipă să fac lucruri frumoase, o figură frumoasă în acest sezon și să rămânem la finalul sezonului în Serie A.

Cu multă dorință de a face bine și cu caractere frumoase se pot face multe lucruri frumoase. Salutare, prieteni! Sunt aici pentru voi. Vă îmbrățișez”, a declarat Vlad Chiricheș, pentru site-ul oficial al celor de la Cremonese.

08-07-2022
11:02

Ajax l-a transferat de la Tottenham pe Steven Bergwijn

Ajax Amsterdam a plătit nu mai puțin de 31 de milioane de euro pentru olandezul Steven Bergwijn, iar mutarea a fost anunțată oficial. Bergwijn a câștigat trei titluri cu PSV Eindhoven și are 22 de meciuri la naționala Olandei.

Atacantul revine astfel la clubul la care s-a format și a semnat un contract valabil pe cinci ani. Vârful de 24 de ani s-a transferat în 2020 de la PSV la Tottenham, însă nu a reușit să se impună în primul unsprezece al londonezilor. 

08-07-2022
06:30

Angel Di Maria, un an la Juventus

Angel Di Maria (34 de ani) a sosit la Torino și va semna un contract cu „Bătrâna Doamnă” valabil până vara viitoare. Sud-americanul vine liber de contract la Juventus, după ce s-a despărțit de PSG.

Di Maria va efectua vizita medicală vineri, 8 iulie, iar apoi își va pune semnătura pe contractul de 7 milioane de euro, după cum anunță Gazzetta dello Sport.

 

06-07-2022
19:44

Witsel a semnat cu Atletico Madrid

Atletico Madrid a anunțat transferul internaționalului belgian Axel Witsel de la Borussia Dortmund.

Mijlocașul în vârstă de 33 de ani, care și-a încheiat contractul cu formația germană în această vară, a semnat o înțelegere pe un sezon cu formația pregătită de Diego Simeone.

”Abia aștept să mă întâlnesc cu colegii și antrenorii și să port culorile acestui mare club”, a declarat Witsel, la prezentarea oficială.

06-07-2022
17:51

Raheem Sterling va juca pe Stamford Bridge

Chelsea îi dorește pe Neymar și Cristiano Ronaldo, iar noul patron al londonezilor a detonat prima mare bombă pe piața transferurilor: Raheem Sterling.

Cunoscutul jurnalist David Ornstein a dezvăluit că englezul s-a înțeles cu Chelsea și va fi prezentat oficial în zilele următoare. Sterling a câștigat patru titluri în Premier League cu Manchester City și are 77 de meciuri la naționala Albionului.

Raheem Sterling a fost transferat în 2015 de la Liverpoo, pentru suma de 63,7 milioane de euro. În sezonul precendent, a reușit pentru „cetățeni” 17 goluri în 47 de meciuri, la care se adaugă alte 9 pase decisive. Este evaluat conform Transfermarkt la 70 de milioane de euro.

06-07-2022
12:15

Chelsea oferă 50 de milioane de euro pentru Matheus Nunes

Chelsea caută să se întărească pentru sezonul viitor după ce clubul a fost preluat de Todd Boehly și încearcă transferul internaționalului portughez Matheus Nunes.

Conform publicației A Bola, londonezii sunt pregătiți să ofere 45 de milioane de euro, plus alte 5 milioane de euro bonul pentru mijlocașul defensiv de la Sporting Lisabona.

Fotbalistul de 23 de ani mai este dorit și de Wolverhampton Wanderers, acolo unde este o adevărată colonie potugheză.

06-07-2022
07:37

Zlatan Ibrahimovic rămâne încă un sezon la AC Milan

Deși a împlinit vârsta de 40 de ani, suedezul Zlatan Ibrahimovic nu are gânduri de retragere din activitatea competițională. Prin urmare, el a hotărât să-și prelungească pe încă un an contractul cu AC Milan, care expirase la finalul sezonului trecut.

Potrivit jurnaliștilor de la Sky Sports, Ibrahimovic a acceptat o reducere substanțială a salariului, principalul motiv fiind o accidentare gravă care-l va ține departe de gazon pentru următoarele 6-7 luni.

05-07-2022
19:54

Divock Origi a semnat cu AC Milan

AC Milan a anunțat oficial transferul atacantului Divock Origi de la Liverpool. Belgianul a semnat un contract pe patru sezoane cu campioana din Serie A.

Internaționalul belgian în vârstă de 27 de ani a fost achiziționat de ”cormorani” în 2014 de la OSC Lille, iar în perioada cât a fost sub contract cu englezii a mai fost împrumutat la VfL Wolfsburg.

05-07-2022
18:03

Răzvan Marin a fost prezentat la Empoli

Mijlocașul celor de la Cagliari a fost împrumutat pentru sezonul viitor în Serie A la Empoli, iar clubul păstrează și o opțiune de cumpărare începând din vară. 

„Răzvan Marin e jucătorul lui Empoli! Jucătorul născut în 1996 a venit sub formă de împrumut, cu opțiune de cumpărare de la Cagliari”, a anunțat clubul printr-un comunicat de presă.

05-07-2022
15:48

Ionuț Radu va juca la Cremonese

După mai multe săptămâni de discuții, portarul Ionuț Radu a plecat de la Inter Milano și va juca în sezonul viitor sub formă de împrumut la nou promovata Cremonese.

Internaționalul român a renunțat la 400.000 de euro din salariul de 2,3 milioane de euro pe care îl avea la Inter pentru a putea merge la Cremonese, formație care va avea opțiune de cumpărare definitivă în vara viitoare.

05-07-2022
12:17

Noi contracte pentru Vinicius, Rodrygo și Eder Militao la Real Madrid

Real Madrid este foarte aproape de a prelungi contractele a trei jucători brazilieni: atacanții Vinicius și Rodrygo și fundașul Eder Militao.

Conform jurnalistului italian Fabrizio Romano, specializat pe transferuri, președintele Florentino Perez le-a pus pe masă celor trei fotbaliști contracte până în 2028, dar doar Rodrygo și Eder Militao le-au acceptat. Vinicius nu a dorit o înțelegere pe termen atât de lung și în cele din urmă va semna până în 2026.

Toți cei trei internaționali brazilieni vor avea o clauză de reziliere în valoarea de un miliard de euro.

04-07-2022
20:37

Cristiano Ronaldo, tratative șoc cu FC Barcelona!

Jurnaliștii spanioli de la AS.com au dezvăluit că președintele celor de la FC Barcelona, Juan Laporta se întânește în acest moment în Catalunia cu impresarul lui Cristiano Ronaldo, Jorge Mendes.

După negocierile cu Chelsea, starul portughez ar putea ajunge pe Camp Nou, iar cei doi au discutat despre această posibilitate la o cină. Juan Laporta l-a dorit pe Cristiano Ronaldo încă din vara trecută, însă nu a putut demara discuțiile din cauza problemelor financiare cu care s-au confruntat clubul blaugrana. 

Negocierile cu Jorge Mendes ar putea fi și o modalitate prin care Barcelona încearcă să pună presiune pe Bayer Munchen, care nu vrea să îl cedeze pe Camp Nou pe Robert Lewandowski, conform sursei citate.

04-07-2022
18:25

Vlad Chiricheș a semnat cu nou-promovata Cremonese

Vlad Chiricheș, căpitanul echipei naționale a României va juca pentru al optulea an consecutiv în Serie A și a semnat cu nou-promovata Cremonese.

Anunțul oficial a fost făcut de către directorul sportiv Simone Giachetta: „Am apelat la el pentru a da da experiență și calibru echipei, este un jucător internațional, căpitanul României și credem că poate juca ca fundaș central în trei. Am ajuns la un acord cu Sassuolo și, în principiu, și cu jucătorul, care evaluează unele detalii personale. 

Așteptăm acest lucru. Am vrut să începem cu apărarea pentru a-i da antrenorului șansa de a lucra din punct de vedere defensiv, ne îndreptăm în această direcție. Vasquez și Chiricheș sunt ținte pe care le-am avut de la început”, a transmis acesta, pentru tuttomercatoweb.

04-07-2022
15:06

Andreas Christensen a semnat cu Barcelona

Apărătorul Andreas Christensen, liber de contract, după ce în ultimele sezoane a evoluat la Chelsea, a semnat cu FC Barcelona. Contractul nordicului se întinde pe patru sezoane.

Este al doilea fotbalist prezentat oficial în aceiași zi după Frank Keisse, ultima oară la AC Milan. Și ivorianul a ajuns pe Camp Nou tot din postura de fotbalist liber.  

04-07-2022
13:02

Christian Eriksen semnează cu Manchester United, Mark Kessie cu Barcelona

Mijlocașul Christian Eriksen va juca și în sezonul viitor în Premier League. Danezul de 30 de ani a ajuns la un acord cu Manchester United și va semna un contract valabil pentru trei sezoane.

Și Barcelona a făcut prima mutare a verii. Franck Kessie, ultima oară la AC Milan, a refuzat să-și prelungească angajamentul cu noua campioană a Italiei și a semnat cu gruparea catalană din postura de jucător liber.

Ivorianul a parafat o înțelegere pe patru ani și va avea o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro, conform anunțului oficial al Barcelonei.

04-07-2022
10:09

Kalvin Phillips a semnat cu Manchester City

La scurt timp după ce s-a despărțit de atacantul Gabriel Jesus, Manchester City a anunțat oficial achiziționarea mijlocașului Kalvin Phillips de la Leeds United.

Internaționalul englez de 26 de ani a semnat un contract pe 6 ani, va purta tricoul cu numărul 4, iar ”cetățenii” au plătit pentru aducerea sa 45 de milioane de lire sterline (aproximativ 52 de milioane de euro).

”Sunt absolut încântat că am venit la Manchester City. Să pot juca sub conducerea lui Pep Guardiola şi să fiu parte a acestei echipe fantastice este o perspectivă de care sunt încântat”, a declarat Phillips, conform site-ului oficial al echipei Manchester City.

Jucătorul a evoluat pentru Leeds United în 234 de meciuri în opt sezoane. El a înscris 14 goluri şi a reuşit 14 pase decisive.

04-07-2022
08:59

Gabriel Jesus, prezentat oficial la Arsenal

Arsenal a anunțat oficial transferul atacantului Gabriel Jesus de la Manchester City, acesta urmând să poarte tricoul cu numărul 9.

În ciuda faptului că ”tunarii” nu au oferit detalii despre această mutare, presa engleză scrie că brazilianul a semnat un contract pe 5 ani, iar Arsenal va plăti 45 de milioane de lire sterline (aproximativ 52 de milioane de euro).

”Sunt foarte entuziasmat. Clubul a făcut o treabă extraordinară pentru a recruta un jucător de acest nivel. Îl cunosc personal foarte bine pe Gabriel și îl cunoaștem cu toții bine din perioada petrecută în Premier League și având un mare succes aici.

