Simona Halep

Traseu liber! Simona Halep nu a apucat să debuteze la Roland Garros, dar cota ei la câştigarea trofeului e în scădere

28.05.2019 | 00:11
Traseu liber Simona Halep nu a apucat sa debuteze la Roland Garros dar cota ei la castigarea trofeului e in scadere

Cresc șansele Simonei Halep să îşi apere trofeul la Roland Garros! Fostul lider mondial nu a debutat încă în competiţia de la Paris, în care o va înfrunta marţi pe Ajla Tomljanovic, dar a beneficiat de surprizele din primele două zile de concurs la French Open.

Angelique Kerber şi Petra Kvitova, două dintre cele mai bune jucătoare ale ultimilor ani, au părăsit competiţia foarte repede. Nemţoaica a fost eliminată duminică de Anastastia Potapova, scor 6-4, 6-2 în favoarea rusoaicei, iar Petra Kvitova s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări.

Bookmakerii îi dau șanse tot mai mari Simonei Halep la trofeu, mai ales după ce Kerber și Kvitova au ieșit din calcule

Jucătoarea din Cehia ar fi trebuit să o înfrunte astăzi pe Sorana Cîrstea, dar după retragerea Petrei, românca a primit o adversară mult mai accesibilă, Kaja Juvan, de care a reuşit să treacă după un meci echilibrat, câştigat în setul decisiv, scor 7-5.

Bookmakerii au ţinut cont de surprizele înregistrate în primele două zile şi au ajustat cota Simonei Halep pentru câştigarea trofeului. Înainte de startul competiţiei, un eventual succes la Roland Garros pentru româncă venea împreună cu o cotă de 5,25.

La cele mai importante agenţii de pariuri, cota pentru un nou trofeu de Grand Slam cucerit de Simona Halep la Paris a scăzut considerabil, în special după abandonul Petrei Kvitova. Cu 4,50 cotă la trofeu, Simona rămâne principala favorită din punctul de vedere al bookmakerilor.

Traseu foarte abordabil! Fără jucătoare de top 10 WTA cel puțin până în semifinale

Foarte important, Petra Kvitova era chiar cea mai importantă adversară de pe sfertul de tablou pe care se află Simona Halep. În aceste condiţii, Simona ar putea înfrunta o jucătoare de top 10 cel mai devreme în semifinalele competiţiei. Aryna Sabalenka este, teoretic, cel mai bine cotat cap de serie rămas pe sfertul de tablou al româncei. Jucătoarea din Belarus este puternică, dar nu stă bine în ceea ce priveşte deplasarea pe teren, aspect esenţial, în special pe zgură.

Mai mult, Simona ar trebui să aibă o misiune accesibilă chiar şi în semifinale. Cele mai tari nume de pe jumătatea ei de tablou, jucătoare pe care le-ar înfrunta în faza semifinalelor, sunt Serena Williams, Naomi Osaka şi Ashleigh Barty. Prima a jucat foarte puţin în 2019 şi nu mai pare chiar de speriat. Chiar dacă a învins-o pe Simona la Australian Open, pe zgură ar trebui să fie mult mai uşor pentru româncă. Nici Osaka nu este o jucătoare redutabilă pe zgură. Barty, poate cea mai periculoasă, nu prea a pus probleme în meciurile directe cu Simona Halep. 3-1 la directe, cu victorii Simona la meciurile mai importante.

Simona Halep va debuta la Roland Garros 2019 duminică, pe arena Philippe Chatrier. Partida sa cu Ajla Tomljanovic este a treia programată pe arena centrală şi va începe în jurul orei 17:00. Simona are mare nevoie de un rezultat bun la Roland Garros 2019 pentru a rămâne în top cinci WTA.