Sport

SuperLiga, transferuri vara 2022. Sepsi i-a adus înlocuitor lui Bogdan Mitrea. A venit de la Slask Wroclaw

Cele 16 echipe care se vor afla la startul ediției 2022-2023 din SuperLiga își fac deja strategiile pentru perioada de transferuri din vară, iar FANATIK va anunța toate mutările din mercato.
20.07.2022 | 22:20
SuperLiga transferuri vara 2022 Sepsi ia adus inlocuitor lui Bogdan Mitrea A venit de la Slask Wroclaw
ADVERTISEMENT
02-09-2022
11:11

Sepsi l-a transferat pe fundașul central Tamas Mark

Sepsi Sfântu Gheorghe a reușit să aducă un înlocuitor pentru Bogdan Mitrea, transferat la Universitatea Craiova.

Covăsnenii l-au prezentat oficial pe stoperul maghiar Tamas Mark: „Sepsi OSK a continuat campania de transferuri: am ajuns la un acord și cu fundașul central Tamas Mark. Jucătorul, în vârstă de 28 de ani, a semnat un contract valabil pe doi ani cu clubul nostru.


Mark a jucat ultima oară la Slask Wroclaw, dar a mai evoluat în carieră și la echipele Diosgyor, și Puskas Akademia. Bun venit în echipa noastră, Mark!”, au transmis cei de la Sepsi pe pagina oficială de Facebook.

02-09-2022
09:18

FC Voluntari l-a împrumutat pe Vitalie Damașcan de la Sepsi

Atacantul din Republica Moldova și-a prelungit cu trei ani contractul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, 

Vitalie Damașcan a fost însă împrumutat pentru încă un sezon la FC Voluntari: „Cluburile FC Voluntari și Sepsi OSK au ajuns la un acord în privința împrumutului jucătorului Vitalie Damașcan , pentru un sezon, la echipa noastră.

Vitalie Damașcan este un atacant din Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani, care a mai evoluat până acum în cariera sa la Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol, Torino, Fortuna Sittard și RKC Waalwiijk. Vitalie are 20 de meciuri în prima reprezentativă a Moldovei pentru care a reușit să înscrie de 2 ori. Noul nostru jucător va purta numărul 9 pe echipamentul de joc”, au transmis cei de la FC Voluntari.

26-08-2022
20:10

CS Mioveni i-a transferat pe Burlacu, Ene și Carnat

După ce l-a înlocuit pe Alexandru Pelici cu Flavius Stoican, CS Mioveni a trecut la întărirea lotului și a transferat trei jucători într-o singură zi.

Argeșenii au anunțat pe site-ul oficial achiziționarea fotbaliștilor Andrei Burlacu, Cornel Ene și Nicolae Carnat, care au semnat contracte până la finalul sezonului. Mioveniul a ajuns la 9 jucători aduși în această vară, după sosirile lui Flavius Croitoru, Liviu Antal, Cristi Dumitru, Vlad Pop, Mihai Lixandru și albanezul Blerim Krasniki.

23-08-2022
12:25

CFR Cluj, transfer pentru echipa a doua

Adam Abdul-Wahab (20 de ani) este noul jucător al lui CFR Cluj. Campioana a anunțat că mijlocașul ghanez a fost adus pentru a întări echipa secundă a clubului, care evoluează în seria a 10-a din Liga 3.

„Bine ai venit, Adam Abdul-Wahab!

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Adam Abdul-Wahab, un mijlocaș în vârstă de 20 ani din Ghana, este noul fotbalist al echipei noastre secunde.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la clubul nostru!”
, a anunțat CFR Cluj, pe Facebook.

Din Ghana a sosit în Gruia și un atacant în vârstă de 22 de ani, pe nume Carl Davordzie.

„Bine ai venit, Carl Davordzie!

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Carl Davordzie, un atacant în vârstă de 22 ani din Ghana, este noul fotbalist al echipei noastre secunde.

Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la clubul nostru!”, a scris campioana, pe Facebook.

18-08-2022
13:03

Chindia a transferat un internațional din Guineea Ecuatorială

Chindia Târgoviște a anunțat pe site-ul oficial transferul fundașului Esteban Orozco, component al naționalei statului Guineea Ecuatorială, alături de care a participat în iarnă la Cupa Africii pe Națiuni.

Orozco, în vârstă de 24 de ani, va purta tricoul cu numărul 21 la formația pregătită de Adrian Mihalcea.

17-08-2022
12:43

FC U Craiova 1948 l-a transferat pe George Ganea

FC U Craiova 1948 a anunțat oficial transferul lui George Ganea, fostul atacant al celor de la Farul Constanța, împrumutat la FC Argeș. Argeșenii au renunțat la serviciile sale, iar jucătorul a semnat pe doi ani cu oltenii.

FC U Craiova 1948 l-a prezentat oficial pe George Ganea
FC U Craiova 1948 l-a prezentat oficial pe George Ganea

Suntem încântați să anunțăm sosirea la echipă a lui Geroge Ganea, fiul fostului atacant al Științei și al naționalei Ionel Ganea. Acesta a semnat un contract cu gruparea alb-albastră pentru următorii 2 ani, cu opțiune de prelungire pentru încă 2 sezoane, și este deținut în coproprietate cu Farul Constanța”, a anunțat FC U Craiova 1948 într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook.

16-08-2022
14:37

Krystian Nowak, noul jucător de la U Cluj

Universitatea Cluj a anunţat transferul fundaşului polonez Krystian Nowak (28 de ani), care a evoluat ultima dată la Widzew Lodz.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la o înţelegere cu Krystian Nowak, un fundaş central polonez în vârstă de 28 de ani şi cu o înălţime de 1,88 metri care a evoluat până acum în primele ligi din Polonia, Scoţia, Grecia şi Croaţia”, au anunțat „șepcile roșii”.

Krystian Nowak a mai jucat în carieră pentru formaţiile SMS Lodz, Tur Turek, Widzew Lodz, Podbeskidzie, Heart of Midlothian FC, Panionios şi Slaven Belupo. În sezonul 2021-2022, fundaşul a evoluat pentru Widzew Lodz în în 28 de partide din liga a doua poloneză şi Cupa Poloniei , reuşind un gol și un assist. 

15-08-2022
11:13

Louis Munteanu s-a întors la Farul Constanţa

Louis Munteanu va juca la Farul în sezonul 2022-2023, după ce Fiorentina a decis să-l împrumute la echipa unde s-a format şi pentru care a jucat în perioada 2019-2020. Atacantul de 20 de ani va evolua în SuperLiga până în vara anului viitor.

“Farul Constanța și AC Fiorentina au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Louis Munteanu la formația noastră până la finalul sezonului 2022-2023. Născut la 16 iunie 2002, la Vaslui, Louis Munteanu este un produs al Academiei Gheorghe Hagi si a debutat în Liga 1 la 17 ani (27.10.2019), într-o partidă cu Dinamo.

Este dublu campion de juniori U19 al României și dublu căștigător al Cupei Italiei Primavera cu Fiorentina, pentru care a marcat 13 goluri în 40 de partide. A evoluat până acum la toate echipele naționale U16, U17, U18, U19, U20 și U21. Mult succes și cât mai multe reușite în tricoul alb-albastru, Louis”, a fost anunţul făcut pe site-ul oficial al Farului.

12-08-2022
19:21

Kasimpasa l-a transferat de la CFR Cluj pe Daniel Graovac

Dan Petrescu a rămas un fundaș central. Daniel Graovac a fost vândut de CFR Cluj în Turcia, la Kasimpasa, echipă care a terminat pe locul 11 în Super Lig sezonul trecut.

În acest sezon, stoperul din Bosnia & Herțegovina a evoluat în cinci meciuri în toate competițiile pentru campioana en-titre. Graovac juca în Gruia din iulie 2021, atunci când a sosit liber de contract după despărțirea de Astra Giurgiu.

„Mulțumim, Daniel Graovac!

Cluburile CFR 1907 Cluj și Kasimpasa SK au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundașului Daniel Graovac în Turcia!

Venit în Gruia în iulie 2021, fundașul de 29 de ani a bifat 42 de meciuri pentru CFR Cluj!

Îi mulțumim pentru munca depusă în tricoul echipei noastre și îi dorim multă baftă mai departe în carieră!”, se arată în comunicatul postat de CFR Cluj.

02-08-2022
14:43

Rapid a bifat al 9-lea transfer. Alexandru Crivac a semnat pe trei sezoane

Rapid nu se oprește din transferuri. După ce a ratat accederea în faza play-off în sezonul precedent, giuleștenii caută întăriri pe toate posturile și achiziționează jucător după jucător, ajungând la transferul cu numărul 9 al verii.

Alexandru Crivac, de la FC Argeș, fiul fostului rapidist Iulian Crivac, a semnat pe trei sezoane și s-a alăturat lotului pregătit e Adrian Mutu.

”Sunt foarte bucuros că am ajuns la Rapid, este un club important din România. Îmi doresc să evoluez cât mai mult, să ajut echipa să îşi îndeplinească obiectivele.

Ştiu că este o atmosferă foarte bună la Rapid, suporterii sunt incredibili şi abia aştept să debutez în faţa lor”, a spus Alexandru Crivac pentru site-ul oficial al grupări giuleștene.  

02-08-2022
11:39

Constantin Budescu se întoarce la Petrolul după 11 ani

Oficialii clubului Petrolul Ploiești au ajuns la un acord cu internaționalul Constantin Budescu, mijlocașul semnând un acord valabil pentru două sezoane cu gruparea ”lupilor”.

”Sunt foarte fericit că m-am întors la echipa de la care am plecat, practic, către fotbalul mare! Am spus-o întotdeauna că vreau să joc pentru Petrolul în primul eșalon și iată că voi avea această ocazie! Sper să revin cât mai repede și abia aștept primul meci pe Ilie Oană!”, a spus Constantin Budescu.

 

În vârstă de 33 de ani, Constantin Budescu și-a făcut junioratul la Petrolul, pentru care a și evoluat vreme de șase sezoane. A marcat 44 de goluri în 157 de partide.

22-07-2022
19:39

FC U Craiova l-a transferat pe Kyriakos Papadopoulos!

FC U Craiova dă o lovitură importantă pe piaţa transferurilor. L-a acontat pe Kyriakos Papadopoulos, unul dintre cei mai valoroşi jucători străini aduşi vreodată în România. A făcut carieră în Bundesliga la echipe precum: Schalke 04, Bayer Leverkusen sau Hamburg. Este internaţional grec, cu 31 de meciuri în prima reprezentativă. Fundaşul a semnat un contract valabil doi ani cu oltenii. 

 

22-07-2022
14:14

Rapid l-a transferat pe mijlocașul francez Jayson Papeau

După aducerea lui Marko Dugandzic de la CFR Cluj, Rapid a oficializat și transferul mijlocașului francez Jayson Papeau de la Warta Poznan. Fotbalistul de 26 de ani a semnat un contract pe două sezoane cu giuleștenii, cu drept de prelungire pe încă unul.

”Cunosc antrenorul echipei pentru că este un jucător istoric. Cunosc și clubul pentru că, la fel, este unul cu multă istorie în spate și mă pasionează fotbalul, deci îl știam deja, deși nu i-am urmărit parcursul.

Și mai știu că vom termina în primele șase echipe sezonul acesta. Am primit câteva clipuri video cu galerie și pot spune că suporterii te fac să vrei să joci și să câștigi”, a declarat francezul, pentru site-ul oficial al grupării rapidiste.

Jayson Papeau a venit din prima ligă poloneză, unde a jucat în 26 de partide în sezonul trecut, evoluând și în etapa de debut a acestei stagiuni, în urmă cu o săptămână, în partida Rakow – Warta (1-0).

Jucător de piciorul drept, francezul joacă de obicei în banda stângă, însă poate evolua și în spatele vârfului, dar și pe partea dreaptă, calitățile sale principale fiind tehnica și forța, fiind și un foarte bun pasator.

Papeau este cel de-al optulea transfer al verii realizat de Rapid, după Paul Iacob, Florin Ștefan, Valentin Costache, Andrei Ciobanu, Codruț Sandu, Damien Dussaut și Marko Dugandzic.

20-07-2022
20:32

Petrolul Ploiești l-a transferat pe Octavian Vâlceanu

Petrolul a oficializat încă un transfer, Octavian Vâlceanu, portarul în vârstă de 25 al lui FC Voluntari va fi împrumutat la Ploiești de către ilfoveni.

Vâlceanu a mai jucat în SuperLiga la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș: „Portarul Octavian Vâlceanu vine să completeze lotul Petrolului, semând, astăzi, un contract valabil până la finalul sezonului 2022-2023.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost împrumutat de la FC Voluntari, iar, de astăzi, a început antrenamentele alături de noii săi colegi. Vâlceanu are 82 de prezențe la nivelul primului eșalon, bifate pe parcursul ultimelor trei sezone, în care a jucat pentru Academica Clinceni (2019-2021) și Gaz Metan Mediaș (2021-2022). Bun venit, Octavian Vâlceanu”, au scris „lupii-galbeni” într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook.

20-07-2022
11:22

UTA Arad a anunțat transferul internaționalului moldovean Virgil Postolachi

Virgil Postolachi, internațional moldovean care a mai fost legitimat în trecut la PSG și Lille, a semnat un contract valabil două sezoane cu UTA Arad. Anunțul a fost făcut de clubul arădean pe site-ul oficial.

„Atacantul moldovean Virgiliu Postolachi a semnat astăzi cu UTA. Clubul nostru îşi asumă plata indemnizaţiei de formare a jucătorului în vârstă de 22 de ani, născut pe 17 martie 2000. Acesta a efectuat stagiul de pregătire de la Rogla împreună cu echipa condusă de Ilie Poenaru, iar astăzi a semnat pentru o perioadă de doi ani cu UTA. 