Aceasta este o poziție care a fost pe radarul nostru de mult timp și am reușit să obținem un jucător pe care ni l-am dorit cu toții, așa că sunt foarte fericit”, a declarat mangerul Mikel Arteta.

02-07-2022
16:25

Cristiano Ronaldo a cerut să fie lăsat să plece de Manchester United! Chelsea şi Bayern, interesate de transfer

Ajuns la 37 de ani, Cristiano Ronaldo nu are niciun gând de retragere. Presa din Anglia scrie că atacantul le-a transmis şefilor de pe Old Trafford să îl lase să plece în această vară pentru că vrea să evolueze în Champions League.

Chelsea şi Bayern Munchen sunt echipele interesate de Cristiano Ronaldo. Starul în vârstă de 37 de ani vrea să mai joace 3-4 ani la cel mai înalt nivel. Manchester United vrea să îşi recupereze cele 12.9 milioane de lire sterline plătite anul trecut celor de la Juventus pentru Ronaldo. 

02-07-2022
14:27

Olimpiu Moruțan ar putea continua în Superlig și în sezonul viitor

Mijlocașul Olimpiu Moruțan nu i-a convins pe șefii de la Galatasaray că merită în loc în echipă, iar aceștia au anunțat că îl vor împrumuta pe fotbalistul de 23 de ani care i-a costat peste 4 milioane de euro.

Ankaragucu, nou promovată în Superliga Turciei a făcut o ofertă pentru fotbalist și a transmis că așteaptă un răspuns al acestuia până cel târziu luni, 4 iulie.

”Am făcut ofertă pentru Olimpiu Moruţan. Aşteptăm răspunsul până luni. Negocierile noastre avansează într-o direcţie pozitivă.

Am discutat la telefon cu directorul de la Galatasaray, Cenk Ergün, pentru împrumutul lui Olimpiu Moruţan şi am transmis oferta. Aşteptăm până luni un răspuns”, a transmis Faruk Koca, potrivit Ajansspor.com.

02-07-2022
13:27

”Radu, cu noi de luni”, a confirmat Ariedo Braida, directorul sportiv al lui Cremonese, nou-promovată în Serie A

Despărțirea lui Ionuț Radu de Inter era clară. Rămânea de văzut doar destinația. ”A existat interes din Franța și din Germania, însă el își dorește să rămână în Italia”, a transmis Oscar Damiani, impresarul jucătorului.

Și, în cele din urmă, dorința sa a fost îndeplinită. Inter îl va împrumuta la Cremonese, formație nou-promovată în Serie A. ”Da, va ajunge în Cremona și va efectua vizita medicală, iar luni va începe sezonul alături de noi”, a spus, la microfonul Calciomercato directorul sportiv al echipei, Ariedo Braida, potrivit footballnews24.it.

În sezonul trecut, la Cremonese titular a fost italianul Marco Carnesecchi (22 de ani). Acesta a revenit însă la Atalanta după ce i-a expirat împrumutul.

02-07-2022
08:28

Raphinha refuză Chelsea și se pregătește să semneze cu Barcelona

Raphinha își spusese clar punctul de vedere. Își dorește să evolueze pentru FC Barcelona. Astfel că, degeaba au bătut palma Chelsea și Leeds, pentru suma de 75 de milioane de euro. Jucătorul a refuzat să plece la londonezi.

Și i-a cerut impresarului său, Deco, să facă același lucru și în ceea ce privește propunerea lui Newcastle. Care pusese și ea pe masă 60 de milioane de euro.

Era limpede însă că FC Barcelona, care nu este dispusă să plătească, acum, o astfel de sumă, pentru Lewandowski, știute fiind problemele sale financiare, se va ridica la pretențiile lui Leeds. Însă, spune Gerard Romero, clubul englez și-a dat seama că trebuie să se așeze la masa tratativelor.

Și, spune Gerard Romero, părțile s-au înțeles. FC Barcelona va plăti 60 de milioane de euro. Dar în trei tranșe. Iar jucătorului îi va oferi, așa cum s-au înțeles, 6 milioane de euro pe an.

01-07-2022
20:50

Paulo Dybala, Alvaro Morata și Federico Bernardeschi, aventură încheiată la Juventus

Juventus despărțirea oficială de cele trei vedete Paulo Dybala, Alvaro Morata și Federico Bernardeschi.

Morata era împrumutat de la Atletico Madrid și, deocamdată se va întoarce în capitala Spaniei, pentru că mai are un an de contract cu gruparea lui Diego Simeone.

01-07-2022
18:11

Tyler Malacia, deturnat de Manchester United din drumul spre Lyon

Tyler Malacia (22 de ani) este primul transfer pe care îl face Manchester United de când l-a numit în funcția de manager pe Erik ten Hag. Fundașul stânga al lui Feyenoord trebuia să ajungă inițial la Olympique Lyon, dar a fost deturnat de „diaviolii roșii”.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat toate detaliile mutării. În schimbul lui Malacia, finalista UEFA Conference League va primi 17 milioane de euro, dintre care 2 milioane vor fi bonusuri. Cotat de transfermarkt.com la 17 milioane de euro, Tyler Malacia are cinci selecții pentru prima reprezentativă a Olandei. Crescut de Feyenoord, apărătorul a jucat 136 de meciuri la seniori, perioadă în care a dat patru goluri și zece assist-uri.

01-07-2022
14:30

Manchester City l-a transferat pe Stefan Ortega Moreno

Arminia Bielefeld a retrogradat în 2. Bundesliga, dar portarul Stefan Ortega Moreo a prins transferul vieții. Neamțul în vârstă de 29 de ani a semnat cu echipa lui Pep Guardiola un contract valabil pentru următoarele trei sezoane.

„Aceasta este o mutare fantastică pentru mine. Manchester City este o echipă uimitoare, o echipă cu o calitate de clasă mondială în fiecare compatiment. Să mi se ofere șansa de a mă alătura acestui grup de jucători și de a ajuta la continuarea succesului clubului este un vis pentru mine.

Mi-a plăcut timpul petrecut în Germania și vreau să mulțumesc suporterilor Arminiei Bielefeld pentru sprijin. Dar această nouă provocare de a veni la City și de a juca în Premier League este prea bună ca să o ignor. Abia aștept să încep, să-mi cunosc colegii de echipă și să încep să lucrez cu Pep și personalul său din spate”, a declarat portarul, care va purta tricoul cu numărul 18.

 

30-06-2022
14:07

Luka Jovic, împrumutat de Real Madrid la Fiorentina

Atacantul sârb al echipei Real Madrid, Luka Jovic, a fost împrumutat pentru un sezon la formația Fiorentina.

Conform Corriere dello Sport, italienii vor plăti jumătate din salariul fotbalistului de 24 de ani, adică 3.000.000 de euro, cealaltă jumătate urmând să fie susținută în continuare de ”galactici”.

Jovic, pentru care Real Madrid a plătit 63 de milioane de euro în vara anului 2019, mai are încă trei ani de contract pe Santiago Bernabeu, iar la începutul anului 2021 a fost împrumutat pentru șase luni la Eintracht Frankfurt.

30-06-2022
12:22

Tottenham l-a transferat definitiv pe Richarlison

Gruparea din nordul Londrei, Tottenham, l-a transferat definitiv pe brazilianul Richarlison. Atacantul de 25 de ani a evoluat în ultimele patru sezoane pentru Everton, a bifat 152 de meciuri și a marcat 53 de goluri în toate competițiile.

Pentru a-și asigura serviciile lui Richarlison, Tottenham va achita 58 de milioane de lire sterline, la care se adaugă alte milioane sub formă de bonusuri de performanță.

Astfel, brazilianul devine al doilea cel mai scump transfer din istoria lui Spurs, după Tanguy Ndombele pentru care londonezii au plătit 63 de milioane de lire sterline.   

30-06-2022
11:16

Chiricheș va juca la Cremonese

Căpitanul echipei naționale a României, Vlad Chiricheș, este foarte aproape de a pleca de la Sassuolo și de a semna cu formația Cremonese, nou promovată în Serie A.

Conform site-ului footballnews24.it, fundașul român este așteptat în următoarele ore să semneze contractul cu Cremonese, care îi oferă o înțelegere pe două sezoane.

Vlad Chiricheș este pregătit să înceapă al optulea sezon în Serie A, după cinci ani petrecuți la Napoli și alți trei la Sassuolo.

30-06-2022
10:19

Tolisso s-a înțeles cu Olympique Lyon

Mijlocaşul Corentin Tolisso, aflat la finalul contractului cu Bayern Munchen, se va angaja până în 2027 cu Olympique Lyon.

Mijlocaşul în vârstă de 27 de ani, liber să plece unde îşi dorea, deoarece contractul cu Bayern Munchen a expirat, a fost curtat deschis de Lyon de câteva luni.

Însă, Tolisso indicase mereu, până în urmă cu câteva zile, că favorizează un proiect care să-i permită să continue să joace în Liga Campionilor, pentru a prinde lotul Franţei la Cupa Mondială din Qatar.

30-06-2022
07:55

Lukaku, împrumutat de Chelsea la Inter Milano

Atacantul belgian Romelu Lukaku a fost împrumutat de Chelsea pentru un sezon la Inter Milano, care va plăti 8 milioane de euro pentru aducerea sa.

Internaționalul belgian în vîrstă de 29 de ani, care în vara trecută era vândut de italieni pe Stamford Bridge pentru 113.000.000 de euro, va purta la Inter tricoul cu numărul 90.

”M-am întors! Sunt foarte fericit. Nu-mi vine să cred. Sunt aici să marchez multe goluri. Promit, și eu îmi onorez promisiunile. Forza Inter!”, a spus Lukaku, într-un dialog cu Steven Zheng, președintele clubului Inter Milano.

29-06-2022
12:47

Ștefan Radu va bifa al 14-lea sezon în tricoul lui Lazio

Apărătorul central al formației Lazio Roma, Ștefan Radu, va semna un nou contract cu gruparea de pe ”Olimpico” pentru care evoluează din 2008.

Actualul angajament expiră joi, 30 iunie, însă șefii clubului din capitala Italiei sunt convinși că fotbalistul care va împlini 36 de ani în luna octombrie încă nu și-a spus ultimul cuvânt.

Noua înțelegere va fi valabilă până pe 30 iunie anul viitor. Astfel, Ștefan Radu va bifa al 14-lea sezon în tricoul lui Lazio Roma.

29-06-2022
07:19

Manchester United, aproape să-l ia pe Frenkie de Jong de la Barcelona

Manchester United și Barcelona sunt aproape să bată palma pentru transferul olandezului Frenkie de Jong din Catalonia la gruparea de pe „Old Trafford”.

Conform informațiilor oferite de jurnalistul Fabrizio Romano, „diavolii” vor plăti în schimbul lui de Jong o sumă fixă de 65 de milioane de euro, la care se adaugă și bonusuri de performnață, cifrate la încă 20 de milioane de euro. În total, întreaga afacere se va încheia pentru 85 de milioane de euro.

28-06-2022
13:54

Radu Drăgușin a fost vândut la Genoa

Juventus Torino a decis vânzarea definitivă a fundașului român Radu Drăgușin la formația Genoa, proaspăt retrogradată în Serie B.

Conform jurnalistului Emanuel Roșu, cele două cluburi s-ar fi înțeles pentru transferul tânărului de 20 de ani, care a debutat recent la naționala mare a României, genovezii urmând să plătească 5 milioane de euro.

28-06-2022
10:41

Fernandinho s-a întors la Atletico Paranaense

Mijlocașul Fernandinho, care și-a încheiat contractul cu Manchester City în această vară, s-a întors în Brazilia și va juca la Atletico Paranaense.

Fotbalistul în vârstă de 37 de ani a semnat pe două sezoane cu clubul unde și-a început cariera. ”Revin acasă cu o enormă satisfacţie, ştiind că voi putea aplica un pic din tot ce am învăţat în aceşti ani în care am jucat în Europa”, a declarat Fernandinho, la prezentarea oficială.

27-06-2022
19:31

Real Madrid investește în viitor

Oficialii cluburilor Real Madrid și Deportivo la Coruna au ajuns la un acord privind transferul tânărului atacant Noel Lopez, în vârstă de numai 19 ani, la gruparea din capitala Spaniei.

Suma de transfer este una simbolică pentru un club cu forța financiară a ”galacticilor”. 350.000 de euro vor plăti madrilenii pentru ”perla” celor de la Deportivo.

Fosta campioană a Spaniei a acceptat suma în condițiile în care fotbalistul avea un contract de amator, scadent în vara anului viitor.  

27-06-2022
14:50

Cristophe Galtier, tot mai aproape de PSG. S-a despărțit oficial de Nice

Christophe Galtier (55 de ani) s-a despărțit oficial de Nice și este tot mai aproape să semneze cu Paris Saint-Germain. Antrenorul este favorită să îl înlocuiască pe Mauricio Pochettino, care urmează să se despartă curând de campioana Franței.

PSG l-a dorit foarte mult pe Zinedine Zidane, dar negocierile cu fostul tehnician al lui Real Madrid au picat. Astfel, șeicii de pe Parc des Princes s-au reorientat și vor să îl aducă pe Galtier, omul care o antrena pe Lille în sezonul 2020-2021, când i-a suflat titlul de campioană lui PSG.

Zvonurile care vin din Franța spun că înțelegerea dintre Cristophe Galtier și parizieni este totală, iar în acest moment lipsește doar anunțul oficial, care ar trebui să vină până la finalul săptămânii. În locul lui Galtier, la Nice ar urma să ajungă Lucien Favre, care s-a despărțit la finalul sezonului de Borussia Dortmund.

27-06-2022
12:53

Arsenal și-a luat portar din America

Portarul pe care Arsenal Londra îl așteaptă încă din luna februarie a fost oficializat. Matt Turner de la New England Revolution, este ”tunar” și în acte.

”Matt este un portar experimentat, care va aduce calitate ridicată lotului nostru. El şi-a arătat valoarea în ultimii ani atât în MLS, cât şi la nivel internaţional, cu echipa Statelor Unite”, a transmis antrenorul londonezilor, Mikel Arteta.

Matt Turner are 18 meciuri în tricoul echipei naționale a Statelor Unite și este al treilea transfer realizat de Arsenal în această vară.

Brazilianul de 19 ani Marquinhos şi portughezul de 22 de nai Fabio Vieira, sunt celelalte noutăți din lotul londonezilor.

27-06-2022
06:10

Argentinianul Angel Di Maria, aproape de a semna cu Juventus Torino

Angel Di Maria va deveni liber de contrcat la finalul acestei luni, când îi expiră înțelegerea cu PSG, dar nu va rămâne mult timp fără echipă. Conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, el a ajuns la o înțelegere cu Juventus Torino, mai fiind de pus la punct unele mici detalii până când se va semna un acord.

Potrivit sursei citate,fotbalistul argentinian va semna pe un singur sezon cu „Bătrâna Doamnă”, urmând să primească un salariu de 7 milioane de euro net.

26-06-2022
16:34

George Pușcaș, oferte din Serie A și Serie B

Atacantul George Pușcaș, care a fost împrumutat de Reading în a doua parte a sezonului precedent la Pisa, este în atenția mai multor cluburi din Italia.

Conform site-ului getreading.co.uk, internaționalul român, care mai are doi de contract cu Reading, este dorit în Serie A de Sampdoria Genova, dar și în Serie B de Bari, Genoa și Cagliari.

Formația care s-a salvat in extremis de la retrogradarea din Championship nu poate aduce decât jucători liberi de contract sau sub formă de împrumut și din această cauză nu pare dispusă să cedeze vreun jucător.

Deși nu există restricții când vine vorba de vânzarea jucătorilor, Reading trebuie să reducă masa salarială de la 21 de milioane de lire sterline la 16 milioane de lire sterline în sezonul 2022-2023 pentru a se conforma planului de afaceri stabilit de Liga Engleză de Fotbal.

26-06-2022
12:30

Barcelona, gata să dea 40 de milioane de euro pe Lewandowski

FC Barcelona face tot posibilul să-l aducă pe Robert Lewandowski de la Bayern Munchen și pregătește op a treia ofertă, după ce nemții le-au respins pe primele două.

Conform presei catalane, președintele Joan Laporta este dispus în cele din urmă să pună pe masă 40.000.000 de euro, plus alte 7 milioane de euro bonusuri. Doar că, bavarezii, avizați de datoriile Barcelonei, vor 50.000.000 de euro într-o singură tranșă.

Între timp, Lewandowski, care mai are un an de contract cu Bayern, a anunțat că nu va merge la reunirea echipei programată în 12 iulie, încercând astfel să pună presiune pe oficialii bavarezi.

25-06-2022
16:34

Gareth Bale va juca la Los Angeles FC

The Athetic anunță că starul galez a acceptat să semneze un contract valabil pe un an cu Los Angeles FC, din Major Soccer League.

Acesta va fi coechipier cu fostul căpitan al naționalei Italiei, Giorgio Chiellini și are opțiune de prelungire pentru încă un an și jumătate.

Gareth Bale vine liber de contract după despărțirea de Real Madrid, însă această alegere l-ar putea face să rateze Campionatul Mondial din Qatar.

25-06-2022
15:20

Gabriel Jesus va juca la Arsenal

Arsenal Londra a ajuns la un acord cu Manchester City pentru transferul atacantului brazilian Gabriel Jesus.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, specializat pe transferuri, ”tunarii” vor plăti 52 de milioane de euro pentru aducerea internaționalului brazilian în vârstă de 25 de ani.

În acest moment, Arsenal trebuie să ajungă la un acord și cu Gabriel Jesus, care mai are un an de contract cu Manchester City, dar își dorește să plece la o formație unde să poată juca mai mult pentru a putea să prindă lotul Braziliei la Cupa Mondială.

25-06-2022
14:20

Răzvan Marin va fi împrumutat la Empoli

Jurnaliștii italieni de la Corriere dello Sport anunță că Empoli s-a înțeles cu cei de la Cagliari pentru împrumutul lui Răzvan Marin. 

Astfel, jucătorul va continua și în acest sezon în Serie A, după ce a retrogradat cu Cagliari. Potrivit sursei citate, mijlocașul român va zbura din Sardinia în Toscana pentru a semna contractul. 

Empoli a terminat sezonul trecut pe locul 15 și are și opțiune de cumpărare pentru Răzvan Marin, iar prețul fixat de 8 milioane de euro: „Marin vrea să rămână în Serie A și e gata să semneze cu Empoli. Negocierile au început!”, au scris și cei de la tuttomercatoweb.

25-06-2022
09:36

Mohamed Salah poate pleca de la Liverpool

Liverpool ia în calcul vânzarea lui Mohamed Salah (30 de ani) în această perioadă de mercato, deoarece părțile nu se înțeleg asupra prelungirii contractului. Înțelegerea „cormoranilor” cu egipteanul expiră vara viitoare.

Astfel, pentru a pleca liber în 2023, Liverpool e dispusă să accepte o ofertă în jurul a 75 de milioane de euro în schimbul lui Mo Salah, după cum anunță britanicii de la The Sun.

Egipteanul vrea un salariu săptămânal de 450 de mii de euro, dar Liverpool nu este de acord cu această sumă. Tocmai de aceea, negocierile s-au blocat. Astfel, echipa lui Jurgen Klopp l-ar putea pierde în această vară și pe Salah, după ce Sadio Mane a ajuns deja la Bayern Munchen.

Pe fir ar putea intra Real Madrid, care a ratat transferul lui Kylian Mbappe. Salah este văzut o soluție excelentă pentru atacul „egiptenilor”, acolo unde Asensio și Rodrygo au fost inconstanți pe parcursul ultimelor sezoane.

Cotat de transfermarkt.com la 90 de milioane de euro, Salah a marcat 31 de goluri și a oferit 16 pase decisive în 51 de meciuri, pe care le-a jucat sezonul trecut pentru Liverpool, în toate competițiile.

24-06-2022
19:16

Claudiu Bumba s-a transferat la Mol Fehervar

Internaționalul român cu 30 de meciuri la loturile de tineret ale României și cu 3 meciuri în naționale de seniori a semnat în Ungaria cu Mol Fehervar.

Mjlocașul ofensiv a avut un sezon excelent la Kisvarda, unde a jucat 30 de meciuri și a reușit 11 goluri și 5 pase decisive. Mol Fehervar a terminat campionatul pe locul și doi va participa în preliminariile Europa League.

24-06-2022
15:31

Newcastle l-a semnat pe portarul Angliei, Nick Pope

Newcastle a realizat cel de-al doilea transfer al verii: portarul naționalei Angliei, Nick Pope. Clubul englez le-a plătit celor de la Burnley 11,5 milioane de euro pentru transferul portarului de 30 de ani.

Nick Pope are opt meciuri la naționala de seniori a Angliei și a semnat un contract pe patru ani. Pope are concurență acerbă pentru locul de titular și se va bate cu slovacul Martin Dubravka și Karl Darlow. Este singurul portar care nu a primit niciun gol între buturile Angliei în primele șase meciuri la națională.

24-06-2022
10:12

Joao Felix este curtat de Manchester City

Atacantul portughez al echipei Atletico Madrid, Joao Felix, este pe lista de achiziții a lui Pep Guardiola. Dacă cele două cluburi vor ajunge la un acord, Felix va face cuplu în ofensiva ”cetățenilor” cu Erling Haaland.

Managerul spaniol al lui City a anunțat că nu se va mai baza pe Gabriel Jesus și Raheem Sterling. Primul se află negociază cu Arsenal, iar Sterling este dorit de Chelsea.

Joao Felix a evoluat în 34 de partide pentru Atletico Madrid în sezonul precedent. 127 de milioane de euro au plătit ”plăpumarii” celor de la Benfica, în 2019, pentru a-l achiziționa.

24-06-2022
06:13

Paul Pogba se întoarce la Juventus

Internaționalul francez Paul Pogba se întoarce la Juventus și va fi cel mai bine plătit fotbalist din campionatul Italiei. Conform jurnalistului Fabrizio Romano francezul va încasa 8 milioane de euro pe sezon, la care se vor adăuga alte bonusuri de performanță.

Sursa citată notează că acordul lui Pogba cu fosta campioană din Serie A se va întinde pe patru ani. Francezul devine liber de contract săptămâna viitoare, iar la începutul lui iulie va semna noul contract.

În vârstă de 29 de ani Paul Pogba a mai evoluat la ”Bătrâna Doamnă” în perioada 2012-2016. Ulterior a fost vândut pentru 105 milioane de euro la Manchester United.

23-06-2022
13:52

Okan Buruk, noul antrenor al lui Galatasaray

Okan Buruk este noul antrenor al lui Galatasaray. Tehnicianul în vârstă de 49 de ani era liber de contract de la începutul lui 2021, după despărțirea de Istanbul BB. Okan Buruk a semnat un contract valabil pe două sezoane cu formația la care evoluează românii Moruțan și Cicâldău și pentru care a obținut performanțe importante în perioadele 1991-2001 și 2006-2008.

Fostul mijlocaș a câștigat șapte titluri în Turcia, Cupa UEFA (2000) și Supercupa UEFA (2000) cu gruparea „Cim Bom Bom”.

Ca antrenor, Okan are în palmares un titlu în Super Lig (cu Istanbul BBr, în 2020) și o Cupă a Turciei (cu Akhisarspor, în 2018). A mai stat pe băncile tehnice ale lui Elazigspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Goztepe și Rizespor.

22-06-2022
20:49

Takumi Minamino va juca în Ligue 1

Liverpool mai renunță la un atacant, după ce Sadio Mane a ajuns la Bayern Munchen. Vicecampioana Angliei îl cedează pe Takumi Minamino (27 de ani) în Ligue 1, la AS Monaco.

Celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano a anunțat că formația din Principat a câștigat lupta pentru japonez și va plăti 12 milioane de euro în schimbul său. „Cormoranii” au dorit 17 milioane de euro, dar în cele din urmă au acceptat oferta de 12 milioane, la care se vor adăuga alte 3 milioane, sub formă de bonusuri, în funcție de performanțele niponului.

22-06-2022
08:42

Sebastien Haller semnează cu Borrusia Dortmund

Plecarea lui Erling Haaland la Manchester City nu i-a prins nepregătiți pe oficialii vicecampioanei Germaniei, Borrusia Dormund.

Nemții s-au mișcat repede și au găsit înlocuitorul perfect pentru super-starul norvegian. Sebastien Haller este noul om de gol al Borrusiei.

Atacantul care a evoluat în ultimul sezon pentru Ajax Amsterdam și a marcat 34 de goluri în toate competițiile, îi costă pe nemți doar 35 de milioane de euro, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

20-06-2022
20:41

Valentin Cojocaru s-a transferat la Oud-Heverlee Leuven

Valentin Cojocaru (26 de ani) a semnat cu Oud-Heverlee Leuven, după ce în sezonul trecut a fost împrumutat la Feyenoord, finalista UEFA Conference League. Olandezii n-au dorit să îl păstreze, astfel că goalkeeperul român s-a reorientat și a mers în Belgia.

Cojocaru a semnat un contract valabil pe trei ani Oud-Heverlee Leuven, care sezonul trecut a terminat pe locul 11. Românul s-a despărțit astfel de SK Dnipro-1, din Ucraina, care îl luase de la Farul în vara lui 2021.

„Odată cu venirea lui Valentin Cojocaru, acum avem trei portari dezvoltați complet. Valentin este un portar mare și încrezător, care are experiența necesară. Acum va concura cu Nordin Jackers și Oregan Ravet”, a declarat noul său antrenor, Marc Brys. 

20-06-2022
14:48

Singurul lucru care stă în calea transferului lui Robert Lewandowski la Barcelona

Robert Lewandowski (33 de ani) nu-și mai dorește să rămână la Bayern, deși mai are contract cu bavarezii până în vara lui 2023. Polonezul este dorit insistent la Barcelona, iar transferul este pe cale să se realizeze.

Conform sport.es, șefii celor doi granzi ai Europei se vor întâlni pentru a discuta serios despre transferul polonezului pe Camp Nou. Catalanii ar urma să facă o ofertă de 40 de milioane de euro plus alte bonusuri în valoare de zece milioane de euro. Este suma pe care nemții se așteaptă să o primească în schimbul polonezului, dar totul depinde de finalizarea transferului lui Sadio Mane de la Liverpool.

Senegalezul n-a mai vrut să rămână pe Anfield, deși mai avea contract cu vicecampioana Angliei până în iunie 2023. Atacantul este așteptat la Bayern Munchen, acolo unde, potrivit Mirror, va avea un salariu anual de 13,8 milioane de euro.

 

20-06-2022
09:42

Mario Gotze, aproape de transferul la Eintracht Frankfurt

Mijlocașul echipei PSV Eindhoven, Mario Gotze, este foarte aproape de revenirea în Bundesliga, fiind dorit de Eintracht Frankfurt.

Conform Sport1, fotbalistul care a adus titlul mondial Germaniei în 2014 și-a dat acordul pentru transferul la câștigătoarea Europa League, în ciuda faptului că a mai avut oferte de la Benfica Lisabona, Inter Miami și din Serie A.

Chiar dacă mai are doi ani de contract cu PSV Eindhoven, Gotze are o clauză de reziliere de doar 4 milioane de euro, iar nemții sunt pregătiți să o achite. În vârstă de 30 de ani, Gotze vine la Eintracht să-l înlocuiască pe japonezul Daichi Kamada, care are oferte de la cluburi mai mari.

Mijlocașul va primi la Eintracht Frankfurt un salariu puțin peste 4.000.000 de euro și va fi cel mai bine plătit jucător din lot alături de portarul Kevin Trapp.

19-06-2022
19:36

Portarul Ionuț Radu și-a găsit echipă

Eternă rezervă la Inter Milano portarul Ionuț Radu și-a găsit echipă și va evolua tot în Serie A, anunță jurnaliștii de la tuttomercatoweb.

Agentul fotbalistul de 25 de ani a ajuns la un acord cu oficialii clubului Cremonese, nou promovată în primul eșalon fotbalistic din peninsulă.

”Se conturează viitorul lui Ionuț Radu. Din informațiile noastre, tânărul portar al lui Inter este doar la doar un pas de a se transfera, sub formă de împrumut, la Cremonese. Acum sunt puse la punct ultimele detalii, iar operațiunea este în curs de desfășurare”, anunță sursa citată.

Și jurnalistul jurnalistul Nicolo Schira, specialist în transferuri, a confirmat informația oferită de tuttomercatoweb, într-o postare pe Twitter.

”Este așteptată o întâlnire între Cremonese și Inter pentru a încerca să rezolve împrumutul lui Ionuț Radu. Agenții Oscar Damiani și Crescenzo Cecere și-au dat deja acordul”, a scris Schira.

19-06-2022
18:31

Romelu Lukaku se întoarce la Inter!

Revenirea lui Romelu Lukaku la Inter este una dintre afacerile care putea să devină o altă telenovelă pentru acest mercato. Numai că lucrurile s-au lămurit mai repede decât se aștepta cineva.

Jucătorul își dorea mutarea, dar problema o reprezenta o înțelegere între cluburi. Chelsea nu a dorit să se despartă definitiv de jucătorul pentru care a plătit anul trecut 115 milioane de euro. A acceptat însă să-l împrumute și a cerut 10 milioane de euro plus bonsuri de performanță.

Inițial, Inter a pus pe masă doar jumătate din suma fixă. A urcat apoi la 7 milioane de euro. Însă, în cele din urmă, scrie Gazzetta dello Sport, președintele italienilor, Zhang, a acceptat condițiile lui Chelsea. Și a mai rămas de făcut doar anunțul oficial.

19-06-2022
14:01

Liverpool a transferat un fundaș dreapta de 18 ani

Liverpool a anunțat achiziționarea tânărului fundaș dreapta scoțian Calvin Ramsay (18 ani) de la Aberdeen.

Internaționalul scoțian de tineret a semnat un contract de lungă durată cu ”cormoranii” și va purta tricoul cu numărul 22. Pentru transferul său, Liverpool a plătit 4 milioane de lire sterline, iar alte 2,5 milioane de lire sterline pot ajunge la Aberdeen ca bonusuri în funcție de performanțele jucătorului.

”De îndată ce am auzit că m-ar dori Liverpool, am vrut să rezolvăm transferul, am știut că este clubul unde vreau să ajung. Sunt în al nouălea cer. Abia aștept să întâlnesc fanii și să le arăt tuturor ce pot face”, a declarat Ramsay.

”Calvin este un alt puști încântător, așa că suntem mulțumiți. Are foarte mult potențial. Are doar 18 ani, va face 19 curând, însă are un număr considerabil de prezențe în prima echipa pentru un fundaș de vârsta sa. Este atletic, inteligent, încrezător, cu bune abilități tehnice și – întotdeauna important – are dorința de a progresa.

Aducerea lui atât de devreme în perioara de transferuri înseamnă că va fi cu noi în pregătire. Acest lucru contează mult, mai ales pentr un tânăr jucător. El și noi vom avea răbdare unul cu celălalt.

Cred că demonstrat că avem un mediu  în care putem cultiva și valorica talentul unui tânăr jucător. Așa că suntem cu toții nerăbdători să lucrăm cu el și să-l vedem progresând, dezvoltându-se”, a spus și managerul Jurgen Klopp.

Calvin Ramsay este al treilea transfer realizat în această vară de Liverpool, după mijlocașul Fabio Carvalho și atacantul Darwin Nunez.

19-06-2022
11:41

Ciprian Tătărușanu pleacă de la AC Milan. Ar putea juca la Monza

Ciprian Tătărușanu a fost decisiv la titlul de campioană cucerit de AC Milan, însă în acest moment este doar a treia soluție după titularul Maignan și Andrea Plizzari, revenit de la Lecce. 

Portarul de 36 de ani mai are contract până în 2023 și este dorit de Monza. „Tătă ar putea pleca sub formă de împrumut sau pentru o sumă modică. 

18-06-2022
17:36

Axel Witsel își pregătește mutarea la Atletico Madrid

Axel Witsel, la final de contract cu Borussia Dortmund, a ajuns la un acord cu Atletico Madrid. Potrivit Marca, ai cărei ziariști citează RTBF Sport, luni este prevăzută vizita medicală, iar transferul ar urma să fie oficializat marți.

Aceleași surse precizează că mijlocașul belgian va semna pe un an, plus unul opțional. În stagiunea precedentă, revenit după o accidentare la tendon, suferită în ianuarie 2021, a jucat 40 de meciuri și a marcat două goluri.

De-a lungul carierei, în care a bifat peste 600 de meciuri, belgianul a mai jucat în Europa la Standard Liege, Zenit, Benfica, Dortmund, dar a avut și o experiență la echipa chineză Tianjin Tianha. La 33 de ani, obiectivul jucătorului îl reprezintă, evident, participarea la Cupa Mondială din Qatar.

18-06-2022
14:28

Gabriel Jesus, aproape de transferul la Arsenal

Atacantul Gabriel Jesus nu-și mai dorește să rămână la Manchester City după aducerile lui Erling Haaland și Julian Alvarez și este aproape de un transfer la Arsenal.

Conform goal.com, ”tunarii” au făcut o ofertă de 30.000.000 de lire sterline pentru brazilian, însă ”cetățenii” au respins-o dorindu-și să încaseze 50 de milioane de lire sterline.

Negocierile dintre cele două părți continuă, iar Jesus își dorește ca situația sa să se lămurească în cel mai scurt timp. Jucătorul mai are un an de contract cu City, dar își dorește să plece la o echipă unde să fie titular pentru a nu pierde convocarea la naționala Braziliei pentru Cupa Mondială din Qatar.

18-06-2022
12:09

Real Madrid vrea să-l transfere pe Haaland în 2024

Real Madrid a avut două ținte de transfer pentru această vară, Kylian Mbappe și Erling Haaland, dar le-a ratat pe ambele, însă ”galacticii” pregătesc terenul pentru a-l ”fura” pe norvegian de la Manchester City.

Haaland a semnat în această vară un contract pe cinci sezoane cu ”cetățenii” și are o clauză de reziliere în valoare de 150.000.000 de euro. Conform As, tocmai de această clauză vrea să se agațe Florentino Perez și să-l aducă pe internaționalul norvegian pe Santiago Bernabeu în vara lui 2024.

Madrilenii vor să aștepte să vadă cum răspunde Haaland după transferul în Premier League, mai ales că atacantul a avut câteva accidentări în perioada Borussia Dortmund. ”Galacticii” vor să afle dacă problemele musculare ale jucătorului reprezintă o trăsătură genetică sau dacă este doar un rezultat al ghinionului.

În plus, planul a fost fixat pentru 2024 și pentru că francezul Karim Benzema se află într-o formă extraordinară în ciuda celor 34 de ani și se speră că va mai duce două sezoane la nivel înalt.

17-06-2022
13:54

Răzvan Marin negociază transferul la Empoli

Răzvan Marin (26 de ani) a retrogradat cu Cagliari, dar poate rămâne în Serie A. Internaționalul român este dorit de Empoli, după cum anunță Gazzetta dello Sport.

Sezonul trecut, Empoli a terminat pe locul 14 în Serie A și se va despărți în această vară de albanezul Kristjan Asllani (20 de ani), care va ajunge la Inter. Toscanii sunt de părere că Răzvan Marin este cel mai potrivit pentru a-l înlocui pe mijlocaș.

Problema e că românul mai are contract cu Cagliarii până în 2024, iar sarzii vor în schimbul său aproximativ 10 milioane de euro, atât cât au plătit pentru a-l aduce de la Ajax. Marin vrea să rămână în Serie A și e gata să semneze cu Empoli. Negocierile au început!”, scrieTMW.

 

17-06-2022
11:42

Sadio Mane, la un pas de Bayern Munchen

Conform Sky Sports, Bayern Munchen a făcut o nouă ofertă pentru Sadio Mane, care mai are contract cu Liverpool până vara viitoare. Campioana Germaniei va plăti aproximativ 45 de milioane de auro pentru a-l aduce pe senegalez de pe Anfield.

Potrivit aceleiași surse, transferul lui Mane este „aproape să se realizeze” zilele viitoare. Africanul s-a înțeles deja cu Bayern, astfel că pentru ca transferul să fie perfectat Liverpool trebuie să accepte oferta.

Bayern a oferit inițial 27 de milioane de euro plus opt bonusuri sub formă de bonusuri de performanță, dar propunerea a fost respinsă de „cormorani”.

17-06-2022
10:21

Arsenal l-a transferat pe mijlocașul Fabio Vieira

Fabio Vieira (22 de ani) a semnat cu Arsenal. „Tunarii” au plătit 40 de milioane de euro, dintre care cinci milioane bonusuri, pentru transferul său de la FC Porto. Mutarea a fost anunțată de jurnalistul italian Fabrizio Romano, dar și de conducerea portughezilor.

Vieira este produs 100% al academiei lui FC Porto și, în 76 de meciuri jucate la echipa mare, a marcat 10 goluri și a dat 18 pase decisive. Conform transfermarkt.com, cota sa de piață e de 25 de milioane de euro.

17-06-2022
08:20

Milan Skriniar, dorit de Paris Saint-Germain

PSG vrea să îl aducă pe Parc des Princes pe Milan Skriniar (27 de ani). Campioana Franței a oferit 50 de milioane de euro pentru stoperul slovac al lui Inter Milano, dar italienii au refuzat propunerea.

Oferta lui PSG a fost anunțată de jurnalistul italian Fabrizio Romano, care susține că, pe lângă cele 50 de milioane de euro, francezii sunt dispuși să cedeze și un jucător pe Giuseppe Meazza. Conducerea lui Inter așteaptă însă 80 de milioane de euro pentru a-l ceda pe Skriniar. Este de așteptat că negocierile vor continua în zilele următoare.

Conform transfermarkt.com, Milan Skriniar este cotat la 65 de milioane de euro.

17-06-2022
06:19

Dani Alves rămâne în LaLiga

FC Barcelona a decis să nu îi prelungească înțelegerea lui Dani Alves, care ar fi vrut să rămână totuși pe Camp Nou. Se pare că fundașul dreapta va continua însă în prima ligă din Spania.

Conform ficajes.net, brazilianul a fost oferit de către agentul său la Mallorca, echipă care tocmai a scăpat de retrogradarea din LaLiga. Obiectivul lui Dani Alves este să evolueze cu Brazilia la Campionatul Mondial din Qatar în Brazilia, în noiembrie-decembrie 2022, iar ca să rămână în formă are nevoie de o echipă care joacă la un nivel bun, chiar dacă el are 39 de ani.

16-06-2022
18:28

Boloni va antrena pe FC Metz în Ligue 2

Președintele clubului FC Metz, Bernard Serin, l-a prezentat oficial pe directorul sportiv Pierre Dreossi și a confirmat faptul că Loți Boloni va fi antrenorul echipei după retrogradarea din Ligue 1.

”Dezastrul retrogradării m-a făcut să regândesc întreaga conducere la nivel sportiv. Trebuia să ridicăm nivelul de exigență și experiență. Cei doi se cunosc bine, au câștigat deja împreună. Nu aveam timp de pierdut, obiectivul nostru este ascensiunea în elită cât mai repede posibil”, a declarat Serin, conform L’Equipe.

Președintele lui Metz a mai anunțat că Boloni va fi prezentat oficial săptămâna viitoare. Tehnicianul român și Dreossi au mai lucrat de două ori împreună până acum, la Rennes (2003-2006) și Panathinaikos (2020-2021).

16-06-2022
14:56

Un puști de 18 ani vine să-i facă concurență lui Alexander-Arnold

Liverpool s-a înțeles cu Aberdeen pentru transferul fundașului dreapta Calvin Ramsay (18 ani), care a dat nouă pase decisive în cele 33 de meciuri jucate sezonul trecut și care a fost desemnat cel mai bun tânăr fotbalist din Scoția, după cum anunță jurnalistul Paul Joyce de la The Times.

Ramsay va fi al treilea transfer și ultimul al verii pe care îl realizează „cormoranii”, după Darwin Nunez și Fabio Carvalho, și va plăti în schimbul său, cu tot cu bonusuri, aproximativ 8 milioane de euro.

15-06-2022
20:29

Barcelona se desparte de Dani Alves

Conducătorii clubului FC Barcelona au decis să se despartă de fundașul dreapta Dani Alves, deși aveau opțiunea de a-i prelungi contractul pentru încă un sezon.

După ce a primit vestea că trebuie să-și găsească echipă pentru a fi în formă în vederea Cupei Mondiale din Qatar, jucătorul brazilian și-a luat la revedere de la gruparea catalană printr-o scrisoare postată pe rețelele de socializare.

”Dragi catalani, a venit vremea să ne luăm rămas bun. Au fost peste opt ani deidcași aceluiași club, acelorași culori, dar, ca totul în viață, anii trec, drumurile se despart și poveștile continuă să se scrie în alte locuri.

Au încercat să mă concedieze dar nu au reușit, pentru că știți cât de rezistent sunt. Au mai trecut mulți ani până am revenit acasă și sunt foarte recunoscător celor care mi-au permis să mă întorc pentru a-mi lua rămas bun.

Nu știți cât de fericit sunt că am putut să mă întorc. Sper să nu le fie dor de nebunia mea și de fericirea mea de zi cu zi. Le doresc celor care vor fi aici să schimbe istoria acestui club frumos. Se închide un ciclu foarte frumos și se deschide altul și mai provocator.

Fie ca lumea să nu uite niciodată: UN LEU, CHIAR DACĂ ARE 39 DE ANI, ESTE ÎNCĂ UN BUN LEU. Pentru totdeauna TRĂIASCĂ BARCA!”, a scris Dani Alves, conform Mundo Deportivo.

15-06-2022
18:27

Real Madrid, clauză astronomică pentru Vinicius

Real Madrid și Vinicius au ajuns la un  acord de principiu pentru prelungirea contractului scadent în vara anului 2024.

Conform cotidianului Marca, ”galacticii” vor o înțelegere până în 2028, în timp ce starul brazilian își dorește una pe o perioadă mai scurtă, până 2026 sau 2027. Jurnaliștii spanioli spun că este singura necunoscută a înțelegerii, dar se crede că totul se va rezolva săptămâna viitoare, iar anunțul oficial urmează să fie făcut în iulie, după reunire.â

Odată cu noul contract, salariul lui Vinicius va crește de la 4 milioane de euro la 10.000.000 de euro, iar clauza de reziliere va fi de un miliard de euro. Este o clauză prin care madrilenii vor să țină departe cluburi patronate de șeici extrem de bogați, precum PSG sau Manchester City.

