Simona Halep

Traseu facil pentru Simona Halep la Wimbledon 2019! Fără capi de serie până în semifinale! Cum poate să câștige trofeul fără să aibă vreo adversară din top 30

05.07.2019 | 20:16
Traseu facil pentru Simona Halep la Wimbledon 2019 Fara capi de serie pana in semifinale Cum poate sa castige trofeul fara sa aiba vreo adversara din top 30

Simona Halep s-a calificat în turul 4 la Wimbledon 2019, după ce a trecut de Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-1. A fost o prestație excelentă a româncei, în vreme ce Vika, actualmente pe locul 40 WTA, și-a arătat din nou limitele. Nu mai este jucătoarea din urmă cu patru sau cinci ani. Pentru Simona urmează o confruntare aparent accesibilă și în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Va juca împotriva învingătoarei dintre Polona Hercog și Cori Gauff. Slovena este pe locul 60 WTA, în vreme ce Gauff, 15 ani, este pe 313 și a uimit întreaga planetă la acest Grand Slam.

Mai mult, chiar și dacă va obține calificarea în sferturile de finală, Simona Halep nu va avea de înfruntat un cap de serie. Va juca împotriva învingătoarei din partida Shuai Zhang (50 WTA) și Dayana Yastremska, 19 ani, locul 35 WTA. Caroline Wozniacki ultimul cap de serie care mai rezista pe sfertul de tablou al Simonei Halep, a pierdut astăzi în fața lui Zhang, scor 4-6, 2-6. Yastremska rămâne, astfel, cea mai bine clasată adversară a Simonei Halep pe acest sfert de tablou.

La tragerea la sorți care a avut loc săptămâna trecut, Simona Halep a pornit din postura de favorită numărul șapte. Pentru prima dată după multe turnee majore în care românca nu s-a numărat printre primele patru favorite. Practic, asta ar fi putut însemna că Simona ar fi putut să înfrunte o jucătoare mai bine clasată decât ea încă din sferturile de finală. Ar fi putut fi chiar Naomi Osaka, locul 2 mondial. Nipona a fost învinsă în primul tur! În plus, românca ar fi urmat să întâlnească o adversară cotată cap de serie încă din turul 3. Putea fi Daria Kasatkina, și ea eliminată repede.

În afara Simonei Halep, au mai fost alte jucătoare care au pornit din postura de capi de serie pe acest sfert de tablou. Nu mai puțin de cinci dintre acestea au ieșit încă din primul tur la Wimbledon 2019. Iată lista incredibilă:

  •  Naomi Osaka, cap de serie 2 (eliminată în turul 1 de Yulia Putintseva)
  •  Aryna Sabalenka, favorită 10 (eliminată în turul 1 de Magdalena Rybarikova)
  •  Caroline Wozniacki, favorită 14 (eliminată în turul 3 de Shuai Zhang)
  •  Madison Keys, favorită 17 (eliminată în turul 2 de Polona Hercog)
  •  Caroline Garcia, cap de serie 23 (eliminată în turul 1 de Shuai Zhang)
  •  Sofia Kenin, cap de serie 27 (eliminată în turul 2 de Dayana Yastremska)
  •  Daria Kasatkina, cap de serie 29 (eliminată în turul 1 de Ajla Tomljanovic)

Astfel, Simona Halep nu va avea de jucat cu un cap de serie mai devreme de faza semifinalelor. Dar chiar și în penultimul act de la Wimbledon 2019 ar putea apărea în fața Simonei o jucătoare din afara top 30. Pe partea de sus a jumătății inferioare a tabloului, cea de pe care s-ar alege adversara Simonei din semifinale, mai sunt câteva nume grele. Karolina Pliskova, favorită numărul 3, este cel mai mare pericol. Nu trebuie neglijată nici Elina Svitolina, cap de serie numărul 8. În fine, pe acea parte mai este și Petra Martic, favorită 24.

Totuși, există posibilitatea ca Simona Halep să nu aibă de înfruntat o adversară de top nici în semifinale. Și pe acea parte de tablou este o jucătoare care a surprins pe toată lumea prin accederea în turul 4. Este vorba despre Karolina Muchova, locul 62 WTA. Aceasta o va înfrunta pe Pliskova în turul 4, iar învingătoarea va juca împotriva câștigătoarei din duelul Svitolina – Martic. Dacă Muchova se impune în cele două dueluri și câștigă acest sfert de tablou, Halep ajunge în finală fără să joace cu vreun cap de serie.

Pe jumătatea superioară a tabloului, din care se va alege adversara Simonei din finală, în cazul în care românca ajunge acolo, favoritele au avut mult mai mare succes. Rămân în cursă nu mai puțin de 11 jucătoare cu statut de cap de serie. Pe acea parte nu s-au jucat, însă, meciurile din turul 3. Magda Linette, Barbora Strycova, Lauren Davies, Alison Riske și Harriet Dart sunt jucătoarele din afara top 30 de pe această secțiune care încă luptă pentru trofeu. Iată cum ar putea arăta traseul Simonei Halep spre titlu la Wimbledon 2019 fără să înfrunte o jucătoare de top 30.

  •  turul 1 – Aliaksandra Sasnovich (36 WTA)
  •  turul 2 – Mihaela Buzărnescu (53 WTA)
  •  turul 3 – Victoria Azarenka (40 WTA)
  •  turul 4 – Cori Gauff (313 WTA)
  •  sferturi – Shuai Zhang (50 WTA)
  •  semifinale – Karolina Muchova (62 WTA)
  •  finală – Harriet Dart (182 WTA)