News

Transportatorii ameninţă cu scumpiri după închiderea circulaţiei pe Valea Oltului. “Rutele alternative nu pot prelua volumul de trafic deviat”

Închiderea circulației pe Valea Oltului ar putea duce la scumpiri, susțin transportatorii, precizând că măsura le va afecta activitatea.
04.07.2024 | 17:24
Transportatorii ameninta cu scumpiri dupa inchiderea circulatiei pe Valea Oltului Rutele alternative nu pot prelua volumul de trafic deviat
Transportatorii ameninţă cu scumpiri după închiderea circulaţiei pe Valea Oltului. Foto Facebook Traficul pe Valea Oltului - DN 7
ADVERTISEMENT

Închiderea circulației pe Valea Oltului ar putea duce la scumpiri, așa cum anunță transportatorii din România. Aceștia susțin că deja se confruntă cu creșterea prețului la combustibil, plus perioada lungă de așteptare la frontiere.

Închiderea circulaţiei pe Valea Oltului, motiv de nemulțumire pentru transportatori

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent că Valea Oltului va fi închisă în perioada 8 iulie – 9 august. Măsura va fi aplicată pentru realizarea defrișărilor necesare la construcția autostrăzii Sibiu – Pitești.

ADVERTISEMENT

Vineri, 5 iulie, ar urma să fie anunțate anumite rute ocolitoare pentru conducătorii auto. Însă, transportatorii spun că această decizie le va afecta activitatea. Pe lângă faptul că vor avea scoate mai mulți bani pentru combustibil, ei spun că se vor afla în „imposibilitatea efectuării tuturor curselor programate”.

„Închiderea va forţa multe camioane să utilizeze rute alternative, mai lungi şi mai costisitoare, cum ar fi DN1 prin Valea Prahovei, deja cunoscuta pentru aglomeraţia.

ADVERTISEMENT

Ajustarea itinerariilor şi utilizarea rutelor mai lungi va creşte timpii de transport. Ceea ce poate duce la întârzieri semnificative în livrarea mărfurilor, afectând toate sectoarele economice deservite de transportatorii rutieri, care depind de livrări punctuale şi în special transportul de mărfuri perisabile”, se arată într-un comunicat de presă transmis de UNTRR.

„Va conduce la întârzieri suplimentare şi la creşterea riscurilor de accidente”

În plus, dacă vor folosi rutele ocolitoare transportatorii vor avea costuri mai mari privind combustibilul și întreținerea camioanelor. Aceste scumpiri se vor reflecta și în prețurile bunurilor și serviciilor, ceea ce înseamnă că toți românii vor fi afectați.

ADVERTISEMENT

Totodată, transportatorii mai spun că rutele ocolitoare nu reprezintă soluția pentru a face face unui trafic intens. „Rutele alternative propuse nu sunt suficiente pentru a prelua întregul volum de trafic deviat de pe DN7.

Aceste rute sunt deja congestionate. Nu oferă infrastructura necesară pentru a suporta un trafic suplimentar intens, ceea ce va conduce la întârzieri suplimentare şi la creşterea riscurilor de accidente”, adaugă aceștia.

ADVERTISEMENT

De altfel, specialiștii în turism consideră că închiderea circulației pe Valea Oltului va avea un efect negativ asupra turismului în Sibiu. Măsura este implementată în perioada 8 iulie – 9 august, chiar în sezonul concediilor, când în Sibiu vin cei mai mulți turiști.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”