14-06-2022
18:40

Liverpool a oficializat transferul lui Darwin Nunez

Clubul FC Liverpool a anunțat oficial transferul atacantului Darwin Nunez de la Benfica Lisabona, sub rezerva acordării cu succes a unui permis de muncă și a autorizației internaționale.

Deși ”cormoranii” nu au oferit detalii în privința acordului, jucătorul uruguayan de 22 de ani a semnat un contract pe 6 ani, iar englezii vor plăti pentru aducerea sa 75.000.000 de euro, plus alte 25 de milioane de euro bonusuri.

”Sunt foarte fericit și încântat să fiu aici la Liverpool. Este un club imens. Am jucat împotriva lui Liverpool și i-am văzut în multe meciuri din Liga Campionilor și este stilul meu de joc. Sunt niște jucători grozavi aici și cred că se va potrivi stilului meu de joc”, a declarat Nunez, pentru site-ul oficial al clubului.

Nunez va purta tricoul cu numărul 27 la Liverpool, care a devenit liber după plecarea lui Divock Origi. El devine al treilea uruguayan dis istoria ”cormoranilor”, după Luis Suarez și Sebastian Coates.

14-06-2022
14:57

Oficial. Cristi Ganea va evolua la Panathinaikos următoarele două sezoane

Panathinaikos Atena a oficializat achiziția lui fotbalistului român Cristi Ganea. Apărătorul de bandă, cu 8 prezențe în tricoul echipei naționale, a semnat pe două sezoane cu multipla campioană a Greciei.

În vârstă de 30 de ani, Cristi Ganea a ajuns în campionatul Greciei în 2020 când a semnat cu Aris Salonic pentru care a adunat 47 de meciuri și a marcat un gol, în toate competițiile.

În carieră, Cristi Ganea a mai jucat, între altele, la ASA Târgu Mureș, Universitatea Craiova, FC Brașov și Viitorul Constanța, în România, Athletic Bilbao și Numancia, în străinătate.

14-06-2022
13:50

AS Roma l-a prezentat pe Nemanja Matic

Mijlocașul Nemanja Matic (33 de ani) va juca din nou sub comanda lui Jose Mourinho, pe care l-a avut antrenor la Chelsea și Manchester United. Sârbul a fost prezentat oficial de gruparea din capitala Italiei.

„Roma este un club uriași, are fani fantastici și un manager, Mourinho, pe care îl cunoaște toată lumea. Mi-a fost foarte ușor să vin aici. Sper ca împreună să reușim ceva important”, au fost primele cuvinte ale lui Matic.

Matic, care la Roma va purta tricoul cu numărul 21, a semnat cu italienii din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Man United. Contractul său e valabil până vara viitoare, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

13-06-2022
17:48

Giorgio Chiellini a semnat cu Los Angeles FC. S-a despărțit de Juventus după 17 ani!

Giorgio Chiellini, 37 de ani, merge să își continue cariera în SUA, după ce a semnat cu contract cu Los Angeles FC. Chiellini s-a despărțit în această vară de Juventus, după nu mai puțin de 17 ani petrecuți în tricoul torinezilor.

“Pentru noi, a fost o mare oportunitate. Nu sunt mulţi jucători în lume cu palmaresul şi experienţa lui Chiellini”, a declarat John Thorrington, co-preşedinte şi director general al clubului Los Angeles FC.

13-06-2022
09:34

Norvegianul Erling Haaland, prezentat oficial la Manchester City

La mai bine de o lună de când a anunțat că l-a luat pe Erling Haaland de la Borussia Dormund (10 mai), Manchester City l-a prezentat oficial pe atacantul norvegian.

Afacerea i-a costat pe „cetățeni” nu mai puțin de 100 de milioane de euro, dar doar 60 de milioane vor intra în conturile Borussiei Dortmund. Restul de 40 de milioane reprezintă taxele și comisioanele impresarilor.

La City, Haaland va avea un salariu de aproximativ 300.000 de lire sterline pe săptămână, devenind al doilea cel mai bine plătit jucător din lot după belgianul Kkevin de Bruyne.

 

12-06-2022
15:54

Darwin Nunez a semnat cu Liverpool

Benfica Lisabona a anunțat că a ajuns la un acord cu Liverpool pentru transferul lui Darwin Nunez (22 de ani). Vicecampioana Angliei a plătit 75 de milioane de euro, plus alte 25 de milioane bonusuri, pentru transferul atacantului uruguayan.

Sâmbătă, 11 iunie, cele două părți s-au întâlnit în Portugalia, acolo unde au bătut palma. Conform jurnalistului italian Fabrizio Romano, Darwin se află acum în Spania, iar luni, 13 iunie, va efectua vizita medicală, în Anglia.

Atacantul, care a marcat 47 de goluri în cei doi ani petrecuți la Benfica, va semna cu „cormoranii” un contract valabil până în fara lui 2028.

12-06-2022
14:46

Marcelo pleacă de la Real Madrid după un eveniment de gală

Marcelo (34 de ani) se desparte oficial de Real Madrid, club la care evolua încă din 2007. Contractul brazilianului cu campioana Europei și a Spaniei expiră în această vară. Fundașului nu i se va prelungi înțelegerea, chiar dacă el dorea acest lucru.

„Galacticii” au anunțat, printr-un comunicat oficial, că organizează luni, 13 iunie, va avea loc un eveniment dedicat lui Marcelo, la care va participa și președintele Florentino Perez.

„Real Madrid anunță că luni, 13 iunie, un eveniment de omagiu și adio dedicat căpitanului Marcelo va avea loc la Real Madrid City, cu prezența președintelui Florentino Perez. După eveniment, Marcelo va fi prezent în sala de conferințe pentru întâlnirea cu media”, a anunțat Real Madrid.

Marcelo este pe lista unor cluburi precum Fenerbahce sau Marseille, dar deocamdată nu a ajuns la un acord cu nicio altă echipă.

11-06-2022
16:21

Ryan Gravenberch va evolua în următorii 5 ani la Bayern Munchen

Mijlocașul Ryan Gravenberch a parafat contractul cu Bayern Munchen și va evolua în următoarele cinci sezoane pe Allianz Arena.

Bavarezii și omologii lor de la Ajax Amsterdam au bătut palma pentru transferul fotbalistului de 20 de ani pentru suma de 18,5 milioane de euro.

Olandezii pot obține bonusuri în valoare de alte 5,5 milioane de euro, în funcție de performanțele pe care fotbalistul le va obține în tricoul lui Bayern.

11-06-2022
15:04

Vlad Chiricheș și Ionuț Andrei Radu, aproape să fie colegi în Serie A

Doi internaționali români ar putea ajunge la Cremonense. Proaspăt promovată în Serie A, echipa lui Max Alvini îi dorește pe Vlad Chiricheș (32 de ani), de la Sassuolo, și pe Ionuț Andrei Radu (25 de ani), de la Inter Milano.

Căpitanul echipei naționale a României mai are un an contract cu Sassuolo, dar nu duce lipsă de oferte, el fiind dorit în această vară și de Monza sau Galatasaray.

„Cremonese, cu Massimiliano Alvini pe bancă, vrea să îl aibă pe Vlad Chiricheş în defensivă şi pe Ionuţ Radu între buturi”, scriu jurnașiștii de la ilovepalermocalcio.com, care citează Corriere dello Sport.

În ceea ce îl privește pe goalkeeper, înțelegerea acestuia cu vicecampioana Italiei expiră abia în vara lui 2024.

„Pentru dezvoltarea lui este bine să joace și să aibă experiențe de titular sau în orice caz să meargă într-un mediu în care să se bată de la egal la egal. Asta se poate întâmpla la echipele din Italia, mai ales dintre cele care au promovat acum. Ne dorim să facem cea mai bună alegere pentru el.

(n.r. care sunt planurile sale) Plecarea sub formă de împrumut. Pentru mine, Radu are toate calitățile pentru a deveni portarul numărul unu al lui Inter și poate într-un an sau doi va putea să se întoarcă la Milano și să o facă. A făcut acea greșeală cu Bologna, dar numai așa poți să crești și să te îmbunătățești.

(n.r. despre interesul lui Cremonese) Poate fi o opțiune. Cu siguranță le place de el, dar trebuie să vedem dacă portarul lor va pleca. Cremonese este o echipă frumoasă, există un centru sportiv frumos, un club serios și pentru el ar fi o soluție bună. Dar sunt și altele. Echipe din Spania și Franța și-l doresc și vom găși o soluție care trebuie să fie totuși cea mai potrivită.

(n.r. preferă Radu să rămână în Italia sau să plece în străînătate?) Prioritatea lui este să joace la un club care îl respectă. Din străinătate are multe solicitări, avem de unde alege”, a a declarat Oscar Damiani, agentul lui Radu, pentru Tuttomercadoweb

11-06-2022
11:51

Real Madrid a anunțat oficial transferul lui Aurelien Tchouameni

Real Madrid dă prima mare lovitură din perioada de mercato și și-a asigurat serviciile lui Aurelien Tchouameni, internațional francez, golgheterul celor de la AS Monaco.

Real Madrid a anunțat mutarea pe pagina oficială a clubului, printr-un comunicat de presă în care se anunță că Tchouameni a semnat un contract valabil până în 2028. Francezul, care evoluează ca mijlocaș defensiv, va fi prezentat marți, de la ora 13:00 a României.

Conform informațiilor vehiculate de presa iberică, Real Madrid le-a plătit 100 de milioane de euro celor de la AS Monaco pentru serviciile lui Aurelien Tchouameni. 

10-06-2022
15:54

West Ham plătește 10 milioane de lire pentru Oxlade-Chamberlain

Mijlocașul echipei FC Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain nu mai intră în vederile lui Jurgen Klopp și va fi cedat echipei West Ham United pentru 10 milioane de lire sterline.

Fotbalistul de 28 de ani a bifat doar 30 de meciuri în ultimele două sezoane de Premier League și a marcat de trei ori. În 2017  când a fost achiziționat de la Arsenal Londra, Ox-Chamberlain i-a costat pe ”cormorani” 38 de milioane de lire sterline.

Până în acest moment Liverpool s-a despărțit de Loris Karius, Sheyi Ojo şi Ben Woodburn. Divock Origi și Mane și-au dat la rândul lor acordul pentru a evolua în viitor la AC Milan, respectiv Bayern Munchen.

10-06-2022
13:18

Sergi Roberto a semnat prelungirea contractului cu Barcelona

Apărătorul de 30 de ani Sergi Roberto a semnat un nou acord cu FC Barcelona. Conform site-ului oficial al catalanilor fotbalistul a semnat pe un an și va avea o clauză de rezilie de 400 de milioane de euro.

”FC Barcelona și jucătorul Sergi Roberto au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului până la 30 iunie 2023.

Clauza de reziliere a jucătorului va fi stabilită la 400 de milioane de euro”, a transmis FC Barcelona, prin intermediul siteului oficial.

10-06-2022
11:40

Adrian Rus pe lista clubului Grasshoppers Zurich

Apărătorul echipei naționale și a celor de la Mol Fehervar, Adrian Rus, este pe lista de achiziții a celui mai titrat club din Elveția. Conform presei din ”Țara cantoanelor”, românul este dorit de Grasshoppers Zurich (27 de titluri de campioană).

Rus se află în această perioadă în cantonamentul echipei naționale pentru meciurile din Liga Națiunilor. În tot acest timp, conducerile celor două cluburi discută condițiile transferului.

În vârstă de 26 de ani, sătmăreanul evoluează în Ungaria de trei sezoane și este om de bază la Mol Fehervar, pentru care a bifat 69 de meciuri și un gol, în toate competițiile.

10-06-2022
07:03

Zinedine Zidane va fi antrenorul lui PSG

Zinedine Zidane (49 ani) va fi antrenorul lui PSG, după cum anunță Daniele Riolo, jurnalistul care a dezvăluit transferul lui Lionel Messi la Paris şi prelungirea contractului lui Kylian Mbappe.

„Zizou” este liber de contract din vara lui 2021, dar are șanse uriașe să îi ia locul lui Mauricio Pochettino pe banca lui Paris Saint-Germain.

„PSG, care a câştigat titlul în Franţa, vrea să îl aducă pe marele antrenor la Paris pentru a îndeplini obiectivul principal al clubului – trofeul UEFA Champions League”, a fost anunțul făcut de Daniele Riolo, potrivit AS.com.

09-06-2022
10:42

Gattuso a semnat cu Valencia

Valencia a anunţat că noul antrenor al echipei este Gennaro Gattuso, înţelegerea cu tehnicianul fiind valabilă până la 30 iunie 2024.

Gattuso îi succede la cârma ”liliecilor” lui Jose Bordalas, numit în funcţie în mai 2021 şi care a fost demis recent. Valencia a terminat ediţia 2021/2022 a campionatului Spaniei pe locul 9 şi în aprilie a pierdut la lovituri de departajare finala Cupei Spaniei, în fața lui Betis Sevilla.

09-06-2022
07:37

Lacazette, contract pe trei ani cu Lyon

Atacantul Alexandre Lacazette, aflat la final de contract cu Arsenal Londra, s-a întors la Olympique Lyon, formației pentru care va juca în următoarele trei sezoane.

Fotbalistul francez în vârstă de 31 de ani a fost achiziționat de ”tunari” în vara lui 2017 de la Lyon pentru 53 de milioane de euro, dar englezii l-au pierdut acum gratis.

În ciuda faptului că a avut mai multe oferte tentante, Lacazette a preferat să se întoarcă la clubul unde a crescut. El este al doilea transfer realizat de Lyon, după Remy Riou. În plus, lyonezii au mai prelungit contractele fotbaliștilor Maxence Caqueret și Anthony Lopes.

08-06-2022
20:50

Paulo Dybala, acord pe 3 ani cu Inter Milano

Agentul argentinianului Paulo Dybala a anunțat că a ajuns la un acord cu oficialii clubului Inter Milano. Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, atacantul va semna un contract valabil pentru trei sezoane.

Aceeași sursă mai notează că fotbalistul de 28 de ani va încasa și un salariu de top. Câte 6 milioane de euro pentru fiecare din cele trei sezoane este remunerația lui Dybala.

Argentinianul a evoluat în ultimele șapte sezoane pentru Juventul Torino. A bifat 293 de meciuri și a marcat 115 goluri pentru ”Bătrâna Doamnă”, în toate competițiile.

18 trofee a cucerit Paulo Dybala cu Juventus

08-06-2022
13:50

Gattuso, noul antrenor al Valenciei

Tehnicianul italian Gennaro Gattuso a confirmat informația că va ajunge pe banca echipei FC Valencia din această vară, după ce ”liliecii” s-au despărțit de Jose Bordalas.

”Da, este adevărat că voi merge în Spania și o voi prelua pe Valencia. Le cer fanilor să mă judece doar după rezultatele pe care le vom obține și după munca pe care o voi face”, a declarat Gattuso, conform cotidianului Sport, după ce italianul a fost implicat de curând într-un scandal de rasism.

Fostul mare mijlocaș al Milanului abia așteaptă să se revadă cu antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti. ”Întotdeauna îl voi susține pe Carlo, cum să nu o fac? Am câștigat 11 trofee cu el.

Este un maestru, știe să gestioneze orice fel de grup. A făcut-o acum 30 de ani și o facem și acum, așa cum a arătta la Real Madrid. Va fi grozav să ne întâlnim în La Liga”, a mai spus Gattuso.

08-06-2022
12:10

Modric, încă un an la Real Madrid

Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial prelungirea contractului cu mijlocașul Luka Modric pentru încă un sezon.

Fotbalistul croat în vârstă de 36 de ani este una din piesele de bază ale ”galacticilor” care a pus umărul la câștigarea în acest sezon a Ligii Campionilor și a titlului în La Liga.

Modric a ajuns pe Santiago Bernabeu în vara anului 2012, atunci când spaniolii au plătit 35.000.000 de euro pentru a-l lua de la Tottenham Hotspur.

07-06-2022
13:35

Real Madrid dă 100 de milioane de euro pe Aurelien Tchouameni

Presa internațională anunță primul transfer important pentru Real Madrid după ce campioana Europei l-a ratat pe Kylian Mbappe de la PSG.

Spaniolii s-au reorientat rapid și au ajuns la un acord cu AS Monaco pentru achiziționarea lui Aurelien Tchouameni, în schimbul sumei de 100 de milioane de euro.

60 de milioane de euro este cota lui Aurelien Tchouameni conform Transfermarkt

04-06-2022
14:19

Brighton a anunțat despărțirea de Tudor Băluță

Clubul Brighton a anunţat că se va despărţi la 30 iunie de fotbalistul Tudor Băluţă, achiziționat de la FC Viitorul în 2019.

”Tudor a fost un bun profesionist şi a fost o plăcere să colaborăm cu el în această perioadă. A muncit mult, dar oportunităţile au fost limitate. Simţim că este cel mai bine pentru Tudor să găsească o nouă provocare şi îi urăm numai bine.

Îl vom ajuta. Îi mulţumesc pentru perioada petrecută la club”, a declarat directorul tehnic al lui Brighton, David Weir, pentru site-ul oficial al clubului.

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani nu a apucat să joace vreun meci în Premier League și a avut o singură apariție în Cupa Ligii Angliei. El a mai fost împrumutat în această perioadă la FC Viitorul, ADO Den Haag și Dinamo Kiev.

03-06-2022
13:22

Ștefan Radu, încă un sezon la Lazio

Apărătorul de 35 de ani Ștefan Radu va semna un nou contract cu Lazio Roma, echipă pentru care este recordmanul de partide disputate în istorie.

Conform Corriere dello Sport, cele două părți au ajuns la un nou acord și fotbalistul va semna prelungirea pentru încă un sezon.

Pentru fostul internațional român, alintat de suporteri ”Il Boss”, va fi al 16-lea sezon în tricoul grupării de pe Stadio Olimpico.

01-06-2022
20:59

Isco se desparte de Real Madrid

După Marcelo și Gareth Bale, Isco Alarcon își ia adio și el de la Real Madrid. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 30 de ani juca pentru „Los Blancos” din 2013, iar acum va pleca liber de contract.

„Fotbalul său și-a lăsat amprenta pe toți fanii Madridului, împărtășind alături de el momente de neuitat. Real Madrid va fi mereu casa lui și îi dorim lui și familiei sale toate cele bune”, au scris madrilenii, în comunicatul oficial.

În acest sezon, Isco a jucat foarte puțin, doar 17 meciuri, toate pe plan intern. În această perioadă, a marcat două goluri. Cota sa a scăzut dramatic. Cumpărat în 2013 de la Malaga în schimbul a 30 de milioane de euro, Isco valorează acum, conform transfermarkt.com, 7,5 milioane de euro.

01-06-2022
09:42

Telenovela Gareth Bale la Real Madrid s-a încheiat oficial

Fotbalistul galez Gareth Bale a reprezentat un caz special la Real Madrid. A fost cel mai scump transfer din lume în 2013, când a fost achiziționat de la Tottenham Hotspur pentru 101 milioane de euro.

Proaspăt câștigător al Ligii Campionilor, Gareth Bale și-a anunțat oficial plecarea de la Real Madrid, pentru care a evoluat în 249 de partide și a înscris 105 goluri.

”Am fost parte a acestui club istoric și am realizat atât de multe lucruri împreună. Am fost jucătorul lui Real Madrid, iar acest lucru a fost o experiență incredibilă, pe care nu o voi uita niciodată”, a transmis fotbalistul în scrisoarea de rămas bun.

În cele nouă sezoane în care a fost legitimat la gruparea madrilenă, Garteh Bale și-a trecut în palmares toate trofeele importante la nivel de echipe de club.

01-06-2022
08:33

George Pușcaș se întoarce la Reading după ce a ratat promovarea în Serie A cu Pisa

Internaționalul român George Pușcaș nu va mai rămâne la Pisa, după ce a ratat cu aceasta promovarea în Serie A în urma barajului cu Monza. Internaționalul român fusese împrumutat de la divizionara secundă engleză Reading, iar neîndeplinirea obiectivului cu echipa italiană de Serie B a adus și neactivarea clauzei de transfer definitiv.

George Pușcaș și-a anunțat plecarea printr-o postare pe rețelele sociale, mulțumindu-le totodată fanilor pentru sprijinul acordat.

„A fost o onoare să lupt pentru acest oraş şi aceste culori! Mulţumesc că m-aţi făcut să mă simt ca unul de-al vostru imediat! Forza Pisa întotdeauna!”, a scris Pușcaș.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by George Pușcaș (@puski96)

 

31-05-2022
15:14

Ivan Perisic a fost prezentat oficial la Tottenham

Este oficial. Ivan Perisic a semnat cu Tottenham din postura de jucător liber de contract și a fost prezentat oficial. Vicecampion mondial în 2018, croatul a semnat cu echipa lui Antonio Conte un contract valabil până în vara lui 2024.

Mijlocașul ofensiv și managerul italian au lucrat împreună și la Intern, acolo unde Perisic a evoluat între 2015 și 2022. Împreună, cei doi au câștigat campionatul Italiei în sezonul 2020-2021.

„Mă bucur să fac parte din familia Spurs. Le-am spus directorului sportiv și antrenorului că vreau să vin aici. Vreau să joc din 2009 în Premier League, de când jucam în Belgia. E un moment pe care îl aștept de mult timp.

Mă bucur să lucrez din nou cu Conte. Ne-am descurcat bine în Italia. Am luat titlul acolo după 10-11 ani. A fost un an perfect. Abia aștept să îl reîntâlnesc. Respiră fotbal in fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minut. Cred că și când doarme se gândește la fotbal. Îmi place caracterul lui și cred că vom face treabă bună împreună și aici”, a declarat Ivan Perisic.

 

 

30-05-2022
20:01

PSG a activat clauza de cumpărare a lui Nuno Mendes

PSG pregătește intens viitorul sezon și a decis să activeze clauza de achiziționare definitivă a fundașului stânga Nuno Mendes, în vârstă de 19 ani.

Conform jurnalistului italian Fabrizio Romano, campioana din Ligue 1 s-a arătat mulțumită de prestațiile portughezului și va plăti 40 de milioane de euro pentru a-l păstra definitiv. Jucătorul ajunsese pe Parc des Princes în vara trecută sub formă de împrumut pentru 7.000.000 de euro.

Nuno Mendes, care are deja 13 selecții la naționala Portugaliei, a jucat 37 de meciuri pentru PSG și a dat două pase de gol.

30-05-2022
15:09

Corentin Tolisso, mesaj emoționant la despărțirea de Bayern

Mijlocașul francez Corentin Tolisso (27 de ani) pleacă de la Bayern Munchen, după cinci ani petrecuţi pe Alianz Arena, a anunţat campioana Germaniei. Contractul său expiră pe 30 iunie, iar Sevilla este posibila viitoare destinație.

Tolisso a venit la Bayern în 2017, de la Lyon, şi a jucat 112 meciuri pentru bavarezi. A participat la câștigarea „triplei” Liga Campionilor – Bundesliga – Cupa Germaniei, în 2020. Campion mondial cu Franța, în 2018, mijlocașul central a jucat în 22 de meciuri în acest sezon, reușind trei goluri și trei assit-uri.

„Am încheiat o nouă pagină a carierei mele… Un mare ‘Mulţumesc’ pentru aceşti 5 ani frumoşi care mi-au adus atât de multe, inclusiv la nivel personal”, a scris Corentin Tolisso pe Twitter.

29-05-2022
14:14

Ralf Rangnick a anunţat că nu va fi consultant la Manchester United

Clubul Manchester United a anunțat că tehnicianul Ralf Rangnick nu va rămâne la gruparea engleză în calitate de consultant, noul său job de selecţioner al Austriei fiind foarte solicitant.

”Îi mulţumim lui Ralf Rangnick pentru eforturile sale din ultimele şase luni ca antrenor interimar. El se va concentra acum doar pe rolul său de selecţioner al Austriei, astfel că nu va fi consultant pe Old Trafford”, a precizat Manchester United pe site-ul oficial.

Rangnick a venit pe banca lui Manchester United ca antrenor interimar în decembrie 2021. Germanul preia acum conducerea tehnică a naţionalei Austriei, unde îi succede lui Franco Foda.

27-05-2022
09:42

Jayden Braaf semnează cu Borussia Dortmund

După ce l-a pierdut pe Erling Haaland, Borussia Dortmund se va întâri cu un fotbalist de la Manchester City, noua echipă a norvegianului. Internaționalul olandez U18, Jayden Braaf (19 ani), va semna cu BVB.

„Borussia Dortmund este aproape de a-l transfera definitiv pe talentatul Jayden Braaf de la Manchester City. Acordul este iminent între cele două cluburi, în timp ce jucătorul s-a înțeles deja cu BVB”, a scris jurnalistul Fabrizio Romano.

Cotat de Transfermarkt la 3 milioane de euro, Braaf evoluează pe postul de extremă stânga. Crescut de Ajax și PSV, olandezul a ajuns la City în 2018 și a jucat pentru formațiile U18 și U23 ale campioanei Angliei.

În 2021, Jayden Braaf a fost împrumutat în Serie A, la Udinese, echipă pentru care a marcat un gol în patru meciuri.

26-05-2022
07:55

Ferran Jutgla a fost vândut la Brugge

După ce l-a cedat definitiv la Aston Villa pe Coutinho, FC Barcelona s-a mai despărțit de un jucător de atac. Catalanii încearcă astfel să echilibreze balanța financiară din cadrul clubului.

Astfel, echipa lui Xavi a renunțat la atacantul Ferran Jutgla (23 de ani), care a ajuns la Brugge, deși Villarreal era și ea interesată de serviciile sale, dar fotbalistul a preferat să joace în Champions League și nu în Conference League. În schimbul său, gruparea blaugrana va încasa până la 7 milioane de euro cu tot cu bonusuri.

Jutgla a fost crescut de Espanyol și a ajuns liber de contract pe Camp Nou. A jucat 32 de meciuri pentru echipa a doua a Barcei, perioada în care a dat 19 goluri și șase assist-uri. Pentru echipa mare a Barcelonei, atacantul a jucat șase meciuri și a înscris o singură dată. 

 

25-05-2022
16:56

PSG îl cedează definitiv pe Alphonse Areola la West Ham

Portarul Alphonse Areola, care a fost împrumutat în acest sezon la West Ham United, este primul jucător de care PSG se va despărți în această vară.

Jurnalistul italian Nicolo Schiara, specialist în transferuri, a anunțat că ”ciocănarii” au decis să activeze clauza de achiziționare definitivă a portarului francez care este de 20.000.000 de euro.

Areola, în vârstă de 29 de ani, a fost rezerva polonezului Lukasz Fabianski la West Ham și a prins un singur meci în Premier League. În schimb, el a fost folosit în celelalte competiții și a apărat în 11 meciuri din Europa League, trei din Cupa Ligii Angliei, trei din Cupa Angliei.

25-05-2022
15:36

Bayern Munchen l-a cumpărat pe Ryan Gravenberch cu 25 de milioane de euro

Campioana Germaniei a început în forță campania de achiziții și l-a transferat de la Ajax Amsterdam pe Ryan Gravenberch (20 de ani).

Nemții vor achita 25 de milioane de euro, iar olandezii urmează să mai primească și alte bonusuri de performanță. Pentru Bayer Munchen se anunță a fi o super afacere, ținând cont că olandezul este considerat un jucător de clasă mondială.

Cele cinci mari campionate din Europa, Anglia, Spania, Franța, Germania și Italia, au stabilit ca perioada de mercato să aibă loc în perioada 10 iunie – 1 septembrie, iar FANATIK vă va ține la curent cu cele mai tari transferuri din fotbalul internațional.

Se deschide fereastra transferurilor pe bani mulți. Mercato în Premier League, LaLiga, Ligue 1, Bundesliga și Serie A

Mai sunt două săptămâni până când marile cluburi din Europa vor putea să înregistreze noile transferuri pentru sezonul 2022-2023. Forțele celor mai tari campionate au început deja să facă primele mutări în acest sens.

ADVERTISEMENT

Cel mai spectaculos transfer pentru următoarea ediție a fost făcut deja de Manchester City, care a câștigat cursa pentru semnătura lui Erling Haaland. Campioana Angliei a plătit „doar” 75 de milioane de euro în schimbul celui poreclit „Tunetul Nordului”.

Liverpool s-a luptat cu echipa lui Pep Guardiola până în ultima etapă a sezonului din Premier League și, deși nu a luat titlul, s-a consolat deja cu un prim transfer. „Cormorani” l-au achiziționat pe mijlocașul ofensiv al lui Fulham, lusitanul Fabio Carvalho (19 ani), pentru care au plătit 5,9 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În schimb, campionatul Angliei a rămas fără Antonio Rudiger. Fundașul neamț s-a despărțit de Chelsea și a bătut palma cu Real Madrid și va semna din postura de jucător liber de contract. Pe Bernabeu, stoperul de 29 de ani va încasa anual un salariu în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Real Madrid l-a ratat pe Kylian Mbappe și se consolează cu Aurelien Tchouameni

Nu Rudiger era însă marele vis al lui Florentino Perez. Președintele „galacticilor” a fost convins că va face transferul verii și îl va aduce în capitala Spaniei pe Kylian Mbappe. Superstarul francez a preferat să își prelungească înțelegerea cu PSG, astfel că Real Madrid s-a reorientat.

ADVERTISEMENT

În locul lui Mappe, pe Santiago Bernabeu va ajunge Aurelien Tchouameni (22 de ani), mijlocaș central la AS Monaco. Conform postului de TV francez RMC, campioana din LaLiga va plăti 80 de milioane pentru transferul lui Tchouameni, aproape dublu decât valorează acesta potrivit transfermarkt.com.

Revenind la Premier League, Manchester United va intra în era Erik ten Haag. Olandezul l-a înlocuit la cârma „diavolilor roșii” pe Ralph Rangnick, care va rămâne însă în club în calitate de consilier. La Amsterdam, în locul lui ten Haag a venit Alfred Schreuder, de la Club Brugge. „Lăncierii” au rămas însă și fără un fotbalist important. Liber de contract, fundașul dreapta Noussair Mazraoui a semnat cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, dorit cu insistență la Barcelona

Unul dintre cele mai tari transferuri ale verii ar putea fi cel al lui Robert Lewandowski la FC Barcelona. Polonezul mai are contract cu Bayern până vara viitoare, dar acesta nu are de gând să își ducă la bun sfârșit înțelegerea. Pe fir au intrat catalanii, care, conform Mundo Deportivo, vor să plătească 32 de milioane de euro pentru atacantul de 33 de ani.

Bavarezii nu vor să se despartă însă de Lewa, dar nici de alți jucători importanți. Campioana Germaniei le-a prelungit contractele lui Manuel Neuer și Thomas Muller. În schimb, rivala din Bundesliga, Borussia Dortmund, și-a schimbat antrenorul. Marco Rose a fost înlocuit cu Edin Terzic, cel care a avut rol de interimar sezonul trecut.

În Serie A, transferul momentului este cel al lui Angel Di Maria. Argentinianul urmează să semneze cu Juventus, după șapte ani petrecuți în tricoul lui PSG. În schimb, „Bătrâna Doamnă” a rămas fără Paulo Dybala și Giorgio Chellini, care și eu au plecat fără nicio pretenție.

AC Milan a câștigat primul titlu în Serie A după 11 ani de secetă, iar una dintre primele mișcări a fost să îi prelungească înțelegerea lui Zlatan Ibrahimovic. Suedezul care în octombrie va împlini 41 de ani va semna un contract pe un an cu campioana Italiei și va avea un salariu de 2,5 milioane de euro.

Un alt atacant la mare căutare în această vară este Luis Suarez. Uruguayanul a rămas liber după ce și-a terminat contractul cu Atletico Madrid, dar șansele ca el să rămână în Europa sunt destul de mici. Vârful în vârstă de 35 de ani este tentat de o destinație ceva mai exotică, în America de Nord sau în America de Sud.

ADVERTISEMENT