Sport

Transformarea incredibilă a lui Mihai Neșu: „Simțea fizic că nu mai poate trăi, apoi și-a găsit rostul”

23.09.2020 | 18:20
Transformarea incredibila a lui Mihai Nesu Simtea fizic ca nu mai poate trai apoi sia gasit rostul
Transformarea incredibilă a lui Mihai Neșu: „Simțea fizic că nu mai poate trăi, apoi și-a găsit rostul”. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Transformarea incredibilă a lui Mihai Neșu a fost povestită de George Ogăraru, fostul său coleg de la FCSB și echipa națională a României.

Mihai Neșu a suferit o accidentare gravă la un antrenament pe care îl desfășura alături de colegii săi de la Utrecht, în primăvara lui 2011.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș a fost nevoit să renunțe la fotbal și a fost chiar în pericol să își piardă viața, însă acum este renăscut și vrea să ajute cât mai mulți oameni.

Transformarea incredibilă a lui Mihai Neșu. Cum a primit George Ogăraru vestea accidentării fostului său coleg

Fost campion al României în 2001, 2005 și 2006, Mihai Neșu a ajuns la Utrecht în 2008. După numai patru ani, când avea 25 de ani, cel poreclit „Bichonul” a fost forțat să se retragă. În data de 10 mai 2011, Neșu se ciocnea cu Alje Schut la un antrenament și se accidenta grav la coloana vertebrală.

ADVERTISEMENT

George Ogăraru, care a jucat cu Mihai Neșu la FCSB și la echipa națională, era atunci în Elveția și a primit vestea accidentării fostului său coechipier chiar de la colegul de cameră, un jucător olandez. Inițial, fostul fundaș dreapta nu a crezut știrea și l-a sunat pe Neșu.

„Am primit vestea când eram în Elveția. Colegul meu de cameră olandez a văzut știrea și mi-a zis: “Ai văzut ce s-a întâmplat cu Neșu? Cred că o să moară. Și-a rupt gâtul la antrenament”. I-am zis că glumește. Am pus mâna pe telefon, am sunat la Mihăiță, la soția lui, nu mi-a răspuns niciunul.

ADVERTISEMENT

Au fost câteva ore în care m-am pus în genunchi și m-am rugat să nu fie adevărat. Când mi s-a confirmat, a căzut ca o bombă în capul meu. Nu mi-a fost gândul la meciul pe care îl aveam și am mers în prima zi liberă la el”, a povestit Ogăraru la gsp.

De la senzația de neputință absolută, la renaștere spirituală

Cei doi aveau o relație de prietenie extrem de strânsă și Neșu i-a fost chiar coleg de cameră și cavaler de onoare la nuntă lui George Ogăraru. Amândoi au fost parte din echipa care juca sfertul „UEFAntastic” în 2006, contra Rapidului.

ADVERTISEMENT

„Prietenul meu cel mai bun, colegul meu de cameră trecea prin această mare încercare. El chiar s-a luptat cu moartea, însă s-au întâmplat tot felul de minuni. Cheagul de sânge care trebuia operat imediat după accident, dar care s-a retras peste noapte, miraculos.

Doctorii nu știau cum e posibil. Apoi infecția la plămâni făcută după traheotomie. Doctorii au spus că sunt șanse mici să trăiască, dar s-a vindecat. A reușit să supraviețuiască. Apoi, au fost tot felul de situații. Mă suna seara și îmi spunea: „Mă, George, nu cred că o să ne mai auzim!”

Pur și simplu, simțea fizic că nu mai poate trăi. Avea tensiunea foarte scăzută, dar a trecut peste. S-a îngrășat foarte mult, avea escare de la atâta stat. Apoi, și-a găsit un regim alimentar, a mers în America în căutări, a încercat să se vindece acolo. Toți oamenii care îl sunau și-i spuneau că o să-l facă bine… A trecut prin niște stări incredibile.

Până la urmă, și-a găsit liniștea, s-a botezat ortodox, s-a apropiat de Dumnezeu și toate lucrurile au înflorit. Și fundația, și prietenii. Sunt alături de el. Și-a găsit rostul. Fundația lui ajută 130 de copii cu probleme ca ale lui sau mai grave.

Și-a asumat și problemele altora, nu doar pe ale lui, și asta mi se pare incredibil. Asta mă motivează în fiecare zi să mă implic în ceva în care să pot influența oamenii așa cum îi influențează Mihai”, a mai povestit George Ogăraru.

Transformarea incredibilă a lui Mihai Neșu a impresionat foarte multă lume care donează pentru fundația sa. Prin intermediul fundației Mihai Neșu, fostul fotbalist vrea să construiască un centru de recuperare fizică la Oradea, iar foarte mulți oameni din lumea fotbalului și nu numai au donat și au încurajat donațiile către fundație.

Fundația „Mihai Neșu” primește donații prin SMS

Obiectivul fostului jucător de la FCSB și Utrecht este, acum, acela de a ridica un centru de recuperare destinat persoanelor aflate în situații critice din punct de vedere fizic. Centrul ar urma să fie deschis la Oradea, iar investiția se ridică la 3,5 milioane de euro.

La fel cum au procedat jucătorii de la Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș la începutul anului, când au încurajat oamenii să doneze 2 euro către fundația Mihai Neșu, și George Ogăraru face un apel către toți cei ce vor s ă ajute.

„Mihai e un exemplu pentru mine și pentru mulți, că sufletul este mai puternic decât corpul. Foarte puțină lume poate să facă ce face Mihai. El el un tip creativ, el picta. E pasionat de gadgeturi, are un pix în gură cu care lucrează pe telefon.  Vă rog să trimiteți un SMS la 8844 cu mesajul “Cred”.

Așa oamenii vor dona 2 euro lunar către centrul caritabil Sfântul Nectarie care urmează să se construiască și care poate să-i ajute pe toți copiii ăștia care așteaptă acum multe luni pentru a intra în programul de tratament al fundației Mihai Neșu”, a mai spus George Ogăraru.

ADVERTISEMENT