Jucătorul naţionalei Moldovei a crescut la Academia celor de la Paris Saint-Germain, acolo unde a evoluat la toate grupele de vârstă. A debutat pentru echipa de seniori a parizienilor într-o partidă amicală în 2019 contra celor de la Dinamo Dresda, când a şi marcat un gol. A mai trecut pe la Lille, Vendsyssel FF şi Mouscron, echipă de la care a ajuns la Arad. Pentru naţionala de seniori a Moldovei a disputat trei meciuri. 

Îi urăm bun venit şi cât mai multe goluri în tricoul roş-alb!”, este comunicatul oficialilor UTA-ei.

 

20-07-2022
07:54

Paolo Medina, primul mexican din fotbalul românesc. A semnat cu Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunțat transferul fundașului dreapta mexican Paolo Medina, care și-a făcut junioratul la Real Madrid.

Medina, primul mexican din Superliga, a semnat cu cu gruparea sibiană un contract pe două sezoane, va purta numărul 18 pe tricou și a efectuat deja marți primul antrenament sub conducerea lui Marius Măldărășanu.

”Bine ai venit la FCH, Paolo Medina! Paolo Medina este un fundaş dreapta mexican, fost internaţional U20, în vârstă de 23 de ani. Acesta a fost format la academia de tineret a celebrului club spaniol Real Madrid, unde a evoluat pentru grupele U17 şi U18.

Tot la nivel de copii şi juniori, Paolo a fost transferat de Benfica Lisabona U19 (Portugalia) şi Monterrey U20 (Mexic). Ca fotbalist profesionist, fundaşul dreapta mexican are în CV-ul său echipe ca Monarcas (Mexic), Pantelikos (Grecia) şi UD Logrones (Liga 3/Spania), echipă pentru care a bifat 23 de prezenţe în sezonul trecut.

Paolo Medina este cotat la suma de 200.000 de euro pe site-urile de specialitate. Fotbalistul mexican a semnat pentru următoarele două sezoane cu FCH, din postura de jucător liber de contract. Paolo va purta numărul 18 pe tricou”, a anunțat Hermannstadt pe pagina de Facebook.

 

19-07-2022
11:14

CFR Cluj a transferat un fundaș central din Coasta de Fildeș

CFR Cluj a făcut primul transfer după eliminarea lui din preliminariile Champions League. Campioana României a adus un un fundaș central de 22 de ani din Coasa de Fildeș.

Niakate Abdoulaye va fi testat la echipa a doua a clubului. Stoperul are 1,84 metri și vine de la clubul San Pedro din Coasta de Fildeș.

„Bine ai venit, Niakate Abdoulaye! Suntem bucuroși să vă anunțăm că Niakate Abdoulaye, un fundaș central în vârstă de 22 ani din Coasta de Fildeș, este noul fotbalist al echipei noastre secunde. Îi dorim multă baftă și cât mai multe realizări la clubul nostru!”, a anunțat campioana României pe pagina oficială de Facebook.

15-07-2022
15:29

Chindia l-a transferat pe Daniel Popa

Atacantul Daniel Popa a revenit la Chindia Târgoviște, la doar patru luni după ce fusese cedat în Coreea de Sud, la Daejon, pentru 100.000 de euro.

”Bun (re)venit şi la mulţi ani, Daniel Popa! În ziua în care a împlinit 27 de ani, Daniel Popa a semnat din nou cu echipa de suflet, Chindia Târgovişte. La mulţi ani, evoluţii cât mai bune în tricoul roş-albastru şi cât mai multe goluri!”, se arată pe site-ul oficial al Chindiei.

Pe de altă parte, gruparea dâmbovițeană a anunțat numirea lui Sorin Paraschiv în funcția de director sportiv.

Născut în iunie 1981 la Alexandria, Paraschiv a evoluat timp de opt sezoane la Steaua Bucureşti, între 1999 şi 2007, îmbrăcând tricoul echipei din Ghencea în 178 de meciuri şi cucerind trei titluri de campion al României. El a mai jucat la Rimini, Unirea Urziceni, Volin Luţk, Farul Constanţa şi Concordia Chiajna.

15-07-2022
07:49

FC U Craiova l-a împrumutat pe Vlad Pop la CS Mioveni

Cu două zile înaintea orimului meci din noul sezon de SuperLiga, cel de la Constanța cu Farul, FCU Craiova a anunțat că a renunțat la un jucător. Este vorba despre Vlad Pop, pe care l-a împrumutat pentru un sezon la CS Mioveni, echipă care în sezonul trecut a jucat în play-out alături de olteni.

În vârstă de 21 de ani, Vlad Pop a prins doar 15 apariții în ultima ediție de campionat în tricoul echipei oltene, dintre care doar 5 au fost din primul minut.

„Vlad Pop a fost împrumutat la formația CS Mioveni pentru un sezon. Mult succes în noul sezon, Vlad!”, au anunțat oficialii lui FC U Craiova pe contul de Facebook.

 

15-07-2022
07:04

Transferuri în perioada de mercato de vară în Liga 1

CFR Cluj

  • Sosiri: Christopher Braun (FC Botoșani, liber de contract), Karlo Brucic (FC Koper), Vito Hammershoy-Mistrati  (Randers), Karlo Muhar (Lech Poznan), Denis Kolinger (Vejle BK), Jefte Betancor (Farul)
  • Plecări: Runar Mar Sigurjonsson, Billel Omrani, Mateo Susic (Apoel Nicosia), Kristian Dimitrov (final de împrumut), Lovro Cvek (final de împrumut), Cristian Neguț (final de împrumut), Rareș Ispas (Sepsi), Otto Hindrich (Kisvarda), Daniel Paraschiv (Hermannstadt), Denis Ciobotariu (Sepsi), Valentin Costache (Rapid), Florin Ștefan (Rapid), Rachid Bouhenna, Alex Chipciu (U Cluj), Mihai Butean (FC Hermannstadt)

FCSB

  • Sosiri: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt, final de împrumut), Joyskim Dawa (FC Botoșani), Rachid Bouhenna (CFR Cluj), Joonas Tamm (liber de contract)
  • Plecări: Vinicius (final de contract), Claudiu Keșeru (UTA Arad), Cătălin Straton (FC Argeș), Andrei Miron (contract reziliat), Dragoș Nedelcu (Farul), Cristian Dumitru (împrumut CS Mioveni), Robert Ion (Farul), Ovidiu Perianu (FC Botoșani)

Universitatea Craiova

  • Sosiri: Laszlo Balint (antrenor), Raul Silva (Sporting Braga), Ivan Martic (Sion)
  • Plecări: Laurențiu Reghecampf (antrenor), Florin Borza (Petrolul Ploiești), Marius Constantin (FC Argeș), Ovidiu Bic (U Cluj), Lyes Houri (MOL Fehervar), Atanas Trică (CSA Steaua, împrumut), MIrko Pigliacelli (Palermo)

FC Voluntari

  • Sosiri: Mihai Răduţ, Robert Vâlceanu, Octavian Vâlceanu, Daniel Florea (Chindia), Patricio Matricardi (Gaz Metan Mediaș), Naser Aliji (Honved Budapesta)
  • Plecări: Ion Gheorghe (Sepsi OSK), Marius Briceag (U Cluj), Idan Golan, Gabi Tamaș (Petrolul)

Farul Constanța

  • Sosiri: Ayrton Mboko (Academica Clinceni), Jeremy Corinus (Academica Clinceni), Gabriel Torje (Dinamo), Romario Benzar (Lecce), Kevin Doukoure (Tabor Sezana), Alexandru Buzbuchi (Gaz Metan Mediaș), Vlad Morar (Dinamo), Dragoș Nedelcu,  (FCSB), Robert Ion (FCSB), Mihai Popescu (Hamilton Academical), David Kiki (Arda Kardzhali), Tudor Băluță (Brighton), Denis Alibec (Atromitos)
  • Plecări: Florin Purece, Laurențiu Brănescu, Michael Omoh, Andrei Ciobanu (Rapid), Jefte Betancor (CFR Cluj)

FC Argeș

  • Sosiri: Cătălin Straton (FCSB), Julio Donisa (Le Mans), Dorian Bertrand (Nancy), Marius Constantin (Universitatea Craiova), Andreias Calcan, Antonio Jakolis, Fabio Vianna, Mike Cestor, Enzo Celestine (FC Sete), Tony Njike (Cholet)
  • Plecări: Joao Miguel (liber de contract), Cristi Tănase, Flavius Croitoru (CS Mioveni), Diogo Viana, Cristi Tănase, Antun Palic, Jafar Arias, Nicolae Mușat, Ahmed Said, Georgian Honciu și Kehinde Fatai (toți liberi de contract)

Sepsi OSK

  • Sosiri: Ion Gheorghe (FC Voluntari), Francisco Junior (Gaz Metan), Rareș Ispas (CFR Cluj), Cosmin Matei (Dinamo), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Mario Rondon (Radomiak Radom), Jonathan Rodriguez (Dinamo)
  • Plecări: Gabriel Vașvari, Răzvan Tincu, Istvan Fulop, Kevin Luckassen, Boubacar Fofana (puși pe liber)

FC Botoșani

  • Sosiri: Mihai Teja (antrenor), Shaquill Sno (Lokomotiv Plovdiv), Andrei Ureche (Academica Clinceni), Marian Obedeanu (Gaz Metan), Franco Gabriel Mussis (Atl. Tucuman), Ovidiu Perianu (FCSB)
  • Plecări: Marius Croitoru (antrenor), Christopher Braun (CFR Cluj, final de contract), Realdo Fili (final de contract), Joyskim Dawa (FCSB), David Croitoru (FC U Craiova), Enriko Papa (Rizespor)

Rapid

  • Sosiri: Paul Iacob (Chindia), Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Valentin Costache (CFR Cluj), Florin Ștefan (CFR Cluj), Damien Dussaut (Farul), Codruț Sandu (CSA Steaua), Marko Dugandzic (CFR Cluj), Jayson Papeau (Warta Poznan)
  • Plecări: Matias Perez Acuna (pus pe liber), Lucian Goge, Alexandru Dandea, Nicolae Carnat, Saifeddine Alami, Raul Costin, Mircea Leasă (toți la final de contract), Adrian Bălan (U Cluj), Cătălin Hlistei (U Cluj)

FC U Craiova

  • Sosiri: Marius Croitoru (antrenor), Ionuț Gurău (Unirea Slobozia), David Croitoru (FC Botoșani), Andre Duarte (Estrela Amadora), Yaussine Bahassa (Quevilly), Ricardo Grigore (Dinamo)
  • Plecări: Nicolo Napoli (antrenor), Alberto Cobrea, Bradley Diallo, Sorin Bușu, Vlad Pop (CS Mioveni, împrumut)

UTA Arad

  • Sosiri: Ilie Poenaru (antrenor), Claudiu Keșeru (FCSB), Erion Hoxhallari (FK Tirana), Andrei Chindriș (Santa Clara), Albert Stahl (împrumut de la Rapid), Cristian Maxim (Gaz Metan Mediaș), Juan Bautista Cascini (The Strongest), Yacoub Aly Abeid (Valenciennes), Orhan Ademi (Duisburg)
  • Plecări: Ionuț Badea (antrenor), Dumitru Cardoso, Filip Dangubic, Modestas Vorobjovas (Chindia Târgoviște), Rolandas Baravykas (Universitatea Cluj), Karolis Laukzemis, Constantin Dima, Evgeniy Shlyakov, Easton Ongaro

CS Mioveni

  • Sosiri: Cristian Dumitru (împrumut FCSB), Flavius Croitoru (FC Argeș), Vlad Pop (FC U Craiova 1948), Liviu Antal (Zalaegerszeg), Vlad Pop (FC U Craiova, împrumut)
  • Plecări:

Chindia

  • Sosiri: Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia, antrenor), Modestas Vorobjovas (UTA Arad), Daniel Popa (Daejon)
  • Plecări: Emil Săndoi (antrenor), Paul Iacob (Rapid)

Petrolul Ploiești

  • Sosiri: Gicu Grozav (Kisvarda), Juan Pătrașcu, Sebastian Guiu, Florin Borța (Universitatea Craiova), Gabriel Tamaș (FC Voluntari), Jair Tavares da Silva (HJK Hensinki), Mirko Ivanovski (Dinamo), Christian Irobiso (Dinamo)
  • Plecări: Marius Chindriș, Viorel Lică

FC Hermannstadt

  • Sosiri: Daniel Paraschiv (CFR Cluj), Alexandru Răuță (Dinamo), Mihai Butean (CFR Cluj)
  • Plecări: Alexandru Pantea (FCSB, final de împrumut)

U Cluj

  • Sosiri: Andrei Pițian (Chindia Târgoviște), Adrian Bălan (Rapid), Ovidiu Bic (Universitatea Craiova), Marius Briceag (FC Voluntari), Rolandas Baravykas (UTA Arad), Florin Purece (Farul), Alex Chipciu (CFR Cluj), Cătălin Hlistei (Rapid)
  • Plecări: Sergio Ribeiro, Marius Ciobanu, Valentin Alexandru, Roberto Alarcon, Costinel Gugu, Cristian Balgiu 
14-07-2022
14:23

Rapid l-a prezentat pe Damien Dussaut

Rapid a perfectat și cel de-al șaselea transfer al verii. Echipa lui Adrian Mutu l-a achiziționat pe fundașul dreapta francez Damien Dussaut (27 de ani), care, în România, a mai jucat la Dinamo și la Farul Constanța.

„Rapid își întărește lotul cu două zile înainte de startul noului sezon de Superligă, reușind să îl transfere pe Damien Dussaut, un fundaș dreapta de 27 de ani.

Liber de contract, fundașul ce a jucat în sezonul trecut la Farul Constanța a semnat un contract valabil pentru un sezon, cu opțiunea de prelungire pentru încă unu.

‘Sunt foarte bucuros să fiu aici. Este un stadion foarte frumos, o echipă bună, un proiect bun, așa că sunt foarte fericit să fac parte din acest club și sper să obțin cele mai bune rezultate pentru că sunt foarte fericit și este un club foarte bun’, a declarat Dussaut pentru fcrapid.ro.

