Fotbal intern

Transformarea lui „Messi” Vlad: din gafeurul de serviciu a ajuns salvatorul FCSB!

28.01.2021 | 08:45
Transformarea lui Messi Vlad din gafeurul de serviciu a ajuns salvatorul FCSB
ADVERTISEMENT

Andrei Vlad, omul în care nimeni nu mai credea după gafele din sezoanele trecute, s-a transformat în unul dintre cei mai siguri portari din Liga 1. Este salvatorul unei linii defensive care dă rateuri meci de meci.

FC Argeș – FCSB a fost o nouă ocazie pentru Andrei Vlad să se evidențieze. Portarul de 21 de ani a avut o intervenție excelentă în minutul 19, când a salvat la lovitura de cap a lui Mediop.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad a avut un sezon excelent, în care a dat foarte multă siguranță defensivei. Asta în ciuda faptului că a fost de multe ori trădat de oamenii din fața sa. FCSB suferă teribil la nivelul fundașilor centrali. Miron și Cristea au comis foarte multe erori.

Andrei Vlad, lăudat de Gabi Balint şi Ilie Dumitrescu: „Încep să cred în el, deşi nu vedeam multe calităţi”

În trecut, era criticat după fiecare meci, dar lucrurile s-au schimbat între timp. Gabi Balint și Ilie Dumitrescu l-au lăudat pe fotbalistul echipei din comuna Berceni.

ADVERTISEMENT

“Sincer, eu în Vlad nu prea am crezut, dar încep să cred. Arată bine, crește mult, prinde experiență, are intervenții bune. Mă bucur pentru el, deși nu vedeam multe calități în el. Bravo lui!”, a declarat Gabi Balint pentru Digi Sport.

“Vlad arată foarte bine. Deja e o certitudine, un portar care dă încredere echipei. Era tânăr, la început, orice greșeală se cunoaște. Avea presiune mare pe el”, a explicat şi Ilie Dumitrescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad a devenit titular incontestabil și la naționala de tineret

Andrei Vlad a ajuns titular incontestabil la FCSB în mai 2020, după ce Cristi Bălgrădean a fost exclus din lot pentru că semnase cu rivala CFR Cluj. Din acel moment, evoluţiile lui Vlad au fost din ce în ce mai bune.

A căpătat tot mai multă încredere şi asta s-a văzut în joc. A corectat cea mai mare problemă din jocul său. Este mult mai concentrat, iar gafele au dispărut. Şi a avut şi mai mult noroc, după ce înainte era taxat la fiecare eroare. Ultima eroare pe care a comis-o, o degajare greșită a la meciul cu UTA, la 0-0, s-a terminat cu o ratare uriașă a arădenilor.

ADVERTISEMENT

Prestațiile bune pentru FCSB l-au făcut și titular incontestabil la echipa națională de tineret. Cel mai probabil va fi între buturi și la Campionatul European de Tineret, în luna martie.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 2,50 este cota pentru „X la pauză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT