Fotbal intern

Transformarea uluitoare a lui Valentin Mihăilă, jucătorul pe care Piţurcă vrea 50.000.000 de euro! La 14 ani era „pitic”, acum s-a făcut „leu” mare şi o ameninţă pe FCSB. FOTO

20.12.2019 | 10:44
Transformarea uluitoare a lui Valentin Mihaila jucatorul pe care Piturca vrea 50000000 de euro La 14 ani era pitic acum sa facut leu mare si o ameninta pe FCSB FOTO
ADVERTISEMENT

Valentin Mihăila este unul dintre fotbaliștii cu cea mai spectaculoasă din acest sezon. La 19 ani, mijlocașul de bandă a devenit o piesă importantă în angrenajul lui Pițurcă de la Craiova, iar evoluțiile bune l-au adus și în circuitul naționalei de tineret. Totuși, nu doar transformarea fotbalistică din acest sezon a lui Mihăilă este impresionantă, ci și evoluția fizică din ultimii ani.

Valentin Mihăilă, cel mai firav de la juniorii Craiovei

Valentin Mihăilă a fost adus la centrul de copii și juniori a Universității Craiova în 2014 și o fotografie din acea perioadă arată o diferență mare, din punct de vedere fizic, între el și ceilalți componenți ai echipei.

ADVERTISEMENT

La doi ani distanță, când a împlinit 16 ani, Mihăilă a semnat primul contract de profesionist, iar salariul era infim, 500 de lei pe lună, incomparabil cu sumele vehiculate de Victor Pițurcă pentru un posibil transfer al mijlocașului de bandă.

Valentin Mihăilă (în centrul imaginii), la 14 ani
Valentin Mihăilă (în centrul imaginii), la 14 ani

Marian Mihăilă, tatăl lui Valentin, a vorbit în luna noiembrie, după performanța de excepție reușită în meciul cu Finlanda, când a reușit să puncteze de trei ori, despre primii pași ai fiului său în fotbal. Vali Mihăilă a fost, în perioada junioratului, la Astra, iar adaptarea la Craiova a fost foarte dificilă.

ADVERTISEMENT

Președinte era Dinu Gheorghe când a ajuns la Astra. Vali juca la vreo trei grupe de juniori, însă nu era cine știe ce băgat în seamă. Când m-am dus să-i iau dezlegarea, atunci s-au trezit cu toții.

Un an mi-a luat să rezolv tot. Iar acum, recent, m-am întâlnit cu patronul Ioan Niculae, la un meci pe „Oblemenco”, m-am prezentat, mi-a zis “Bravo”, apoi i-am spus că fiul meu a fost la Astra. Nu m-a crezut! Am impresia că a ieșit ceva scandal acolo după acest episod.

ADVERTISEMENT

Singur – singurel s-a descurcat la Craiova, săracul, la cămin, vai de capul lui. Îl puneam la microbuz, la Târgoviște și pleca. Țin minte că, la un turneu la Corabia, a început să plângă că a rămas singur… A avut probleme și cu creșterea, unii de vârsta lui se dezvoltau, el nu”, a declarat Marian Mihăilă, conform Libertatea.

Primul gol în acest sezon, la Voluntari

Valentin Mihăila a bifat prima prezență în tricoul Craiovei în acest sezon în runda a cincea, după ce o accidentare l-a ținut departe de gazon. La al patrulea meci în campionat, mijlocașul de bandă a reușit să marcheze primul gol din actuala stagiune, la începutul reprizei secunde a jocului de la Voluntari, câștigat de Universitatea cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Au urmat alte patru goluri, dintre care două în Cupă, contra aceleiași formații din Ilfov. În această toamnă, datorită evoluțiilor bune de la echipa de club, Valentin Mihăilă a făcut pasul la echipa națională U21.

După 28 de minute fără reușite cu Ucraina, Mihăilă a fost titular în duelul cu Irlanda de Nord și a marcat primul gol pentru selecționata antrenată atunci de Mirel Rădoi.

Mihăilă, ca acasă la Voluntari

Dacă primul gol pentru Craiova din acest sezon a fost reușit la Voluntari, pe „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană a fost reușită și cea mai spectaculoasă evoluție a lui Mihăilă în acest sezon, în meciul cu Finlanda din preliminariile pentru EURO 2021.

Selecționata finlandeză a reușit să deschidă scorul după doar trei minute, însă forma de grație a lui Mihăilă s-a văzut până la pauză. Jucătorul Craiovei a punctat de două ori și a contribuit decisiv la autogolul lui Juho Hyvarinen, iar hattrick-ul a fost completat în repriza a doua.

Craiova vrea o avere pentru Mihăilă

Victor Pițurcă a vorbit recent despre progesul arătat în joc de Vali Mihăilă în acest sezon. Antrenorul Craiovei consideră că tânărul fotbalist trebuie să rămână în fotbalul românesc pentru a continua să crească, iar un transfer ar fi posibil doar în cazul unei oferte de nerefuzat.

A avut două, trei jocuri bune şi uite unde a ajuns. Foarte repede te duci înapoi dacă nu reuşeşti în continuare să joci fiecare meci bine, să marchezi goluri, să dai pase de gol, deci asta trebuie să facă el. Deocamdată, el nu pleacă, trebuie să joace la Craiova, să câştige un titlu cu Craiova şi pe urmă poate să plece.

În acelaşi timp, sigur, dacă vine Real Madrid şi de 50 de milioane pe el nu se mai pune problema”, declara Victor Pițurcă

Urmează FCSB

Universitatea Craiova se va deplasa la București pentru ultimul meci din 2019. Echipa lui Pițurcă întâlnește FCSB duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională, iar Valentin Mihăilă este așteptat să reușească încă un meci mare.

În meciul tur de pe „Ion Oblemenco”, pierdut de olteni cu 0-1 chiar la debutul lui Victor Pițurcă, Valentin Mihăilă s-a evidențiat prin viteza sa. Cunoscut pentru sprinturi, Adi Popa a fost lăsat metri buni în urmă de tânărul fotbalist al Craiovei, care a fost aproape, la acea vreme, să deschidă scorul.

  • 19 ani are Valentin Mihăilă
  • 5 goluri a marcat Mihăilă pentru Craiova în acest sezon, în 16 meciuri disputate în toate competițiile
  • 4 reușite are Vali Mihăilă pentru România U21, în 4 partide disputate în preliminariile EURO 2021

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 3.95 este cota pentru „2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT