Sport

Transylvania Open, la final! Plusurile și minusurile turneului la care au participat Simona Halep și Emma Răducanu

Reporterii Fanatik au acoperit de la Cluj cel mai tare turneu de tenis feminin organizat în România. Care au fost plusurile și minusurile de la Transylvania Open, la care au participat Simona Halep și Emma Răducanu.
01.11.2021 | 11:20
Transylvania Open la final Plusurile si minusurile turneului la care au participat Simona Halep si Emma Raducanu
ADVERTISEMENT

Transylvania Open a ajuns la final. Cel mai tare turneu de tenis feminin organizat vreodată în România a fost câștigat de Anett Kontaveit. Sportiva din Estonia a învins-o în finală pe Simona Halep cu scorul de 6-2, 6-3.

Transylvania Open, singurul turneu din România la care au participat două câştigătoare de Grand Slam

A fost primul turneu din România care are la start două câștigătoare de Grand Slam. Este vorba de Simona Halep, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 și Emma Răducanu, noua senzație a tenisului, campioana de la US Open 2021.

ADVERTISEMENT

Din păcate, accesul fanilor a fost permis doar la meciurile din calificări pentru că de luni, 25 octombrie, au intrat în vigoare noile restricții. Încasările organizatorilor au avut mult de suferit, însă un alt mare handicap a fost faptul că iubitorii tenisului nu au putut vedea la lucru foarte multe jucătoare din topul WTA.

Plusuri: Simona Halep, Emma Răducanu, organizare, marketing şi continuitate!

FANATIK vă prezintă plusurile și minusurile turneului Transylvania Open, nou-intrat în circuitul WTA:

ADVERTISEMENT

+ Simona Halep: un adevărat tezaur al tenisului românesc. Prezența celei mai bune jucătoare a României la turneu a fost probabil cea mai mare reușită a organizatorilor pentru că oriunde merge Simona Halep, există o atenție și un interes mult mai mare al evenimentului, atât la nivel internațional, cât mai ales în România, lucru recunoscut și de directorul turneului, Patrick Ciorcilă: “Prezenţa ei este mai importantă decât orice pentru turneul nostru”.

+ Emma Răducanu: o altă lovitură de imagine reușită de organizatori. Au convins una dintre cele mai în vogă sportive din lume să vină la Cluj. Campioana de la US Open este noua senzație a tenisului și cei mai importanți sponsori din lumea sportului și a modei se bat să îi obțină semnătura. Emma Răducanu a jucat la Transylvania Open pentru prima dată în fața fanilor din România, țara natală a tatălui. Bonus, a vorbit de mai multe ori în limba română.

ADVERTISEMENT

+ Organizare: turneul a arătat impecabil și nu au existat probleme de organizare. A avut loc în cea mai mare și modernă Sală Polivalentă din România, BT Arena, iar organizatorii nu au făcut rabat de la nimic. Toate jucătoarele au lăudat condițiile de la Cluj, spunând că au avut parte de tot ce și-au dorit şi chiar mai mult.

+ Marketing: tema “Dracula” a fost una de efect. Și la nivel de marketing, turneul a fost la un nivel superior. Un actor a fost pe tot parcursul turneului costumat în “Dracula” și a avut diverse activități. Logo-ul, cortinele, terenul, tribunele, sponsorii, toate aveau o tematică întunecată, potrivită evenimentului. În plus, finala a avut loc chiar de Halloween. Ce poate fi mai potrivit decât atât?

ADVERTISEMENT

+ Continuitate: din fericire, nu va fi un turneu unicat. Organizatorii îşi propun ca Transylvania Open să devină o tradiţie şi să se desfăşoare anual în finalul lunii octombrie la Cluj-Napoca. Simona Halep a anunţat deja că va reveni la anul dacă va fi în dispoziţie de joc.

Lipsa fanilor, cel mai mare minus!

– Lipsa fanilor: cel mai mare minus al turneului. Primele cinci zile de competiție au fost sold out. Organizatorii au scos la vânzare 25% din capacitatea sălii, însă restricțiile votate de autorități cu o zi înainte de începutul turneului au închis tribunele. Probabil că impactul Transylvania Open ar fi fost și mai mare cu fani în tribune, mai ales la meciurile Emmei Răducanu și a Simonei Halep.

– Arbitrii de linie: au fost probleme în fiecare zi cu cei care se aflau la linie. Mai multe jucătoare s-au plâns de deciziile aberante venite de la arbitrii de linie, printre ele fiind Irina Begu, Ana Bogdan sau Lesia Tsurenko.

– Jucătoarele retrase în ultimul moment: Tabloul turneului trebuia să fie şi mai puternic, însă cu o zi înainte de startul calificărilor s-au retras nu mai puţin de şapte jucătoare de pe tablou, printre care şi Garbine Muguruza. Asta a dus la câteva permutări şi tabloul calificărilor a avut mult de suferit.

  • 1.200.000 de euro a costat organizarea Transylvania Open
  • 280 de puncte WTA a câştigat Anett Kontaveit
ADVERTISEMENT