Sport

Transformare incredibilă pentru Robert Prosinecki. Cum arată fostul jucător de la Real Madrid și Barcelona

10.09.2018 | 17:20
Transformare incredibila pentru Robert Prosinecki Cum arata fostul jucator de la Real Madrid si Barcelona

Robert Prosniecki (49 ani), jucător de legendă al Croației, care a evoluat atât la Real Madrid, cât și la Barcelona, este în prezent selecționerul Bosniei.

Camerele TV l-au surprins pe Prosniecki în timpul partidei pe care Bosnia a disputat-o în Irlanda de Nord, în Nations League, într-o ipostază de nerecunoscut. Croatul care încânta lumea fotbalului cu execuțiile sale în anii 90 a luat serios în greutate.

Transformare incredibilă pentru Robert Prosinecki

Prosinecki nu a avut deloc o viață sportivă exemplară: „Știu că fumatul nu este bun pentru sportivi, dar pe mine mă relaxează. Este singurul viciu pe care îl am. Și mai știu că nimeni nu trăiește 100 de ani” – le spunea Prosniecki jurnaliștilor în 1991.

„Dacă nu ar fi existat șprițul, aș fi fost cel mai bun fotbalist din lume” – este o altă declarație memorabilă din cariera unui fotbalist uriaș.

„Fuma înainte de meciuri, la pauză, dar și la final, în dușuri. Cred că am marcat 19 goluri în acel sezon și pe toate mi le-a pus pe tavă. Nu vorbea mult, dar știam că înțelege bine engleza. Când discutai între patru ochi cu el răspundea într-o engleză perfectă, dar când nu îi convenea ceva ne spunea că nu înțelege limba” – a povestit Peter Crouch despre Prosniecki. Cei doi au fost colegi la Portsmouth în sezonul 2001-2002.

Robert Prosinecki
Robert Prosinecki

Prosniecki, care a preluat naționala Bosniei la începutul acestui an, este neînvins până acum pe banca tehnică, având trei victorii și două remize. Bosniacii au debutat cu dreptul și în Liga Națiunilor, învingând cu 2-1 în Irlanda de Nord. În grupa lor din Liga B se mai află și Austria, formație pe care o vor întâlni marți seara. biletul zilei activsport

Liga Națiunilor a fost împărțită în patru ligi valorice, fiecare ligă având patru grupe. În ligile valorice A și B, fiecare grupă este formată din trei formații, în liga C este o grupă de 3 și trei de 4 echipe, în timp ce în liga D toate grupele sunt formate din câte 4 formații. Ligile funcționează după sistemul promovare/retrogradare la finalul fiecărei ediții: câștigătoarele ligilor B, C și D urmând să promoveze, iar cele de pe ultimul loc din A, B și C retrogradând.

Între faza grupelor și play-off-ul din Liga Națiunilor se vor desfășura preliminariile clasice pentru Euro 2020, în urma cărora 20 de echipe (câte două din fiecare cele zece grupe) se vor califica la turneul final. Astfel că în cazul în care o formație din liga A valorică câștigă grupa dar este deja calificată din preliminariile clasice, cedează locul pentru următoarea clasată și tot așa și dacă aceasta a obținut biletele pentru Euro 2020. Se poate ajunge la situația în care toate cele 12 formații din liga A valorică să fie deja calificate la turneul final din preliminarii și astfel locul să fie reportat la eșalonul inferior, liga B.