Sport

Uimitoarele transformări fizice ale fotbaliștilor de top! Ce secret au Cristiano Ronaldo, Lewandowski sau Sergio Ramos

Nu este ușor ca fotbalist să-ți menții corpul într-o stare fizică excepțională. Asta înseamnă multe ore petrecute în sală, pentru a-ți mări masa musculară, dar și o dietă echilibrată.
03.03.2022 | 15:45
Marile staruri din fotbalul mondial au suferit transformări uluitoare
ADVERTISEMENT

Cei mai atrăgători fotbaliști din punct de vedere fizic nu au arătat întotdeauna ca niște culturiști, dar au muncit pentru a ajunge în acest punct. Acești jucători s-au bucurat de o transformare corporală uimitoare de-a lungul anilor. Inclusiv în timpul carantinei de COVID-19, aceștia nu au ezitat să se antreneze.

Pentru Cristiano Ronaldo, mentalitatea este cheia

În primii ani de fotbal, portughezul era adesea numit prea slab de către antrenorii săi, dar, peste ani, Ronaldo a devenit o adevărată emblemă a sexului puternic.

ADVERTISEMENT

„Mi-am pus în minte că trupul meu se poate îmbunătăți”, a spus Ronaldo. „Cu dăruire și muncă asiduă în sala de sport, m-am îmbunătățit mult în acest sens. La sfârșitul zilei, depinde de mentalitatea persoanei.”

De asemenea, dieta și odihna joacă un rol major pentru câștigătorul a cinci Baloane de Aur. El a declarat pentru FourFourTwo: „Mă culc devreme și mă trezesc devreme, mai ales înainte de meciuri. Somnul îmi ajută mușchii să se recupereze, ceea ce este foarte important”.

ADVERTISEMENT

Cristino Ronaldo și-a achiziționat și un aparat de oxigen, pentru o recuperare mai rapidă după accidentări. O sursă a vorbit pentru The Sun: „Toată lumea știe că este un fanatic al fitness-ului și total dedicat să fie în cea mai bună formă în care poate fi”.

Sergio Ramos arată lumii cum se antrenează

Pe contul de Instagram al fostului fundaș de la Real Madrid se găsesc adesea videoclipuri postate din timpul antrenamentelor lui de acasă.

ADVERTISEMENT

„Rutinele mele de antrenament acasă sunt de obicei concentrate pe exerciții funcționale și izometrice, care se termină întotdeauna cu niște exerciții cardio”, a dezvăluit starul lui PSG, conform presei britanice.

Un boost de energie pentru Sergio Ramos îl reprezintă micul dejun. El a spus: „De obicei beau o cafea, niște pâine integrală cu proteine, cum ar fi piept de curcan sau un ou poșat și un fruct”.

ADVERTISEMENT

Asul din mâneca lui Robert Lewandowski: soția sa, Anna

Atacantul polonez este un jucător veritabil pentru Bayern Munchen. Performanțele lui se datorează în mare măsură soției sale nutriționiste și antrenoare de fitness.

El a spus: „Ne-am schimbat dieta pas cu pas, mai întâi eliminând dulciurile și apoi laptele. Laptele de vacă și laptele de soia nu sunt bune pentru mine. Laptele de migdale și laptele de orez sunt ok. Nici eu nu prea beau alcool. Poate vin, dar doar uneori”.

Eden Hazard: „Încerc să nu mănânc mult”

Transferul lui Eden Hazard pentru 115 de milioane de euro, de la Chelsea la Real Madrid, a fost o încântare și o speranță că va fi un mare adaos echipei, după ce Cristiano Ronaldo a plecat la Juventus. Totuși, când a ajuns să se antreneze, avea șapte kilograme în plus.

Cu toate acestea, în timpul carantinei de COVID-19, Hazard și-a luat forma fizică foarte în serios. El a declarat pentru RTBF: „Pentru mine este complicat. Încerc să nu mănânc mult. Încerc să nu intru în cămară, ca să mănânc multe chifle, dar nu este ușor”.

Marcus Rashford are un model de perseverență: Cristiano Ronaldo

În primii săi ani la Manchester United, corpul lui Rashford încă nu era dezvoltat. Acum, avându-l ca model pe Ronaldo, este un mare atu pentru jucătorul de 24 de ani.

Din 2015, când a început să joace la echipa de seniori a lui Manchester United și până în prezent, atacantul și-a transformat corpul de adolescent slăbănog într-unul puternic.

Fostul antrenor al lui Rashford, Ole Gunnar Solskjaer, a ajuns chiar să-l compare cu Cristiano Ronaldo. Întrebat dacă a văzut asemănări între cei doi, Solskjaer a răspuns: „Este foarte ușor să-i compari pe cei doi, da”.

Gigantul Barcelonei, Adama Traore: „Nu fac exerciții cu greutăți”

Pentru fanii catalani, Adama Traore este privit ca un tanc pe terenul de fotbal. În ciuda musculaturii sale proeminente, Traore susține că nu face niciun antrenament cu greutăți.

„Antrenamentul meu? Nu fac exerciții cu greutăți”, a spus el pentru La Sexta. „Este greu de crezut, dar nu fac exerciții cu greutăți. Este genetic. Fac sport și iau masă musculară foarte repede”.

Adebayo Akinfenwa, formă excelentă la 39 de ani

Porecla „Bestia” nu a primit-o pe „ochi frumoși”, precum și rating-ul de 98 la forță în jocurile FIFA. Considerat cel mai puternic om din lumea fotbalului, Akinfenwa nu se împiedică de niciun fundaș pe teren. Fotbalistul de 39 de ani joacă acum pentru Wycombe Wanderers, în League One.

El a declarat pentru Daily Mail ce mănâncă pentru a-și menține fizicul: „Micul dejun este Weetabix cu miere. La antrenament va fi niște pui. Bucătarul nostru personal îmi face pui și asta mă face foarte fericit”.

„Apoi un shake după-amiaza. Pentru cină, din nou, probabil că este pui, cartofi și salată de varză. […] Arunc ceva Nando’s. Sferturi de pui, piept mediu, chipsuri, porumb și cinci aripioare. Nu mă abat”, a explicat englezul.

ADVERTISEMENT