Născut la Creteil, Damien a trecut în perioada junioratului și pe la Clairefontaine, renumitul centru francez de fotbal, după care și-a făcut debutul în fotbalul mare la Valenciennes. A urmat transferul în Belgia, unde a evoluat timp de cinci sezoane pentru Standard Liege și St. Truiden, iar în 2019 a ajuns în România, la Dinamo.

După numai o jumătate de sezon, Dussaut a fost transferat la Farul Constanța, acolo unde a fost om de bază în sezonul trecut, cu 30 de meciuri jucate în campionat.

De origine franceză, Dussaut a debutat luna trecută pentru naționala statului Martinica în partida cu Costa Rica (0-2), când a jucat 67 de minute contra formației calificate la Mondialul din Qatar, în CONCACAF Nations League.

Dussaut este coleg de națională cu un fost jucător al Rapidului, Brighton Labeau, actualul jucător al elvețienilor de la Lausanne.

Fundașul Rapidului a avut șansa de a evolua și pentru naționalele de juniori ale Franței, U20 și U19, bifând 6 jocuri pentru cele două, câștigând în 2015 puternicul Turneu de la Toulon, cu echipa U20 a ‘cocoșului galic’.

Cota lui Damien, conform transfermarkt.com, este de 500.000 de euro.

Dussaut este cel de-al șaselea transfer al verii pentru Rapid, după Paul Iacob (Chindia), Florin Ștefan (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (Farul Constanța) și Codruț Sandu (CSA Steaua)”, este comunicatul postat de giuleșteni pe site-ul oficial.

14-07-2022
11:11

Denis Alibec a semnat cu Farul

Atacantul Denis Alibec este noul jucător al echipei Farului Constanţa, după ce a semnat un contract valabil pentru un an cu drept de prelungire pentru încă unul.

 

Născut la Mangalia, la 5 ianuarie 1991 (31 ani), Alibec este un produs al Centrului de Copii şi Juniori de la Farul Constanţa, club pentru care a şi debutat la 27.09.2008, într-o partidă cu Oţelul Galaţi, scor 1-1.

În cariera sa a mai evoluat pentru Inter Milano, KV Mechelen, Bologna, Astra Giurgiu, FCSB, CFR Cluj, Atromitos Atena și Kayserispor. Este dublu campion al României cu Astra Giurgiu (2016) şi CFR Cluj (2022), câştigător al Cupei României cu Astra Giurgiu (2014) și a fost declarat fotbalistul român al anului în 2016.

Alibec are 23 de selecţii şi două goluri la prima reprezentativă a României, cu care a participat la Campionatul European din 2016.

13-07-2022
14:54

Ovidiu Perianu a fost prezentat la FC Botoșani

Ovidiu Perianu (20 de ani), al cărui împrumut la FC Botoșani a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK, a fost prezentat oficial al FC Botoșani. Mijlocașul defensiv, care aparține de FCSB, ar urma să fie titular după plecarea căpitanului Enriko Papa.

La noua echipă a lui Mihai Teja, Perianu va îmbrăca tricoul cu numărul 18, purtat ultima dată la Botoșani de Malcom Edjouma.

„Bine ai venit, Ovidiu Perianu! Mijlocașul a semnat cu FC Botoșani pe o perioadă de un an. În vârstă de 20 de ani, Perianu a venit sub formă de împrumut de la FCSB și va juca cu numărul 18 pe tricou”, se arată în comunicatul botoșănenilor.

13-07-2022
13:24

Liviu Antal și Flavius Croitoru, transferați de CS Mioveni

CS Mioveni s-a întărit și în atac și în apărare. Argeșenii i-au semnat și prezentat pe atacantul Liviu Antal (33 de ani) și pe portarul Flavius Croitoru (30 de ani). Echipa lui Alexandru Pelici a ajuns astfel la patru transferuri în această vară, cei doi alăturându-se lui Cristian Dumitru și Vlad Pop.

Ambii au sosit la Mioveni din postura de jucători liberi de contract. Dacă goalkeeperul vine de la FC Argeș, în ceea ce-l privește pe Antal, care a semnat pe doi ani, acesta a jucat în ultima jumătate de an la două formații din Ungaria: Haladas și Zalaegerszeg.

„Sunt fericit că am revenit la Mioveni. A fost dorința mea și am făcut cea mai bună alegere. Urmează un an mai greu decât precedentul. Avem mult de muncă”, a declarat Flavius Croitoru, pentru csmioveni.ro.

„Am ales CS Mioveni pentru că am fost dorit aici și mă bucur că am ajuns în acest punct. Sper să îndeplinim obiectivul, să rămânem în Liga 1”, a adăugat și Liviu Antal.

12-07-2022
16:04

Tudor Băluță revine la Farul

După o perioadă petrecută la Brighton, de unde a mai fost împrumutat în Olanda la Ado Den Haag și în Ucraina la Dinamo Kiev, Tudor Băluță a revenit la Farul, echipa care l-a lansat în fotbalul mare.

„Prin venirea mea aici sper să facem o figură chiar mai frumoasă ca anul trecut”, a spus Tudor Băluță în cadrul unei conferințe de presă.

11-07-2022
16:44

Orhan Ademi, noul transfer de la UTA Arad

UTA Arad a ajuns la zece transferuri în această vară. Ultima mutare este atacantul elvețian în vârtă de 30 de ani Orhan Ademi, care în ultimele două sezoane a evoluat pentru MSV Duisburg.

„Noul nostru număr 9 este Orhan Ademi. Elveţianul în vârstă de 30 de ani a semnat astăzi un contract cu echipa noastră şi se va alătura antrenamentelor conduse de Ilie Poenaru şi staff-ul său.

 Vârful de 1.89m a început fotbalul în ţara natală, la Au-Berneck, iar în carieră a mai trecut pe la Rheindorf Altach, Eintracht Braunschweig, VfR Aalen, SV Ried, Würzburger Kickers şi MSV Duisburg.

A fost convocat la naţionala U21 a Elveţiei în 2012 pentru meciurile de baraj cu Germania din cadrul preliminariilor Campionatului European de Tineret.

În ultimul sezon, petrecut în tricoul celor de la MSV Duisburg, Ademi a marcat 12 goluri în 37 de apariţii în campionat, plus alte 5 goluri în 6 apariţii în Niederrheinpokal”, a anunțat UTA Arad, pe site-ul oficial.

În această perioadă de mercato, „Bătrâna Doamnă” i-a mai transferat pe Claudiu Keșeru, Andrei Chindriș, Erion Hoxhallari, Aly Abeid, Virgiliu Postolachi, Mihai Dobrescu, Cristian Maxim, Raul Șteau și Albert Stahl.

08-07-2022
17:22

FC Botoșani l-a transferat pe argentinianul Mussis, trecut pe la Genoa

FC Botoșani a dat lovitura cu o săptămână înainte de startul SuperLigii. Gruparea moldoveană l-a transferat pe argentinianul Franco Gabriel Mussis, trecut și prin Serie A pe la Genoa, care a semnat un contract valabil pentru un sezon.

„Bine ai venit, Franco Gabriel Mussis!

Argentinianul Franco Gabriel Mussis a semnat cu FC Botoșani! Mijlocașul de 30 de ani a mai jucat la Atl. Tucuman, Gimnasia, San Lorenzo (toate Argentina), FC Copenhagen (Danemarca), Genoa (Italia) și a semnat cu roș-alb-albaștrii pe o perioadă de un an”, este anunțul postat pe pagina de Facebook a clubului FC Botoșani.

05-07-2022
17:10

FC Argeș a ajuns la 14 jucători transferați în vară

FC Argeș este fără doar și poate campioana transferurilor din Superligă, cel puțin ca volum de jucători. Fosta campioană a României a adus nu mai puțin de 14 jucători.

Ultimii care au semnat cu piteștenii sunt Răzvan Covaci, Ramon Gaşpar şi Vlad Domşa, care se pregăteau deja sub comanda lui Andrei Prepeliță: „Clubul FC Argeş a oficializat transferurile jucătorilor Horaţiu Răzvan Covaci, Dobrin Ramon Gaşpar şi Vlad Mihai Domşa şi a ajuns la 14 mutări făcute în această vară.

Cei trei fotbalişti care în sezonul trecut au evoluat la Gaz Metan Mediaş au semnat cu echipa noastră contracte valabile pe două, respectiv trei sezoane. Aceştia se pregătesc de startul noului sezon în cantonamentul de la Curtea de Argeş”, informează site-ul oficial al clubului.

La FC Argeș au mai venit în această vară  Cătălin Straton (32 ani, portar), Marius Constantin (37 ani, fundaş central), Dorian Bertrand (29 ani, mijlocaş stânga), Julio Donisa (28 ani, atacant), Andreias Calcan (28 ani, mijlocaş stânga), Antonio Jakolis (30 ani, extremă), Fabio Vianna (23 ani, fundaş stânga), Mike Cestor(30 ani, fundaş central), Enzo Celestine (24 ani, atacant), Tony Njike (24 ani, mijlocaş central defensiv) şi Bryan Alceus((26 ani , mijlocaş central).

05-07-2022
09:40

FC Voluntari l-a transferat pe Naser Aliji

FC Voluntari a bifat al șaptelea transfer al verii, după Octavian Vâlceanu, Mihai Răduț, Daniel Florea, Patricio Matricardi, Ulrich Meleke și Salvatora Marrone. Este vorba despre Naser Aliji, un fundaș stânga în vârstă de 28 de ani, care, în sezonul 2018-2019, a evoluat pentru Dinamo.

„Bun venit, Naser Aliji ! FC Voluntari anunță că a semnat un contract cu jucătorul Naser Aliji. Naser Aliji este un internațional albanez, cu cetațenie elvețiană, în vârstă de 28 de ani , care evoluează pe postul de fundaș stânga.

În ultimele 2 sezoane a îmbrăcat tricoul echipei Honved Budapesta iar în cariera sa a mai evoluat pentru FC Basel, FC Vaduz, FC K’lautern, Virtus Entella și Dinamo București. Este triplu campion al Elveției cu FC Basel ( 2014, 2015, 2016) și câștigător al Cupei Ungariei alături de Honved Budapesta în 2020.

Naser are 25 de selecții la echipa națională a Albaniei, alături de care a participat la Campionatul European din 2016 disputat în Franța. Aliji s-a alăturat deja lotului nostru în cantonamentul din Polonia și a început antrenamentele sub comanda lui Liviu Ciobotariu.

Clubul nostru îi urează Bun Venit și îi dorește mult succes în tricoul FC Voluntari”, au scris ilfovenii, pe Facebook.

04-07-2022
19:10

Constantin Budescu va semna cu Petrolul Ploiești

Constantin Budescu o va părăsi pe FC Voluntari și va semna cu Petrolul Ploiești. Anunțul a fost făcut de președintele „lupilor-galbeni”, Costel Lazăr: „Urmează să vină, dar el își dorește să fie sigur că poate juca. Să înceapă să alerge și atunci vom discuta despre momentul semnării contractului. Mai durează cam o lună, în opinia mea.

Budescu este un jucător valoros pentru România”, a declarat Lazăr la emisiunea „Liga DigiSport”. Constantin Budescu ar putea reveni însă pe teren abia peste trei luni și încă se recuperează după accidentarea gravă de la finalul sezonului.

04-07-2022
14:29

Christian Irobiso a semnat pe doi ani cu Petrolul

Nigerianul Christian Irobiso este noul atacant al Petrolului Ploiești. Oficialii clubului prahovean au făcut cunoscute și detaliile contractuale ale noului om de gol.

”Clubul nostru a ajuns la un acord cu fotbalistul nigerian Christian Irobiso, acesta semnând cu FC Petrolul Ploiești un contract valabil pentru următoarele două stagiuni.

Atacantul în vârstă de 29 de ani, născut la Lagos, în Nigeria, vine tot din Liga 1, unde a evoluat din vara lui 2021, pentru Gaz Metan Mediaș (23 meciuri/2 goluri marcate) și Dinamo București (8 meciuri/3 goluri marcate).

De-a lungul carierei sale, Irobiso a mai jucat în primele două eșaloane din Portugalia, la Pacos Ferreira, Unio Madeira, Farense, Cova Piedade și Varzim, dar și în ligile de elită din Slovacia, la FK Senica, și Cehia, la FC Vysocina.

Bun venit, Christian Irobiso!”, a anunțat Petrolul, pe pagina oficială de Facebook.

 

03-07-2022
12:49

Cătălin Hlistei a semnat cu U Cluj!

Fostul mijlocaş al Rapidului, Cătălin Hlistei, a fost prezentat oficial la U Cluj. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a fost pus pe liber în această vară de Rapid, după trei ani petrecuţi în Giuleşti. Hlistei s-a alăturat cantonamentului condus de Erik Lincar, în Austria. 

Cătălin Hlistei
Cătălin Hlistei, în tricoul lui U Cluj
01-07-2022
17:00

Rapid a renunțat la trei jucători tineri

Rapid s-a despărțit de trei fotbaliști tineri. Valentin Mărgărit (portar, 18 ani), Luca Florică (fundaș stânga, 19 ani) și Ciprian Popescu (atacant, 18 ani) au fost cedați la Progresul Spartac, echipă care tocmai a promovat în Liga 2.

„Vali Mărgărit, Luca Florică și Ciprian Popescu vor juca pentru Progresul Spartac, în liga secundă. Mulțumim, băieți, și multă baftă!”, a anunțat Rapid pe pagina oficială de Facebook.

Luca Florică a evoluat în doar două partide sezonul trecut pentru Rapid. Valentin Mărgărit nu a apucat să debuteze în Superliga pentru giuleșteni, în timp ce Ciprian Popescu bifase doar trei minute în ultima ediție de campionat.

„Progresul Spartac este in masura sa anunte azi trei noutati in lotul cu care va aborda sezonul care urmeaza: Luca Florica (n. 2002, mijlocas), Valentin Margarit (2004, portar) si Ciprian Popescu (2004, atacant) – toti de la Rapid.

Dintre acestia, Luca Florica (foto) a debutat anul trecut in prima liga a Romaniei, strangand 24 de aparitii in tricourile Rapidului si Academicii Clinceni, in timp ce Margarit este portarul titular al echipei secunde a visiniilor, dar si al lotului national U18, unde au evoluat si progresistii Ohaci si Costea.

Toti trei vor avea ocazia sa debuteze pentru Progresul Spartac in amicalul de maine cu Metaloglobus, care se va disputa la Clinceni, de la ora 11.

Le uram bun venit si mult succes celor trei alaturi de Progresul!” a anunțat Progresul Spartac pe site-ul oficial.

01-07-2022
14:10

FC U Craiova 1948 l-a prezentat pe Yaussine Bahassa

FC U Craiova 1948 a făcut un nou transfer. Noua echipă a lui Marius Croitoru l-a legitimat pe Yaussine Bahassa (30 de ani), un atacant francez care poate toate juca pe toate posturile din atac.

„Fotbalistul francez, în vârstă de 30 ani, a evoluat ultima dată pentru Quevilly și a bifat, în ultimul sezon, 29 partide în toate competițiile, reușind să ofere trei pase de gol. Yassine Bahassa poate evolua atât în partea dreaptă a atacului, cât și în banda stângă.

De-a lungul carierei, Yassine a mai evoluat pentru echipe precum: FCE MA, Lormont, Cap-Ferret, Stade Bordelais sau US Avranches. Bine ai venit și mult succes în tricoul alb-albastru, Yassine!”, este comunicatul postat pe site-ul fcuniversitatea.ro.

Yassine Bahassa, noul transfer de la FC U Craiova 1948. FOTO: fcuniversitatea.ro
30-06-2022
15:01

Mateo Susic, prezentat oficial la Apoel Nicosia

Mateo Susic (31 de ani) a semnat un contract valabil doi ani cu Apoel Nicosia, locul 3 în ultima ediție a primei ligi din Cipru. Fundașul dreapta era liber după despărțirea de CFR Cluj.

„Apoel Nicosia anunță că a ajuns la un acord cu fotbalistul Apoel Nicosia. Contractul va fi valabil în următorii doi ani, până în mai 2024. Fotbalistul joacă pe postul de fundaș dreapta și este internațional bosniac. Este născut pe 18 noiembrie 1990 și are o înălțime de 1.81 metri.

 Are experiențe în campionatele Bosniei, Croației, Germaniei, în liga a doua, Moldovei, iar cel mai recent a jucat în România, la CFR Cluj.

Îi urăm bun venit lui Mateo Susic și îi dorim să câștige titluri și să aibă succes pe plan european alături de clubul galben-albastru”, a anunțat Apoel FC.

30-06-2022
12:27

Mihai Butean a semnat cu FC Hermannstradt

Fundaşul dreapta Mihai Butean a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu FC Hermannstadt, nou promovată în Liga 1, și va purta tricoul cu numărul 17.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani vine la formația sibiană din postura de jucător liber de contract. Acesta mai poate evolua ca mijlocaş dreapta şi chiar fundaş stânga, fiind cotat la suma de 400.000 euro pe site-urile de specialitate.

Fost internaţional de tineret, Mihai Butean a mai jucat în cariera sa la echipele Universitatea Cluj, Astra Giurgiu, Academica Clinceni, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și Chindia Târgoviște.

29-06-2022
08:18

UTA Arad l-a transferat pe Yacoub Aly Abeid, un fundaș stânga din Mauritania

Continuă campania de achiziții la UTA Arad, echipă care are planuri mari în noul sezon de Liga 1. „Bătrâna Doamnă” a anunțat că l-a transferat pe Yacoub Aly Abeid, un fundaș stânga din Mauritania. Acesta are 24 de ani și a evoluat ultima oară la Valenciennes, în liga secundă franceză.

„Yacoub Aly Abeid este noul fundaș lateral al UTA-ei! În vârstă de 24 de ani, Aly Abeid este un fotbalist din Mauritania, națională pentru care a evoluat în 42 de meciuri și a marcat 2 goluri. Apărătorul de picior stâng a început fotbalul la ASAC Concorde în țara natală înainte de a semna cu spaniolii de la Levante. 

A urmat un împrumut la Alcorcon, iar apoi s-a transferat la Valenciennes, în Franța. În sezonul recent încheiat a adunat 14 jocuri, între care 10 ca titular, în Liga a 2 franceză”, au anunțat arădenii pe site-ul oficial al clubului.

28-06-2022
13:29

Andre Duarte, noul jucător al echipei FCU Craiova 1948

FCU Craiova 1948 a anunțat achiziționarea fundașului central portughez Andre Duarte, care a jucat ultima dată la Estrela Amadora.

Transferuri Liga 1

Duarte, în vârstă de 24 ani, a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă în cele 30 de meciuri jucate în ultimul sezon la Estrela. Anterior, el a mai evolua la formațiile Sacavenense, Estoril, Alverca și Praiense.

28-06-2022
06:28

Alexandru Răuță va juca la FC Hermannstadt

Mijlocașul Alexandru Răuță, rămas liber de contract după despărțirea de Dinamo, a semnat o înțelegere pe două sezoane cu formația FC Hermannstadt, nou promovată în Liga 1.

În sezonul trecut, Răuţă (30 de ani) a evoluat pentru Dinamo Bucureşti în 30 de partide în toate competiţiile, fiind căpitanul echipei pentru care a oferit un assist.

Mijlocaşul defensiv este cotat la suma de 300.000 euro, iar în cariera sa a mai evoluat pentru echipe ca FC Argeş (club la care s-a format), CS Mioveni, Pandurii Târgu Jiu, Poli Iaşi şi FC Voluntari, echipă alături de care a câştigat Supercupa României în sezonul 2017-2018.

27-06-2022
14:32

Marius Croitoru l-a ”achiziționat” pe fiul lui, David, și la FC U Craiova

Noul antrenor al echipei FC U Craiova, Marius Croitoru, i-a convins pe oficialii clubului din Bănie să-l transfere și pe fiul său David, fiul ultima oară la FC Botoșani. Mutarea este una cu grad ridicat de risc. 

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, tocmai David Croitoru a fost motivul pentru care actualul antrenor al oltenilor a plecat de la FC Botoșani. Patronul moldovenilor i-ar fi cerut lui Marius Croitoru să-l scoată din lot pe fiul lui, iar tehnicianul nu a fost de acord.

În vârstă de 18 ani, David evoluează pe poziția de mijlocaș și a adunat 20 de meciuri în Liga 1, în ultimele trei sezoane. 

”Suntem încântați să anunțăm faptul că David Croitoru este noul jucător al echipei alb-albastre. Mult succes în tricoul Științei, David!”, au anunțat oltenii pe pagina de Facebook. 

26-06-2022
20:22

Florin Niță pleacă de la Sparta Praga și ar putea ajunge la CFR Cluj

Florin Niță nu va mai continua la Sparta Praga, unde a fost mai mult rezervă în sezonul trecut, iar portarul naționalei este dorit de mai multe cluburi din Liga 1, printre care și CFR Cluj.

„A demonstrat că poate să apere la nivel înalt. Asta e realitatea, s-a schimbat polul de putere la Sparta. Chiar dacă nu a apărat o perioadă la Sparta, a demonstrat că este unul dintre jucătorii buni ai naționalei. Datorită lui am obținut și singura victorie din mandatul lui Edi Iordănescu. 

Florin Niță nu poate ajunge la o echipă medie din două considerente. Vine de la o echipă bună și din motive financiare. Nicio echipă de nivel mediu n-ar putea să îl susțină, nicio echipe de nivel din Europa. Va fi o echipă importantă! Sunt discuții concrete în acest moment.

„Lumea s-a schimbat, discuțiile se pot face și prin telefon, prin email. Gluma e glumă, dar orice echipă din România l-ar dori. M-au întrebat multe echipe de el, nu doar CFR”, a declarat Bogdan Apostu, impresarul portarului. 

26-06-2022
10:47

La Rapid va ajunge un portar de la CSA Steaua

Suporterii de la CSA Steaua anunță că unul dintre portarii tineri ai echipei de fotbal va juca la Rapid. Este vorba despre Codruț Sandu (16 ani), internațional U17. Asociația Steliștilor 47 și-a exprimat nemulțumirea pentru acest transfer și compară situația cu cea a dublului campion mondial David Popovici, care s-a transferat de la Steaua la Dinamo.

„Codruț Sandu, internaționalul de tineret U17, va juca la Rapid.

Nu este treaba noastră să ne bagăm peste deciziile tehnice ale echipei de fotbal, dar atunci când joci în ultimii ani cu portar under şi ai în propia curte unul convocat la loturile de tineret nu ai cum să îl pierzi. Plus că nu este primul caz al secției de fotbal din ultimii ani!

Acesta este tipul de management din cauza căruia clubul Steaua i-a pierdut şi pe Popovici şi pe mulți alți sportivi. Probabil că va tot pierde tineri valoroși dacă ceva nu se va schimba!

Tot se schimbă comandanți, dar managerii de secții nu sunt niciodată trași la răspundere.
Războiul Stelei trebuie dus pe toate fronturile: al înaltei performanțe continue, cu rivalii tradiționali și cu clubul parvenit.

Să nu ne mințim, toată această imagine neagră din jurul clubului pe care o tot vedem în presă se datorează şi managementului clubului”, a scris AS47, pe Facebook.

25-06-2022
18:41

Universitatea Craiova îl vrea pe Desley Ubbink

Universitatea Craiova caută să se întărească pentru sezonul ce urmează și ar vrea să-l transfere pe mijlocașul olandez al echipei UTA Arad, Desley Ubbink, jucător care a mai lucrat cu antrenorul Laszlo Balint.

Conform Sport Arad, cele două părți sunt departe de a ajunge la o înțelegere, arădenii nefiind dispuși să înceapă negocieri sub 500-600.000 de euro, în timp ce oltenii nu vor să plătească mai mult de 150.000 de euro.

Sursa citată menționează că patronul din Bănie, Mihai Rotaru, mizează pe salariul net superior cu care vrea să-l atragă pe jucător și astfel acesta să pună presiune pe conducerea clubului UTA să-l lase să plece.

Desley Ubbink, în vârstă de 29 de ani, a reușit 3 goluri și 5 pase decisive în primul său sezon în Liga 1. Olandezul și-a prelungit contractul cu UTA pentru însă un an.

25-06-2022
14:11

Farul l-a adus pe David Kiki, internațional din Benin

Gică Hagi s-a orientat rapid după plecarea lui Bradley de Nooijer și a transferat un jucător de echipă națională. David Kiki are 28 de ani și 37 de meciuri la prima reprezentativă a Beninului.

„Începând de astăzi, fundașul stânga David Enagnon Kiki este noul jucător al formației noastre, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani. 

Născut la 25 noiembrie 1993, în Benin, David Kiki are 1,80m, este titular în prima reprezentativă a țării sale (peste 30 selecții) și a mai jucat în carieră în Franța pentru Stade Brestois și Red Star și în prima ligă din Bulgaria pentru Montana (2020/2021) și Arda Kardzhali (2021/2022). Mult succes, David, în tricoul alb-albastru!”, a anunțat Farul Constanța printr-un comunicat de presă. 

24-06-2022
14:58

Bradley de Nooijer, transfer incert la TSKA Sofia?

Fundașul olandez va juca în Bulgaria, iar echipa lui Gică Hagi a făcut deja anunțul oficial, însă imediat postarea a fost ștearsă: „Farul Constanța și CSKA Sofia au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Bradley de Nooijer la formația din capitala Bulgariei.

Bradley de Nooijer a evoluat pentru clubul nostru în 148 de partide, în care a marcat 1 gol și a oferit 14 pase decisive. Mulțumim, Bradley, pentru toate momentele frumoase și mult succes în continuare!”, se arată în comunicatul emis pe site-ul oficial al echipei Farul Constanța.

În acest sezon, de Nooijer a jucat 38 de meciuri și a reușit un gol și nu mai puțin de șase pase decisive, cifre excelente pentru un fundaș stânga. S-a discutat chiar despre naturalizarea sa și convocarea la echipa națională a României.

24-06-2022
11:20

FC U Craiova și-a luat fundaș din Portugalia

Apărătorul André Duarte, ultima oară la Estrela Amadora în liga a doua a Portugaliei, este al doilea transfer realizat de FC U Craiova în această vară.

Fotbalistul de 24 de ani și 1,95m a bifat 26 de meciuri și a marcat 2 goluri în sezonul trecut.

Conform jurnalistului Pedro Sepúlveda, de la postul TV SIC Noticias, Duarte a semnat pe doi ani cu gruparea din Oltenia. 

24-06-2022
08:13

Mario Rondon a semnat cu Sepsi și s-a alăturat echipei în cantonament

Fostul atacant al campioanei CFR Cluj, Mario Rondon, a semnat cu Sepsi Sfântu Gheorghe și s-a prezentat în cantonamentul secuilor.

”Suntem bucuroși ca de azi ni se alătura și atacantul Mario Rondon, pe care l-am vrut și anul trecut, dar atunci el a ales să plece în Polonia. Este un atacant cu mare experiență, avem încredere în și suntem siguri că ne va ajuta.

A contat foarte mult că acum ne-a căutat el și a vrut foarte mult să vina la noi. Asta înseamnă că am devenit o echipa interesantă pentru mulți jucători, care vor să vină la noi pentru că suntem un club serios și profesionist.

Ne-am înțeles în 5 minute! A urcat în mașină și a venit din Polonia în cantonamentul nostru. Aici a demonstrat că a vrut mult să vină la noi”, spus directorul sportiv Attila Hadnagy, pentru GSP.ro

În vârstă de 36 de ani, Mario Rondon a evoluat ultima oară în Polonia, la Radomiak Radom.

23-06-2022
15:04

Portarul Ionuț Gurău, prima achiziție a verii pentru FC U Craiova

Prezentarea oficială a noului antrenor al ecpei FC U Craiova a coincis cu anunțarea primului transfer pentru gruparea patronată de familia Mititelu.

Fostul portar al echipei din liga a doua Unirea Slobozia, Ionuț Gurău, este prima mutare pe piața transferurilor pentru trupa olteană.

În vârstă de 23 de ani, noul portar al alb-albaștrilor, a fost crescut la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” și a mai evoluat în scurta-i carieră la Farul Constanța, SCM Gloria Buzău și Daco-Getica.

22-06-2022
20:42

Florin Purece a semnat cu U Cluj

Florin Purece a fost prezentat oficial la Universitatea Cluj. Liber de contract după despărțirea de Farul, mijlocașul a semnat cu nou-promovata antrenată de Erik Lincar.

„FC Universitatea Cluj continuă să se întărească. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu mijlocașul ofensiv Florin Purece, un jucător care are un titlu de campion în palmares și care a strâns aproximativ 200 de meciuri la nivelul Ligii 1. Bun venit la ‘U’, Florin Purece!”, se arată în comunicatul emis de „Șepcile Roșii” pe site-ul oficial

Purece a evoluat de-a lungul carierei pentru UTA Arad, Concordia Chiajna, Viitorul, Hapoel Rannana, Termalica Nieciecza, Sepsi și Farul.

 

22-06-2022
12:44

Andrei Ureche a semnat cu FC Botoșani

FC Botoșani l-a transferat pe Andrei Ureche (23 de ani), care tocmai a retrogradat în Liga 2 cu Academica Clinceni. Portarul a semnat pe trei sezoane cu moldovenii și este considerat unul dintre fotbaliștii de perspectivă pe acest post.

Din nefericire, sezonul trecut, Ureche a avut ghinionul să evolueze la o echipă compromisă din cauza problemelor financiare și a primit 57 de goluri în 26 de meciuri de Liga 1. În ultimele trei sezoane și jumătate a evoluat la Clinceni, dar în CV-ul său se mai regăsesc SC Bacău, FC Argeș și Union Adarve.

„Bine ai venit, Andrei Ureche!

Portarul în vârstă de 23 de ani s-a alăturat echipei noastre pentru urmatorii trei ani și va purta numărul 82 pe tricou. A mai evoluat la echipele FC Argeș și Academica Clinceni.

Mult succes în tricoul formației noastre, Andrei!”, a scris FC Botoșani, pe Facebook.

22-06-2022
08:29

Un atacant și un mijlocaș, ambii francezi, au semnat cu FC Argeș

Fotbaliștii francezi Enzo Celestine și Tony Njike sunt cele mai recente achiziții ale echipei FC Argeș. Astfel, numărul jucătorilor din hexagon, înregimentați de ”vulturi”, în această vară, a ajuns la 5.

”Enzo Celestine este atacant, măsoară 191 centimetri și cântărește 82 kg. În precedenta ediție de campionat a evoluat în al treilea eșalon din Franța, la FC Sete 34.

Pentru gruparea din Hexagon a bifat 28 de meciuri și a marcat 5 goluri. Enzo este cotat de site-urile de specialitate la 300.000 euro.

Tony Njike este mijlocaș central defensiv, cu o valoare de piață de 500.000 euro. În sezonul trecut a evoluat la SO Cholet, echipă care activează în liga a treia din Franța.

Tony a bifat 30 de meciuri și a marcat 3 goluri. Bordeaux II, Ajaccio II și Ajaccio sunt echipele pe la care a mai trecut Njike”, a anunțat FC Argeș.  

21-06-2022
08:40

Mihai Popescu a semnat cu Farul Constanța

Farul Constanța a anunțat achiziția fundașului central Mihai Popescu. Fotbalistul de 29 de ani s-a format la Dinamo, iar în precedentul sezon a evoluat în Scoția la Hamilton Academical.

Conform site-ului oficial al grupării de la malul mării, apărătorul central a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

În palmaresul lui Mihai Popescu figurează două trofee, o Cupă a Ligii câștigată cu Dinamo în 2017 și SuperCupa României obținută cu FC Voluntari în 2017.

20-06-2022
14:15

Patricio Matricardi a semnat cu FC Voluntari

FC Voluntari a anunțat achiziționarea fundașului argentinian Paytricio Matricardi de la Gaz Metan Mediaș, care îl va înlocui pe Gabriel Tamaș plecat la Petrolul Ploiești.

Apărătorul în vârstă de 28 de ani, care este cotat la 600.000 de euro, va purta tricoul cu numărul 34 la formația ilfoveană. Matricardi a evoluat în prima ligă argentiniană până în 2018, îmbrăcând tricourile formațiilor Argentinos Juniors, San Martin și Gimnasia La Plata.

În Europa s-a transferat în 2018 evoluând timp de două sezoane în Grecia, la Asteras Tripolis, după care a jucat pentru o scurtă perioadă în prima ligă din Rusia la Rotor Volgograd.

În România a sosit în luna ianuarie a anului 2021 la FC Hermannstadt. Matricardi a evoluat în sezonul recent încheiat sub culorile formației Gaz Metan Mediaș, pentru care a purtat banderola de căpitan și a marcat 3 goluri în 25 de partide.

20-06-2022
09:25

Robert Ion a semnat pe 3 ani cu Farul

Farul Constanța a anunțat achiziționarea mijlocașului Robert Ion de la FCSB, acesta semnând un contract pe 3 ani cu echipa lui Gică Hagi.

”Farul Constanţa a ajuns la un acord cu mijlocaşul Robert Ion, care a semnat un contract valabil pentru următorii 3 ani.

În vârstă de 21 de ani (05.09.2000), Robert Ion evoluează ca mijlocaş ofensiv, are 1,79 m şi 70 kg şi este fost internaţional de juniori şi a mai evoluat pentru FCSB şi Academica Clinceni”, a scris Farul pe site-ul oficial.

Constănțenii l-au mai adus în această vară de la FCSB pe Dragoș Nedelcu. Pe lângă cei doi, la echipa lui Gică Hagi au mai ajuns în această perioadă de transferuri jucătorii Vlad Morar, Gabi Torje, Kevin Doukoure, Romario Benzar, Ayrton Mboko, Alex Buzbuchi și Jeremy Corinus.

19-06-2022
14:56

Mirko Ivanovski s-a despărțit de Dinamo și a semnat cu Petrolul

Mirko Ivanovski nu va mai continua la Dinamo și a semnat cu Petrolul Ploiești: „Gata, ne-am înțeles, totul e clar! Cu Dinamo am încheiat, am renunțat la un salariu din cele trei. Nu negociem pentru restul. Am transmis să-mi plătească atunci când vor avea bani. 

Nu pun presiune. Sper să nu ajungem la memorii. Nu ar fi frumos. Eu sunt înțelegător. Pot renunța și eu la un salariu, nu e problemă, dar de restul… 

Măcar un salariu să-mi plătească din cele trei restante! Oricum, dacă nu sunt bani, în 2-3 luni intră în faliment! Sper să nu se ajungă la asta, în primul rând, pentru binele lui Dinamo”, a declarat atacantul macedonean conform gsp.ro.

19-06-2022
14:32

CFR Cluj, șanse infime să-l transfere pe Eric Bicfalvi

Campiona CFR Cluj s-a interesat de un posibil transfer al lui Eric Bicfalvi de la Ural, însă rușii au anunțat că nu au de gând să se despartă de jucătorul român.

”Nu căutăm un înlocuitor pentru Bicfalvi. Nu e vârf, dar a înscris zece goluri, depăşindu-şi recordul personal la Ural. Are salariu bun, e lider în vestiar. Când nu joacă, echipa suferă. Iar el a spus în mod repetat că se simte minunat la Ekaterinburg”, a declarat antrenorul Igor Shalimov conform Match TV.

19-06-2022
07:40

Modestas Vorobjovas a semnat cu Chindia

Chindia Târgoviște a anunțat transferul mijlocașului lituanian Modestas Vorobjovas, care în sezonul precedent a jucat la UTA Arad.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a mai evoluat în cariera sa la echipele Siauliai, Trakai și Zalgiris, iar pentru arădeni a marcat 3 goluri în 30 de meciuri în Casa Pariurilor Liga 1. Vorobjovas are 22 de prezențe în naționala Lituaniei.

18-06-2022
15:11

Cascini a semnat cu UTA Arad

UTA Arad a anunțat achiziționarea mijlocașul argentinian Juan Bautista Cascini, care a mai jucat în România pentru FC Botoșani și Academica Clinceni.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost crescut la academia lui Estudiantes la Plata și a mai jucat în Cipru la APOEL Nicosia, iar ultima sa echipă este The Strongest din Bolivia.

”Ne bucurăm că am reușit acest transfer, un transfer foarte important pentru echipa noastră. Am reușit să aducem și să transferăm un jucător care este în plin campionat, în acest moment joacă în Copa Libertadores.

A fost greu din toate punctele de vedere, ne-am luptat cu mai multe echipe, dar împreună cu domnul Meszar am reușit să facem acest transfer. Mă bucur că domnul Meszar m-a sprijit total în acest demers al meu și a făcut eforturi financiare pentru a-l aduce pe Cascini.

Este un jucător pe care mi-l doream, un jucător cu care am mai lucrat, care se pliază pe toate zonele de la mijlocul terenului. În acest moment, în zona mediană, cred eu că arătăm foarte bine”, a declarat antrenorul Ilie Poenaru, pentru site-ul oficial al clubului.

18-06-2022
12:57

Rachid Bouhenna, dat afară de la CFR Cluj

CFR Cluj a anunțat despărțirea de fundașul central algerian Rachid Bouhenna, în ciuda faptului că acesta mai avea doi ani de contract.

”Clubul CFR 1907 Cluj și jucătorul Rachid Bouhenna au ajuns la un acord privind încetarea colaborării. Îi mulțumim lui Rachid pentru munca depusă în tricoul echipei noastre și îi dorim multă baftă mai departe în carieră!”, se menționează pe contul de Facebook al campioanei.

Transferuri Liga 1

Algerianul în vârstă de 30 de ani a fost adus în vara trecută de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și a marcat un gol în 19 meciuri jucate în toate competițiile.

17-06-2022
21:13

Petrolul l-a transferat pe brazilianul Jair Tavares da Silva

Ploieștenii au anunțat că mijlocașul Jair Tavares da Silva a semnat un contract valabil pe următoarele două sezoane. Brazilianul a semnat din postura de jucător liber de contract și vine din Finlanda, de la HJK Helsinki (50 de meciuri/15 goluri marcate), cu care a câștigat titlul în 2021.

Petrolul Ploiești a anunțat că mijlocașul japonez Takayuki Seto (35 de ani) și-a prelungit contractul cu „lupii-galbeni cu încă un sezon.

Petrolul i-a transferat în această vară pe Gabi Tamas și Gicu Grozav, iar Constantin Budescu și Mirko Ivanovski ar putea semna și ei în curând cu Petrolul.

17-06-2022
13:15

Shaquill Sno, primul transfer la Botoșani

FC Botoșani i-a găsit înlocuitor lui Christopher Braun, care s-a transferat la CFR Cluj. Moldovenii au adus un fundaș dreapta olandez, Shaquill Sno (26 de ani), care sezonul trecut a jucat în Bulgaria, la Lokomotiv Plovdiv.

„Bine ai venit, Shaquill Montell Sno!

Olandezul Shaquill Sno a semnat cu FC Botosani pe o perioada de 2 ani cu posibilitatea de prelungire a inca unui an. „Shaq” are 26 de ani, evoluaza ca fundas dreapta cat si pe stanga si va purta numarul 2.

A mai jucat la Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria), Aalesund (Norvegia), SC Telstar (Tarile de Jos) si a crescut la juniorii lui Ajax”, a scris FC Botoșani, pe Facebook.

17-06-2022
09:55

Rolandas Baravykas, noul transfer de la U Cluj

Nou-promovata U Cluj l-a transferat pe polivalentul fundaș lituanian Rolandas Baravykas (26 de ani), care sezonul trecut a evoluat pentru UTA Arad. Noul apărător al „șepcilor roșii” are 28 de selecții şi două goluri pentru naţionala Lituaniei, poate evolua atât ca fundaş dreapta, cât și ca fundaş stânga.

„Începem ziua cu o veste excelentă!

Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu lituanianul Rolandas Baravykas (26 de ani). Noul jucător al Universtății, care are 28 de meciuri și două goluri pentru naționala Lituaniei, poate evolua ca fundaș dreapta, mijlocaș dreapta, dar și pe poziția de fundaș stânga”, a scris U Cluj, pe Facebook.

Baravykas a semnat cu echipa lui Erik Lincar din postura de jucător liber de contract și este al cincilea transfer al verii, după fundaşii Andrei Piţian (Chindia Târgovişte), Marius Briceag (FC Voluntari), atacantul Adrian Bălan (FC Rapid) şi mijlocaşul Ovidiu Bic (Universitatea Craiova).

16-06-2022
18:36

Primele două transferuri ale verii pentru CS Mioveni

CS Mioveni a anunțat achiziționarea a doi jucători pentru sezonul viitor, unul dintre ei fiind Cristian Dumitru de la FCSB.

Cristian Dumitru are 20 de ani, joacă mijlocaș stânga, iar până acum a mai evoluat pentru FCSB, Academica Clinceni și FC Argeș. De altfel, ultimele două sezoane a jucat în Trivale sub formă de împrumut, îmbrăcând tricoul piteștenilor în 31 de meciuri de campionat și în 3 de Cupă.

Cel de-al doilea transfer este portarul Flavius Croitoru, în vârstă de 30 de ani, care s-a reîntors la Mioveni după două sezoane petrecute la FC Argeș.

16-06-2022
15:26

Gabi Tamaș a semnat cu Petrolul

Fundașul Gabriel Tamaș, care a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu FC Voluntari, va juca din sezonul viitor la nou promovata Petrolul Ploiești.

”Mi s-a părut foarte interesant proiectul de la Ploiești. Am fost la Astra, am cunoscut niște oameni în Ploiești cărora le place foarte mult fotbalul. Am zis că mie-mi place să fac oamenii fericiți. La Voluntari și Astra i-am făcut. Sper să mai semnăm doi-trei jucători și să facem și Ploieștiul fericit.

Mai ales că au niște fani extraordinari și m-am gândit că la sfârșitul carierei să joci cu 10-20.000 de fani la fiecare meci e ceva extraordinar. Nu pot să vă spun ce am în cap, să începem campionatul și după vă spun la ce mă gândesc legat de obiectiv.

Credeți că am venit degeaba aici? Vă dați seama că am venit cu un scop și cu un gând. Mă gândesc la ceva mare, vă spun eu mai încolo. Chiar anul trecut am vrut să vin aici. Nu s-a concretizat, dar am avut discuții cu dânșii să vin aici”, a declarat Tamaș, la prezentarea oficială.

16-06-2022
10:42

Andrei Ciobanu va juca din nou sub comanda lui Adrian Mutu! Fostul mijlocaș al Farului a semnat pe doi ani cu FC Rapid

După Paul Iacob, de la Chindia Târgoviște, Rapid a anunțat cel de-al doilea transfer din această vară. Este vorba despre mijlocașul Andrei Ciobanu, de la Farul Constanța, care a mai jucat sub comanda lui Adrian Mutu la naționala de tineret a României.

Cotat la 1,3 milioane de euro, Ciobanu a semnat un contract valabil pe doi ani, cu opțiune de prelungire. ”Sunt foarte bucuros că am ajuns la o echipă atât de mare, cum este Rapid. Sperăm să ne atingem toate obiectivele în acest sezon, iar eu să ajut echipa cât mai mult.

Cunosc atmofera incendiară din Giulești, abia aștept să îi fac fericiți pe fani și le promit că împreună suntem de neclintit”, a declarat Ciobanu pentru site-ul oficial al Rapidului.

15-06-2022
18:38

Daniel Florea a semnat cu FC Voluntari

FC Voluntari a anunțat transferul atacantului Daniel Florea, în vârstă de 34 de ani, de la Chindia Târgoviște.

Florea este campion al României cu Astra Giurgiu , alături de care a câștigat stagiunea 2015/2016 a Ligii 1. Tot cu formația giurgiuveană, el a câștigat și Supercupa României – ediția 2016/2017.

Atacantul a jucat în ultimele cinci sezoane la Chindia Târgoviște, pentru care a reușit să marcheze 36 de goluri. Pe de altă parte, ilfovenii au anunțat despărțirea de jucătorul israelian Idan Golan.

15-06-2022
15:35

U Cluj i-a transferat pe Marius Briceag și Ovidiu Bic

Nou promovată pe prima scenă a fotbalului românesc, U Cluj a reușit două transferuri extrem de interesante, aducând doi jucători trecuți pe la Universitatea Craiova.

Ardelenii au anunțat achiziționarea mijlocașului Ovidiu Bic, în vârstă de 28 de ani, care în sezonul trecut a evoluat chiar în Bănie, și a fundașului stânga Marius Briceag (30 de ani), care în stagiunea precedentă a jucat la FC Voluntari, sub formă de împrumut de la FCSB.

15-06-2022
14:08

FC Argeș l-a transferat pe Mike Cestor

Clubul FC Argeș a anunțat achiziționarea fundașului central Mike Cestor, care a jucat ultima dată la campioana CFR Cluj.

Congolezul în vârstă de 30 de ani, care a mai jucat în România pentru Astra Giurgiu, este al optulea transfer realizat de piteșteni în această vară, după Cătălin Straton, Marius Constantin, Dorian Bertrand, Julio Donisa, Andreias Calcan, Antonio Jakolis și Fabio Vianna.

În schimb, piteștenii au renunțat la veteranul Cristi Tănase (35 de ani). „Mulțumim, Cristian Tănase! Mijlocașul în vârstă de 35 de ani părăsește clubul din Trivale. În acest sezon a jucat 25 de meciuri și a marcat 3 goluri. A fost cel de-al doilea descălecat al său la echipă, adunând în carieră un total de 130 de meciuri pentru FC Argeș și 10 goluri, în toate competițiile. Îți mulțumim și îți urăm mult succes în carieră!”, a fost mesajul oficialilor lui FC Argeș.

15-06-2022
12:27

Valeriu Iftime l-a prezentat oficial pe Mihai Teja

Antrenorul Mihai Teja a fost prezentat oficial în funcția de antrenor la FC Botoșani în cadrul unei conferințe de presă la care a fost prezent și patronul Valeriu Iftime.

”În urma discuției pe care am avut-o față-n față cu domnul Valeriu, m-a convins pentru că respectă antrenorii și respectă decizia antrenorilor. Ceea ce s-a întâmplat aici la Botoșani au fost lucruri foarte frumoase.

O muncă bine depusă de staff-ul administrativ, de staff-ul tehnic pentru că Marius Croitoru a lăsat lucruri foarte bune aici, ceea ce mă obligă și pe mine să continui cu performanță, să vrem mai mult, să avem obiective mai îndrăznețe, să încercăm mai mult.

Am încredere și am venit cu inima deschisă la Botoșani și sper să facem o muncă frumoasă aici și cât mai îndelungată. Lotul de jucători este un pic subțirel, dar lucrăm la lucrul acesta. Încercăm să aducem jucători, să aducem jucători de calitate care să se plieze pe filosofia mea.

Vreau să continui această filosofie pe care Botoșaniul a avut-o și în trecut, și cu Leo Grozavu, și cu Marius și cu toți antrenorii care au fost aici. Vrem o echipă ofensivă, care să creeze fotbal, o echipă care să aducă oamenii la stadion”, a declarat Teja.

14-06-2022
22:06

Gicu Grozav va juca la Petrolul Ploieşti!

Gicu Grozav s-a înţeles cu Petrolul Ploieşti. “Lupii” au făcut anunţul oficial pe pagina de Facebook: “Arc peste timp‼️ După fix zece ani, Gicu Grozav e gata să îmbrace, din nou, tricoul Petrolului 💛💙Mâine, jucătorul este așteptat să ajungă la Ploiești și, de la ora 20.00, să efectueze, pe „Ilie Oană”, un prim antrenament sub comanda lui Nicolae Constantin”. 

 

14-06-2022
14:43

Aganovic, încă un an la Sepsi OSK

Clubul Sepsi OSK a ajuns la un acord cu Adnan Aganovic pentru prelungirea înțelegerii, care era scadentă în vara acestui an.

Mijlocaşul croat în vârstă de 34 de ani a semnat un nou contract valabil pe un an, cu opţiune de prelungire. Aganovic, care a mai jucat în România pentru FC Brașov, FC Viitorul și FCSB, a fost achiziționat de Sepsi în vara anului 2020 de la AEL Limassol.

Transferuri Liga 1

14-06-2022
12:13

U Cluj l-a transferat pe Adrian Bălan, atacantul Rapidului

Noua promovata Universitatea Cluj continuă să se întărească pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1 și l-a adus pe atacantul Rapidului, Adrian Bălan.

În vârstă de 32 de ani, fostul vârf al lui Dinamo și Rapid a reușit 7 goluri și 3 pase decisive în 33 de meciuri în acest sezon în tricoul alb-vișiniu. Adrian Bălan a semnat din postura de jucător liber de contract.

13-06-2022
17:21

Sepsi l-a transferat pe Denis Ciobotariu de la CFR Cluj

Sepsi are ambiții mari pentru sezonul 2022-2023 și face mutări importante pe piața transfeurilor. Formația pregătită de Cristiano Bergodi a oficializat transferul lui Denis Ciobotariu de la CFR Cluj. Fundașul de 24 de ani nu făcea parte din planurile lui Dan Petrescu, iar în primăvară a jucat la FC Voluntari, sub formă de împrumut.

Ion Gheorghe, Rareș Ispas, Cosmin Matei și Francisco Junior sunt ceilalți jucători pe care Sepsi i-a achiziționat în această vară. De partea cealaltă, Dan Petrescu își continuă remanierea lotului de la CFR Cluj. Ciobotariu este al 9-lea jucător la care renunță antrenorul campioanei, după Otto Hindrich, Runar Sigurjonsson, Mateo Susic, Billel Omrani, Ulrich Meleke, Daniel Paraschiv, Kristian Dimitrov și Cristi Neguț. Ultimii doi revin la echipele lor, după ce le-au expirat împrumuturile.

13-06-2022
15:43

Andrei Chindriș, transferat de UTA Arad

Odată cu aducerea lui Ilie Poenaru pe banca tehnică, UTA Arad face schimbări masive și la nivelul lotului, iar unul dintre jucătorii aduși este fostul fundaș de la FC Botoșani, Andrei Chindriș, dorit în trecut și de Gigi Becali la FCSB.

Fostul internațional de tineret s-a despărțit de formația portugheză Santa Clara, acolo unde a jucat un singur meci din august 2021. În vârstă de 23 de ani, el a semnat un contract pe doi ani.

De asemenea, arădenii l-au adus sub formă de împrumut pe un sezon pe Albert Stahl de la Rapid. Al treilea jucător prezentat de arădeni este Cristian Maxim, care a evoluat în sezonul precedent la Gaz Metan Mediaș, acolo unde a adunat 11 prezențe.

La capitolul plecări, Ilie Poenaru a decis să se despartă de fundaşul stânga rus Evgeniy Shlyakov şi de atacantul canadian Easton Ongaro, ambii aduși la începutul anului. De la UTA au mai plecat deja Filip Dangubic, Modestas Vorobjovas, Rolandas Baravykas, Karolis Laukzemis, Constantin Dima şi Dumitru Cardoso.

13-06-2022
12:44

Primarul Piteștiului a anunțat transferul lui Marius Constantin la FC Argeș

Marius Constantin a părăsit-o pe Universitatea Craiova și a semnat cu FC Argeș, transferul fiind anunțat de Cristian Gentea, primarul Piteștiului, pe contul personal de Facebook.

„Andrei Prepeliță își betonează apărarea, iar eu îl susțin în totalitate! În 48 de ore veți avea o nouă surpriză”, a scris Gentea, după care s-a fotografiat împreună cu Marius Constantin.

 

13-06-2022
09:16

Conducerea Rapidului a anunțat că se desparte de 8 jucători

Rapidul are planuri mari pentru noul sezon și pentru a-și putea îndeplini obiectivele îndrăznețe are nevoie de o primenire a lotului de jucători. Până la perfectarea unor transferuri de răsunet, giuleștenii au anunțat pe contul oficial al clubului că se vor despărți de nu mai puțin de 8 jucători!

Este vorba despre Cătălin Hlistei, Lucian Goge, Alexandru Dandea, Adrian Bălan, Nicolae Carnat, Saifeddine Alami, Raul Costin şi Mircea Leasă, cărora nu le vor mai fi prelungite contractele scadente la finalul acestei luni. Dintre cei 8, Adrian Bălan și-a găsit deja echipă: el va continua tot în Liga 1, la nou-promovata U Cluj.

 

13-06-2022
07:03

Fostul rapidist Adrian Bălan a semnat pe un an cu U Cluj

U Cluj a parafat al doilea transfer al verii. Adrian Bălan a semnat cu ”Șepcile roșii” pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Atacantul de 32 de ani a evoluat în 32 de partide pentru Rapid, în sezonul precedent, și a marcat 7 goluri. Andrei Pițian de la Chindia Târgoviște este celălalt transfer bifat de ardeleni în această vară.

Până la plecarea în cantonamentul din Austria, oficialii Universității speră să definitiveze lotul pe care antrenorul Erik Lincar se va baza în campionatul următor.

11-06-2022
07:32

FC Voluntari l-a ”repatriat” pe Răduț și anunță alte trei noi contracte semnate

După portarul Octavian Vâlceanu, al cărui transfer fusese anunțat în exclusivitate de FANATIK, FC Voluntari a oficializat alte noi contracte. I-a prelungit, pe un an, contractul lui Helder Tavares. În plus, va miza în continuare pe Ulrich Meleke. Jucătorul ivorian a evoluat și-n sezonul trecut, împrumutat la CFR Cluj. Acum, după ce a câștigat la FIFA un proces cu campioana, a semnat, din postura de jucător liber, cu formația ilfoveană.

O altă achiziție este Salvatore Marrone, un fundaș stânga în vârstă de 21 de ani, care si-a făcut junioratul în Germania, evoluând pentru echipele Vfb Stuttgart , SV Sandhausen , 1.FC Nürnberg. În România acesta a evoluat la Academica Clinceni, Dunărea Călărași și Csikszereda Miercurea Ciuc. A strâns 40 de jocuri și a reușit să înscrie de cinci ori.

În fine, pe pagina sa de Facebook, FC Voluntari a anunțat și faptul că l-a repatriat și pe Mihai Răduț, ultima dată la Aris Limasol. Mijlocaș ofensiv de 32 de ani, Răduț are în palmares două selecții la echipa națională și a mai jucat pentru Internațional Curtea de Argeș, FCSB (cu care a câștigat un titlu și o ediție a Cupei României), Pandurii Târgu-Jiu, Hatta Club( Emiratele Arabe Unite), Lech Poznan(Polonia 1) și Astra Giurgiu.

10-06-2022
17:45

Costinel Gugu și Cristian Balgiu nu vor mai evolua la U Cluj

Fostul căpitan al echipei, Costinel Gugu și Cristian Balgiu ți-au încheiat aventura la U Cluj, echipă alături de care au promovat în Casa Pariurilor Liga 1.

Celor doi fotbaliști le-au expirat contractele cu gruparea de sub Feleac, iar Erik Lincar, antrenorul ”Șepcilor roșii” a decis că nu mai pot ajuta echipa.

”FC Universitatea Cluj se desparte de jucătorii Costinel Gugu și Cristian Balgiu, care au ajuns la final de contract.

Clubul nostru le mulțumește pentru contribuția adusă la promovarea în Liga 1! Le dorim succes și multe realizări frumoase în carieră!”, a anunțat U Cluj.

10-06-2022
15:42

FC Voluntari l-a achiziționat pe Octavian Vâlceanu

Revelația ediției precedente în Casa Pariurilor Liga 1, FC Voluntari, a ajuns la un acord cu portarul Octavian Vâlceanu, care a mai evoluat în trecut la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș.

”FC Voluntari , anunță că ,a semnat un contract cu portarul Octavian Vâlceanu! În vârstă de 25 de ani, Octavian a mai evoluat în Liga 1 pentru formațiile Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș pentru care a jucat în 83 de partide în Liga 1.

Noul nostru goalkeeper va purta numărul 1 pe echipamentul de joc. Clubul nostru îi urează «Bun venit!» și îi dorește să aibă parte de evoluții excelente în tricoul FC Voluntari”, anunță ilfovenii.

  • 700.000 de euro este cota de piață a lui Octavian Vâlceanu, conform transfermarkt

 

10-06-2022
14:16

Alexandru Buzbuchi și Vlad Morar, cele mai recente achiziții ale Farului

Farul Constanța anunță două noi achiziții. Alexandru Buzbuchi și Vlad Morar au semnat, azi, contracte cu gruparea dobrogeană valabile pentru următoarele două sezoane.

”În vârstă de 28 de ani, Alexandru Buzbuchi este născut la Constanța, este un portar format la Academia Gheorghe Hagi, iar ultima oară a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș.

Născut la Crișeni (județul Sălaj), Vlad Morar are tot 28 de ani, este atacant central, iar în carieră a mai jucat pentru Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Beitar Ietusalim (Israel), Rapid București, ASA Tg. Mureș, Viitorul Constanța, Panetolikos (Grecia), FC Voluntari, UTA  Gaz Metan Mediaș și în ultima parte a acestui sezon la Dinamo”, anunță site-ul ”marinarilor”.

Cei doi fotbaliști vor fi prezenți la primul antrenament programat la 16 iunie.

09-06-2022
15:35

Sepsi l-a transferat pe mijlocașul Francisco Junior

Sepsi Sfântu Gheorghe l-a transferat pe fostul închizător al lui Gaz Metan Mediaș, Francisco Junior, care a făcut parte din lotul lui Everton între 2012-2016, fiind împrumutat și la alte cluburi în această perioadă.

Francisco Junior, prezentat oficial la Sepsi

Jucătorul din Guineea-Bissau are un CV bogat și a mai jucat la  Benfica U19, Everton, Vitesse, Stromsgodset și Hapoel Haifa.

08-06-2022
16:22

Mijlocașul Vito Hammershoy-Mistrati a semnat cu CFR Cluj

Campioana CFR Cluj a oficializat al patrulea transfer al verii. Noul fotbalist al feroviarilor este Vito Hammershoy-Mistrati, fost adversar al vișiniilor în ediția trecută a Conference League.

”Bun venit, Vito Hammershoy-Mistrati!

Cluburile CFR 1907 Cluj și Randers FC au ajuns la un acord privind transferul definitiv al mijlocașului Vito Hammershoy-Mistrati.

Fotbalistul de 29 de ani a evoluat din vara anului 2019 la Randers, fosta noastră adversară din grupele UEFA Conference League, echipă pentru care a bifat 120 de meciuri, a marcat 29 de goluri, a dat 14 pase decisive și a fost căpitanul formației daneze.

Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul vișiniu!”, transmite CFR Cluj, pe pagina oficială de Facebook.

În precedentul sezon, fotbalistul a evoluat în 45 de meciuri, a marcat 10 goluri și a oferit patru assist-uri, în toate competițiile pentru Randers.

08-06-2022
14:23

Andrei Pițian a semnat cu U Cluj

Universitatea Cluj a anunțat primul transfer după promovare. Apărătorul central Andrei Pițian, ultima oară la Chindia Târgoviște, a semnat cu trupa ”Șepcilor roșii”.  

”𝐁𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭, 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐏𝐢𝐭̦𝐢𝐚𝐧!

U a realizat prima mutare pentru Liga 1. Clubul nostru l-a transferat pe Andrei Pițian (26 de ani), un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene”, anunță reprezentanții Universității Cluj.

În vârstă de 26 de ani, Andrei Pițian are o valoare de piață de 500.000 de euro, conform transfermarkt. A mai jucat la Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Apollon Limassol, în Cipru, FC Botoșani, și FC Argeș.

08-06-2022
10:00

Karlo Brucic și Karlo Muhar au semnat cu CFR Cluj

Campioana CFR Cluj l-a transferat pe fundașul stânga croat Karlo Brucic, acesta urmând să-i concureze pentru postul de titular cu căpitanul Mario Camora.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani a fost adus de la formația slovenă FC Koper. Fotbalistul croat a început fotbalul la academia lui Dinamo Zagreb, iar mai apoi a evoluat la echipe precum Lokomotiv Zagreb, FC Ashtod, echipă din prima ligă din Israel, Dinamo Minsk sau FK Suduva.

Transferuri Liga 1

În perioada junioratului, Brucic a bifat prezențe la toate echipele naționale ale Croației de la grupa U15 până la U21.

CFR Cluj a mai anunțat transferul mijlocașului croat Karlo Muhar de la Lech Poznan, campioana Poloniei. În vârstă de 26, de ani, acesta a început fotbalul la academiile celor de la Lokomotiv Zagreb și Dinamo Zagreb, iar la seniori a mai evoluat pentru Inter Zapresic, Kayserispor și ȚSKA Sofia.

Transferuri Liga 1

07-06-2022
13:50

Adrian Mihalcea a semnat pe un an cu Chindia Târgoviște

Fostul internațional român Adrian Mihalcea, ultima oară antrenor la Unirea Slobozia, a semnat un acord valabil pentru un sezon cu Chindia Târgoviște.

Dâmbovițenii, care s-au despărțit recent de Emil Săndoi, au făcut anunțul oficial al instalării noului tehnician care va pregăti gruparea de sub Turnul Chindiei în următorul sezon.

”Bun venit, Adrian Mihalcea!

AFC Chindia Târgoviște îl întâmpină pe Adrian Dumitru Mihalcea ca noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul a semnat un contract valabil pe un an, cu opțiune de prelungire încă un an cu Chindia Târgoviște.

Mult succes pe banca tehnică a echipei noastre și rezultate cât mai bune!”, au transmis oficialii dâmbovițeni.

 

07-06-2022
12:41

Daniel Paraschiv a semnat pe 3 ani cu Hermannstadt

Legitimat la CFR Cluj, atacantul Daniel Paraschiv a evoluat pentru FC Hermannstadt în precedentul sezon de liga a doua, în 13 partide, marcând 6 goluri.

Fotbalistul i-a impresionat pe oficialii echipei din Sibiu care au ajuns la un acord cu CFR Cluj pentru un transfer definitiv. Astfel, Paraschiv a semnat cu Hermannstadt și va evolua următorii 3 ani la gruparea din Sibiu.

”Mulțumim, Daniel Paraschiv! Cluburile CFR 1907 Cluj și FC Hermannstadt au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului Daniel Paraschiv la formația sibiană. Pe această cale îi dorim multă baftă mai departe în carieră!”, au transmis reprezentanții campioanei CFR Cluj.

07-06-2022
07:20

Petrolul l-a adus pe fundașul Florin Borța

Nou promovată în Casa Pariurilor Liga 1, Petrolul Ploiești a anunțat transferul fundașului dreapta Florin Borța.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani revine, astfel, la Petrolul, după ce a mai jucat pentru ”lupii galbeni” în stagiunea 2018-2019, atunci când a bifat 15 partide și un gol marcat. Florin Borța a semnat un contract până la finalul sezonului 2022-2023.

Aparținând de Universitatea Craiova, grupare pentru care a adunat cinci apariții în primul eșalon, Borța a evoluat, sub formă de împrumut, din 2019, la Concordia Chiajna, totalizând 28 de prezențe pe parcursul stagiunii precedente a Ligii 2.

06-06-2022
13:41

Transferuri exotice la FC Argeș

FC Argeș s-a întărit cu doi jucători din campionatul Franței, ambii internaționali în selecționata statului Madagascar: Dorian Bertrand (atacant/29 ani) și Julio Donisa (atacant/28 ani).

„FC Argeș a transferat doi jucători din campionatul Franței, ambii fiind internaționali ai statului Madagascar, născuți în Franța și formați.

Dorian Bertrand a jucat ultima dată la ASNL- AS Nancy Lorraine, echipă care a terminat pe locul 20 în Ligue 2 și retrogradat în liga a treia din Franța. Mijlocașul stânga a bifat 8 meciuri în sezonul recent încheiat, nu a marcat și nu a pasat decisiv. Acesta are și 3 meciuri pentru echipa națională din Madagascar.

Donisa vine de la Le Mans FC, echipa care a terminat pe locul 10 în liga a treia din Franța. Atacantul a bifat 21 de meciuri, a marcat 4 goluri și a oferit un assist. Acesta a jucat două partide și în Cupa Franței, competiție în care a reușit să înscrie un gol. Are 2 meciuri pentru naționala africană”, au scris piteștenii, pe Facebook.

Noile achiziții i-au amuzat pe fanii lui FC Argeș. „Mai luăm și diavolul tasmanian și gata, avem echipă”, a fost comentariul savuros al unui fan al piteștenilor.

06-06-2022
09:32

Primele ”disponibilizări” la Petrolul

Proaspăt promovată în Casa Pariurilor Liga 1, Petrolul Ploiești a anunțat numele primilor jucători care nu vor mai îmbrăca tricoul ”lupilor” în sezonul viitor.

Este vorba despre mijlocașul defensiv Marius Chindriș, în vârstă de 31 de ani, și de apărătorul central Viorel Lică, de 27 de ani. Ambii evoluau la Petrolul din 2021.

Din cauza problemelor financiare, gruparea prahoveană nu a demarat, deocamdată, negocieri cu fotbaliștii pe care staff-ul tehnic îi așteaptă să întărească echipe.

04-06-2022
07:40

Joao Miguel, dat afară de FC Argeș

FC Argeș a anunțat că a renunțat la serviciile fundașului Joao Miguel (28 de ani), adus la club în vara lui 2021 din liga a doua portugheză. Stoperul s-a „remarcat” în ultimul sezon de Casa Pariurilor Liga 1 printr-o sumedenie de gafe colosale, în special în meciurile cu FCSB și CFR Cluj.

„Clubul nostru a ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale pe cale amiabilă cu fotbalistul Joao Miguel. FC Argeș îi mulţumește pentru aportul adus în perioada petrecută la Pitești şi îi urează mult succes în carieră!”, a anunțat FC Argeș.

Joao Miguel a făcut două gafe uriașe contra campioanei României. În sezonul regulat, când CFR Cluj a câștigat cu 1-0, în minutul 72, portughezul a ratat total intervenția la minge, lăsându-l pe Debeljuh singur cu Greab, iar croatul a înscris fără emoții golul care a decis partida.

Apoi, în play-off, tot la 0-0. Joao Miguel i-a pasat decisiv aceluiași decisiv, croatul deschizând scorul în victoria cu 2-0. Lusitanul a comis-o și cu FCSB, la 0-4 în play-off, când a făcut un penalty după un fault inexplicabil la Darius Olaru.

03-06-2022
16:24

Paul Iacob, primul transfer perfectat de Rapid

Rapid a anunțat primul transfer al verii: Paul Iacob, fostul căpitan al Chindiei Târgoviște, care a semnat un contract valabil pe o perioadă de doi ani.

„Mă bucur că am ales Rapid, abia aștept primul meci să cunosc suporterii. Îmi doresc să fac performanță cu Rapid, de-asta am ales acest club de tradiție. Nu-mi doresc decât să fac performanță și să iau trofee. Suporterii Rapidului sunt cei mai frumoși din țară și acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales acest club”, a declarat Paul Iacob după perfectarea transferului.

 

03-06-2022
12:05

Primele plecări de la U Cluj după promovarea în Liga 1

Sergio Ribeiro, Marius Ciobanu, Valentin Alexandru şi Roberto Alarcon nu mai fac parte din planurile de viitor ale clubului Universitatea Cluj, proaspăt promovat în Casa Paroiurilor Liga 1.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord privind încetarea colaborării cu patru dintre jucătorii care au făcut parte din lotul condus de Erik Lincar în sezon 2021-2022.

Clubul nostru se desparte de Sergio Ribeiro, Marius Ciobanu, Valentin Alexandru şi Roberto Alarcon. Le mulţumim tuturor pentru munca depusă la U, pentru contribuţia adusă la promovarea în Liga I şi le dorim mult succes în viitor”, se arată într-un comunicat remis de clubul clujean.

03-06-2022
07:17

Farul a transferat trei jucători într-o singură zi

Farul Constanța a oficializat transferurile fotbaliștilor Romario Benzar, Gabriel Torje și Kevin Doukoure. Prin achiziția lui Benzar și Torje, ”marinarii” au plusat la capitolul experiență, în vreme ce Doukoure este un fotbalist de perspectivă.

”Farul Constanța a obținut astăzi semnătura a trei jucători care vor evolua pentru clubul nostru din sezonul 2022-2023. Fundașul Romario Benzar și mijlocașii Gabriel Torje și Kevin Doukoure au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani cu formația alb-albastră!

Romario Benzar (30 ani) este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, are 19 selecții pentru naționala României, iar în ultimul sezon a fost legitimat la formația italiană Lecce.

Gabriel Torje (32 ani) are 57 de selecții și 12 goluri pentru naționala României, iar în sezonul recent încheiat al Ligii 1 a reușit 6 goluri și 3 pase decisive.

Kevin Doukoure este un ivorian în vârstă de 23 de ani, 1,78m, evoluează ca mijlocaș central, iar în ultimii ani a jucat în Slovenia, la Tabor Sezana”, anunță gruparea de la malul mării.

02-06-2022
13:38

UTA Arad a transferat un fundaș de la campioana Albaniei

UTA Arad a realizat un nou transfer. „Bătrâna Doamnă” l-a prezentat pe fundașul stânga Erion Hoxhallar (26 de ani), care în ultimii 11 ani a fost legitimat la FK Tirana, actuala campioană a Albaniei.

„Erion Hoxhallari va întări defensiva echipei UTA. Fotbalist de picior stâng poate acoperi două posturi, atât cel de apărător central, cât şi lateral, şi vine la echipa noastră de la KF Tirana, campioana ultimei stagiuni din Albania. În sezonul anterior, Hoxhallari a evoluat în 33 de meciuri, a înscris o dată şi a oferit trei pase de gol. Bine ai venit, Erion!”, a anunțat UTA Arad.

De-a lungul carierei, noul fotbalist al arădenilor a mai jucat sub formă de împrumut la formaţiile GAK 1902 II din Austria, KF Teuta şi KF Laci din Albania. El are în palmares două titluri de campion, 2019-2020 şi 2021-2022, dar şi o Cupă a Albaniei în 2016-2017, toate câştigate cu KF Tirana. În prezent este component al echipei naţionale a Albaniei (2 selecții/0 goluri), iar în trecut a evoluat pentru toate naționalele de juniori din țara sa.

02-06-2022
08:41

Cosmin Matei și-a găsit repede echipă după retrogradarea cu Dinamo

Mijlocașul Cosmin Matei, ultima oară legitimat la Dinamo, cu care a retrogradat în eșalonul secund, a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Câștigătoarea Cupei României a făcut anunțul oficial, prin intermediul paginii oficiale de Facebook. 20 de meciuri a jucat Cosmin Matei în precedenta ediție de Casa Pariurilor Liga 1.

01-06-2022
11:01

Farul Constanța s-a despărțit de Florin Purece și Laurențiu Brănescu

Florin Purece și Laurențiu Brănescu nu mai intră în planurile de viitor la Farul Constanța. Primului i-a expirat contractul, iar Gică Hagi a decis că nu mai poate ajuta echipa. Mijlocașul a bifat 27 de partide în tricoul ”marinarilor” și a marcat un gol.

În cazul portarului, acesta mai avea contract până în 2024, dar nici el nu l-a convins pe antrenorul dobrogenilor că merită să mai fie păstrat în lot.

Brănescu a fost mereu doar o opțiune de rezervă la Farul, postul de titular fiind-ui garantat lui Mihai Aioani. Un singur meci a bifat Brănescu pentru ”marinari”.

31-05-2022
10:32

CFR Cluj îl cedează împrumut pe Otto Hindrich

Portarul echipei CFR Cluj, Otto Hindrich, va pleca în această vară sub formă de împrumut la vicecampioana Ungariei, Kisvarda, acolo unde mai sunt legitimați doi români: Andrei Peteleu și Claudiu Bumba.

”Este un portar foarte bun, sunt sigur că va crește foarte mult. Era important pentru el și pentru noi să aibă jocuri în picioare. Condiția cea mai importantă din contractul acestui împrumut a fost să ne asigurăm că va avea un minimum de meciuri în care va apăra.

Este vorba despre o echipă din Ungaria, Kisvarda, care a terminat campionatul pe locul 2 și va juca în cupele europene. Cel mai important a fost să ne asigurăm că el, în această perioadă importantă, având 19 ani, va continua să apere.

Este un împrumut simplu. Au fost anumite condiții financiare mulțumitoare pentru club, dar cel mai important aspect a fost că am pus clauza prin care ne asigurăm că va juca un minimum de meciuri. Ne ajuta la respectarea regulii U21, dar ne descurcăm. Avem jucători care pot îndeplini obligația”, a declarat Balaj, la Pro Arena.

Conform prosport.ro, CFR Cluj va încasa 250.000 de euro din împrumutul portarului de 19 ani, Hindrich va avea un salariu de 4.500 de euro pe lună, iar Kisvarda va avea opțiune de achiziționare definitivă în vara viitoare.

30-05-2022
18:12

Keșeru s-a înțeles cu UTA Arad

Atacantul Claudiu Keșeru este aproape de despărțirea de FCSB și a ajuns la un acord cu UTA Arad pe trei sezoane, în ciuda faptului că are 35 de ani.

Conform gsp.ro, fotbalistul care și-a făcut un nume în Franța va primi la Arad un salariu anual de 180.000 de euro plus bonusuri de performanță și va fi prezentat oficial marți, 31 mai.

Oficialii de la UTA se mai află în negocieri cu brazilianul Roger, plecat în iarnă la la CFR Cluj, cu fundașul central albanez Erion Hoxhallari și cu mijlocașul ofensiv argentinian Bautista Cascini, care a mai jucat în România pentru FC Botoșani și Academica Clinceni, iar în acest an a evoluat la formația boliviană The Strongest.

În plus, arădenii au anunțat oficial despărțirea de atacantul Dumitru Cardoso, adus în pauza de iarnă. ”Clubul nostru a ajuns la un acord de reziliere pe cale amiabilă cu Dumitru Cardoso. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a bifat 740 de minute în 13 jocuri în tricoul roş-alb, a marcat 3 goluri şi a oferit 2 pase decisive.

Cardoso este şi marcatorul ultimului nostru gol în sezonul recent încheiat, în remiza 1-1 de la Bucureşti împotriva celor de la Dinamo. Îi mulţumim pentru aportul adus în ultima stagiune de campionat şi îi dorim multă baftă în următoarele aventuri!”, se arată într-un comunicat al arădenilor.

28-05-2022
14:46

Christopher Braun va juca la CFR Cluj

FC Botoşani a anunţat, la o zi după ce a pierdut barajul pentru Conference League cu Universitatea Craiova, că s-a despărţit de jucătorii Christopher Braun şi Realdo Fili.

Fundașul dreapta Christopher Braun, în vârstă de 30 de ani, va juca din sezonul viitor sub comanda lui Dan Petrescu la CFR Cluj. El se va lupta pentru un loc de titular cu Cristi Manea, după ce lui Mateo Susic i s-a încheiat contractul cu campionii și nu a prelungit.

”Christoper Braun s-a despărțit de FC Botoșani și a luat calea Clujului! Îți mulțumim în mod deosebit pentru întreaga perioadă petrecută la noi, pentru profesionalismul de care ai dat dovadă atât în pregătire, cât și în fiecare meci!

Ai fost unul dintre stâlpii echipei și un exemplu de dăruire, din primul și până în ultimul minut jucat, inclusiv în perioada de după semnarea contractului cu noua ta echipă. Cu recunoștință pentru tot ce ai făcut pentru noi, 5.345 de minute jucate în 64 de meciuri în cele două sezoane, încununate cu 1 gol și 6 pase de gol, îți dorim mult succes în carieră!”, se arată într-un comunicat al moldovenilor

În schimb, Realdo Fili a ales să plece în SUA. ”Îţi mulţumim pentru cei doi ani şi jumătate alături de FC Botoşani! Îţi dorim mult succes în SUA, în noua etapă din viaţa ta. Ne va fi dor de flick-flack-ul tău de bucurie la gol!”, a notat FC Botoşani.

27-05-2022
11:41

Rareș Ispas, cumpărat definitiv de Sepsi

Sepsi a anunțat una dintre primele mutări ale verii. După Ion Gheorghe, de la Voluntari, și Francisco Junior, de la Gaz Metan, câștigătoarea Cupei României l-a luat definitiv și pe Rareș Ispas (22 de ani), fotbalist care aparținea de CFR Cluj.

Sezonul trecut, Ispas a fost împrumutat la Sepsi, echipă pentru care a jucat în 28 de meciuri.

„Clubul Sepsi OSK anunță faptul că fundașul Rareș Ispas a fost transferat definitiv. Jucătorul, în vârstă de 21 de ani, a semnat un contract valabil pe trei ani cu clubul nostru.

Rareș Ispas în vara anului trecut a venit la echipa noastră de la CFR Cluj, sub formă de împrumut. Îi dorim mult succes alături de Sepsi OSK!”, se arată în comunicatul emis de covăsneni. 

27-05-2022
09:58

Un fundaș central născut în Spania și un golgheter din Liga Elitelor au ajuns la Petrolul

După promovarea în Liga 1, Petrolul a anunțat că a semnat contracte de jucători profesioniști cu juniorii Juan Pătrașcu și Sebastian Guiu. Acestea sunt primele două achiziții ale „lupilor galbeni” pentru sezonul 2021-2022.

„Primul contract! Juan Pătrașcu și Sebastian Andrei Guiu, doi dintre juniorii de perspectivă ai clubului nostru, au semnat, astăzi, primele lor contracte de jucători profesioniști!

Născut în Spania, dar având părinți români, Juan Pătrașcu a împlinit, de curând, 18 ani. Evoluează pe postul de fundaș central și, din anul 2020, este component al grupei „Under 19” a clubului nostru.

La rândul său, Sebastian Guiu are 16 ani și a fost, în ultimul sezon, cel mai prolific atacant al echipei „Under 16”, participantă în „Liga Elitelor”.

Felicitări și mult succes!”, a anunțat Petrolul, pe Facebook.

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit ca perioada de mercato să se desfășoare între 14 iunie și 5 septembrie.

Începe caruselul transferurilor în SuperLiga

Deși mai sunt trei săptămâni până când cluburile vor putea să înregistreze noile transferuri pentru viitorul sezon din SuperLiga, cluburile au început deja să facă primele mișcări în acest sens, iar FANATIK vă ține la curent cu tot ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Campioana CFR Cluj a oficializat despărțirea de mijlocașul islandez Runar Mar Sigurjonsson, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, în timp ce atacantul francez Billel Omrani a anunțat imediat după câștigarea titlului că va părăsi Gruia în această vară.

De asemenea, ardelenii se vor mai despărți de Mateo Susic, ajuns la final de contract, Ovidiu Hoban, care se va retrage, Kristian Dimitrov, Lovro Cvek și Cristian Neguț, al căror împrumuturi se încheie la finalul actualului sezon.

ADVERTISEMENT

FCSB, doar transferuri gratis

Vicecampioana FCSB a anunțat că nu va aduce în această vară decât jucători liberi de contract. Gigi Becali este dezamăgit de ratarea titlului și nu mai vrea să bage bani din propriul buzunar.

FANATIK a anunțat în exclusivitate sosirea lui Dragoș Nedelcu la FCSB. Totodată, redacția a anunțat prima și plecarea lui Paulo Vinicius, dar brazilianul nu va fi singurul care va părăsi vicecampioana României la finalul actualei stagiuni. Claudiu Keșeru și Andrei Burlacu vor părăsi și ei gruparea ”roș-albastră”.

ADVERTISEMENT

La capitolul sosiri, managerul general Mihai Stoica a anunțat că nu va fi o vară prea fierbinte. Se vor întoarce sub comanda lui Toni Petrea după jucătorii împrumutați: fundașii Dragoș Nedelcu, Denis Haruț și Alexandru Pantea, mijlocașul Gabriel Simion și atacantul Cristi Dumitru.

Mai rezistă Reghecampf la Craiova?

După ce a ratat tot ce se poate în acest sezon, și își joacă vineri locul de cupe europene, Universitatea Craiova încă nu a intrat în febra schimbărilor de lot. Cu toate acestea, postul lui Laurențiu Reghecampf este în pericol, iar la principalul favorit să-l înlocuiască este Mirel Rădoi, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Tot la capitolul plecări, Alexandru Mateiu nu a ajuns încă la un acord pentru prelungirea înțelegerii scadente în această vară cu Universitatea Craiova, iar patronul Mihai Rotaru a decis să nu activeze clauza de achiziționare definitivă a francezului Lyes Houri.

Cei doi mijlocași ai oltenilor nu sunt singurii jucători care se pregătesc să plece din Bănie. Din informațiile FANATIK, Mirko Pigliacelli nu vrea să mai continue la Universitatea Craiova. Portarul italian nu își va prelungi contractul cu ”Știința”, scadent în vara anului viitor!

Ilie Poenaru, noul antrenor de la UTA Arad

Dezamăgiți de ratarea primelor două locuri din play-out, care duceau la barajul pentru Conference League, conducătorii clubului UTA Arad au decis să încheie colaborarea cu Ionuț Badea și l-au prezentat oficial pe Ilie Poenaru, liber de contract din februarie când s-a despărțit de Gaz Metan Mediaș.

”Sunt onorat că mă aflu aici. Este un club foarte bine organizat, care din toate punctele de vedere îți poate oferi ce ai nevoie pentru performanță. Vreau să mulțumesc tuturor pe această cale, am primit nenumărate mesaje pe parcursul acestor luni, în care toți îmi cereau să ajung aici, la Arad.

Îmi doresc să facem lucruri foarte bune împreună, să avem o colaborare foarte bună. Este un club care te obligă, prin tradiția pe care o are. Știu că este presiune, dar nu este nicio problemă. Îmi place presiunea, vreau să avem. Dacă nu ai presiune, nu ai stres, înseamnă că nu vrei să progresezi.

Tocmai de aceea am ales să vin aici, îmi place tot ceea ce se întâmplă aici: stadion, suporteri, galerie, este o emulație perfectă. Sper să facem performanță, dar acum trebuie să avem răbdare, să ne organizăm foarte bine. Se vor schimba anumite lucruri, trebuie să vedem cum vom reuși să devenim și mai buni.

Colaboratorii mei sunt Marin Dună, Petcu Alex, care este preparator fizic, Gabi Vasiliu antrenor de portari, Vlad Nicoară, care a lucrat aici și Gabi Glăvan analist, care a lucrat cu mine și la Mediaș”, a declarat Poenaru.

ADVERTISEMENT