Transportatorii rutieri, în grevă japoneză. Vor circula zilnic cu 30 de km/oră

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
19/08/2016, 14:38
Transportatorii rutieri, în grevă japoneză. Vor circula zilnic cu 30 de km/oră

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenţia Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României cã transportatorii rutieri s-au sãturat de lipsa de mãsuri a autoritãţilor faţã de criza din piaţa RCA, dupã ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an. Astfel, în semn de protest, transportatorii rutieri vor demara o grevã japonezã şi vor circula zilnic o orã cu 30 km/h oriunde se aflã în România pânã când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015, de cãtre compania de consultanţã Milliman la cererea ASF. Totodatã, transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sunt invitaţi sã-şi punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”, mesaj care indicã falimentul în care sunt aruncaţi transportatorii de cãtre Guvern, Parlament, Preşedinţie, ASF şi asigurãtori, potrivit unui comunicat de presă.

Pe lângã aceastã grevã japonezã, UNTRR împreunã cu celelalte asociaţii patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un mare protest la nivel naţional, dupã ce situaţia transportatorilor rutieri a devenit extrem de criticã. Majoritatea operatorilor de transport sunt aduşi la faliment, dupã ce tarifele de primã pentru transportul comercial de marfã şi persoane s-au majorat cu peste 300% faţã de anul precedent şi cu peste 500% faţã de anul 2014. Astfel, o poliţã RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la preţul de 22.000 lei pe an faţã de 4.000 lei în 2014.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Harlem Gnohere a devenit netransferabil. Becali cere o sumă imensă

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×