Sport

Transportatorii, la un pas de faliment din cauza pandemiei! Starea de urgență a pus pe butuci autogările. „Mergem în pierdere, vai mama noastră”

06.04.2020 | 11:38
Transportatorii, la un pas de faliment din cauza pandemiei! Starea de urgență a pus pe butuci autogările. „Mergem în pierdere, vai mama noastră”
Transportatorii se plâng de lipsa călătorilor și spun că vor falimenta. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Starea de urgență din România i-a adus pe transportatori la un pas de faliment! Oamenii sunt disperați și spun că drumul spre pierzanie este unul cu un singur sens. Zeci de firme au sistat rutele pe care prestau, în timp ce pe piață au mai rămas doar câțiva curajoși.

Transportatorii, la un pas de faliment!

Autogările, altădată un mușuroi de oameni, aproape că au tras obloanele. Mașinile au rămas în parcări, sute de angajați au fost trimiși deja în șomaj tehnic, în timp ce patronii așteaptă izbăvirea. Una care întârzie, dar care, spun angajatorii, ar salva pe ultima sută de metri totul.

ADVERTISEMENT

Câțiva patroni au ales să rămână pe traseu. Au suspendat mai multe curse, au trimis șoferii acasă și merg chiar ei cu autocarele sau microbuzele. O fac însă într-o pierdere totală și spun că lucrul acesta nu mai poate continua foarte mult.

Starea de urgență a pus pe butuci autogările

„Dacă a scăzut numărul călătorilor? Am fost nevoiți să închidem totul. Am făcut-o și pentru protecția angajaților, e adevărat. Ce să mai spunem, astea sunt vremurile pe care le trăim”, a spus exclusiv pentru FANATIK, Horopciuc Dumitru, reprezentant al companiei Hermes.

ADVERTISEMENT

„Toate cursele noastre au fost suspendate până la data de 15 aprilie. Așteptăm să vedem ce se întâmplă după, dar slabe speranțe.

Noi am mai circulat încă două săptămâni după ce a început nebunia, dar am fost nevoiți să oprim totul. Mergeam într-o pierdere totală”, a zis și reprezentanta RVG.

De remarcat că anul trecut, în transportul interurban au urcat nu mai puțin de 448. 568 de pasageri. Alți 1.763.220 s-au folosit de transport public local. Cei mai mulţi pasageri, respectiv 962.337, au călătorit cu autobuze şi microbuze în transport public local.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au schimbat dramatic în debutul anului 2020. Oamenii au fost sfătuiți să rămână cât mai mult timp posibil în case, mulți angajatori și-au pus pe „hold” afacerile și transportatorii au rămas într-o mare plină de întrebări.

„Ne-a afectat în proporție de 99 la sută, acesta este adevărul. Ca să nu spun 100 la sută. Am redus numărul de curse, am făcut tot ce e omenește posibil.

Ca să înțelegeți, am ajuns la 10 călători pe zi. Zece. În condițiile în care aveam câteva sute zilnic. Mergem în pierdere, vai mama noastră. Vom vedea ce o să fie”, a zis pentru FANATIK reprezentantul companiei GSM Trans.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE