Transportatorii, mega-protest naţional, pe 15 septembrie, împotriva tarifelor la RCA

Transportatorii

Patronatele din domeniul transporturilor au înregistrat o cerere de miting la Primăria Municipiului Bucureşti pentru data de 15 septembrie. Transportatori vor să protesteze aqstfel faţă de majorarea tarifelor la RCA.

Protestul va începe simultan atât în Bucureşti, cât şi în principalele oraşe reşedinţă de judeţ, începând cu ora 9 dimineaţa. În Bucureşti, protestul va avea loc atât în faţa Guvernului, cât şi a Parlamentului, în subordinea căruia se află Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"Din respect faţă de toate familiile cu copii mici, am avut în vedere evitarea datei de început a anului şcolar atunci când am stabilit data de 15 septembrie. Spre deosebire de anul trecut, protestul nu se va desfăşura doar în Bucureşti, ci va fi la nivel naţional şi este foarte posibil să se prelungească pe termen nedefinit. Reamintim factorilor de decizie că atât Guvernul Romaniei, cât şi Parlamentul Romaniei se află în slujba cetăţeanului roman şi au obligaţia de a proteja cetăţeanul şi industria autohtonă românească. Despre ASF, ne-am convins, este în slujba multinaţionalelor din asigurări care le finanţează salariile direct proporţionale cu prima RCA, adică, exorbitante şi nejustificate', a declarat Vasile Ştefănescu, presedinte COTAR.

Transportatorii solicită Guvernului îngheţarea primelor RCA la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie 2016, "tarife despre care ASF consideră că oferă stabilitate financiară şi care stau la baza relansării pieţei asigurărilor RCA din România".

Citeşte mai mult pe www.realitatea.net